- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tordaitibi #103342 üzenetére
5-6 éves appimageket friss rendszereken és halott nem indulnak el.
Áll,álj,áljunk meg egy picit! Az appimage futtató környezet nem kompatibilis visszafelé?
Tehát ha van nekem egy 5 éve letöltött "valami", akkor azt egy idő után nem fogja tudni futtatni? Vagy mi az ami megváltozott 5 év alatt? Pl. egy program arra van tervezve(felkészítve) hogy X alatt fusson, akkor az természetes, hogy nem (feltétlenül)fut Wayland alatt, de ez nem az appimage hibája. -
Zó
aktív tag
válasz
Továbbra is az a kérdés, kit értünk kezdő alatt.
Ha van IT-s "életképessége", affinitása minimális, de nagyon körülményes dolgokat nem akar csinálni, annak a kezdőként sem életveszélyes terep a barátságosabb disztró.
Akinek meg a Windowshoz sincs lövése, csak a számtech boltos vagy az unoka beállította neki, hogy mehessen a Facebook és a YouTube, az a Windowsban is elveszik, és ezeket Linuxon is fogja tudni csinálni, úgyis mással kell bekapcsoltatni a gépet, a terminálban hülyeségeket meg csak akkor csinál, ha összekeveri a Messengerrel. (Persze immutable OS-szel is lehet próbálkozni.)
Szerintem nagyon is egyénfüggő, hogy a felhasználónak vajon mire van szüksége, hogyan is használná a rendszert. Nem azt mondom, hogy mindenkinek Linux kell, és pláne nem is fognak átállni egyhamar, csak van egy olyan érzésem, hogy túl van lihegve a kezdőség, túl van misztikálva a Linux, és tömegektől el lehetne venni a windowsos jogosítványát is.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Talán kétszer töltöttem le appimage-t összesen, azok működtek.
Arch-on az aur bőségkosara miatt nem igazán vagyok ilyenre rászorulva. Most legutóbb az egyik új TA jellegű stratégiát töltöttem le ilyen formában.
Snap-et is csak Lubuntu kapcsán, ahol lassabb lett tőle a Firefox... Mindenesetre ezek a megoldások a koncepcióból fakadó tünetek kezelésére vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Synology NAS
- World of Tanks - MMO
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged