Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• rokefeller

senior tag

válasz CPT.Pirk #14092 üzenetére

Nem konkrétan az említett disztrókban van a lényeg, hanem a felhasználói bázisban. Többen használják, nagyobb valószínűséggel találsz egy nálad jelentkező hibára infót, segítséget, leírást, vagy eleve elő sem fordul a hiba, mert jól ki lett tesztelve (sokféle hardveren, pl fedora test days). Nem garanciája a minőségnek, és ettől a Chakra lehet sokkal jobb akármelyiknél, de a segítség konkrét hibánál kisebb esélyű.

A másik pedig a disztró main desktopjának használata. Ahogy írod, ha Chakrát használnék, akkor nem próbálnék Xfce-t vagy akármit használni kezdőként, mert csak magam lövöm lábon. Akkor marad a KDE, még ha nekem személy szerint nem is tetszik.

Más kérdés, hogy pár hét, hónap után, amikor az ember otthonosan mozog a desktop linuxán (:-)), akkor próbálkozhat bármivel, már nem lesz probléma.

Az a lényeg szerintem, hogy ha valaki kipróbálja bármelyik disztrót, az a lehető legrövidebb idő alatt teljes mértékben használható rendszerrel rendelkezzen. Ha az első telepítés után egy-két nap reszeléssel megy el, akkor a boot menüből megint a windows választódik majd ki, mert "nincs kedvem most kitalálni, miért nem megy az ... akármi", inkább csak nézek egy filmet a winen :-). Ez a kudarc elégedetlen, csalódott felhasználót szül, és ezt elkerülni szerintem úgy lehet, ha a legkisebb kockázatot jelentő megoldást választja az ember.

Ubuntuval én sem tudtam sosem mit kezdeni, de azt is kezdem megérteni, miért...

Új hozzászólás Aktív témák