Hirdetés
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fujifilm X
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Legyetek szívesek az offtopik témákat ne ebben a topikban tárgyaljátok ki. A topikgazda is jelezte, most törölni kellett jópár hozzászólást, most már maradjatok a (szakmai) topik keretei között.
Új hozzászólás Aktív témák
-
IstvánLászló
őstag
Szia! Cyrin
A bőség zavarában megfeledkeztem sajnos segítségedről mert figyelmetlen voltam.
Még utólagosan bár megkésve köszönöm a fáradságodat hogy segítettél.
Köszönöm a letöltő helyeket és a korrektségedet is.
Fenyő és Ubyegon2
Köszönöm a segítségeteket nektek köszönhetően is, a gép működik rendesen linuxmint-17.1-xfce-32bit verzióval.
Nagyon jó a kezelő felülete de még sokat kell ismerkednem hogy mit hogyan kell csinálnom.
Üdv, István
-
IstvánLászló
őstag
válasz
ubyegon2 #38351 üzenetére
Szia! ubyegon2
Köszönöm a letöltő helyeket és a korrektségedet is.
Nagyon jó a fórumoldal sokat olvasom is mert remek emberek vannak itt és nagyon segítőkészek is.
Egy jó csapat van itt is mint régen, mikor még számítógépklubba jártam, ott is segítettünk másoknak is ha kérdése volt.
(#38352) Fenyő hsz. Köszönöm a fáradságodat és a korrektségedet is.
Meg is nézem még ma a gép hogyan bírja a kiképzést.
Üdv, István
-
IstvánLászló
őstag
Köszönöm szépen mindhármatoknak.
Sajnos csak win...es tapasztalatom van, Amigán nőttem fel és aktívan amigázom is még ahogy időm és munkám is engedi.
Cyrin, cubix, Fenyő
Kérdezném gyakorlat hiányában, ha lehetne kaphatnék egy linket, hogy 32-bit vagy 64-bites verziót próbáljam ki mert nem tudom, AntiX, Cruncbang, xfce DE-s disztró, Mint 17.2 Xfce-t, Manjaro Xfce-t.
Köszönöm!
-
IstvánLászló
őstag
Sziasztok!
Szegiségeteket kérném, gépem egy őskővőlét tudom, de legalább már 64bites a proc.
Múltkor egy másik régi gépemmel is ezek a gondok volak de 32bites volt a proc.
A linux nagyon megtetszet és ezért választottam, még kezdövagyok de nem adom fel.
Melyik linuxot tudnátok ajánlani konkrétan ami működne gépemen.
A gépet csak netezésre és youtubra szeretném használni, win...on youtub akadozik ujab videó klippekkel is.
Kérdésem a processzor 1800Mhz-es 1magos, linux menne vele vagy kuka a gép.
Alaplapom egy Asus A8V-MQ AMD 939-es alaplap, AMD Athlon 3000+ proci.
RAM: Kingston 1GB DDR1 400MHz
VGA: MSI FX5500 256Mb Agp 8x
HDD: Hitachi 320GB
Monitor: Fujitsu siemens p19-2
Köszönöm!
-
IstvánLászló
őstag
Szép estét mindenkinek és üdvözletem.
Köszönöm a munkádat.
Lathronos kolléga, Linux Mint 17 LXDE 32bit HUiso, amit te készítettél el prímán működik egy ős kövületen és végre nem akadozik a youtube, mint "win...fs-on", végre élvezhető kép és hang minőségben.
A linux kezelését még sokat kell gyakorolnom de nagyon tetszik a kezelhetősége, hogy miért mert stabilan működik már 2-napja hiba nélkül, pedig már sok mindent kipróbáltam már.
A win-es programjaimat is sikerült futtatnom és le a kalappal, úgy érzem megtaláltam a végleges oprendszerem verzióját.
Egy kérdésem lennemég mert még kevés a gyakorlatom, ha frissíteni akarja magát valamelyik program akkor mi a teendő, hagyjam frissíteni mert csak jobb lehet.
A kérdésem elég láma kérdés de szíves elnézésedet kérem, előre is elnézését kérem a többi kollégának is ezért.
Üdv. István
-
IstvánLászló
őstag
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Lathronos #35140 üzenetére
Minden tiszteletem a tiéd de tényleg hogy, tanítasz gyerekeket gratulálók módszeredhez szerintem jó.
A jó kifejezés kevés hogy mondjam nem találók megfelelő szót egyszerűen szuper a módszered, pedig nem vagyok tanár szerintem pályát tévesztetem én is mert régen gyerekeket tanítottam szakma szeretetére is.
Hogy nem vagyok tanár szerintem pályát tévesztetem, mert szerettem a szakmámat és mestereim nem arra törekedtek hogy megutáljam, már csak emlékeim vannak mert más munkát kell végezzek.
Tanárnak talán azért lettem volna jó, ha anyagiak is engedték volna mert rengeteg türelmem van mai napig is gyerekeknek és gyerekeimhez is mert sokat tudok beszélni ha látom hogy érdeklődésüket sikerül felkelteni.
A szavaidat beidézem ha nem harag szól meg, "Akiket én tanítgatok gyerekeket, addig nem is csinálhatnak semmit amíg működőképesen össze nem raknak egy PC-t. Aztán megtanítom a telepítést(Windows+Linux Mint), és aztán rátérünk az adott OS és leggyakrabban használt szoftverei megismeréséhez. Titkárnőképzés kizárva.", nagyon jó a módszer mert legalább sikerélményt okoz mikor egy gépet saját maga kell összerakni hogy működjön is.
Elnézést hosszú üzenetemért.
Üdv és gratulálok sok sok sikert kívánok.
István -
IstvánLászló
őstag
válasz
CPT.Pirk #35133 üzenetére
A lényeg sok rosszat írnak Linuxról de akkor is inkább választom mert tanulni nem szégyen.
A Linux-ot a jó öreg xpm mellé választom mert öt is sárral dobálják mai-napig is biznisz miatt csinálják szerintem.
A linuxhoz még kezdő vagyok de ténylegesen érdekel, igen láttam hogy van saját fájlrendszere ami nagyon jó szerintem is csak meg kell tanulnom hogy gyerekeim is lássák milyen egy jó disztribúción.
Köszi.
-
IstvánLászló
őstag
Pillanatnyilag Win-xp-sp3-am van és nemállók át semmi értsem 7-8-10-re.
A fenti véleményem azért ilyen mert amikor megjelent az xp nem volt olcsó árára már nem emlékszem.
A lényeg sok rosszat írnak hogy ez nem működik s.t.b., inkább választom a Linux-ot a jó öreg xpm mellé.
Mindketten már bizonyítottak nálam hogy stabilan működnek, tanulnom kellet hozzá és még szintén tanulnom kell biztosan nem keveset hogy programok kezelése jól menjen.
Üdv!
István -
IstvánLászló
őstag
válasz
CPT.Pirk #35125 üzenetére
Köszönöm válaszodat és lev258 és Gyick és Max4o4 kollégának is.
Wine-val Linux alatt remélem jól írom,Totalcmd-t sikerült elindítanom és simán tudtam adatokat kezelni.
Az NTFS fájlrendszert simán gördülékenyen tudom kezelni nem professzorszinten de sikerrel.
Ezért kérdeztem az előbb a Diabló3 és StarCraft2-őt.
Kedves Gyick kolléga, írtad hogy Diablo 3 szaggat nézd meg gépem adatait, segíthet a megoldásban.
Az alaplapom GA-MA69VM-S2-es;AMD Athlon 64 X2, 3000 MHz;GeIL CL4-4-4DDR2-800-as-ram;MSINX8800GT-E-videokártya;Képernyő 1280 x 1024 55 Hz-es;Chieftec GPS-550AB-A 550W-os táp.
A gépem nem-gámer-gép de a Diablo 3 primán működik akadozás nélkül, elötte AMD Athlon 64 X2, 2500 MHz procival is jól működöt.
Üdv! István
-
IstvánLászló
őstag
Sziasztok!
Üdvözletem minden kollégának.
A linuxhoz még kezdő vagyok nagyon írtam is, de kipróbáltam néhány disztribúciót és nagyon tetszenek és jól kezelhetőek is, amiket ajánlottatok nekem.
A bőség zavarában nem-tudok választani.
A lényegre térve"win......"nem szeretnék használni inkább Linux Mint 17 vagy amit ajánlani tudnátok.
Lehet, hogy kérdésem nem jó, de egy olyan kérdésem lenne Diabló3 és StarCraft2-vel szeretnénk Linux Minten
játszani lehetséges megoldanom.Az alaplapom GA-MA69VM-S2-es;AMD Athlon 64 X2, 3000 MHz;GeIL CL4-4-4DDR2-800-as-ram;MSINX8800GT-E-videokártya;Képernyő 1280 x 1024 55 Hz-es;Chieftec GPS-550AB-A 550W-os táp.
A Linux Mint 17 mindent felismer és nem vacakol mint a Win.....fss, simán-tudok nettezni is.
Köszönöm, ha segítetek!
-
IstvánLászló
őstag
válasz
IstvánLászló #33466 üzenetére
Köszönöm segítségedet. CPT.Pirk
A firefox for Linux Mint müködik full hd-ben is.
A szoftverkezelő programhoz nyújtót segítségedért.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
IstvánLászló #33469 üzenetére
Köszönöm a segítségedet sikerült megoldani, Firefox magyar lett.
-
-
IstvánLászló
őstag
válasz
CPT.Pirk #33464 üzenetére
Igen azért kérdezem.
Alapból nem magyar a Firefox nálam.
Semmit sem áliitottam el mert még tényleg láma vagyok hozzá, nem akarok elrontani semmit-sem.
A szoftverkezelőben ezek a menű pontok vannak: Kiemelt alkalmazások, Összes csomag, Internet, Multimédia, Grafika, Iroda, Játékok, Kellékek, Rendszereszközök, Betűtípusok, Tudomány és Oktatás, Fejlesztés.
Eltévedtem a menü pontoknál is mert a szoftverkezelőben menű pontokon belül is minden angolul ír.
A kérdésem melyik menű pontokon belül mit keressek.
-
IstvánLászló
őstag
Sziasztok szépestét mindenkinek.
Segitségeteket kérném, nagyon kezdő vagyok elnézéseteket kérem ha nagyon láma lenne kérdéseim.
Telepitettem a Linux Mint16-ot, nagyon tetszik pik-pak feltelepűlt és most róla írom soraimat, ide a forumba.
Elakadtam yutube-on, nem tudom hogyan tudok videot nézni, "winfss-on tudom de csak Linux-on érdekel",firefox for Linux Mint - 1.0 verzió fut jelenleg.
A gondom az hogy adobe flash plugint hogyan kellene telepiteni.
Köszönöm elöre is a segítséget.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
IstvánLászló #33283 üzenetére
Sziasztok!
A linuxot szeretném használni de még nincsen gyakorlatom, mint a winfss-hez.
Előre is köszönöm a választ!
-
IstvánLászló
őstag
Sziasztok!
Bocs hogy megint itt vagyok.
ABIT KD7A alaplaphoz melyik linuxot tudnám használni.
Chipset (VIA KT400A and VT8235CE).
Ha lehetne konkrét linket kérnék szépen, mert márt kipróbáltam jó pár linux verziót.
Egyik sem akar elindulni, csak fekete képernyő fogad állandóan c-dről is.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
spammer #32430 üzenetére
A linux-os tapasztalatom nincsen, ráadásul nincs szerencsém mert behalt a hhd-nk.
A döglött hdd helyet mert nincs sajnos hirtelen másik, egy 8-gigás pendrájvra rátudom tenni a :\ Lubuntu, Xubuntu, Zorin OS-t.
Az indítást c-dről gondoltam megoldani.
A videók alapján megtetszett mind és érdekel működés közben is.
Mindenkinek boldog új évet kívánok így előre is.
-
IstvánLászló
őstag
Sziasztok segítségeteket szeretnék kérni.
Remélem idevaló téma, gépet csak netezésre föleg youtubra szeretnénk használni.
A win"fss"kizárva.
Linux-ot szeretnénk telepíteni, lenti probléma megoldására.
A linux-os tapasztalatom nincsen, remélem nem láma a kérdésem.
A tesómnak gondja támadt gépével,próbáltam segíteni de kiderült hogy régi config.
A config eléggé régi p4-es, gondja van a youtube videókkal hogy akadoznak.
A hiba jelenség hogy mi okozhatja, már tudjuk pontosan okát.
Leírnám a Konigot,nincs tuningolva.
Abit kd7a, biosa 13-as, alaplap memória busz szélessége 64 bites.
Cpu amd xp 2200+ 1800Mhz
Ram 2x512mb ddr-400-as Kingmax, egyforma időzítésűek,dimm1 és dimm2-ben vannak.
Sapphire Radeon 9600Pro 256MB, DDR, 128bitest vga
Tápegység, Chieftec 400w-os, nem mai darab de teszi a dolgát.
Linux telepítése megoldhatja a problémát.
Minden segítségnek örülnénk.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Nintendo Switch 2
- CPU léghűtés kibeszélő
- Battlefield 6
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Battlefield 6 - Digitális játékkulcs
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Keresem az alábbi PC játékokat! (Teljes lista a leírásban!)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2025, 100% akkumulátor
- DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
- 145 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest