-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A PH! még nem hozta le hírnek, de azt hiszem Steve Ballmer vérnyomása az egekben lehet, mert amit ő az internet rákfenéjének mondott, az bekerült a Windows 10-be.
Konkrétan a következő nagy frissítésbe az Ubuntu 14.04 bash-ét és apt-get től elkezdve mindenféle user mode eszközét implementálták. Itt egy frankó videó róla: [link]
No, csak nem 2016 lesz a Linux éve?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
zenwalk #45296 üzenetére
Fel van csatolva állandóra az a partíció az fstabban? (ha nem, akkor meg kellene tenni) Mondjuk be tudsz linkelni partíciót egy már megosztott mappába, így olyan lesz, mintha ott lenne. Vagy a már felcsatolt mappát is hozzáadod a megosztottakhoz. Mivel osztasz meg, samba?
7Sony7: ha még nem Linuxoztál, akkor talán a Mint, ha már igen, akkor talán a Debian, valamelyik könnyűsúlyú asztali környezettel.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
alfamate89 #45215 üzenetére
Ugye sima VGA kábellel van bekötve a monitor és nem HDMI vagy DVI-vel?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ubyegon2 #45074 üzenetére
Melyik APU-t? Brazos...Trinity meg még pár elvileg már legacy, amikhez amúgy is csak a nyílt drivert tudod használni, ott meg eleve jól működik a vdpau. Ez az tegnapi hír a most Catalyst drivert használókat érinti.
Sok újítás jön az AMD oldalról, ha jól értem egy hibrid megoldás fogja leváltani a Catalyst (fglrx) drivert nagyon hamar, ahol a driver nagyja a kernel környékén lakik, valami AMDGPU modul nével. Nem teljesen tiszta még minden részlet nekem, majd meglátjuk.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Jó hír, az AMD is követi a világ dolgait. A hamarosan kijövő vulkan kompatibilis driverük már VDPAU-t fog támogatni az egy jó ideje nem működő XvBA helyett a filmek hardveres gyorsítására. Itt volt az ideje!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A dpkg az egyszerűen "A" csomagkezelő. Telepít vagy eltávolít csomagokat. Ez felett áll az apt és az aptitude a terminálban, valamint a grafikus csomagkezelők.
Egyébként miért bonyolítod az életedet Windowsos kézzel letöltős megoldással? Az fbreader része a Debian csomagjainak.
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
sudo apt-get install fbreaderEz megoldja a gondjaidat.
De ha nem akarsz synaptic vagy apper csomagkezelőt használni, akkor itt: [link] a "Keresés a csomagkönyvtárakban" pontban is tudsz csomagokat keresni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ubyegon2 #44892 üzenetére
Lol, én frankón realtime-nak tudtam azt.
Pano: arra tudok gondolni, hogy a Unity alatt lévő grafikus megjelenítőt ha lehet konfigurálni, akkor ott lehet a turpisság.
Pl. KDE-n a KWIN képes Xrenderen és OpenGL-en keresztül is effekteket meg mindent megjeleníteni, míg OpenGL-el jellemzően nincs tearing addig Xrenderen lehet, viszont kompatibilitási okokból az Xrender szokott az alapértelmezett lenni. Szerintem valami ilyesminek kellene utánanézned, de ezen a téren nem ismerem a nem KDE-s disztrókat.Kíváncsiságból amúgy bemásolhatod ide a /etc/fstab fájlod tartalmát, a root partícióról.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Atlantisz48 #44884 üzenetére
Synaptics-nak szokott lenni valamilyen beállító felülete, amin keresztül lehet ilyesmit csinálni, gondolom a te TP-d is synaptics gyártmány. Lehet fel kell rakni a hozzá kellő progit, keress rá a csomagok között a synapticsra.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
King Unique #44831 üzenetére
Nem volt frissítve a csomag adatbázis, így nem volt még letöltve a lib32 és a gtk tároló.
ubyegon2: az asztali effekteknél az Xrender-t váltsd át OpenGL3-ra. Nálam az nagyrészt megoldotta a Tearinget.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
King Unique #44827 üzenetére
Szóval a stabil tárolóból nem ment fel a Firefox? Tudtok adni valami pontos hiba kimenetet? A sudo pacman -S firefox-kde kimenete lenne célszerű.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Lasersailing #44780 üzenetére
Ebben sajnos nem tudok segíteni. A switcehroo-t próbáltam a Chakrán belőni, de ahogy néztem az egy régebbi cucc amit már nem igen tartottak karban. Így végül maradtam a fixre állított videokártyánál, azóta meg cseréltem a lapost egy hasonló, de nem dual graphicos példányra, erősebb Intel cuccal.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Lasersailing #44771 üzenetére
Hogy pontosan Ubuntun hogy van, azt nem tudom. Viszont a képed alapján a driver váltáskor elvileg törölnöd kellene a xorg.conf fájlt, azt hiszem már az nélkül megy minden, viszont neked még ott van amit a Catalyst csinált.
Továbbá megnézném, hogy az xf86-ati vagy valami hasonló nevű csomag ami maga a nyílt driver, az megvan-e.Nem túl releváns, de pl. Chakrán így megy a driver csere: [link]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
qwertly #44711 üzenetére
Ha ugyanazt a partíció rendszert létrehozod az új vinyón, akkor csak az MFT táblát és aztán a partíciót kell átmentened az új vinyóra, ott pedig ki kell terjesztened az utolsó partíciót az új, nagyobb méretére.
Ez a módszer feltételezi, hogy az fstab fájlban nem UUID-vel hivatkozol a partícióra, hanem a hagyományos /dev... módon és azt is, hogy mikor elindítod az új rendszert, akkor már nincs bent a gépben a régi vinyó.
Egy live Linux alól ezt meg lehet csinálni, pl. a kparted partíció szerkesztővel, de szerintem a gparted is tudja ezeket.
Ilyet már konkrétan csináltam, működik. Persze csak Linux esetében, Windowsnak ez nem jó...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Raynes #44661 üzenetére
Az mondjuk igaz, hogy Catalyst alatt jelenleg nem tudom a HW gyorsítást életre kelteni AMD kártyán. A nyílt radeon driverrel meg megy simán és az 2D-ben is jobb élményt nyújt.
Az AMD kissé le van maradva driverben szokásához híven, megint pl. a Vulkan is hozzájuk jut el legutoljára Linux fronton pedig nem lehet nagy vásziszdász betenni, mivel az egész Vulkan az ő cuccokra épül...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ubyegon2 #44641 üzenetére
Oké, HW hiba az előfordulhat, azt a 10 évet a gép erejére értettem. Visz minden mai gyorsítást, szóval ilyesmi téren nem nagyon lesz gond. Külső vga sem igazán fog kelleni, mert 192 radeon core ott figyel az APU-ban.
Nem akartam a Linux témát erőltetni (bár akkor lehet nem élem át ezt a szívást a pppoe-vel: [link]), mert eddig ott XP volt használatban egy P4-en és az is csak alap szinten ment. Mivel nem akartam állandó helpdesket nyújtani, így inkább a W7-et raktam fel, XP után az nem olyan nagy trauma és még sokáig támogatott.
---------------------------
Amúgy kellene egyet frissítenünk lassan a téma összefoglalón. Nincs kedved bedobni egy személyes logout bejegyzésbe? Ott könnyen meg tudnánk tárgyalni többen, hogy mi mehetne még bele, meg mi az ami már nem aktuális. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Raynes #44638 üzenetére
Kicsit több gempa, de 65K-ból kisker áron összeraktam egy A6 APU-s gépet a szomszédnak, jó táp, terrás rendes vinyó, 4GB ram, szalad vele a Win7, még játszani is lehetne vele. Most ha ezt a gépet befogjuk Linux alá (bár ez most mindegy ebből a szempontból), akkor a következő évtizedre van egy jól használható gép. 10 évre nézve napi 20 forint a jó gép építése.
