- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Canon EOS DSLR topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Csontbrigád #34026 üzenetére
Nem értem hogyan jöhet ugyanaz, ha kikommentezted. Biztos el let mentve a szerkesztés után?
agy73p: passz, energiagazdálkodás környékén nézz körül, pl variálj az ACPI beállításokkal. Ha ez asztali gép, akkor biztosan lesz ACPI beállítás benne.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Csontbrigád #34016 üzenetére
Hátőő, ha ezt elmentetted, akkor kell utána egy sudo apt-get update, majd kiadni a telepítési parancsot, amit előzőleg próbáltál. Amúgy az Ubuntu topicban kérdezz rá, hogy most mik az aktuális repók a te verziódhoz.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
agy73p #34012 üzenetére
Jah, hogy Ubuntu...
Próbáld meg frissíteni, ha nem találod a programot rá, akkor terminálból így:
sudo apt-get update && sudo apt-get upgradeCsontbrigád: a képen látható repó nem él. Vagy szerver hiba van, vagy megszűnt. Ez utóbbi esetben az /etc/apt/sources.list fájlban ki tudod kommentezni, majd egy sudo apt-get update után élesedik a módosítás. Lehet van erre grafikus eszköz is, az özönvíz előtti Ubuntukban még volt.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
teleahocipöm #33818 üzenetére
A clonezilla 1:1-ben menti a partíciót (meg persze tömörítve), visszaállításkor meg dózeról, és felrakja a mentést. Minden pont abban az állapotban lesz, ahogy leállítottad a gépet a mentés előtt.
A wine-t meg nem tudom, lehet kellene neki egy friss telepítés, vagy legalább is egy új virtuális környezetet létrehozni benne. Ha 64 bites disztrón használod, akkor először úgy is létre kell hozni benne egy 32 bites winearch-ot, hogy legyen 3D gyorsítás, meg egyebek.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
teleahocipöm #33816 üzenetére
Igen, a /home alatt a konfigok szoktak tárolódni, mind a programoknak, mind az asztali környezetnek.
Partíció kimentése természetesen megoldható, van rá célirányos live disztró mint pl. a clonezilla, de akár egy akármilyen disztró live verziója is jó erre, amiben van egy gparted / kparted, azok is tudnak partíciót, partíciós táblát ki és vissza menteni.
Kezdésnek szerintem a clonezillával lesz a legegyszerűbb ezt megcsinálni, az olyan next next finish jellegű. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nincs kitöltve az adatlapod, mi van még a gépben? A Debian melyik verzióját raktad fel? Nyílt (alap), vagy a zárt (Catalyst - fglrx) driverrel használod a kártyát? Ha terminálba beírod hogy glxinfo, annak mi a kimenete? Meg a glxgears parancs kiadására szépen forognak a fogaskerekek?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
http://www.origo.hu/techbazis/20141120-szakitott-a-firefox-es-a-google.html
Szerintem csinálj egy google gombot a könyvjelző eszköztárra, aztán kész. Én mondjuk sosem szerettem használni azt a pici kereső sávot jobb oldalt fent.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
teleahocipöm #33764 üzenetére
Csak ki kell adni a mount parancsot és hogy mit hova, akkor felcsatolja a live rendszer a partíciót.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
teleahocipöm #33758 üzenetére
Kernel Panic leginkább HW hibánál, meg tuningnál fordul elő.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
olivera88 #33739 üzenetére
Win alatt problémás penre ezt a kis HP programot engedd rá: [link], ez megoldja minden gondját. A különböző telepítő készítő programok időnként elszúrják a pendriveokat.
Jártam már úgy, hogy az egyik telepítő két partíciót hozott létre a penen, az meg formázás után továbbra is két eszközként jelent meg a gépben ha bedugtam a pent, Win az egyik, Linux a másik partícióra tudott írni, egyik sem látta a másikat.
Na azt is a HP progijával hoztam helyre.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
spammer #33671 üzenetére
Jah, nem vettem észre.
Az ArchBanget nem javaslom, az jó volt 2012 körül, de a 2014-es verziója baromi bugos lett. Nem tudom mit rontottak el... Viszont ha már megy böngésző frissítése külső forrásból, akkor már ott a Debian, egyszer beállítod, onnan örökös.
Személy szerint az openbox-ot nem tartom kezdő barátnak, csak ha a gyári kiépítésben elegendő, mert a config fájljaiban turkálás elég kényelmetlen. Akkor már inkább a csak egy hangyányit vastagabb LXDE-t, az mégis sokkal barátságosabb.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
weinmaker #33665 üzenetére
Az pont az a két terület, amihez kevés a gép. Nekem is van P4 a családban, arra elég, hogy nagypapám netezzen vele. Igaz neki van fésze, azt még kibírható sebességgel vitte, de szerencsére nem igen használja azt a szemetet.
Most két hete raktam Win7-et egy kb. 2GHz-es P4-nek megfelelő AthlonXP-re, a Yt azon is diavetítés volt.
quailstorm: a felület gyorsítása miért ne menne nyílt driverrel? Én is azzal használom már rég a Debianon, minden megy rendesen.
Vladi: komplett topic talán nem, szerintem elsüllyedne lassan, de egy célirányos logout cikk az inkább mehetne. Debian, CentOS, talán Archbang, stb. bemutatásával.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
weinmaker #33660 üzenetére
P4 / Athlon XP, ezekre mindegy mit raksz, a Yt akadni fog. Az FB meg szintén nem egy túl kis étvágyú dolog. Nézd meg a proci terhelést miközben ezeket a dolgokat akarod használni, le fog kalapozni 100%-on.
Ugyanakkor gondolom nem maga a disztró lassú, csak az említett nagy étvágyú dolgok.
quailstorm: nincs ilyen összefüggés a kernel kapcsán. Lxde-s Debian sem lesz gyorsabb mint az Lxde-s Ubuntu.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem ismertem ezt a config beállítást, de így akkor már jah.
ubyegon2: per pillanat a plasma5 és a KDE4 appok nem működnek jó együtt, azok a disztrók ahol engedték ezeket keveredni, azok szívnak vele, a plasma5-ös appok egy jó része meg még nincs végleges állapotban. Itt van egy adag infó a témában: https://mail.kde.org/pipermail/release-team/2015-January/008292.html
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Igen, csak web alapon mást nem tud csinálni, mint HTML5, mert nem engedi a bizt. hibák miatt használni a plugint. Most raktam nemrég Win7-et AthlonXP-re, az sem tudott különösebben folyamatos flash lejátszást web alapon, egyik módban sem.
Zedz: KDE +1. Legjobb asztali környezet. Most többször is linkeltem hybrid Debian telepítő képeket, onnan eleve a neked tetsző DE-vel tudod letölteni, és live módban ki is lehet próbálni a telepítés előtt.
ubyegon2: a Kubuntu KDE-je meg időnként bugos. Olyan hibák jelentkeznek rajta, amiket nem tapasztalni másik KDE-s disztrón.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Kovbob #33583 üzenetére
Alaplapot cseréltél, amiben gondolom más volt a chipset, így az ebben lévő hálókártyához magától nem töltötte be a kellő modult. Ha jól tippelek, akkor az a forcedeth lesz. Add ki ezt a parancsot:
sudo modprobe forcedeth
majd nézd meg, hogy mi a helyzet. Ha ez megoldja, akkor csak be kell tenni állandóra, de azt majd kitaláljuk. (ha a parancsnak nincs kimenete, akkor sikeresen lefutott. Utána esetleg egy lan kábel kihúzás bedugás kellhet.)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
gergobaby #33533 üzenetére
Pedig ez a karakteres telepítő lesz. Mindegy, ennek nincs kihatása a benne lévő dolgok működésére. Felrakhatsz egy Uborkát is, de tanulásra a Debian jobb, mert ott nem adnak alád mindent, viszont van rendes Wikipedia hozzá, plusz stabil mint a kő.
AtHoS: amit én láttam ebből, az az, hogy a telepítő környezet nem feltétlen kezeli a GPT-t, de amúgy maguk a disztrók igen. Ettől függetlenül inkább disztró függő a kérdés.
ubyegon2: A Debian telepítőnek van karakteres módja is, ha valamiért a grafikus nem menne, ez az.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
gergobaby #33517 üzenetére
Ha 64 bites a procid, akkor nyugodtan használd az AMD64-es telepítőt. Az a sok DVD meg nem kell, elég az első CD (vagy ha van neted a telepítés alatt, akkor a netinstallos Debian)
Javaslom, hogy innen szedd le az un. "non free" telepítőt, a neked tetsző asztali környezettel: [link] (iso-hybrid almappában)
A telepítés előtt meg szerintem csinálj egy partíciót még a Windowsban, és ne használj ilyen guided dolgokat, szépen add meg kézzel "/"-nek. Meg csinálhatsz egy swapot is.
Ha nem olvastad, akkor az összefoglalót is nézd meg itt, meg vannak a telepítéssel foglalkozó írások is a logouton.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Astorian12 #33501 üzenetére
Ezt szerintem inkább itt kérdezd meg: http://prohardver.hu/tema/a_nagy_linux_topic/friss.html
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Misi1980 #33495 üzenetére
Angolul nem beszélsz? Az mv azt mondja, hogy nem mondtad meg neki, hogy mit csináljon. A másik meg azt, hogy nincs ilyen csomag. Ott a spammer által írt ppa-s és update-os sort is beírtad, mielőtt telepíteni akartat a customizert?
Egyébként alapból a grubnál van egy olyan lehetőség, hogy megjegyzi az utolsó választott oprendszert, és legközelebb azzal indítja a gépet. Uborkánál nem ezt használják...
szerk:
no, spammer gyorsabb volt. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Misi1980 #33488 üzenetére
Egész pontosan mi történik, ha nyitsz egy terminált, és oda beírod, hogy: sudo apt-get update
, majd pedig beírod a jelszavad és ütsz entert?AZ ALT+F2 spec nem tudom mit csinál Uborka alatt. KDE-s disztrókon egy beviteli mezőt nyit, ahonnan el lehet indatani progikat, meg a terminált.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
IstvánLászló #33463 üzenetére
Ezt most kérdezed?
Amúgy alapból nem magyar a Firefox a Mintben? o.O Akkor arra is keress rá a szoftverkezelőben, lesz belőle olyan, aminek a nevében benne van a hu, az lesz a nyelvi csomagja. - szerintem.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
IstvánLászló #33461 üzenetére
Menj be a csomagkezelőbe (szoftver központ, vagy valami hasonló neve van), és ott keresd meg a flash-t, valamilyen falshplugin néven benne lesz. Azt tedd fel, majd indítsd újra a böngészőt és menni fog.
Valamint át is kapcsolhatod a youtubeot html5 módba a youtube.com/html5 oldalon. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Vidual001 #33240 üzenetére
Valószínüleg a disztród nem adta ki ezt a parancsot a driver telepítésekor (pedig kellett volna), írja is a kimenet, hogy ezt futtatnod kell előbb:
sudo aticonfig --initial --input=/etc/X11/xorg.conf
Ezt nyomd be, aztán lehetne csinálni egy újraindítást, majd add ki a parancsot, kis betűvel.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Vidual001 #33238 üzenetére
Sosem igazodom ki a CCC verziószámaiban, de ez nem tűnik frissnek. Ez azért fontos, mert a 14.4-ben valamiért nem volt elérhető a scaling opció, csak a korábbi és a későbbi driverekben. Viszont van rá megoldás az arch wikiben: [link]
Ez egyébként azt hiszem HW szinten állítja be a scaling értékét, nálam legalább is többet nem kellett állítani semmi alatt.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Megvolt a napi hőstett Linuxal.
Haver gépe valami bios bug miatt (moddolt bios van rajta) nem akart bootolni Linuxos penről, akárhogy is írtuk ki. No mondom tegyük át a vinyót az én laptopomba, rakjuk fel ott a Chakrát, majd tegyük vissza hozzá. Mondanom sem kell, tökéletesen működik az áttett rendszer, csak annyit kellett nála csinálnunk miután elindult, hogy felraktuk a Catalystet, mert az enyémben csak legacy radeon van. Linux rulz. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
teleahocipöm #33176 üzenetére
Gondolom igen, de se a disztrót, se a programot nem ismerem. Keress rá a csomagkezelőben.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
teleahocipöm #33173 üzenetére
Nem kell felrakni egy ilyen, vagy ilyesmi nevű csomagot hozzá előbb?
Valamint nézd meg, hogy van-e kimenete ennek: locate badblocks
Ha igen, akkor csak másként kell hivatkozni rá, ha nincs, akkor telepíteni kell valamit.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
teleahocipöm #33105 üzenetére
Ha a 8.1 szenvedés a gépen, akkor az Ubuntu is az lesz.
Ha kipróbálod a clonezillát, az elég egyértelmű lesz.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
teleahocipöm #33103 üzenetére
Partíciót szoktak lementeni valamilyen iso fájlba, majd abból visszaállítani, az a legegyszerűbb. Pl. a Clonezilla egy live Linux, ami erre van kitalálva.
Az érintőképernyő meg csak egy beviteli eszköz. Próbálkoztál valamelyikkel?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az egyik Linuxos topicban írta valaki 1 v. 2 éve, onnan maradt meg.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
N0zer0 #33091 üzenetére
SMPlayer az van. SMTube hiányzik a mostani stabil verzióból, de érdekes módon a Sid-ben és a Jessyben is benne van. A MiniTube-al ugyanez a helyzet. Azt nem tudom megmondani, miért hiányoznak Squeeze és Wheezy alatt.
Ettől függetlenül a tanulás és a jó wiki itt is adott. Az Arch még mindig meredek elsőre. Nem volt egy időszak az Arch-nál, mikor még a telepítőt is kézzel kellett legyártani hozzá?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Csontbrigád #33073 üzenetére
Hmm, akkor végül is ezt is próbálhatod, vagy valamelyik variánsát, függően attól, hogy milyen asztali környezet tetszik neked.
Megszokott Windows jellegű a KDE, hasonló csak minimalistább az LXDE, eltérő és minimalista az XFCE, végül az alap Ubuntu Unityje meg mint a Winnél a Win8. (a kezdőbetű jelöli ezeket a variánsokat a *buntu vonalon)Aminek még nagyobb hazai közössége van, az pl. a Mint. Mondjuk a KDE-s Mintet nézd meg.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Csontbrigád #33071 üzenetére
Hát, az igaz, hogy a csapból is Ubuntu folyik, de pl. nekik nincs rendes wiki oldaluk, így ha tudsz angolul, akkor valami olyat javasolnék helyette, aminek van.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mi is elkezdtük valahol, én 2008-ban itt, akkor még pl. Vladi-t nyaggatva.
Ahogy mi is kaptunk segítséget, úgy illik, hogy mi is segítünk ha tudunk.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
teleahocipöm #33039 üzenetére
Annyi biztos, hogy pulseaudio alapból nincsen telepítve a Debianon. A pulseaudio és a pavucontrol csomag felrakása után lesz.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
teleahocipöm #33033 üzenetére
A libqt4-script csomag megfelelő verzióját is külön fel kell tenned, mert a wheezy tárolójában régebbi verziós van. Ez lehet, hogy függőségi rémálmot fog okozni az ezt használó és a rá épülő dolgok miatt.
Debianon meg alapból nem vagy tagja a sudo csoportnak, ezért nem fogadta el a sudo a bejelentkezési jelszavadat. Ez azért van így, mert a sudo-t nem arra találták ki, amire Ubuntuban és a leszármazottaiban használják, bár nagyban egyszerűsíti az életet. A sudo egy eszköz arra, hogy xyz emberke az adott rendszeren a számára beállított parancsokat tudja emelt jogosultságokkal futtatni. Ezzel szemben általában az "asztali" disztróknál kb. mindent lehet ezzel, mintha root felhasználók lennénk.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
teleahocipöm #33029 üzenetére
Egyébként szerintem nem adtad hozzá még a felhasználódat a sudo csoporthoz, ezért nem tudtál sudozni.
