Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
válasz
urandom0
üzenetére
Windows-on csakugyan nincs, de ez szerintem leginkább OS limitáció.
Tudtommal elég sok minden nincs meg az alkalmazás szintű ilyen szintű szeparációhoz.Pl. Video/audio server alternatívának kb. csak az RDP van.
Igaz azzal is vannak mókás lehetőségek, pl. FreeRDP képes csak egy-egy Windows alkalmazást az ablakaival áthozni Linux-os window session-be a teljes desktop távoli elérése nélkül. (a WinApps nevű cucc használja pl. aktívan)Ami létezik és legközelebb van filozófiában az talán a PortableApps és a self executable programok.
Elvetemültebb lenne, de úgy tudom Wine-t jó sok szenvedés árán le lehet fordítani Windows-ra is, és azzal már lehet namespace-eket csinálni. Régi játékokhoz egyébként gondoltam már erre, csak ennyire nem vagyok elvetemült

Viszont a Flatpak WSL2-ben működik már egy ideje. Persze megint kérdéses mi értelme van, ha WSL2 distro-ból annyit hozol létre a gépre, amennyire szükséged van.
Új hozzászólás Aktív témák
- SAPPHIRE Radeon RX 7900 XT Pulse Gaming OC 20G
- Macbook Air 15" M4 2025 - 16 GB RAM, 512 GB SSD - Apple garancia (116)
- Macbook Air 13" M1 2020 - 16 GB RAM, 256 GB SSD - garancia (112)
- Samsung Galaxy Watch5 Pro LTE titán ház, zafír üveg
- Xiaomi Mesh System AC 1200 EU 4 db egyben eladó. 2027.05-ig Alza gari.
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Precision 5520 15,6" FHD, Xeon E3-1505M v5, 16GB RAM, Quadro 4GB VGA, SSD, jó akku, számla, gar
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- SK Hynix 16GB és 32GB DDR4 so dimm 3200MHz modulok számlával, 6 hó garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 5G 12/256GB Titanium Black használt, szép állapot 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest