- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Steam Deck
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Androidos tablet topic
- Acer notebook topic
- Milyen processzort vegyek?
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hehh... Szeretnék játékot moddolni, eddig frankón ment a dolog a protontrix-el a SteamDeck-emen... Tegnap hozzáférési hibát dobott, meg valami varázsszám problémát ír. Mondom oké, majd ma frissen foglalkozom vele...
Erre nézem, ugyanez van az asztali gépemen is. Mondom wtf? Na kiderült mindenki másnál is, aki Steames játékot moddolna, mert a protontrix a steam-vdf formátumának kezeléséhez a pyton-vdf csomagot használja, de azt 2022 óta nem frissítették és a fejlesztője elérhetetlen, a világ meg közben haladt tovább... Ahogy nézem a githubot, a probléma már 2 hónapja jelen van.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Pöttön #98440 üzenetére
Samba megosztást kell csinálni, az alap samba-t összehozni nem nagy cucc, csomó leírás van róla a googleben. Aztán \\IPcím\... módon elérhető Windows alól a megosztás. Ha azt is szeretnéd, hogy IP nélkül egyből látható legyen a megosztás Wines hálózatban, akkor arra már kicsit trükkös a megoldás, mert a Microsoft kivette a régebbi SMB protokollok támogatását a Windowsból.
Ezt és a hozzászólásokat nézd meg: [link]A Wines megosztásokat simán el fogod tudni érni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Ricsii2001 #98427 üzenetére
Véletlen nem rakott fel a gép magától biosz frissítést a MyAsus-on keresztül? Ha nem, akkor meg frissíteném a bioszt és kinyomnám a secure boot-ot, vagy legalább megnézném a beállításait.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ubyegon2 #98388 üzenetére
Ezt lekezelték Ubuntu vonalon úgy, hogy a 20.04-ről 22.04-re frissítve lecserélte a Firefoxot a Snap-es verzióra, ami azzal járt együtt, hogy kicsit lassabb lett a böngésző, főleg az elindulása...
Amúgy muszáj a disztróknak megoldani a böngésző frissítését, különben bankolás meg hasonlók nem működnének egy idő után.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
sh4d0w #98365 üzenetére
Jah, mindkét Cities Skylines megy faszán. Sőt, tulajdonképpen a legtöbb single player játék pöccre indul manapság a Steamen.
A teljes GUI halála miatt ez valami driver halálnak hangzik... Dmesg-ben nincs valami infó, mikor ez megtörténik?
Egy időben voltak gondjaim az 5600XT kártyámmal, ott a játék közben a driver beadta a kulcsot és nyomott egy GPU resetet, amiből már nem volt visszatérés... Viszont ezekről mindig volt infó a dmesg kimenetben. Asszem az volt a gond, hogy azt a típusú 5600XT-t a driver alulfeszelte, így instabil volt a hardver. Hetekig leveleztem a fejlesztőkkel ez ügyben, aztán végül gyanúsan egyszerre egy disztró cserével megoldódott a gond.
paoinho: https://www.reddit.com/r/linuxmint/comments/11m2cxg/password_requirement_for_apps_how_to_disable/
Megoldható pl így, de ezzel felülvered a Linuxos biztonság sarokkövét.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
totron #98323 üzenetére
Mármint céges szoftver. Kérdés, hazaviszed-e a munkát? Egyfolytában drága kreatív appokkal dolgozol-e? Kell-e neked a teljes MSO egy táblázat meg egy szöveg szerkesztéséhez?
Ha pusztán a szoftverek számát nézzük, egy Debian alatt valami bődületesen sok progi telepíthető egyből, mindenféle guglizás meg külön letöltögetés nélkül.
Meg aztán mivel szoktál dolgozni? A unix/Linux világban megszokott eszközök jó sokáig hiányoztak a Windowsból, ezért is tették bele a WSL-t, mert a programozóknak nem volt vonzó az ilyen szempontból sokkal butább Windows használata.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ballington #98269 üzenetére
Ha terminálból megy, akkor nagy baja nem lehet. Én megnézném az indító hivatkozást, hogy ott mi van.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Balerik #98186 üzenetére
Azzal a kártyával mindegy melyik disztrót rakod fel, menni fog gond nélkül. A Debian12 is maradhat ebből a szempontból.
