- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HP notebook topic
- Bluetooth hangszórók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- Azonnali notebookos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
CPT.Pirk #26440 üzenetére
Szét volt szedve darabokra a noti, zsanér törés miatt, vettem egy házat és átépítettem belé az én cuccomat, és amikör beüzemeltem jöttem rá, hogy elfelejtettem az elemet kiszedni,
még nem raktam teljesen össze, pár burkolat darab nincs a helyén, mert tervezem RAM bővítés, estleg CPU cserét.... Úgyhogy megcsinálom előbb-utóbb az általad is javasolt elemkivételt.
Cleaner: olvastam valahol, hogy a linux sem tünteti el maradékalanul a törölt progi minden "nyomát".
Rkhunter: megnéztem a linket, de nekem nem tűnik egyszerűnek, Te már profi vagy alvás közben is bepötyögöd
, míg én csak kinlódom.
ClamAV-t tettem a notira amikor, még a PClinuxOS volt rajta el is indult, de semmit nem tudtam állítani, se frissíteni..., a Lubira már fel sem raktam, Comodo van a desktopon, de nem 100."sudo nano /etc/fstab": beírtam a terminálba két sort ki tudtam törölni, de nem igazán látok változást.
Köszi a segítséget. de szerintem a Lubi sem tökéletes,
-
Lathronos
őstag
válasz
Teleahócipőm-nek Packard Bell EasyNote MZ35 laptopja van, de nem túl nehéz az elemcsere. Arra figyelj csak, hogy a burkolat könnyen törik, így nagyon óvatosan kell hozzálátni.
Igaz ez más modell, de emlékeim szerint az MZ35-ösön is ugyanott van az elem. Alul bal oldalon a zöld panelen közepén.
Video: ITT
-
válasz
"sudo gedit /etc/fstab ": azért nem jó, mert a gedit egy grafikus program, a sudo meg nem arra való, hogy azokat indítsd vele.
Hamarabb is szólhattál volna erről, mert eddig így csináltam, működött.
(#26442) teleahocipöm
Próbáld ki ezt is, elég kis rendszerigényű disztro! Siduction 14.1.0 LXQt, the next gen LXDE desktop -
Apollyon
Korrektor
válasz
gksu alapjáraton nincs debianon, fel kell külön rakni, továbbá sudo jogosultsága sincs a usernek, azt is külön kell adni neki.
A régi radeon driver meg már elavult, azért mégiscsak elegánsabb ha már az új kernelbe épített jóságokat használja az ember, egyszer így-úgyis le kell cserélni.
Közben kipróbálom ezt a leírást, mert érdekel hogy vajon mi történt volna, ha így raktam volna fel az új kernelt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest