Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janusz001
őstag
válasz
nünüke1975 #93259 üzenetére
Ha normális a vályogfal, akkor szerintem elég a gyári konzolhoz adott tipli. Ha biztosra akarsz menni, akkor a konzolt felteszed 100mm hosszú 10 -es tiplivel, esetleg a tipli bekalapálása előtt bekened jó kis fbs ragasztóval, az már csak a fallal együtt jön ki ha megköt.
Én magamnak csináltam olyan konzolt, amit ki lehetett hajtani és az egész tv -t 90 fokban elfordítani, kb 1m -es erőkarja volt, 4db 50mm tiplivel volt a falhoz fogatva, még nem szakadt le, ha szakszerűen van a tipli használva (nem lötyög a furatban, megfelelő csavarral használjuk), akkor elég sokat kibír. -
dawid880102
lelkes újonc
Sziasztok ez normális 1 ev utan tunt fel ... lg sj810v az alany. Max fényerön es helyisötites max masiknal meg kikapcsolva de ha mar van valami tartalom akkor nem latszik.... . Ez normalis ?
-
Bubbamester
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég boldog tulajdonosa lettem egy LG 50UK6950PLB TV-nek. Azt szeretném megkérdezni, hogy az AI Thinq funkció bővített szolgáltatásait valakinek sikerült bekapcsolnia? Az alap hangutasítások mennek a Magic Remote-tal, mint pl "Mute", "Turn OFF", "Chanel 4", "Volume 10", de a bonyolultabbak, amihez a Google Assistant kellene (Weather Forecast, Who is this guy, Turn off TV after this program, Show my pictures from last Christmas...) azokra csak rákeres a TV és a netes, Youtube-os keresési eredményeket hozza. Elképzelhető, hogy Magyarországon ez a szolgáltatás sem működik normálisan? Próbáltam a beállításoknál az LG content szolgáltatás országánál az UK-t megadni, így előjött a főmenüben egy "Set up TV for Google Assistant" fül, de magyarországi google fiókkal nem enged belépni. (Azt írja hogy az LG content szolgáltatás és a Google fiók országának meg kell egyeznie.) Végül Facebook-os azonosítással sikerült belépnem de a bővített hangutasítások így sem működnek. Tudja valaki a megoldást?
Köszönöm.
Üdv. -
nyiriisi
csendes tag
Sziasztok!
lg49sk8500
Az a gondom, hogy a synology nasra felmásolok akármilyen filmet a tv nem listázza be csak kizárolag azt ami addig rajta volt. Ugyanez ha törlöm azt se frissiti hanem beolvassa mintha még ott lenne. Persze le nem játsza mert nincs ott valójában. Ha újraindítom a nast akkor frissül és megjelennek a tartalmak a tvn.
Ez kicsit macerás minden másolás törlés után a nas újraindítás. Minden más normálisan megjeleniti. Tablet is, teló is, pc is.
Csak a tv nem indexeli be a friss tartalmat a nasról.
Mi erre az orvosság? -
blakey
titán
válasz
#22743424 #92966 üzenetére
Decemberben nyertem egy THOMSON 43UD6336-os tv-t amiben IPS panel van, és egyszerűen nem tudtam megszokni. - ilyen van de ez nem minden esetben a panel típusának hibája. Van olyan IPS amivel boldogan ellennél és olyan VA amit azonnal kukáznál. Thomson meg ugye már a TV-gyártás legallja és az sem biztos, hogy normális panel volt benne.
-
ACE-
addikt
Van valakinek LG SJ810V TV-je, amit DLNA-n használ 4K-s tartalmak elérésére? Most jött ki decemberben valami szoftverfrissítés (5.80.15) amióta a TV a 4K tartalmakat DLNA-n keresztül (Serviio) lejátssza ugyan, de folyton megakad, miközben középen pörög az ikon, tehát mintha cache-elne, mert nem elég neki a sáv. Próbáltam LAN kábellel összekötni az amúgy Gigabit-es routerrel (Tplink Archer C7(v4)) de azzal (bár ritkábban) de ugyanúgy akad. Érdekes módon böngészőben mérve, ha a TV az 5G-s routerre kapcsolódik, akkor ilyen 200Mb/sec a letöltés, ha meg LAN-ra kötöm, akkor 80Mbit körüli. Ennek nem Gigabites csatlakozásúnak kéne lennie? A 4K filmek már igencsak igénylik a 100 körüli sebességet. A sebességeknél látszik is ilyenkor hogy fullra kihajtja, és ez akaszthatja meg:
A sáv előtti zöld rész az amikor az 5G-s wifivel használtam a TV-t. A TV saját böngészőjében speedtest-en olyankor 200Mbit körüli értéket mértem, lokális hálózatról mégis csak ez a fűrészfogas sebesség jött át... nem értem mi lehet a gond, a frissítés előtt ez frankón működött. Vissza lehet valahogy rakni egy régebbi verziót? Vagy mit kezdjek ezzel? Küldjem el szervízbe? Ez nem normális így... Nyilván USB-re vinyót dugva tökéletes...
Próbáltam a gyári beállítások visszaállítását, hátha a frissítésben ment valami gajra, de az sem járt eredménnyel... -
blakey
titán
válasz
Kiskutya #92481 üzenetére
Akkor rosszul állítod be, az AVS-HD anyag elérhető és letölthető a neten, aszerint beállítva színhelyes közeli képet kaphatsz. Ha a TV-ken a gyári fehéregyensúly jól van beállítva akkor már nem feltétlenül van szükség a kalibrálásra. Mint mindenhez, ehhez is természetesen kell egy kis hozzáértés, látni, tudni kell mikor van az a pont ahol jó, eggyel felette vagy alatta már nem az. Ha nincs lehetőségem kalibrálni akkor mindig az AVS-HD lemezzel állítom be a képet és már volt olyan, hogy nem kellett kalibrálni a képet csak egy minimálisat, mert jók voltak az értékek.
De természetesen ha nem akarsz "normális" képet látni vagy épp más színvilágot szeretsz akkor természetesn úgy állítod be ahogy neked tetszik, de akkor azzal kell számolni, hogy a színek eltérőek a referenciához képest. -
Taci
addikt
Nem akartam senkit elijeszteni, csak tudni szeretném, cseréltessem-e most azonnal, vagy ettől jobbat ez a panel nem tud.
Csináltam pár új képet, próbáltam szövegre fókuszálni.
Automatán volt a fényképező (telefon) amúgy már az elsőnél is. De még ezek sem azok, amiket szabad szemmel látok, ettől is sokkal jobb a helyzet. De fotózni jobban nem tudtam.
Szóval nem tudom, ez így normális-e vagy sem.
Próbáltam még egy pár logósat. Hol így, hol úgy sikerült elkapnom:
-
blakey
titán
válasz
Remiel #91740 üzenetére
Normális nézési távolságból jónak kell lennie, közelről és középről két oldalra nézve meg a panel előtti réteg okozta árnyékosságot lehet látni.
Amikor megnéztem a képeket és elolvastam a szöveget az jött le, hogy túllog a kép, stb meg az 5-6 mm is arra utal viszont ha erről van szó akkor az tesztábrával megnézve 1-2 pixelsorról beszélünk és megfelelő távolságból már nincs ilyen gond. -
blakey
titán
válasz
Pickle Rick #91600 üzenetére
Úgy látom mindent megtettél annak érdekében, hogy ne tudd cseréltetni
, online vásárlás esetén van 14 napod, MM-nél ráadásul 60 napod is lenne de feltétele a hiánytalan termék.
Hívd az LG-t és kérj szakembert a szemléhez. Kép alapján sz@r, ennek nem így kell kinéznie hanem teljesen normálisan még akkor is ha IPS. Tavaly SJ810 messze nem ilyen. -
blakey
titán
válasz
Pickle Rick #91598 üzenetére
Normális, de mégsem, enyém nem ez a típus de 0 bevilágítás van, azaz nincs. Csere.
-
Pickle Rick
senior tag
-
solties
tag
Sziasztok! Nemrég vásároltam egy LG 50UK6950PLB TV-t, de valahogy nem tetszik a képe! Arról van szó, hogy főleg homogén szürke háttérnél alig, de észrevehetően látható a kijelzőn 2-3 függőleges sötétebb sáv, vagy vékony csík középtől jobbra balra. Kicsit olyan mint ha a képernyő "több panelból lenne" összerakva. Tv adásnál nem igen látható, inkább csak egyszínű tesztképeknél (főleg szürke) és mozgóképeknél is időnként látható. Próbáltam "Dirty Screen" Tesztet, különböző tesztképekkel, videókkal, és ott azért halványan, de látható. A 4K videókat különben gyönyörűen lejátssza.