Tulajdonképpen csak a telepítése a Steamnek körülményesebb egy kicsit Debian alatt, mint bármi más disztrón. https://wiki.debian.org/Steam
*Steam alatt engedélyezned kell a Compatibility fülön a Steam Play-t minden címhez, ez a proton. Ezt pont nem írja a Debianos leírás...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
urandom0 #98021 üzenetére
Időnként munka miatt foglalkoznom kell pythonnal, mert kutatói rendszerek meg hasonlók mind pythonban írt programokra épülnek, jellemzően Linux alá... De basszus azt a katasztrófát amit a telepítés és a beállítás jelent egy ilyen pythonos környezetnek, az valami hihetetlen szopás. És ez ráadásul platform független, Windows alatt is egy borzalom.
Rowon: igazából némileg csökkenő tendenciát mutat a Windows asztali fronton, amit egyrészt a W11 sikertelensége okoz, másrészt meg a Linuxokon az AAA játék lehetősége.
Amit meg kéne ugrani a Linuxnak, hogy a Windowsos "munka programok" az OS mindenféle belső megoldása köré vannak fejlesztve, és így egy wine nem tud velük megbirkózni, szemben az önálló egészet alkotó játékokkal.
Ez talán változik majd a jövőben, ha folytatódik a desktop Linuxok terjedése.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
moleculez #97846 üzenetére
Nincs ilyen sípolás, miután most 6. éve megjelent a proton a Steamben. Azok a játékok nem mennek, amik anticheat megoldását nem akarják portolni Linuxra, vagy ugyan portolták, de a játéknál nem engedélyezték (ilyen is van, mert a kiadó nem akart foglalkozni a supporttal). Ezek jellemzően a fiataloknál menő lövöldözős játékok.
Minden más tök faszán megy, ráadásul az OS overheadje jelentősen kisebb így itt-ott még FPS-ben is jobban megy a játék, mint Windows alatt. És itt Cyberpunk szintű AAA játékokra gondolok, évek óta csak Linux alatt játszom.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Amelyik gépen Windows és secureboot is van, ott Linux telepítő bebootolást lehetetleníti el az egyik friss Windows frissítés. A dolog az Ubuntu 22.04-et is érinti. https://pcforum.hu/hirek/28106/windows-kb5041571-linux-iso-bootolas-hiba-windows-frissites
moleculez: gondolom a felújított, Definitive edition.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
paolinho #97766 üzenetére
Ez nyilván gyártó függő, de a céges HP nyomtatónkat a Mint teljesen magától megtalálja és beállítja a hálózaton, még annyit sem kell hozzá csinálni, mint Windows alatt.
Az MX-Linux esetén figyelembe kell venni, hogy a kiadási ciklusai a Debianhoz igazodnak, ami nem jelent túl gyors frissülést. Azaz ha valami régi benne, akkor az jó ideig úgy is marad.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tordaitibi #97729 üzenetére
Ne már, van KDE Connect Windowsra? Holnap teszem is fel a céges gépre. Ohh ha ezt előbb tudom!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ubuntuék ezen túl nem lesznek konzervatívak, akkor is ki fogják adni az aktuális release-t a legújabb upstream kernellel, ha az még csak RC állapotban van. [link]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Dinomano #97622 üzenetére
USB-ről minden lassú lesz, a sima live Linuxnál meg pl. a wifi jelszót mindig be kéne írnod... De ha van 10..15GB szabad helyed a gépen, akkor már tudsz egy partíciót csinálni amelyiken elfér bármelyik disztró és akkor a meglévő rendszert sem kell törölni, mert dualbootolhatsz.
Lubuntu, Linux Mint, MX-Linux kde, ezeket nézném meg.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
No itt most húzunk egy vonalat. Ezt a dualboot vs virtualás gép témát akkor folytassátok, ha megy normális hangnemben. Köszi.
galaxy55: ilyen esetben nem szoktam szelektálni, az adott téma törlésre kerül. Így nincs részrehajlás meg hasonlók. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Dhampir #97560 üzenetére
A # az elején azt jelenti, hogy ez a sor nem aktív, így nem tudom mi az alapértelmezése ennek az opciónak. Én kitörölném onnan az andráskeresztet, hogy ez biztosan jó legyen. Aztán mehetne a sudo update-grub
Egyébként amit csixy írt, ha egyik oprendszert MBR, a másikat meg UEFI módban raktad fel mert véletlen nem úgy bootoltál a pendriveról, akkor ők nem fogják látni egymást. Ha véletlen ez történt, ott csak az újratelepítés a megoldás. Egyszer jártam így, mikor nem figyeltem oda.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Dhampir #97556 üzenetére
Nézd meg, hogy nem-e van letiltva az OS-Proper. Az egy Ubuntus dolog volt a 22.04 idején ami átkerült a Mintbe is... Fent áll az esélye, hogy a 24.04-et is érinti.
Ezt a parancsot add ki
cat /etc/default/grub | grep PROBER
És akkor jó, ha ezt látod:
# documentation on GRUB_DISABLE_OS_PROBER, if still want to enable this
GRUB_DISABLE_OS_PROBER="false"
Ha true-n van, akkor azt át kell állítani false-ra és utána csinálni egy sudo update-grub parancsot.moleculez: én sem tudtam, de nem túl rég szembejött egy youtube videó a témában.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
moleculez #97554 üzenetére
Azért nézett ki úgy ahogy nagyon sokáig, mert a komplett TB az csak egy mappa volt a Firefox forráskódjai között... Egy vagy két éve álltak neki szeparálni a Firefoxtól, érdemben fejleszthetővé tenni a TB-t és mostanra érett be a dolog, innentől már gyakori fejlesztésekre lehet számítani.
Amúgy a plasma-t én sem szoktam szét hekkelni, alapból is tök jó. Egy-két hardver specifikus widgetet használok meg pár fasza effektet, aztán ennyi.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
I02S3F #97528 üzenetére
De ha van grub, akkor nem kell az alaplappal vacakolni. Még talán sosem választottam oprendszert az alaplap uefi dolgain keresztül.
urandom0: haverjaim nem rég meglátták nálam a széthulló ablakok effektet. Az arcukra kiült a döbbenet, ugye a Windows alatt ilyet nem láthattak.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ubyegon2 #97491 üzenetére
Viszont a 4K-t Linux alatt Netflixen továbbra sem lehet megoldani.
1080P-t is csak böngésző plugin telepítésével. De még mindig jobb mint pl. a SkyShowtime, azt sehogy nem lehet nézni Linux alatt.
Sosem értettem mire jó ez a DRM-hez kötés a másolásvédelem miatt, mikor azonnal fent van így is minden torrenten, ami kijön streamingre...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az ISS-en Debianra cserélték az XP-t, de az egy régi történet 2013-ból. Nehéz érdemi posztokat találni erről, de úgy nézem használnak mindent-is, a kritikus feladatot ellátó gépeik Linux alapúak, ráadásul itt külön vannak az "orosz laptopok" de szintén Linuxal, aztán simán lanra kötött egyéb gépeiken meg Windows van. - Vagy legalább is az egyik évben ez volt a helyzet.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ubyegon2 #97401 üzenetére
Arról van szó, hogy az Ubuntu naptári kiadási ciklusai nem férnek össze más projektek kiadási ciklusaival, az LTS-be már nem fért volna bele. Amúgy valamennyire logikus, hogy az úgymond nullás verziót egy új cuccból nem teszik bele egy LTS disztróba, én sem tettem volna.
Érdemben a 6.1-es plasma számolta fel a bugokat, amiket a 6.0 behozott a rakás újdonsága mellett. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
moleculez #97336 üzenetére
Clonezilla, az fájlba backupol és tömörít is, meg simán tud helyreállítani eltérő méretű lemezekre is.
Reboot nélküli backupra talán az rsync-et mondanám, azt meg lehet crontabban indőzíteni. Meg lehet vele inkrementális backupot is csinálni, hogy helytakarékos legyen.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tordaitibi #97333 üzenetére
Ezt a csipketerítős mondatot majd beteszem az összefoglalóba.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Necronom #97330 üzenetére
Balena Etcher, Suse Studio Imagewriter, ezekkel próbálkoznék. Vagy még Win alól a Rufussal dd módban iso kiírásra.
Arra a gépre maximum Puppy Linux disztrót, disztrók egyikét mondanám. De érdemben azzal sem fogsz netezni jobban, mint XP alatt. Egy bármilyen használt tablet minden téren jobb élményt nyújtana.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
galaxy55 #97308 üzenetére
Azon a területen elég gyakori, hogy a cucc és a szoftvere is kínai... Kamerák, teljes rendszerek, minden kínai. Ott meg aztán minden is lehet. Régen anno emiatt kellett tartanunk egy XP-s laptopot mert bizonyos cuccok csak IE6 alól működtek, már IE7 sem volt jó, alternatív böngésző vagy oprendszer meg szóba sem jöhetett...
Nekem kellett külső programot írni Dalhua IP kamera képeinek lementésére, ami nem tűnt nehéznek mert ez elvileg platform független, felcsatlakozol, képet letöltöd azt jólvan... Na azt nem lehetett fellelni, hogy az adott kamera típusába melyik módon lehet kapcsolódni, mert volt vagy 4-5 különböző és vegyesen használták mindegyiket. Végül meglett, miután végigpróbáltam mindet...
És ez az egész vagyonvédelem ilyen bazári gagyi szintű cuccokkal működik.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
shadow1901 #97138 üzenetére
Teljesen hardveres, vagy a mikrokapcsoló adta meg magát, vagy a kábelezés, vagy kontakt hiba van. Ha a két tűt amire rá van dugva azt egy csavarhúzóval összezárod, akkor újra fog indulni a gép.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Rimuru #97103 üzenetére
Ugyanakkor használtam korábban PopOS! alatt, arra még én is azt mondom, hogy jó volt. Na ezt az Ubuntun nem tapasztaltam.
Mondjuk nekem az koncepcionálisan nem oké, hogy alapból a gnome-tweak-tools meg hasonlók nélkül szinte semmit nem tudok beállítani, de ez az én felfogásom...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
I02S3F #97099 üzenetére
Hát, desktopról erősen kikopott az Ubuntu manapság, mióta a céges vonalat tolják az asztali helyett...
Dolgozok vele itt a cégnél (22.04), de nem vagyok vele elégedett teljesen, és bár ez a szubjektív véleményem, de szerintem azt az UI-t annyira nem barátságos használni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Itt érdemes körülnézni és kérdést feltenni: https://gitlab.freedesktop.org/drm/amd/-/issues
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ezen a notin friss bios van? Volt egy-két pont ilyen a cégnél és egyik esetben már a félévi Windows frissítés is meghalt rajta, amire adtak ki javított bioszt. Mondjuk azóta gépek is kikoptak, eléggé gyenge tákolmányok voltak.
Ezt azért kérdeztem, mert láttam ott watchdog bugot is a linkeden. Ha egyébként friss a kernel és a mesa a gépen, akkor a biosz frissítést tudod megpróbálni. Azon túl a drm csapat fórumához tudok linket adni, ott találsz olyat aki erre érdemben tud is mondani valamit, illetve ha olyan akkor ki is javítják.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Petya XT #96960 üzenetére
Nézőpont kérdése. Még telefonos zárképernyőt sem használtam soha, mert nincs türelmem minden pillanatban a feloldómintát végighúzni a kijelzőn... Mondjuk nem is kötöttem össze a telefonomat a fontosabb dolgaimmal.
Ha valami meg elromlik, azt megoldom, hogy ne legyen olvasható többet. -
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Freeman007 #96952 üzenetére
Nem azt kérik, hanem az a minimum ami kell neki, annál régebbi nem jó.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Freeman007 #96942 üzenetére
Mindegyik Linux telepítőt be tudod bootolni live módban, ezért nincs külön kiemelve.
"Ubuntu 20.04 LTS 64 bit or SteamOS (other distributions may work, but are not officially supported)" - ez alapján kb. bármelyik disztrón menni fog.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Freeman007 #96934 üzenetére
Inkább a Kubuntut mondanám.
