Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ALFA

senior tag

válasz #21078528 #55901 üzenetére

berus.berus / smiley

Annyit tudok, amit eddig közöltek velem, ebből jelenleg a következőkre készülök:

1. Meglepem magamat egy új géppel és maradok annál a szokásomnál, hogy az érzékeny adatokat két másik (kis) hdd-re mentem naponta, melyeket csak a mentés-visszatöltés idejére használok.
    A kevésbé fontos adatokat az egyik tartalék hdd-re mentem hetente párszor.

2. Fel kell készülni arra, hogy a fiatalok időnként hetekig megjelennek és ilyenkor intenzíven gépet használnak, és persze rendszeresen mutogatnak mindenféle marhaságot a nagyinak.
    Erre jött a javaslat, hogy legyen egy NNNaaaagy háttértár, lehetőleg két nagy hdd-vel, melyeken lehet szinkronizálni az egyikre mentett adatokat.

Két funkciója lesz. Nagyrészt közös terület, oda töltenek fel mindenféle képet, videot, egyebet, amit ottagynak, így a nagyi akár naponta többször megnézheti, milyen okosak a hülyerekek, hogy mennyiféle képet meg viseot tudnak mutogatni neki.
    A másik funkciója az lesz, hogy mindenkinek lesz egy saját területe, amihez csak ő fér hozzá és azt használhatja a gépén lévő érzékeny adatok biztonsági mentésére.

Ez nekem elég kínaiul van, mert ez azt sugallja nekem, hogy ahány user, annyi partíció kell, ráadásul a saját oprendszerének megfelelően, és ennek a mérete fix, a saját gép kapacitásától függ. A maradék rész lesz a közös hely, és azt kell szinkronizálni a másik tárolóval.

Én maradnék annál, hogy mindenki oldja meg a saját fáljainak (pláne az érzékenyeknek) a rendszeres mentését úgy, ahogyan szereti, mert tudom a múltból, hogy a szinkronizálás visszafelé is hat, és amikor később jön a vau-vau, hogy eltűnt egy fájl, vagy kitöröltek egy fejezetet, de mégis kellene, akkor jön a sírás, hogy mindenhol a legfrissebb változat van tárolva, nincs visszaállítási lehetőség.

Ezért én maradok a saját kis különbejáratú 120 gb-os hdd-imnél, amíg működnek, és várok, mert abban biztos vagyok, hogy ahol TB-os tár van és a mozgató erő a "mutassunk a nagyinek minél több képet és videot", ott a tárhely exponenciálisan fog növekedni.

+1: Ha lehet, szeretném függetleníteni a saját linuxomat a közös tárolótól, így kérnék egy javaslatot, milyen naggyyyon olcsó gépet kell ahhoz beszerezni, mert a fiatalok a Naaaagy tárhelyért fognak harcolni, de ugy kell hozzá működtető gép is...

Új hozzászólás Aktív témák