Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ontheground

tag

válasz Frawly #63739 üzenetére

Frawly. Köszi az info-t. SSD-ben egyelőre nem gondolkozom, nekem annyi pluszt nem jelentene, majd ha ez a gép meghasal, és újítani kell, majd akkor. Az Ext4 sajna nem jött be az ext2fsd Windows driverrel, nem is olvassa, mert alapból az "extent" paramétert állítja be rajta a Linux telepítő, de már nem is piszkálom. Találtam egy ilyet, ez nekem tökéletes Win alatt, ez driver nélkül megjeleníti az Ext4 tartalmát, tudok belőle kiexportálni NTFS-re, ha szükséges: [DiskInternals Linux Reader]

Az NTFS partíciókat meg a biztonság kedvéért "ro" paraméterekkel láttam el Linux alatt, így biztos nem lesz baj. Így tökéletesen tudok oda-vissza másolni a két rendszer közt, igaz körülményesebb a dolog, de fő szempont az adatvesztés kiküszöbölése.

lev258: A Win10-en úgy van, ahogy írtad. Én csak 7-est használok, de első dolgom szokott lenni, ha valakinek Win-t rakok fel, legyen az bármely verzió, hogy az ilyeneket, mint hibrid alvás, meg hibernálás, stb kikapcsolom, lehet lassabb a boot, de biztosabb. Meg nincs az, hogy megsérül a kiírt memóriatartalom. A pulseaudio-s linket köszönöm :)

cigam: Igen, az ext2fsd-re gondoltam, de azóta már letakarítottam, arra amire nekem kellett volna, a jelen fájlrendszer konfigurációban használhatatlan. Köszi az infot, de nem próbáltam az exFat-et, maradtam a natív Linux-os Ext4-nél. Ebben az exFat-ben is meg van akkor oldva a linuxos jogosultságkezelés, gondolom.

Új hozzászólás Aktív témák