Egy-két GUI-s megoldása Gnome-nak fájdalmas, független attól, hogy KDE fan vagyok.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ubyegon2 #96928 üzenetére
A li-ion cellák degradálódása amúgy nem lineáris. Egy darabig az elején elég lassan degradálódnak, aztán hirtelen gyorsan. Az típus függő, hogy a degradálódás gyorsulása mondjuk 200 vagy 500 ciklus után jelentkezik.
Ez okozhatja a "mióta átváltottam Linuxra, esett a kapacitás 30%-ot" példákat.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
galaxy55 #96926 üzenetére
Ehhez egyébként nem sok köze van az oprendszernek. Az aksi minden adatát, beleértve a valós kapacitását is a FuelGauge IC méri és jelenti SM buszon az oprendszernek. Az oprendszer meg egyszerűen csak megjeleníti az adatokat.
Abban lehet eltérés, hogy egyik-másik oprendszerben hogyan van beállítva a töltés, pl. engedi-e a töltést olyankor, amikor 80..100% között van a töltöttség. De ez meg állítható.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Freeman007 #96902 üzenetére
És most mit mond egy sima apt upgrade? Vagy a sudo pkcon update? Legalább egy problémán jussunk túl, mert ez így most két külön ügynek látszik.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Freeman007 #96895 üzenetére
A Neon két fórumából egyikben sem találtam ilyen hibaleírást, ami furcsa, pedig ketten is produkáljátok. Ez azt jelenti, hogy valakinek meg kellene tennie az első lépést a hiba jelentésével.
Azon kívül elvileg létezik egy felülírási lehetőség az apt-nál, de még sosem kerültem ilyen helyzetbe és valszeg nem is ez lenne a megoldás, de ki tudja... Nem tudom mit fog eredményezni:
sudo apt --fix-broken install -o DPkg::options::="--force-overwrite"
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Freeman007 #96867 üzenetére
Szedd le az sddm-theme-breeze csomagot, aztán próbáld a fix brokenes parancsot. Úgy nézem abban van valami, ami van a plasma-desktop csomagban is és ilyen nem lehetne.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Freeman007 #96865 üzenetére
Először szerintem szabadulj meg attól a nagyon sok már nem kellő csomagtól.
sudo apt autoremove
Aztán megpróbálnám a hibás csomagok javítását ezzel:
sudo apt update
sudo apt install -f
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
sicc_innen #96847 üzenetére
Én azért használok ntfs-t ilyen meghajtón, mert a TV-k nem feltétlen kezelik az ExFat-ot.
Mindegy milyen partíció(ka)t teszel rá, a lényeg, hogy csinálj rajta egy új GPT partíciós táblát.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
moongoose #96841 üzenetére
Gyanús, hogy a profil fájlban nincs semmi, létezett az a fájl egyáltalán (én sosem találkoztam ilyen nevűvel)? A gtf-es sor viszont biztosan nem kell bele, az csak a legelső kalkuláláshoz kell.
Lehet, hogy csinálnék a helyedben egy egyszerű, futtathatóvá tett .sh shell script fájlt ezzel a tartalomal:
#!/bin/bash
xrandr --newmode....
xrandr --addmode...
xrandr --output...
És betenném a fájlt az indítópultba.
Sajnos annak idején az analóg kábelen keresztül az EDID monitor információk kiolvasás mindig gázos volt Linux alatt. Sajnos a tieden csak az van.
sicc_innen: eszerint partíciók átlapolódnak, meg valami keveredés van MBR és GPT között. Legjobb lenne teljesen lenullázni ezt a vinyót, adni neki új GPT-s partíciós táblát, majd partíciókat és újra felmásolni rá mindent.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
sicc_innen #96833 üzenetére
Arra a GPT-s hibára azt írják többfelé is a neten, hogy ez megjavítja:
sgdisk -v /dev/nvme0n1
Ahol a /dev/... az eszközöd elérési útja. De sosem próbáltam.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
sicc_innen #96831 üzenetére
Itt néha van hasznos infó probléma esetén. De most csak annyi látszik, hogy minden rendben. - ezen a szinten.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
sicc_innen #96828 üzenetére
Van valami érdemi infó a
sudo dmesg
kimenetben akkor, amikor csatlakoztatod a géphez a cuccot? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
sicc_innen #96825 üzenetére
A dokkolót nézném meg, hogy nincs-e benne valami korlát erre, mert egyébként a Linuxnak mindegy, mekkora hdd-t csatolsz rá.
Partíció kelező gparted vagy kparted sem látja? Mert az még lehetséges, hogy sérült vagy "dirty" állapotban van az ntfs fájlrendszer a meghajtón és azért nem csatolja fel, olyankor célszerű egy Windowsos gépre dugni és nyomni rajta egy ellenőrzést, az kijavítja.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Warton #96797 üzenetére
Megnézve a fórumukat, főleg nVidiások panaszkodtak ilyenre amit írsz.
De volt olyan, akinél a Latte dock megléte okozta, másiknál meg az sddm téma írt egy kde-settings***.conf fájlt az /etc/sddm.conf.d/ mappába és annak a törlése után állt helyre. Nem tudom mi ez, nekem nincs ilyen mappám Endeavour alatt.
Továbbá még egy dolgot megnézhetsz, hogy LTS kernel futtatása mellett is van-e ez a gond.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tordaitibi #96739 üzenetére
Hmm... Ha legalább az Ubuntu 20.04-re át tudnál lépni 18.04-ről, akkor már lenne PPA-d ahonnan magától rakná fel a yt-dlp csomagot és frissülne is a rendszerrel együtt. Ott valszeg egyből megtalálná a ytdlp-gui is amit keres.
Warton: de amit a Steam felrak Connectet, az továbbra is egy különálló telepítés lesz. Vagyis valami az Uborka szoftver oldalán nem ment, azt rakhattad rendbe mikor Lutris alól elindítottad.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Warton #96727 üzenetére
Szándékosan maradtál X11-en? Elvileg magától át kellett volna állnia a gépednek Waylandre mikor jött az új KDE.
Így néz ki nálam, csak egy picivel újabb kártyával:
$ inxi -Gxxx
Graphics:
Device-1: AMD Navi 22 [Radeon RX 6700/6700 XT/6750 XT / 6800M/6850M XT]
vendor: XFX Speedster QICK 319 driver: amdgpu v: kernel arch: RDNA-2 pcie:
speed: 16 GT/s lanes: 16 ports: active: DP-1 empty: DP-2, DP-3, HDMI-A-1,
Writeback-1 bus-ID: 0b:00.0 chip-ID: 1002:73df class-ID: 0300
Display: wayland server: X.org v: 1.21.1.13 with: Xwayland v: 24.1.0
compositor: kwin_wayland driver: X: loaded: amdgpu
unloaded: modesetting,radeon alternate: fbdev,vesa dri: radeonsi
gpu: amdgpu display-ID: 0
Monitor-1: DP-1 res: 2560x1440 size: N/A modes: N/A
API: EGL v: 1.5 hw: drv: amd radeonsi platforms: device: 0 drv: radeonsi
device: 1 drv: swrast surfaceless: drv: radeonsi wayland: drv: radeonsi x11:
drv: radeonsi inactive: gbm
API: OpenGL v: 4.6 compat-v: 4.5 vendor: amd mesa v: 24.1.2-arch1.1
glx-v: 1.4 direct-render: yes renderer: AMD Radeon RX 6700 XT (radeonsi
navi22 LLVM 17.0.6 DRM 3.57 6.9.7-zen1-1-zen) device-ID: 1002:73df
display-ID: :1.0
API: Vulkan v: 1.3.279 layers: 4 surfaces: xcb,xlib,wayland device: 0
type: discrete-gpu hw: amd driver: mesa radv device-ID: 1002:73df
togvau: oké, de az options.ini fájlba egyszer kell beleírni, aztán kész. Így most már 2560*1440-ben megy nálam.
Amit még be kéne állítani, az a zoom távolsága, mert alig látni valamit. De azt is lehet ugyanebből a fájlból. https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=3194863449
Az options fájlt meg itt találod: steamapps/compatdata/2732960/pfx/drive_c/users/steamuser/My Documents/Command and Conquer Generals Zero Hour Data/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kerékpársportok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Le Mans Ultimate
- Okos Otthon / Smart Home
- Steam Deck
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest