-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
Plasticbomb #65915 üzenetére
Tudom, hogy már mind kimaxolja lényegében a SATA3-at, SATA2-est nem is gyártanak már régóta. Csak azért írtam legrosszabb esetként, hogy SATA2-es régi gépbe rakják, ahol a SATA2 belimitálja a szekvenciális átvitelt, hogy még ott is gyorsabb.
(#65916) CPT.Pirk: így van. Épp ezért írom, hogy az szekvenciális átvitel sem számít, egy ponton túl megint bottleneck hatásba fullad az egész, és hiába akármilyen gyors az SSD, nem fog semmi gyorsabban tölteni, mert akkor meg már a többi hardver lesz lassú. Aki nem hiszi, az kipróbálhatja, hogy DDR3 vagy DDR4 RAM drive-ról sem fut semmi gyorsabban, mint egy SATA3 SSD-ről. Így sok ember hiába is vesz NVMe-t, nem lesz gyorsabb a gépe, ahhoz hogy annak a sebességelőnyét ki lehessen hajtani, egyrészt erős proci kell, másrészt speciális felhasználás, speciális szoftverekkel, amelyek főleg nagy fájlokkal dolgoznak szekvenciálisan (pl. videóvágás, masszív virtuális gépezés), vagy sok apró random fájlműveletet párhuzamosítanak (pl. nagy terhelésű SQL szerver futtatása, ahol sok tranzakció fut párhuzamosan).
Épp ezért szoktam írni, hogy a legtöbb átlag felhasználónak elég a szutyok belépős SSD is, az én felhasználásom is ilyen alap. Mindegy, csak ne HDD-ről fusson egy rendszer. Régi gépben meg teljesen felesleges is gyors SSD-t venni, úgyse tudja kihajtani.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Synology NAS
- OLED TV topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Revolut
- iPhone topik
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- OLCSÓ MONITOROK
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest