- Milyen videókártyát?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Androidos fejegységek
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nekton
aktív tag
válasz
ubyegon2 #103513 üzenetére
és fekete.puma és tordaitibi!
Nem maradt ki. Éppen olvasok utána, csak nem értem egyelőre, hogy ez miben különbözik attól, ha csak simán kiválasztom a Mint telepítésekor, hogy a Win mellé települjön.
Most ezt csináltam az utóbbi egy órában:
- Win partíciójának csökkentése a Linux számára
- EFI partíciót nem sikerült növelni, így maradt 100MB
- Mint telepítése az új partícióra, amit gyökérként csatoltam fel.Most van egy EFI, egy WIN és egy Linux partíció. Nem értem, hogy kellene külön EFI partíciót létrehozni a Linuxnak. Vagy nem is kell? (Nekem ez egy teljesen új világ)
Ha jól értem, most egy GRUB van, amiben ki tudom választani bootoláskor a Windows-t is. Ez szerintem ugyanaz, mintha simán a Mint installer intézi az újrapartícionálást és egyszer így már összeomlott a rendszer egy Windows frissítés után. Na ezt szeretném elkerülni valahogy, nem pedig fizikailag szétfűrészelni az SSD-t.
Az volt a kérdés, hogy egy modern BIOS tud-e kezelni két külön partícióra tett két OS-t mindenféle bootloader program nélkül. (csak nem tudtam megfogalmazni). Egyszer mintha láttam volna erről egy YT videót, csak nem találom.
Azt is tudom, hogy helyre lehet hozni a bootloadereket, ha baj van, de mivel ez egy laptop, amit viszek mindenfelé, nem szeretnék azzal számolni, hogy bootolható Win és Mint pendrive-okat viszegessek magammal, hátha megint összeomlik a rendszer.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB Zöld / Normál állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest