Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• CPT.Pirk

Jómunkásember

válasz rokefeller #14096 üzenetére

Többnyire egyetértek veled.

Chakrán mondjuk nem is fogsz más felületet kipróbálni, ott csak KDE van, az egész disztró a KDE köré épült, így gyakorlatilag az egyetlen olyan disztró, ahol a "teljes KDE élményt" megkapod. Amennyire tudom nincs még egy ilyen disztró. (hogy mennyire számít kicsi disztrónak, azt nem tudom megítélni, tavaly karácsonykor elértek 44 ezres letöltést az akkor kiadással)

Továbbá ami nekem nagyon bejött, az az Arch alapokon lévő disztróknál mint a Chakra az Arch-os wiki. Ubuntun a fórum, meg a hup.hu-s fórumok jönnek be találatnak a googleben ha valamit meg kell oldani, Arch wiki meg ott van nagyon jól összeszedett leírásokkal, amit bárki meg tud csinálni, nem kell hozzá a fórumot bogarásznia.

Egyébként hogy kis disztrót említsek, ott van a Manjaro. Volt vele problémám, egy hibás update kicsit hazavágta a grafikus felületet rögtön a telepítés után. Írtam a fórumba, írták h. ezt ők rontották el, hamar kaptam megoldást és azóta is hasít a laptopomon.

A kudarc kérdésre meg remek példa az Ubuntu. Ajánlgatják mindenkinek pedig...
    Amúgy én is Ubival kezdtem (8.04), de mindig volt valami baj, mindegyik kiadásnál. Első tapasztalatom az volt, hogy kernel paramétereket kellett módosítani, hogy más ACPI mód legyen beállítva, mert ez nélkül a hálókari mindig bontotta a kapcsolatot...
    Én kitartó vagyok, de sokan nem azok, és a kevés Ubuntus ismerkedés után jön a szokásos reakció: "a Linux egy kalap... ".

Új hozzászólás Aktív témák