-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
#19617792 #22319 üzenetére
Nem találok Privacy-t, de ha törölhetőek akkor oké.
Syl: Megnyugodtam. Mondjuk 13.10-ben láttam én is Amazon-os ikont a Unity Bar-on, 12.04 alatt nem.
Még mindig próbálom megtalálni az ideális distrót, ami nem bugos és a felület is tetszetős egy erősebb géphez.
Lenne pár kérdésem, hátha valaki tud válaszolni rájuk.1. Pulseaudio okozott már pár distron gondot. Akkor szokott probléma lenni pár programnál, ha már szól valami és mondjuk az XBMC is lejátszana valami filmet. Ekkor előfordul pl. Elementary OS alatt kis gubanc. Az érdekelne, ha letörlöm a Pulseaudio részt és csak az Alsa-t használom, akkor az óra mellé hogyan tudnék kitenni újra egy hangerőszabályzót?
2. Kipróbáltam tegnap a Linux Mint Cinnamon-t és nagyon jónak tűnt. Pár kinézetbeli gondom akadt. Az egyik nem tetsző dolog, hogy a Bar-on (taskbar vagy mi lehet) az ikonok nagyon picik. Gyakorlatilag picit torz is az összenyomorítás miatt. Nem lehet ezen javítani? Olyan méretű kellene, mint például Ubuntu-n van.
3. Tetszik az Elementary OS-ből megismert Plank dock. Ha feltelepítem, akkor viszont nem találok sehol konfig appot hozzá, hogy mondjuk a dock képét megváltoztassam. Esetleg valaki tudna megoldást erre?
4. Most éppen Ubuntu 12.04 x64 van a laptopomon, 12.04.1-ből frissítve, mert a 12.04.3 amint felteszem felpakol egy Nvidia drivert is ami nem nyerő az Optimus (Bumblebee) miatt. Viszont szépen felfrissítek mindent. Időnként viszont kapok egy "Az ubuntu belső hibát észlelt" ablakot és küldhetek visszajelzést róla. Aztán időnként ettől függetlenül a Compiz leállásáról is értesít. Az érdekelne, hogy ilyen hibák esetén hogyan lehetne kitalálni, hogy mi a gond és korrigálni a problémát? Ugyanis kezdem unni a distro-k cserélgetését és belaknék már egyet.
Most így ennyi!
Kicsit macerásnak érzem még a Linux-ot a Win7 után a sok apró probléma miatt. Viszont valahogy mégis van benne valami iszonyatos szabadság és használhatóság, ami miatt nehezen dolgozok már az "Ablakos" rendszeren. Jó lenne összehozni már egy munkakörnyezetet stabian. Remélem mihamarabb meglesz.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest