Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Polemius

senior tag

válasz CPT.Pirk #78756 üzenetére

Köszi a választ! :) Igen, tudom, van RPi topic, de úgy véltem ez elég általános kérdés.

Nyilván nagy méretű és mennyiségű adathoz nem ilyet használnék, ahogy van is egy másik megoldásom ilyenre, Windows alapon. Viszont az helyhez kötött.

Amit szeretnék összehozni, az egy kis méretű, hordozható cucc, amit akár akkuról is üzemeltethetek, és bárhol elérhetem a rajta levő zenét, videót, pár doksit. Egyrészt a zenét bluetooth-on vagy jack kimeneten lejátszva, egyfajta mediaplayerként, másrészt általában ezeket az adatokat elérni Wifi AP-ként működve, böngészőből, ssh-n, ftp-n, akármin. Az egész adatmennyiség pár GB lenne, és eléggé statikus, szóval az SD kártyán is elfér, esetleg dugok bele még egy pendrive-t. A sebességre is elég kell legyen ez a megoldás.

Tudom, akár a telefonom is alkalmas lenne erre eddig, de azt szeretném, ha több user egyszerre hozzáférhetne, és internet nélkül is működne a dolog. (Ezért működne AP-ként)

Adminnál nem az SSH-ra gondoltam, hiszen ott is még csak egy konzolt kapok, és nem is akarok X-et indítani, hanem köztes, kényelmes, de desktop login nélküli megoldásra. Valamikor, ezer éve, amikor utoljára volt közöm linuxhoz, volt valami ilyesmi, böngészős felülettel talán.

Új hozzászólás Aktív témák