Kérdésem, ez valami háttérvilágítás szivárgás/egyenletlenség lehet, vagy kijelző hiba?
Normális jelenség ekkora kijelzőn, vagy nem? A kijelző egyébként nem foltos, és a durva felhősödés sem tapasztalható igazán! Egyelőre... -
-
sewente
tag
Sziasztok!
A héten vettem egy LG 55SJ850V tv-t elég baráti áron, 1 év garival. Azt olvastam előtte, hogy ne számítsak nagyon szuper feketére, meg sötétszobás mozi élményre, de kicsit meglepett az erős bevilágítás a széleken.
30%-os háttérvilágításnál:
100%-osnál:Ez így normális ezeknél a kategóriájú IPS-eknél? Kicsit elgondolkoztam, hogy visszaviszem és inkább kerítek egy VA paneles SAMSUNG-ot....
-
Márton
nagyúr
üdv,
Digikábelünk van, mini csomaggal, kb. 30 csatornával.
42LW5500 automatikus keresés megtalálja a két helyi adót, M4, M5-öt is a DTV-n.
Pár napja van nálam egy 49UB850V, ami ezeket az adókat nem találja meg full keresésen sem.
Miért, mi a megoldás? Nem nagyon tv-zünk, de a helyi adóba azért néha belenézünk..Ezen kívül az analóg részen jön néhány adó, ami a DTV-n nem, ezt eddig simán a DTV csatik után helyezte a régi tv és a csatornaléptetés gombbal ezeken is végigment. Most ezt nem teszi, csak a DTV-t mutatja, ha az analógot is akarom, akkor külön váltanom kell arra a sávra, de akkor csak azokat mutatja. Ez így normális
A kedvencekbe kéne tennem, amit akarok? Nem hinném.
Webos van rajta, a legutolsó fw-rel.
Köszi a tippet ha van -
bayarena
aktív tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata LG UK6540PTD tv-vel kapcsolatban? Egész jó áron van most 65"-ös méretben, és úgyis kell venni tv-t. Vajon normális 4k-s felbontása van, vagy ennél is RGBW-s panelt alkalmaznak?
Előre is köszi a segítséget. -
csemege86
tag
válasz
shteer #90640 üzenetére
A TV szenvedése megoldódott, miután teljesen leáramtalanítottam mindent és egy napig hagytam pihenni a dolgokat. Viszont így a régi monitort már vissza se dugom. Tudnátok segíteni, miért nem szerette a TV vagy a videokártya az asztali monitort? Ha másik asztali monitort kell vennem, szeretnék biztosra menni, hogy nem lesz ugyanilyen gondja és normálisan tudom egyből beüzemelni másodlagos kijelzőnek.
-
Lazarus911
aktív tag
válasz
Lazarus911 #90632 üzenetére
Üdv!
Ma megérkezett az LG 55UK6950PLB Tv-m
Furcsa dolgot tapasztaltam.A kép közepén megjelenik néha egy fehér folt a feketén.
Betettem egy black screent neki, és amikor a magic control nem él akkor befeketedik fullba, viszont amikor megjelenik, sávosan fehér. Képeket csatoltam!Normális vagy Gari, vagy beállítás?
Köszi! -
nightshadow
veterán
válasz
PioDVD #90435 üzenetére
+Tutu7030
Ha normális, szép kinézetű, normális képminőségű 32"-es téve kell akkor nézzétek meg ezt a Sony-t: [link]
Ez a modell kb. 2,5 éve jött ki. Ma már a gyártók elhanyagolják a 32"-es méretet, olyannyira hogy a Sonynak idén már egyáltalán nincsen 32"-es modellje. Ha 32"-es tévé kéne nekem akkor biztos hogy ezt venném az idei LK6100/6200 helyett. [link]
-
Tutu7030
veterán
Sziasztok! Van "normális"(ips panel, 100Hz, és az sem baj, ha smart) 32-es tv a mostani kínálatban?
-
blakey
titán
Nem tudom egyszerűen leírni, de kb. mindenben, kevesebb memóriát igényel, Serviio-hoz képest is, bár nem sokkal cserébe van normális megjelenése, mint egy médialejátszó esetében. Normálisan kezeli az ISO-kat, "_TS" mappákat, gyakorlatilag mindent lejátszik. szerintem nézz körül a youtube-on, stb. Én leírtam, hogy mit érdemes, mivel te használod majd eldöntőd, hogy mit szeretnél. Adatbázisnak sem utolsó, Kodi-tól kezdve gyakorlatilag minden platformra van app. Több felhasználót is használhatsz így pl. a gyerekek/nagyi stb által megnézett vagy létrehozott megjelenési felület nem ütközik az általad nézettel.
-
NY_A
őstag
válasz
gago1975 #90243 üzenetére
Én "kényszerből" vettem ilyet még a nyáron, nekem elég lett volna egy olcsóbb lcd. De többet megnézve, majd egyet berendelve hatalmas csalódás volt, hogy 200-250 ezerért nem lehet normális 55-ös lcd-t venni. Amit rendeltem másnap visszavittem. Borzasztó volt több területen is, bár fórumon dicsérték. Aztán gondoltam tutira megyek, veszek egy oledet. Ha ez is szar akkor inkább nem is cserélek tvt. Na a B7 az odatette magát. Rögtön első benyomásra megfogott, és fokozatosan tovább szédített. Egyszerűen imádom. Aki teheti, hogy tv-ért kiad ennyi pénzt az vegyen oledet. Ezek után nálam nincs is más alternatíva.
Gratulálok hozzá, használd egészséggel. -
springfield0
tag
Sziasztok! Nem olyan rég vettünk egy Lg UHD tv-t. 55uk6950plb. Az lenne a gondom vele, hogy mindegy mit nézünk rajta, tv adást vagy valami letöltött filmet, a kép néha begyorsul és élvezhetetlen rajta a film. Ilyen sorozat filingje lesz. Teljesen elrontja a mozi hatást. Lehet ezzel valamit kezdeni? Hol kell mit kell állitsak rajta hogy olyan legyen mint egy normális tv, és ne 1,1x gyorsitásban nézzek rajta mindent.
-
norberto_th
aktív tag
Az miért lehet hogy a magic remote félrehúz? Tehát ha fel le irányítom a távirányítót elindul lassan jobbra, ez mennyire normális?! Uj670V a tv típusa. Jobbra jól megy a mutató de balra nehezebben.
-
blakey
titán
válasz
Márton #89929 üzenetére
Mert agyontömörítik, a YT egyre több anyagot VP9-be tömörít, ne csodálkozzon senki, hogy a 100-as LAN is elég a 4K YT-hoz. A normális, érintetlen 4K-hoz már nem minden esetben, sőt ha problémamentesen szeretnénk 4K HDR-t nézni hálózatról akkor kell egy gigabites hálózati lejátszó vagy ha a TV-ben az AC-s kapcsolat stabilan hozza a 120-150Mbps-t (nem linksebesség) akkor úgy is lehet használni.
-
blakey
titán
Nem írok hülyeséget, agyontömörített bitrátás 4K-t visz, a 60Mbps körülit és felettit nem, ne bohóckodj a TV lejátszójával erősen alul marad egy normális lejátszótól. Rengeteg médialejátszóm és TV-m volt/van, nem azért írom, mert hülyeség.
(#89925) Kuter
Médialejátszók, médiák tesztelésével is foglalkozom, nem mennek a normális 4K/HDR anyagok semmilyen szinten a TV-kbe épített lejátszókban, ha 40-50Mbps a bitráta akkor még elmegy, talán, egyébként felejtős.Ráadásul 2,4GHz-en nézed, szerencsés vagy ha nálad megy azon a frekin a 4K de azt erősen kétlem, nálam a TV-k linksebessége eléri a 350-400Mbps-t 5GHz-en, szóval azzal nincs gond viszont a minőséggel igen.
Ha DLNA-n játszod le akkor traszkódolás is előfordulhat ami ugye eleve nem egyezik meg az eredeti minőséggel.
-
Márton
nagyúr
Hidd el, ha csak normális (értsd 2 kamerás) tartalmakkal etették volna a népet, a rendezők elfelejtették volna a mosott hátteret 3D esetén és jóval több popout lett volna a filmekben, valamint a vágások lassabbak lettek volna, hogy a nézőnek legyen ideje végigszkennelni a mélységet is, sokkal több embernek bejött volna!
(tapasztalom, hogy mennyien a tv 2D-3D konverziója alapján mondanak véleményt, ami minden csak nem valódi sztereó 3D)
Na mindegy, én még élvezem, projektorokból még nem halt ki, filmet meg majd készítek magamnak -
Kiskutya
veterán
válasz
Móncsa #89863 üzenetére
Köszi! Komolyan ennyire rosszak a 2-300 ezer közötti Tv-k? Eddig a Samsung a sony és az LG re is rengeteg rosszat olvastam ebben a kategóriában. Tényleg nemtom mit fogok venni pedig szerintem ez se kevés pénz, azért ennyibe is elvárná az ember, hogy legalább a kép jó legyen. Szétesés, csikozodas nélkül. Nem egy oled minőséget várok el de amit tud színben vagy feketében azt legalább normálisan....
-
TFerenc07
tag
Sziasztok csoporttagok!
Van egy LG 55UH664V típusú smart tv-m. Ami az utóbbi időben olyat produkál, hogy az online focis stream oldalakat nem akarja lejátszani. Elkezdi pufferelni, mintha töltené a videót, de nem indul el. Kiírja hogy próbáljam újra. Pár hónapja még működött normálisan. Mi lehet a baja? Az internet jó.
-
Partizan182
senior tag
válasz
gulyasa #89803 üzenetére
Pár éve még nem tudtál úgy normális tvt venni, hogy ne lett volna benne 3D ha kellett ha nem. Ha bárkit is érdekelne még mindig lenne ilyen tv, de a piac döntött. Nekem volt 3d oledem, istenfasza volt a 3d kép rajta, használtam tán 2x.
Van helyette HDR, fasza kijelzőn hasonló extra dimenziót ad a képnek.
-
Teetuss
csendes tag
válasz
blakey #89596 üzenetére
Az asztal teljes területe megjelenik a képernyőn, abból nincs levágás. A probléma szerintem egyszerűen geometriai és abból fakad,hogy az LCD panel nem közvetlenül a fényterítő panel előtt van, hanem van köztük kb 6-8mm (bár hogy ez miért van azt nem tudom megfejten), így a szemem és a képernyő elhelyezkedése alapján az LCD egy része megvilágítatlan a szemszögemből. Kicsit kisarkítva valahogy így:
Persze a fenti ábra nem a valóságos arányokat tükrözi, kb 2 méterről, ahonnan a TVt normálisan nézem, talán 1mm tűnik megvilágítatlannak ez élek mentén. A fenti fotókat direkt közelről és nagy szögből csináltam, hogy jobban látsszon miről van szó.
Amúgy arra hogy miért van ekkora táv az LCD és a fényterítő panel között azt nem tudom, nem is sikerült kiderítenem. Az MMben megnézem egy ugyanolyan 49SJ810V-t mint az itthoni illetve megnéztem még pár olyat amiről még tudom hogy edge led (49SK7900, 55SK8100) és azok pont ugyanígy mutatták ezt a jelenséget. Az 55SK8500 ami viszont direkt megvilágítású az már nem volt ilyen.
-
Teetuss
csendes tag
Tegnap megvettem egy 49SJ810V-t, mostanra talán már sikerült is egész elfogadhatóan beállítani, ugyanakkor felmerült, hogy lehet a TV hibás. A kép széleinél látszik, hogy az LCD panel és a mögötte levő fény terítő panel között van jár mm távolság, így ami az LCD panel szélénél van az csak akkor látszik világosnak ha kb 2m távolságnál messzebbről nézem a TV-t. Ez normális? Én azt gondoltam hogy ez az edge led sajátossága lehet (eddig CCFL TV volt), de más azt mondta neki nem ilyen.
-
Adamsfamily9
újonc
válasz
Unlimited #89502 üzenetére
Az UJ635v-met cseréltem 43uk6950plb-re,ég és föld a kettő.A hangja szerintem a dts virtual x ellenére szerintem szarabb,mint a 635v-nek volt,de nem sokkal.Viszont a hang kapott módbeállításokat.A képe köröket ver a 635v-re,pedig ugyanúgy direct ledes.A webos 4 valamivel normálisabb lett szerintem,mint a 3.5 volt.A hdmi ultra deep color beállítás végre a kép menüpont alatt van és nem az általánosban.Alapból jár hozzá magic remote.Számomra kellemes csalódás volt egyelőre.
-
Adamsfamily9
újonc
válasz
kokokka #89496 üzenetére
Nekem 635v-m van 43-asban nagyjából 3hete.A különbség a 634 és a 635 között a burkolat színe.Mindenesetre nem ajánlom.Az enyém kijelző hibás,jövő héten viszi el az lg és kapok cserepapírt.De volt itt valaki akinek ugyanilyen volt ugyanez a típus.Szemétre való szerintem.Ha megkapom a papírt rádobok 40-et és veszek egy normálisat.
-
blakey
titán
válasz
blakey #89438 üzenetére
A képet azért tettem be, hogy megmutassam mit látok amikor normális körülmények között nézem, bármiről tudok jó és rossz képet készíteni, OLED-ről is. Nem elemzés céljából lett betéve. Grafikusként tudom mit kell beállítani ahhoz, hogy jó legyen. Azért látszik, hogy nem tökéletesen fekete de IPS-hez képest nagyon jó.
-
Dr. Gonzο
senior tag
Kb fél éve az itt olvasott kiváló szerviztapasztalatok után mertem venni egy 43UJ701V-t. Ami aztán elkezdett szórakozni. Használat közben bezavarosodott a kép, képfrissítés szinte nullára esett vissza, aztán elment a kép. Viszont teljes képernyőn váltakozva színeket adott be. Hang ment alatta. Hívtam az LG vonalát, a hölgy kedvesen közölte, hogy másnap hívnak majd a szervizből. Persze két nap múlva keresett és jött is a "szerelő". A TV-t elvitte, szállítási körülmények számomra megdöbbentően hanyag körülmények közt zajlottak... De ennek idestova két hete. Hívtam ismét az LG vonalát, az megadta a szerviz számát, hogy ott érdeklődjem. Felhívtam, nem vették fel. Picit kezd elfogyni a türelmem.
Egy ilyen szerviz sztori normális az LG-nél? -
Krystal_s
addikt
válasz
blakey #89384 üzenetére
Mindig csodálkozva olvasom, amikor valaki a háttérfényre 30-40% körüli alacsony értéket javasol.
Most vagy nekem volt rossz LG típusokkal dolgom, vagy a tiétek ennyire más
Igaz én nem tv-nek, hanem monitornak használom, de videókat is nézek... LH630V és LH6047-nél 90-es kontraszt és 60-as fényerő mellett, 60-as háttérfénytől kezd normálisabb képet adni a TV. Kevesebb értéken nem is tudom mi a pontos kifejezés erre, életlen, fakó, sötét. A fehér pedig szürke. Szerintem 70 alatt nagyon rossz. Jelenleg 85-ön használom éjszaka netezéshez. Kisebb értéken nekem fárasztja a szemem. -
Rebell
senior tag
válasz
westcoastog #89374 üzenetére
Sziasztok,
lenne 1 kérdésem. Megérkezett az LG 55UK6950 TV-m.
Egy olyan furcsaságot tapasztalok, hogyha Magic Remote-t használom, akkor a tv sávokban haladva - amerre húzom a kurzort, abba az irányba (balról-jobbra pl) kapcsolgatja a ledet. (sötét és szürke háttérnél látszik, bármely más árnyalatnál nem)
de ez a képernyő teljes hosszában megjelenik.
amennyiben nem mozgatom a kurzort, akkor csak abban a sávban erősebb a világítás.
Ugye ez a tv Edge led, tehát széleknél körbe világít (ha jól tudom), akkor ez normális vagy annyira nem?
esetleg szoftveresen , vagy Kalibrálva, TV Beállítás: Local Diming esetleg kiküszöbölhető ?
-
Habell
tag
Vásároltam egy LG 55UK6470PLC 4K-s tv-t.