És akkor nem özönvíz előtti géppel kell kínlódni aminek olyan hangos még a vinyója meg a hűtése mintha egy traktor menne a szomszédban... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
csabbymtc #44622 üzenetére
Kuka! A kétszer ekkora órajelen menő P4 celeron procikat is állva hagyják a mai weboldalak.
Lassú vinyó, kevés ram, harmat gyenge proci. Feltehetsz rá egy minimalista disztrót mint pl. az Chrunchbag folyatása: [https://www.bunsenlabs.org/], egy kicsit gyorsabb lesz de nem fog megoldani semmit. Vagy még az Ubuntu vonalon a Lubuntut, annak elég kis igényei vannak.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Lathronos #44174 üzenetére
Tök mindegy milyen böngészőt raksz oda, egy CeleronD proci konkrétan kifekszik már a 480p YT videók mellett is.
Több ilyen Linuxos gépet is raktam már össze, bár gyorsabbak mint XP-vel voltak, de egyszerűen kínzás ezekkel felmenni a mai internetre. Egy index vagy origo címlap betöltése is 100% körül fogja tekerni azt a procit és akkor még nem görgettünk lefelé az oldalon... El kell ajándékozni a P4 celeron hardvert pár sörért, akkor legalább jó lesz valamire és nem szabad két magos Core2 proci alá adni, mert különben csak a saját idődet fekteted bele, miközben a végeredmény nem fogja hozni a kívánt szintet. Sajnos az openbox se tud segíteni azon, ha gyenge a proci és plusz magot se tesz bele...Amúgy az FF mehet arra a gépre, én is azzal használtam ezeket a gépeket.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Carasc0 #43982 üzenetére
Nem tudom ezek mennyire elavultak, de tényleg sok minden változott. Pl. hiába érted meg az init dolgokat amik jók voltak a Debian7-ig, már az is átállt a systemd-re.
Egyszerűen csak tegyél fel egy Debiant, kezd el használni, majd a Debian wikin keresztül jön az infó. Ami meg nincs meg ott, az megvan az Arch wikiben.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Carasc0 #43949 üzenetére
Debian: igen.
Leírások: nem tudom. A 2-es verzió óta annyi minden máshogy van, hogy most már inkább csak kordokumentum.
Kezdésnek szeritem virtualbox alá tegyél fel egy Debian-t, nézd meg a különböző asztali környezeteket (persze úgy is a KDE a legjobb, ezt mindenki tudja csak félnek beismerni
), aztán ha tetszik a dolog, akkor próbáld ki élesben is.
Szerintem. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem jó ez a hasonlat. Akkor már inkább Win7 és Win8 viszonya a kettő, mert az Ubi olyan messze áll a Debiantól, mint Makó Jeruzsálemtől, hiába rokonok. Nagyjából csak a csomagkezelésük azonos, de se a felfogás, se a célközösség nem az.
Egyébként nem a továbbfejlesztés (mer erről nincs szó), hanem az átépítés lenne a jó kifejezés a leszármazotti viszonyukra.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
herdsman12 #43878 üzenetére
Mert buildelni szeretnél, de a build-essentials csomag nincs fent alapból, ezért nincs make-ed sem.
apt-get install build-essentials
Amúgy igen, ha nincs configure állomány, akkor make, majd make install. Csak a make installhoz kell emelt jogosultság.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
herdsman12 #43873 üzenetére
Nem biztos, hogy kell konfigurálni. Mindig szokott lenni egy readme fájl a forrásokban, ahol le van írva, hogy milyen parancsokat kell kiadnod.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Bandi8bácsi #43821 üzenetére
F11 billentyű a teljes képernyős mód, ha felhúzod az egeret, akkor látszanak a tabok amíg ott tartod.
Egyébként ha a menüsort kikapcsolod, akkor nincs fejléc, csak a tabok.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
IstvánLászló #43741 üzenetére
Mindet ki lehet írni, csak nem mindegy, hogy melyiket melyik programmal. Pont ahogy a Windows képfájlhoz is van külön MS program, hogy azzal írjuk ki őket.