rootként add ki ezt a parancsot:
sudo adduser felhasználóneved sudo -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
teleahocipöm #33020 üzenetére
Valószínűleg nem jó jelszót írsz be. Caps lock nem maradt bekapcsolva?
szerk:
így jó, megtalálta a fájlt. Viszont annak a libc-nek a telepítése csomag törést okozna (mert más csomagokat is érint a libc6 verziója), ezért nem engedte feltenni. Mihez kell a libc6 frissítése?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
teleahocipöm #33015 üzenetére
Ugye csak nyitottál egy terminál ablakot, és beírtad oda? Az minden esetben a /home mappádban van, a letöltött fájl meg valószínűleg 1-2 mappával lejjebb, a letöltésekben.
Mondjuk könnyen oda tudsz navigálni, ha telepíted az "mc" (midnight commander) csomagot és utána elindítod terminálban az mc paranccsal. Alternatív megoldás, hogy terminálban odamész a kérdéses mappába, a cd parancs a mappa váltás, a dir meg a tartalom kilistázása, pont mint régen a dosban.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
teleahocipöm #33011 üzenetére
Terminálban:
cat /proc/cpuinfoEz kiír mindent a prociról.
Ez meg:
W: Duplicate sources.list entry http://http.debian.net/debian/ wheezy-backports/main i386 Packages
azt mondja, hogy kétszer szerepel a sources.list fájlban ugyanaz a sor.A letöltött .deb csomagokat pedig terminálból kellene felrakni, nem gui-ról. Ott normális, hogy a tömörítő nyitotta meg, mert egy archívum. Szóval amit már mondtam korábban:
sudo dpkg -i csomagneve.debFenyő: ok. Egyébként saját tapasztalat az, hogy mindegyik Iceweasel (FF) verzió stabil. Sokfelé használom, egyik sem omlik össze.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
teleahocipöm #33000 üzenetére
És nem is lesz, egyenlőre úgy néz ki, hogy az SMTube és a Minitube sincs jelen a Wheezy-ben, a backports terén sem. Esetleg próbáld meg a Minitube-ot letölteni, és simán csomagból felrakni, az oldal szerint Debianhoz van a csomag készítve, így valszeg simán fel tudod tenni dpkg-vel, ahogy tegnap írtam. http://flavio.tordini.org/minitube
Fenyő: nincs rá indok, hogy miért kellene régi Iceweaselt használnia. Ez nem gép függő. A testing repó sem. Plusz ha egyszer frissítesz véletlen a testingből, akkor nincs visszaút. Csomag telepítés onnan meg magával húzhatja a függőségek frissítését is, ami megint gondokat okozhat. Erősen nem javasolt dolog.
mefistofeles: ezen a módon kell a tegnapi partíciódat is oda csatolni, ahová szeretnéd, miután megformáztad. (csak a paraméterek picit mások)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
teleahocipöm #32997 üzenetére
/etc/apt/sources.list
Emelt jogokkal kell szerkesztened azt a fájlt. Ha már úgy is abban a fájlban vagy, akkor ezt is add hozzá:
deb http://mozilla.debian.net/ wheezy-backports iceweasel-release
Ez a Mozzila Debiános repója [link], innen megkapod a böngésző friss verzióját. Őt így tudod telepíteni (egy apt-get update után):
apt-get install -t wheezy-backports iceweasel, ami előtt még érdemes letölteni a hozzá tartozó gpg kulcsot, majd pedig telepíteni dpkg-val:
wget http://mozilla.debian.net/pkg-mozilla-archive-keyring_1.1_all.deb
sudo dpkg -i pkg-mozilla-archive-keyring_1.1_all.debAmúgy nem vagyok már képben, milyen proci és milyen vga van a gépben?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
teleahocipöm #32995 üzenetére
Nem kerestél rá a Debian backportsra? [link]
Ezt a sort kell hozzáadnod a sources.list fájlhoz:
deb http://http.debian.net/debian wheezy-backports main
Majd futtatni egy apt-get update -et, végül így tudsz onnan feltenni csomagot:
apt-get -t wheezy-backports install "package"
Nyilván idézőjelek nélkül. Itt egy lista, hogy mit tartalmaz: [link]
Ezt a proci pörgetés dolgot amúgy még mindig nem értem. P3-as gépen is futtattam Debiant meg régebbi Ubuntut is, egyik sem pörgette a procit. Talán azt tudom elképzelni, hogy a VGA kezelése nem 100-as, és valamit a 2D rajzolásból is a proci csinál. Vagy nem tudom.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
mefistofeles #32990 üzenetére
Így van, egy mappa tartalmazhat egy egész partíciót. Tulajdonképpen Windows alatt se történik más, csal ott a "Számítógép v. saját gép" jelenti a "/"-t, a C, D, E, stb. betűjelek meg a mappákat.
A csatolatlan partíciódat meg valószínűleg magától becsatolja valahová, mikor először rányomsz a fájlkezelőben. Nem kér ehhez jelszót?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
mefistofeles #32988 üzenetére
Nem. A /dev/sda1 az egy partíció, azon van a Linuxod.
A szokás az, hogy a /mnt/xyz alá csatolnak, az xyz meg egy tetszőleges mappa, amit létrehozol a csatolás előtt a /mnt könyvtárban. De lehet csatolni a /home könyvtárad alatt is egy mappába, vagy akár a gyökérbe is. Nekem úgy van, hogy /win/c meg /win/d.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ez csak akkor működne, ha az összes járulékos csatlakozót is kihúznád belőle, őket egymástól távol helyeznéd el. Telefon, kábel TV, kapucsengő, csövek, udvari világítás, stb. mind lehetséges út, amin keresztül be tud jönni a villám.
ubyegon2: az az elosztó nem fogja visszaküldeni a villámot az égbe. A villám és túlfeszültség védelem egy több lépcsős, nagyon költséges folyamat.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
teleahocipöm #32895 üzenetére
Igen, a .gz vagy a .zip kell neked, mindegy melyiket szeded le. Ezt kitolod egy CD-re, és már lehet is róla memtesztelni. Lehet h. penre is megy, de arra csináltak Wines installert is pár sorral lejjebb.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
teleahocipöm #32889 üzenetére
Nyakamat rá, hogy HW hiba lesz. Volt ezen a gépen mostanában memtest86+ futtatva? [link] Meg egy HDD ellenőrzés sem lenne rossz, továbbá egy proci ellenőrző Pi számoló, vagy valami ilyesmi. De memtest a legfontosabb, ha piros sorokat kezd el dobálni, akkor ram hibád van.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
mefistofeles #32866 üzenetére
Nem lennék meglepve, ha a szerelők elkötötték volna az UTP kábelt és a géped hálókártyája nem tudja lekezelni ezt, de a routered igen. Én jártam hasonlóan a digisekkel, mikor a gagyi routeremett egy jobb fajtára cseréltem, az nem volt hajlandó kapcsolódni. Ki kellett bontanom a kábelezést, akkor láttam meg, hogy az UTP 3 helyen volt toldva, aminek a végeredménye elkötés lett. (az UTP toldását tiltja a szabvány) Behúztam egy új kábelt a szabványnak megfelelően, azóta minden rendben van.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
teleahocipöm #32823 üzenetére
Technikailag a Debian jelenlegi verziójában nincs SMTube (biztos van rá alternatíva, pl. Minitube), de a következő verzió csomagjai között ott van, így valószínűleg a "backports" tárolóban is.
joecontra: igen, láttad a számokat, amiket 2 óra körül raktam ki? Alátámasztja amit mondasz.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
teleahocipöm #32820 üzenetére
A nem játszik le, azt gondolom az SMTube-ra érted, mert az SMPlayert használom pár helyen, de nem igazán tudok olyat mondani, amit nem játszik le. Ez alól csak néhány ritka, fizetős formátum kivétel, amihez a VLC kell.
Ráadásul az SMPlayert is bármelyik disztró csomagkezelője felrakja, nem kell hozzá terminál, még akkor sem, ha ott gyorsabban megvan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest