Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Nekton

aktív tag

válasz ubyegon2 #103513 üzenetére

és fekete.puma és tordaitibi!

Nem maradt ki. Éppen olvasok utána, csak nem értem egyelőre, hogy ez miben különbözik attól, ha csak simán kiválasztom a Mint telepítésekor, hogy a Win mellé települjön.

Most ezt csináltam az utóbbi egy órában:
    - Win partíciójának csökkentése a Linux számára
    - EFI partíciót nem sikerült növelni, így maradt 100MB
    - Mint telepítése az új partícióra, amit gyökérként csatoltam fel.

Most van egy EFI, egy WIN és egy Linux partíció. Nem értem, hogy kellene külön EFI partíciót létrehozni a Linuxnak. Vagy nem is kell? (Nekem ez egy teljesen új világ) :F

Ha jól értem, most egy GRUB van, amiben ki tudom választani bootoláskor a Windows-t is. Ez szerintem ugyanaz, mintha simán a Mint installer intézi az újrapartícionálást és egyszer így már összeomlott a rendszer egy Windows frissítés után. Na ezt szeretném elkerülni valahogy, nem pedig fizikailag szétfűrészelni az SSD-t. :D

Az volt a kérdés, hogy egy modern BIOS tud-e kezelni két külön partícióra tett két OS-t mindenféle bootloader program nélkül. (csak nem tudtam megfogalmazni). Egyszer mintha láttam volna erről egy YT videót, csak nem találom.

Azt is tudom, hogy helyre lehet hozni a bootloadereket, ha baj van, de mivel ez egy laptop, amit viszek mindenfelé, nem szeretnék azzal számolni, hogy bootolható Win és Mint pendrive-okat viszegessek magammal, hátha megint összeomlik a rendszer.

Új hozzászólás Aktív témák