Új hozzászólás Aktív témák
-
a flatpak rendesen megold és az alap oprendszer nem tudja?
Szerintem vagy ide, vagy máshová írtam nem olyan régen. Az Enterprise Linuxokra épülő rendszerek, pl. OpenSUSE, Fedora, stb. nem szállítják natívan a kodek csomagokat, így az ilyen gépen nem tudom nézni a filmjeimet, de még böngészőn sem indul el sok videó. A flatpakekben benne van előre csomagolva a kodek és sokszor újabb verziót is adnak mellé, mint amit mondjuk egy LTS kiadású rendszer kínál. -
urandom0
senior tag
Valaki tud olyan problémát mondani, amit a flatpak rendesen megold és az alap oprendszer nem tudja?
Én 3 disztrót+1 RPi-t használok. Nálam pl. megoldja azt, hogy ha az egyik gépen Debian van fent, a másikon Fedora, a harmadikon Tumbleweed, akkor mindhárom gépen ugyanazt a verziót tudom használni a flatpakos programokból.
Megoldja azt, hogy amikor leülök a gyerekkel játszani, ő a Windows 11-es gépével én meg a Linuxossal, ugyanazt a verziót tudjuk használni Widelandsből, Minetestből, ... mert a flatpakos verzió friss, függetlenül attól, hogy nekem mondjuk Debianom van.
Megoldja azt, hogy amikor valaki távsegítséget kér tőlem, csatlakozni akarok a gépéhez, és azt mondom neki, hogy töltsd le a Rustdesket, akkor az ő verziója kompatibilis lesz az én verziómmal.
Megoldja azt, hogy ha valakinek, akinek más disztrója van, mint nekem, és azt mondom neki, hogy töltse le XYZ programot, akkor ő le tudja tölteni, ha van flatpak verzió az adott programból. Teljesen mindegy, milyen disztrója van.
Megoldja azt, hogy BIZTOS, hogy nem fogom tönkretenni a rendszerem azzal, ha valamilyen flatpak programot eltávolítok. Mert azért futottam én már bele olyanba, hogy le akartam törölni valamelyik gyári Gnome alkalmazást, aztán vitte volna az egész Gnome Shell-t. Meg láttunk már olyat, hogy valaki el akarta távolítani a Klippert, és vitte volna magával az egész KDE-t.
Teljes nyugalommal telepítek és törlök flatpak programokat, mert tudom, hogy annak rossz vége nem lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BMW topik
- Android szakmai topik
- Internet problémák
- Háztartási gépek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest