Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- Projektor topic
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- E-book olvasók
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lenko
aktív tag
-
lenko
aktív tag
válasz #94529552 #84557 üzenetére
Ja az kimaradt, hogy LB650V, és 39" (nem IPS-es hálistennek). Eddig 1,7-1.8m-ről volt nézve. Költözés miatt távolabbra került, kb. 2.2-2,3m-re, és így kicsinek találom.(Mert kicsi is) 43" vélhetőleg elég lenne.
Egyébként teljesen megfelel ez a típus, designra is, menü kicsit lassú, de így is max. 15sec még eljutok egy film indításáig. Heti 2-3 alkalommal ez belefér.[ Szerkesztve ]
Az embereknek fáj az igazság!
-
lenko
aktív tag
Üdv.
Megéri lecserélni egy 650v-t, új kicsit nagyobb 624v-re? Eddig negatívum, hogy látni fogom a tv-t telibe oldalról is olyan helyen áll (persze akkor nem a tvt nézem, hanem ha járok kelek a lakásban 10évvel ezelőtti style jóformán... , és közel sem olyan karcsú mint a 650v, ez elég nagy negatívum... )
UHD nem kell, még mindig nem releváns a következő 3 évben.
Okos funkció net stb. nem érdekel, kizárólag vinyóról játszok le filmet rajta.
Vagy esetleg vegyek nagyobb 650/652v-t használtan?
THX[ Szerkesztve ]
-
lenko
aktív tag
válasz AAtt1la #57416 üzenetére
Sok gyártó árul rendes erősítős 5.1 szetteket. 80-100e ft-ért. Alatta nem érdemes foglalkozni semmivel, mert 10ft-ot nem ér. Az előbb említett kategória sem csúcs, én egy pio-t vettem. Időközben azért a center és a front kis műanyag vackokat lecseréltem komolyabb fa hangfalakra. Azért van tartalék az erősítőben is ilyen célra. A mély maradt amit adtak -5db re véve, mert nem kell annyi mély az állóhangfalakhoz, a műanyag frontokat pedig betettem surroundnak.
PL: [link]
Mondjuk nekem 80e volt akcióban a MM-ban.
Így megállt 105e-be, igaz a centert elhoztam fatertól neki úgy sem kellett 6.1-be.
így teljesen elegendő élményt nyújt akár egy kicsit átlagon felüli usernek is. Persze ki van alakítva házimozisarok a szobában, a front jó 1méterre van fejemtől, a hátter 60-60cm-re. Ez a 100w amit tud az erősítő /ch bőven elegendő. Nagyobb szobában szétpakolva azért gondban lenne.[ Szerkesztve ]
-
lenko
aktív tag
-
lenko
aktív tag
válasz Nfsman20 #55931 üzenetére
Nekem a 39-es dobozán meg rajta van, hogy IPS
Az IPS betekintési szöge jobb, a válaszidő rosszabb a VA, hoz képest papíron, viszont azt olvastam a gyakorlatban picit jobb az IPS.
Va-nál nincs foltosodás felhősödés, sarki bevilágítás sincs gyakorlatilag, nagyon elhanyagolható.
A feketéje is jobb az IPS-hez képest. A Va betekintési szöge se olyan rossz, annyi, hogy a színek fakulnak ha nem szemből nézzük, de természetesen nem megy át negatív képbe mint a régi lcd monitorok. Nekem jobban bejön ezzel a panellal ez a 650 széria.[ Szerkesztve ]
-
lenko
aktív tag
válasz #52931072 #54332 üzenetére
Szerintem is rendben van a 650v, különösképp a 39-es ami nem IPS, nincs foltosodás, feketéje is sokkal jobb.
Az, hogy a betekintési szög pedig nincs akkora, a színek picik fakulnak oldalról, de ennyi. Ami nekem szintén mind1, mert filmezni pont szembe középen nézem kanapéról, vagy monitornak használom. A Webos pont nem érdekel, wifi off-on van, net van pc-vel összekötve win alatt. Be van lőve a kép, csak a jelek között váltok, ami lehetne gyorsabb is, de még belefér, vagy filmnél a feliratot választom ki a saját menüjével, de ezen kívül nem használom a tv menüjét, én nem hinném, hogy bármilyen tv-n netezni kell a saját beépített rendszerével.Az embereknek fáj az igazság!
-
lenko
aktív tag
válasz razzorr #52796 üzenetére
Attól függ milyen távolságról nézed, nekem speciel elég a 39-es mert 1,5m nél távolabbról nem nézem.
- 39es: jobb a feketéje és magasabb a kontraszt, és nincs foltosodás bevilágítás stb., betekintési szög és válaszidő picit elmarad a 42-től, viszont nem zavaró a kisebb szög, mivel ha komolyan filmezek úgy is szemben ülök, ha oldalról állva nézem pl, a színek picit fakulnak, de ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
lenko
aktív tag
A tényszerű adatok pedig 39lb650v és 50 esetében.
39LB650V:
T390HVJ01.2 FHD 39INCH 1920X1080 300CD COLOR 72% 16/9 3000:1 120Hz Inverter N LED 3D(FPR) W/T-Con, 37.32W/32.4W/4.92W, 8bit, 10000K, 178/178, 5.5ms(GTG)LVDS(4ch) AU OPTRONICS CORP50LB650V:
-FGP1 FHD 50INCH 1920X1080 300CD COLOR 68% 16/9 1600:1 120Hz Inverter N LED 3D(FPR) W.O/T-con 55.4W 8Bit 10000k 178/178 6ms(GTG)_nOTS LG Display Co., Ltdtehát a 39 kontrasztban, és válaszidőben is veri az IPS panelt papíron..
[ Szerkesztve ]
-
lenko
aktív tag
Még annyi, hogy nagyon picit alul marad az IPS-el szemben
-betekintési szög
-válaszidőViszont van egy előnye is.
-jobb a feketéje ( amit én is megerősíthetek a fekete az tényleg fekete, még csak kicsit sem szürke, és nincs bevilágítás.
[ Szerkesztve ]
-
lenko
aktív tag
válasz stancy #52030 üzenetére
LG 39LB650V: матрица AMVA (Acer Unipac Optronics)
T390HVJ01.2 FHD 39INCH 1920X1080 300CD COLOR 72% 16/9 3000:1 120Hz Inverter N LED 3D(FPR) W/T-Con, 37.32W/32.4W/4.92W, 8bit, 10000K, 178/178, 5.5ms(GTG)LVDS(4ch) AU OPTRONICS CORP.Tehát nem MVA, hanem AMVA panel van benne!
[ Szerkesztve ]
-
lenko
aktív tag
A szélek foltosodásával kapcsolatban most kaptam egy infot, akkor jelentkezik, ha az összeszerlés nem teljesen korrekt, azaz a külső keret kicsit eláll a kijelzőtől. Ha megnyomjuk a keretet el is múlik ez az effektus.
valaki egy papírlapot dugott az elálló keret és a panel közép, ezzel megszüntetve a széleknél jelentkező foltosodást.[ Szerkesztve ]
-
lenko
aktív tag
válasz H A M M E R #50521 üzenetére
Nekem 39LB650 van, nekem jóformán semmilyen bevilágítás nincs a sarkoknál.
Korábban volt szó róla, hogy a 39hez más szállítja a panelt, lehet, hogy azért?
Képileg nekem tökéletes a gép, viszont nem tudom beállítani, hogy gyors mozgásoknál ne húzza a képet.
Tv nézésnél. Érdekes módon, ha rá kötök vinyót mkv-val, nincs ez a jelenség.
Pedig kicseréltem a HDMI kábelt is a UPC box között, gyors horizntális mozgásoknál megsokszorozza a körvonalat. Akadozik vagy hogy mondjam. Ez eléggé zavaró, tud valaki hatásos beállítást erre esetleg? Vagy gondolkodjak el, hogy le kell cserélnem, mert engem speciel nagyon zavar a jelenség.Az embereknek fáj az igazság!
-
lenko
aktív tag
Üdv.
Olyan kérdésem van , hogy az LB650V-nél, miért csak 50hz-et ír ki tv nézésnél?
Ha pedig lejátszok Hd filmet akkor nem is ír ki semmit. Honnan tudom, hogy 100hz-es módban megy a tv?
(Pc használatnál 60-at, de ott ugye annyinak is kell lennie)
A másik, hogy nem igazán vagyok megelégedve vele, Horizontális gyors mozgásoknál húzza a képet.Az embereknek fáj az igazság!
-
lenko
aktív tag
válasz atirag #47964 üzenetére
Egy ilyen árú tv olyan mint az új autó, ha az értékcsökkenését nézed, természetesen nem, mert 3 év múlva kb semmit sem fog érni. Na jó max 70-80e-t. Megérte? Nem. Ha a 39"-hoz viszonyítod nagyon drága, az legolcsóbb helyen 113e. Tedd közelebb a kanapét és nem kell akkora tv. 39-es-t 1m30-1m50 között nézem. Teljesen elég.
-
lenko
aktív tag
Nem értem miért jó "olcsó" webáruházaktól rendelni, mert a végén mégsem lesz az, kivéve ha nem lesz baja 2évig a tv-nek.
BestByte-ban megrendeltem csütörtökön egy 39LB650v-t , szombaton már mehettem is érte.
130k-volt, nem a legolcsóbb az tény, de viszonylag közel van a bolt, 2 nap alatt beszerezték, magyar garis. Ennyi.
Az a 10-15k nem ér annyit, hogy akkor most megjön, vagy mégsem, akkor gari levél miért nincs magyar, stb.
Viszont ezt ti tudjátok....Az embereknek fáj az igazság!
-
lenko
aktív tag
Tisztelt fórumtársak,
Vásároltam egy LG 39lb650V tv-t.
Hogyan tudok hangsávot váltani? Sima magyar DD fost hozza. Angol DTS-re nem tudom átkapcsolni.
Nyomtam mindent a távirányítón, de semmi. A másik az ékezetes feliratot is szarul kezeli.
Erre valami megoldás?Köszönöm a választ.
G.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.