Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tordaitibi

veterán

válasz urandom0 #81336 üzenetére

"Linuxban meg csak rákeresek, kiválasztom amit telepíteni szeretnék, klikkklikk, jelszó, kész."

4kvideodownloader, Unified Remote, Magasync, és még néhány naponta használt szoftverem.Vagy az Insync, az sincs csak weben. Valószínű ezeket nemcsak én használom Linuxon és nincsenek benne az Ubuntu, a Mint és a Debian tárolókba, azaz marad a gugli, keres, letölt, telepít módszer.
    És az én véleményem szerint ezek nem olyan amatőrszintű vagy csak egy igen szűk réteg által használt hobbiszoftverek. A Mega az biztosan nem, az egy eléggé ismert felhőtárhely szolgáltató. Mégsincs tárolóba.
    Ha jól emlékszek a Dropbox sincs, az se ismeretlen miniszolgáltató a világon. 2 éve nem volt tárolóba hanem weboldalról kellett azt is leszednem az biztos.

A Megasync vagy a Dropbox...? valamelyik Arch aurba megvan erre emlékszek a Manjaros korszakomból. De ezt és a többi deb telepítőt csakis a weboldalakról lehet leszedni.
    Csak ilyen megoldás tuti van még10-100 számra.

Vagyis nagyon jó az áruház, a tárolók de erősen hiányosak.
    Nem légbőlkapom ezt, mások, másik és ezen a fórumokon is jelzik ezt.
    Most arról hogy a keres-letölt-kattint módszer se biztos mert van amit csak make izével lehet saját magának leforgatni, az eléggé kellemetlen.

Vagy nem akarok belemenni a driverekbe. Winen vagy leszedi magának vagy levadászom én és kétkattal telepítem.
    Ez a módszer helyett én kb. 6x vért izzadtam a szkenneremmel, a nyomtatómmal, 2 wireless adapterrel, egy Bluetooth eszközzel és 1 Intel Z8300 soc hdmi audio életrekeltésekor.
    (egy valami még mindig fenáll, egy hálózatos nyomtatás kivitelezhetetlensége de ez a gyártó hibájából nem megy Linuxon, ezért nem lenne illő példának felhoznom.)
    Napoki guglizás, fórumozás, terminál 200 méteres sosrok, conf fájlok turkálása.

A magánproblémáimmal, az unos untig hangoztatott vagyonvédelmi szoftverek abszolút nemleges voltával meg tényleg nem akarok ismét példálózni de az sincs számomra megoldva és soha nem is lesz Linuxon.

Új hozzászólás Aktív témák