Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• urandom0
    őstag

Amit próbáltam leírni, hogy a flatpak fejlesztésére elvont erőforrások hiányoznak az alap fejlesztésekből. Plusz a linux elwindowsosítására felhasznált erőforrások is hiányoznak. Nem az a probléma, hogy neked lesz flatpaked, hanem az, hogy ettől nekem rosszabb lesz a disztróm. Meg attól is, ha olyanok kedvéért marhaságokat erőltetnek a linuxokba, akik egyébként nyugodtan felrakhatnának maguknak egy windowst.

"De szerintem a Linux szélesebb körű elterjedéséhez": ez önmagában probléma. Ne terjedjen tovább a linux, ha az az ára, hogy windowsos marhaságokat kell beleerőltetni a disztrókba. Ne kelljen már nekem freebsd-re átszoknom, hogy másoknak jobb legyen a linux kernelre alapozott windowsuk.

És az szerinted nem vonja el az erőforrásokat, hogy ha egy fejlesztő közzé akar tenni egy programot úgy, hogy minél több felhasználót elérjem, akkor legalább 2-3 csomagot kell belőle készítenie? És nem is a csomagkészítéssel van a probléma, mert azt még elég jól lehet automatizálni, hanem hogy mindegyik disztrón le kell tesztelni?
    Nem egyszerűbb egy darab flatpak csomagot készíteni, és ezzel kb. le van fedve minden disztró?

Új hozzászólás Aktív témák