- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
rokefeller #14096 üzenetére
Többnyire egyetértek veled.
Chakrán mondjuk nem is fogsz más felületet kipróbálni, ott csak KDE van, az egész disztró a KDE köré épült, így gyakorlatilag az egyetlen olyan disztró, ahol a "teljes KDE élményt" megkapod. Amennyire tudom nincs még egy ilyen disztró. (hogy mennyire számít kicsi disztrónak, azt nem tudom megítélni, tavaly karácsonykor elértek 44 ezres letöltést az akkor kiadással)
Továbbá ami nekem nagyon bejött, az az Arch alapokon lévő disztróknál mint a Chakra az Arch-os wiki. Ubuntun a fórum, meg a hup.hu-s fórumok jönnek be találatnak a googleben ha valamit meg kell oldani, Arch wiki meg ott van nagyon jól összeszedett leírásokkal, amit bárki meg tud csinálni, nem kell hozzá a fórumot bogarásznia.
Egyébként hogy kis disztrót említsek, ott van a Manjaro. Volt vele problémám, egy hibás update kicsit hazavágta a grafikus felületet rögtön a telepítés után. Írtam a fórumba, írták h. ezt ők rontották el, hamar kaptam megoldást és azóta is hasít a laptopomon.
A kudarc kérdésre meg remek példa az Ubuntu. Ajánlgatják mindenkinek pedig...
Amúgy én is Ubival kezdtem (8.04), de mindig volt valami baj, mindegyik kiadásnál. Első tapasztalatom az volt, hogy kernel paramétereket kellett módosítani, hogy más ACPI mód legyen beállítva, mert ez nélkül a hálókari mindig bontotta a kapcsolatot...
Én kitartó vagyok, de sokan nem azok, és a kevés Ubuntus ismerkedés után jön a szokásos reakció: "a Linux egy kalap... ".
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Házimozi haladó szinten
- Nintendo Switch 2
- Honda topik
- Apple MacBook
- PlayStation 4
- Star Trek
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Stellar Blade
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Antivírus szoftverek, VPN
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest