Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz Frawly #64795 üzenetére

egyes gépek tudnak BIOS Legacy bootot GPT-vel is, de ez nem általános.

Egyes oprendszerek inkább, mint a Linux, a Windows szerintem semmilyen gépen nem tudja, de ehhez nem értek.

Plusz a GPT kezelése, és ez nem csak a 2+ TB partíciókat, lemezméretet jelenti, hanem pl. nem kell ilyen elsődleges, logikai, kiterjesztett partíciókkal szórakozni.

Ezt már sokszor leírtad, de hány másodperc egy Extended particiót létrehozni, úgy őszintén? Úgy írod le, mint ha az valami húde bonyolult dolog lenne. Kipróbáltam, 2 másodperc. ;)

Igazából nem azért népszerűek ezek az Arch-alapú dolgok, mert most ez a hype, hanem rájött az egyszeri felhasználó, hogy nem kell fél-egy éves kiadási ciklusokra várnia, meg disztrót upgrade-elni külön, és így azonnal friss verziókat kap, amivel jobban megy a Steam, új GPU driverek, új Kodi, új böngészők, stb..

Ezt nyomatjátok állandóan, sokan meg bedőlnek ennek, ezért mondom, hogy hype. Meg amúgy is, szerencsére nem fejeztem be a Cinnamonos írásomat, de neked tetszene, mert épp a papagáj színekkel operáló oprendszereket állítottam szembe egy visszafogott stílussal....szép színekben pompázik a Manjaro, ennyi a titka a sikerének a felhasználóknál. Van még jó pár Archklón, de a Manjaro kilőtt, miért? Mert megnézték a képeket róla. Sajna ilyen a felhasználó. :P Ezzel meg ne fárassz már, hogy olyan sokáig használná valaki, hogy az Ubuntu LTS ciklust is meghaladná. kackackac Akinek nem kell stabil rendszer, felőlem használhat Archklónt.

conclusive: az átlagnak átlag gépe van, amin az LTS működik stabilan. Ez ennyi, a többi csak süketelés. ;)

Ne vedd a lelkedre, te sem használni akarod az Archodat, ezért telepíted hetente x-szer újra. Én felteszek egy 2 éves ciklusú LTS-t és használom a következő alverzió frissítéséig és utána még tovább. Semmit nem telepítek újra 2 évig. Pont ezt unnák meg a felhasználók? Ne röhögtess már, mert kireped a szám. :D

Új hozzászólás Aktív témák