A Mint esetében ezt [link] és ezt [link] javasolják a kiíráshoz Windows alól.
Egyébként mehet a Mint, mivel az Ubuntu leszármazott így a Steames játékok (most már 1800+ Linuxra is elérhető van a Steamen) is kb. egyből mennek rajta.
Azt nem tudom alapból melyik asztali környezet van most a Minten, talán a Cinnamon, azt szokták szeretni a kollégák itt. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
IstvánLászló #43737 üzenetére
No, ha már a Win telepítő elindul akkor nem lehet nagy gáz, csak annyi, hogy nem jól írta ki a penre a Linux képfájlt.
Melyik Linux disztrót próbálja feltenni? Nem mindegyiket lehet kiírni penre akármilyen programmal, de úgy általánosságban pl. a rufussal ki lehet írni Linux telepítőket is penre, gondolom a te gépeden csinálja Windows alatt.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
IstvánLászló #43726 üzenetére
Meddig jutott el? Be tud bootolni a pendrájvról? Ha ez megvan, onnan a telepítés csaknem next->next->finish.
Amíg nem tudunk többet, addig csak általános tanácsokat tudunk adni, mint pl. hogyha van olyan a bios / uefi-ben, hogy "secure boot", akkor azt kapcsolja ki.
GGAllin: Ha beállítasz valamit, azt kijelentkezéskor törli? Ha ez a helyzet, akkor szerintem ne azt a fiókot konfiguráld, hanem hozz létre egy normál felhasználói fiókot a vendégek számára, akit nem adsz hozzá a sudo csoporthoz (vagy eltávolítod onnan, ha alapból beleteszi), így nem fog tudni semmit elfuserálni senki, csak az, aki ismeri a root jeleszót, de az meg te vagy.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Raspbian alól... Pontosan hogyan? Beraktál egy USB-s kártyaolvasót és arra akartál menteni? Amúgy az rsync elég alap dolog, szerintem csak az elérési út nincs meg alapból. Nézd meg, hogy a tab-ra kiadja-e a parancsot ha elkezded írni. Ha nem, akkor a /bin vagy sbin alól használni a szkriptben.
olivera88: Ha lekapcsoltad a backportsot, akkor szerintem csak fel kellene rakatni a 3.16-ot a csomagkezelőből, majd bebootolni abba, aztán törölni a 4.3-at.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Azt hiszem még Debian6 alatt írtam azt a scriptet, akkor még jó volt.
Mostanában megint aktuális, hogy előveszem a Pi-t akkor majd megnézem ezeket a dolgokat. Elég régen írtam utoljára bash scriptet, kicsit berozsdásodtam azon a téren, meg valami borzasztó a Bash szintaxisa.
Érdekes, hogy nem találta meg az rsyncet, már pedig azzal másol. Lehet nálad a tényleges elérési utat kellene beadni ott, ahol elkezdi a másolásokat.
Amúgy próbáltad visszaállítani az iso-t?
Bandi8bácsi: az nem probléma, Win10 mellett nekem is azt írja ki, hogy rec. loader. Welcome to the jungle!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Bandi8bácsi #43641 üzenetére
Üdv!
Kell neki partíció, azt megcsinálhatod már a Windows alatt is, aztán a Mint telepítőben már csak ki kell jelölni formázásra Ext4-re, talán ez a legegyszerűbb megoldás.
szerk: csinálhatsz partíció átméretezést is a live rendeszer alól, de ahhoz a gparted progi fog kelleni. Ha nincs meg benne alapból, akkor fel kell tenni rá.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
olivera88 #43620 üzenetére
Egyszerűen csak nem a 4.3-as kernelt, hanem a 3.16-os kell választanod, valószínűleg van több is. Ha nincs, akkor add ki a rendszerben a "uname -a" parancsot, ott valszeg a 3.16-os kernel lesz. Ebben az esetben nyugodtan töröld le a 4.3-as kernel csomagot és a sallangjait.
Flowtation: Linux for president!
cigam: ha a fájlrendszered naplózó mint pl. az Ext4, akkor jó eséllyel helyreáll a következő induláskor, elég hibatűrő. Persze tarthatsz egy biztonsági mentést a partícióról, a blogomban találsz erről egy írást némi bash scripttel.
ViZion: nem baj, mindenki úgy kínozza magát, ahogy jólesik!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Buvana #43611 üzenetére
Gparted live-ot szedd le, az gyakorlatilag egy minimál live disztró, amiben rögtön indul a gparted partíció kezelő. Az meg pont úgy működik, mint bármelyik Windows alatt megszokott jobb partíció kezelő progi.
Ott tudsz partíciót ellenőrizni / javítani, meg mindent. [link]
olivera88: bootolj be a 3.16-os kernelbe a grubban (ha nincs grub menüd, akkor a shift-et nyomva tartva elvileg be fogj jönni), majd onnan egyszerűen csomagkezelőből töröld le a 4-es kernelt, ezután elvileg magától frissülni fog a grub, visszaállítva a normális állapotot.
Syl: mármint Ubuntun? Igaz nem próbáltam ilyet, de szerintem nem enged root jelszó nélkül telepíteni a Debian, mivel a sima user nem tagja a sudo csoportnak, így aztán abszolút semmit nem tudna kezdeni a géppel.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
zserrbo #43606 üzenetére
Hát ő, ha már szerverről van szó, akkor nézzük meg inkább a Debian-t, még csak onnan indulnak az alapok Ubuntunál is.
Ott a telepítéskor létrehozod a root felhasználót az ő jelszavával, meg a saját normál felhasználódat a saját jelszavaddal. Alapból a felhasználód nem tagja a sudo csoportnak, így ő nem tud sudo-t használni. Neki az su - parancs kiadásával rootra kell váltani, majd ott a sudo adduser felhasználód sudo paranncsal hozzá kell adnia a felhasználódat a sudo csoporthoz. Itt van lehetőség korlátozni is, hogy mit lehet megtenni a sudo-val.Hogy az Ubuntu szerver pontosan mit hoz létre alapból azt nem tudom, de ehhez képest minden más megoldás a biztonságot áldozza a kényelem oltárán.
olivera88: Inkább a Strech, bár a Jessie + új kernel is inkább szerencse kérdése mivel írják is, hogy ne tedd fel éles rendszerre.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
zserrbo #43603 üzenetére
Rendszergazdaként nem kell a sudo, de az amúgy egy paraméterezhető dolog ahhoz, hogy xy béla a helyszínen néhány dolgot meg tudjon csinálni, amihez egyébként az admin kellene. Az más kérdés, hogy kényelmi megoldásnak is használják az asztali disztrókban.
A biztonsági részről szerver téren nem tudok túl sokat, de mivel a normál munkához általában nem kell rendszergazdai hozzáférés, így szerintem nem célszerű rootként csinálni dolgokat a gépen. A mindennapi használat gondolom böngészést is jelent, azt biztosan nem rootként csinálnám.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Tegla80 #43573 üzenetére
Az sw központban nyilván van LXDE asztali környezet, így bármelyik új Mintet olyanra tudod alakítani, amilyen a mostanid. Gondolom spammer buildje is azokat a csomagokat használja.
Amúgy nem kell flashhez terminál. Debianon is csak simán a csomagkezelőből felrakható, egy ideje azt hiszem a Chrome-ból szedik ki a pepperflasht a régi flash helyére, de ez nem jelent semmi problémát.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Ice&Lime #43540 üzenetére
Azért nem csinálja meg magától a telefon csatolását, mert az eOS-ben ez nincs implementálva.
[link] - pont most született erről pár napja bejegyzés a saját oldalukon.
Az eOS egy elég minimalista valami, szerintem ha kényelmes dolgokat szeretnél kezdőként, akkor ne ezt a disztrót nézd meg, hanem egy komolyabbat.Egy KDE-s disztróban az mtp úgy megy, hogyha fent van az a pár mtp-hez kellő csomag (amik meg szoktak lenni alapból), akkor a telefon bedugásakor már nyílik is az eszközértesítő, hogy mit szeretnél vele csinálni, pont úgy mint Windows alatt.
Sőt, Windows7 alatt többször jártam már úgy, hogy a telefon fényképek mappa betöltése közben lehal az mtp folyamat a háttérben, és többet nem tudok semmit kezdeni a telóval. Ilyenkor át szoktam bootolni Linuxra, ott meg tudom tallózni azt a mappát...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Flowtation #43456 üzenetére
Ha a VLC nem jönne be, akkor még ott van pl. a szerintem egyértelműbb SMplayer, csak fel kell raknod.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
spammer #43373 üzenetére
Persze, meg menjünk vissza a 90-es évekbe a látványvilág terén.
Egy normális asztali környezeten pár effekt az nem lassít semmit, csak feldobja a használati élményt. Pl. válthatunk virtuális asztalt effekt nélkül, de mekkora jó már az, amikor átvált az asztalváltó kocka...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Érdemes lenne megnézned egy próba erejére egy nem Ubuntu leszármazott disztrót is, akár live image formájában is. Meg mondjuk az asztali környezet másik oldalát, a KDE-t is szerintem.
Esetleg valami Gnome3-at is megnézhetsz X helyett Waylenddel, az már elég jól áll a Wayland implementációval. A Wayland valszeg alapból fent van nálad is, a bejelentkező képernyőn ki tudod választani.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
inf3rno #43353 üzenetére
Jffs fájlrendszer szokott ezekben a cuccokban lenni, az van a flash memóriákra tervezve. Partíció sincs rajtuk, csak meg vannak különböztetve egyes területek benne, amikre nagyjából úgy hivatkozik a rendszer, mint egy memória területre a ramban.
Nem is annyira egyszerű dolog egy beflesselhető image fájlt csinálni ilyen rendszer számára. -
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
King Unique #43261 üzenetére
cnijfilter az első, ami kell egy canon nyomtatóhoz.
A hp-lip meg jó program, csak 12.04 LTS -> 14.04 LTS frissítés kellett hozzá, hogy lássa azt a nyomtatót amit a leírása szerint már a 2009-es Ubuntu-tól minden verzióval működik...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
King Unique #43257 üzenetére
cnijfilter? Mintha lett volna benne az is, amit keresel. Bár már régen volt canon cuccom utoljára.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
qamu74 #43177 üzenetére
Nem tudom mit használsz, ezért nem írtam többet. Jellemzően az asztalon a jobb gombos menüben szoktak erre lehetőséget adni. "alkalmazás indító" vagy valami ilyen néven volt pl.az egyik felületen. Annak csak meg kell mutatni a futtatható fájlt. - egyébként ha nincs futási joga, akkor a chmod +x paranccsal adhatsz neki.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
nickedez89 #43140 üzenetére
Ne engedd nála kikapcsolni az UAC-t.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
nickedez89 #43136 üzenetére
Ha a Mint betölt, akkor van már grub. Futtasd le a frissítő parancsot Mint alatt:
sudo update-grubValszeg megtalálja a hiányzó wint és lesz választó menüd.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ekkora jelentősége lenne a procinak? Annyival nem gyengébb az szerintem. Bár az igaz, hogy a vga mellé nem lenne rossz egy erősebb proci.
A linked jó, ha kipróbálod a Chakrát, akkor gyere át vele a Chakra topicba.A strife az egyik driverrel egy kicsit lagos volt nekem is, de meg kell néznem melyikkel. Azt hiszem a nyílt driverrel ment jobban.
Geripapa: akkor valami nem stimmel, talán más a billentyűzet kiosztás ott, mert egyébként be kell engedjen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Végleg leállnak az Anthem szerverei
- Xbox tulajok OFF topicja
- Formula-1
- LG LCD és LED TV-k
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Linux kezdőknek
- Crypto Trade
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest