Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz CPT.Pirk #66763 üzenetére

Egyes SSD tipusoknál nem célszerű használni a discard-ot, max ennyit lehet megjegyezni. Ezeket az alább látható blacklist felsorolja.

Ezeknél a tipusoknál a kernelben tiltva van az ún. queued TRIM, emiatt a TRIM valós azonnali módban fut le. Ez azonban csak akkor okozhat lassulást, ha a discard használata eddig is ellenjavallt volt. Normál felhasználói módban történő használatban nincs észrevehető lassulás!

Ennyit érdemes foglalkozni a dologgal, ami külön kiemelve FRISS szavak között található.

Egyébként nem értem a gúnyolódást az íráson, mivel nyíltan megírtam amikor Tg lettél, hogy a cikk frissítésre szorul, emiatt vedd ki az Összefoglalóból. Megtörtént. Az egészet én már nem frissítem, mivel lassan tényleg nem kell foglalkozni sok dologgal, csak használni kell az SSD-t (a blacklist azoknak érdekes, akik nem home userként használják főleg az SSD-t, de ők tisztában is vannak az aktuális helyzettel)

Ha meg annyira szakértők vagytok SSD témában, nem az én régi írásomat kéne kiröhögni, hanem mondjuk írjatok jobbat! :R

(#66766) growler

A blacklist nem frissül? Ha igen, akkor te döntesz. Az ezer éves vita, hogy ki preferálja a discard-ot és ki az fstrim-et. Mindkettő is teljesen jó, fut az online és az ütemezett mondjuk hetente.

Csak megemlítem, hogy Archklónoknál még default a discard, annyira nem ment ki a divatból.

860-ra (Pro/Evo) - itt nem mindegy, milyen csatolóról van szó! Csak SATA-discard párosra érvényes a dolog.

uff/off

Új hozzászólás Aktív témák