- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
Nagy tévedés. A kernel driver csak 2D-s megjelenítésre szolgál, max. arra jó, hogy bebootoljon, meg legyen kép. Abban a pillanatban, ahogy 3D-s alkalmazást akarsz futtatni, vagy akarsz vsyncet (tearing ellen), vagy kompozitort használnál (szintén vsynchez vagy 3D asztali effektekhez, és ez kell a Compiznak is) ahhoz rendes hardveres gyorsításos 3D-s driver kell, az meg nincs benne a kernelben egyik GPU-hoz sem.
Tudom mit beszélek, annak idején ugyanezt kínlódtam végig Intel-vonalon egy szutyok GMA 3600-as GPU-val, az is CPU-ba integrált csoda. Annál ugyanígy van, van a kernelbe beépített driver, de az csak 2D-re jó, meg alap energiagazdálkodásra. Minden másra annál is kellett a rendes Direct Renderinget (DRI-nek vagy DRM-nek is nevezik) használó hardveres gyorsításos driver, amit fel is tettem, csak semmi nem támogatta, a Mesa sem, így a Mesa-ból a fallback software-es render futott, ezért ugyanezt a szoftveres VMware Gallium 0.4 llvmpipe drivert használta, amit nálad is ír, és ezzel se hardveres gyorsítás, se DRI, se vsync (még kompozitorral sem) sincs. Csak arra volt jó, hogy legyen egyáltalán kép korlátozott felbontásokban (ami nekem mákomra elég volt, de azért hiányzott a rendes driver).
A 16.04-es meg annál régebbi uborkák még régi Xorg-ot használtak, meg gondolom már Live módban is bennük volt a régi Catalyst driver, így kapásból ment minden. Csak azóta mennek a fejlesztések, léptetik a verziókat, az AMD meg nem támogatja többé a Catalyst/glrfx drivert, helyette a Mesa-ba segít be.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged