Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Penty

aktív tag

válasz Apollyon #26516 üzenetére

Hmm! Érdekes. Valószínűleg most futottál Te is bele abba a problémába, amit itt sokan emlegetni szoktak a rolling és half-rolling disztrók kapcsán: Egy nem túl alaposan letesztelt frissítés hazavághatja a rendszert, DE-t vagy valami programot stb., aminek a javítása nem mindig egyszerű, főleg ha az embernek csak egy gépe van és már az "apt-get install xy" is kínaiul van. Illetve Manjaro-nál valami pacman xy...

Igen, a Debiannál lehet a tárolókkal trükközni, de csak óvatosan. A "testing" és főleg az "unstable" tárolókat én pl. nem nagyon ajánlom, mert a Debian lényege ("régi ugyan, de letesztelt, stabil, megbízható") veszik el, ha a fenti tárolókból telepítesz. Ha egy program újabb kiadására vágysz, mint ami a hivatalos "stable" tárolóban van, akkor a "backports" tároló ajánlott. Ugyan nem olyan friss, mint a fentebb említett kettő, de jóval leteszteltebb.

• Fritz Teufel

addikt

válasz Apollyon #26516 üzenetére

Nálad nem csak a frissítés után fagyott a Manjaro??? Nálam egészed addig semmi baj nem volt vele. Egy hibaüzenettel nem találkoztam rajta. Valószínűleg ezért akadtam ki annyira, hogy a frissítés után a xorg fényképet csinált a desktopomból. A döbbenetes az volt, hogy míg az Ubuntu 14.04 is stabil volt ha nem futott flash tartalom (csak az akasztja ki a xorg-ot) addig a Manjaro a harmadik összeomlás után már magától kikészült a felállás utáni 5 percen belül, vagyis egyre instabilabb lett, imnél többször akadt ki.
    Ez a Debian tetszik nekem is. Alig várom a frissítést, mert a Gnome eléggé régi verzió (v3.4.2) és pár feature hiányzik a 3.12-ből.

Új hozzászólás Aktív témák