Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• vargalex

félisten

válasz Frawly #60099 üzenetére

Egyrészt a bash history a home-ban található .bash_history file-ban van. A .bashrc másra való.
    Másrészt Arch telepítéskor a root user nem bash shell-t, hanem zsh-t használ, azaz a zsh history-ban kellene nézelődni.

• Skullwipe

senior tag

válasz Frawly #60099 üzenetére

Köszi a pontos információkat, meg fogom tanulni ezt is, már erősen szokom a struktúráját az egésznek és rá akarok jönni hogy mitől olyan a win, mit szoktam meg és itt milyen az a pár dolog. A másik, hogy ezt akartam volna leírni én buta, utólag leesett, hogy kihagytam hogy a teljes rendszert akarom újra húzni (már egy kezem nem elég, már a láb ujjaim is kellenek, hányszor leírtad te is, hogy tegyek így, csak féltem hogy nem tudom mit kell csinálni, most összeszedtem magam és rákérdeztem). Külön partíció a /home, kézzel állítottam be mindent, így külön van minden, fejből a home,swap,root, meg talán a programoknak is, meg a boothoz is külön van, ilyen. Akkor ha a home külön van ezek szerinte nincs félni valóm a teljes rendszer újra telepítésen. Ez akkor százszor egyszerűbb mint ahogy féltem, ez ilyen wines rögzülés, hogy mindenem elveszik, minden programot újra kell rakni ami a rendszert kiegészíti, gondolok itt a sok vcredist, directx, phisyx, meg a külön codec pack, a program beállítások amik KÖTELEZŐEN registry és documents-be kerülnek. Szóval ezt akartam megtudni, hogy megmaradnak a beállításaim ha a /home könyvtár külön partíció? Egyet tudok, ha esetleg én még is inkább Mate Ubuntut akarnák felrakni, akkor az már lehet hogy gond lenne a /home miatt, erről van tapasztalat?

Legszívesebben Manjarot raknék fel, mert már laptopon iszonyat jól teljesített nálam a 32bit-es verzió, kicsit lassabb boot volt mint w7, de lényegében minden működött. Azt tudom, hogy nem tudom mit kéne beállítani hogy ez jobb legyen. Azt tanultam meg, hogy én amit csak lehet ki kell kapcsolnom a rendszerben. Azt is meg kell tanulnom hogy kell máshova telepíteni a programokat, és hogy kell indíthatóvá (asztal ikon, menü elemet készíteni) tenni egy mondjuk csak .zipes programot. Ugye winben sokszor már portable minden, egy usbről is fut, én is már sok programomat így használom, de ezek meg nem fognak kelleni, vagy is egy részük már oda mivel értelmetlenek. Mondjuk egy portable thunderbird jól jönne linux alatt is, hogy ne kelljen újra mindig beállítgatni a fiókokat. Meg jól jönne egy AHS-hez hasonló megoldás, hogy multimédia gombokat tudjak létrehozni.

Új hozzászólás Aktív témák