Falra van szerelve ma lett először üzembe helyezve. Szemből nézve kb.3-4 méter távolságról teljesen fekete háttérnél azt látom, hogy a jobb és a bal alsó sarkában egy nagyobb világosabb kissé zöldes folt van. Csak a teljesen fekete színnél látható, máskor egyáltalán nem. Közelebbről nézve kevésbe észrevehető valamint oldalról sem látni. Ha a tv szélét megnyomom akkor ez a folt kicsit változik...
Kép hiba, tv hiba lehet vagy ez a normális?
Ahol vásároltam ott azt mondták, hogy edge ledes a tv ezért látom így. Vásárláskor a boltban ki lett próbálva ott nem lehetett látni..
Ha olyan filmet nézek aminél alul felül fekete csík van akkor zavaró azért...
Teljes képernyős dolgoknál meg nincs hosszan fekete annyira... -
dragonfx
veterán
válasz
kakuk.tamas #89270 üzenetére
van valami alkalmazás ahol ez a widi van a lg.nél?
a smart share.t leszedtem eddig.
normális távirányitom van screen share a webOS résznél a neve de csak telot látja. -
junior19
senior tag
válasz
Piftuka #89198 üzenetére
Nem használom a mozgásjavítás opciót, nekem nem jött be, de még sokat nem kísérleteztem vele. Így a mozgásmegjelenítése szerintem normális, elviselhető. Nem rosszabb, de nem is jobb más modellekénél. Egy 40"-os Sharpot váltott, az elvileg 120Hz-es volt, attól szerintem egy picit jobb. Focinál inkább a felhősödés vehető észre, mint a mozgásból jelentkező elmosódás, de a felhősödés sem zavaró mértékű. A Sharpnál az is feltűnőbb volt.
A kontraszt egy érdekes dolog a tévénél. Szerintem beállítva majd 4-5000:1-hez körüli lesz a kontrasztja. A Sharpnak 2000:1-hez volt a kontrasztja, sötétebb jeleneteknél 21-9-es filmnél már szürkült az alsó-felső fekete sáv. Nem zavaróan, de nem volt fekete. Ennél ilyenkor is feketébb, biztos, hogy nagyobb a kontrasztja.
De ha full feketét kap, akkor a kijelző lekapcsol, tök sötét, mint az oled. Ez most kalibráció nélkül az 1%-os near blacknél is így van, 2%-nál már bekapcsol a kijelző. Ennek a működését még a kalibráláshoz is ki kell ismernem. Sötét égboltnál fekete a kép, a csillagok pedig ragyognak(Star Wars jelenet).
A képeket este megnézem, mert csak akkor látható ez a jelenség.
Egyébként a Szakértői világost használom nappal, este sötétben pedig a sötét opciót.
A színei szerintem rendben vannak, bár kalibrálással biztosan javítható. Így ami kiemelkedik, az az arcbőr megjelenítése. Természetes, jól visszaadja a különböző árnyalatokat, mozgásnál nem mosódik. Ebben szerintem kiemelkedő.
Upc directet használok, szerintem nincs gond se az sd, se a hd képpel. Kockásodás nem vehető észre, viszont egy picit lehetne részletesebb a kép. Szerintem ezt áldozták egy picit fel, annak érdekében, hogy gyenge anyagnál is élvezhető kép legyen. Igaz ez xvidre és dvd anyagra is.
4K-ban a Fashion tv-be nézegettem bele, illetve a TRT 4k Foci vb közvetítésébe. Láthatóan jobb a kép a hd-hoz képest, de nem kell nagy különbséget várni. Egy demo HLG HDR-es anyagba néztem még bele, itt már nagyobb a különbség, de nekem ez túlszaturáltnak tűnt. Egy filmrészletet néztem még, ami HDR10-es, az már rendben volt színben is. Ami negatívum a lejátszójával, bár csak egy anyagot néztem meg, az eredeti Atmos hang volt az első, nem engedett hangot váltani, az Atmosból pedig nem jött a core dolby hang, így néma volt a film. Felíratot nem ajánlott fel, pedig több is volt benne. Másik filmnél már ment a hangváltás, felírat itt sem működött. Erre ha van valakinek tippje, jöhet. A lejátszás folyamatos, tekerés is ment, ebből a szempontból.jó.
Nem használom a hangszóróit, de mivel elég mély a készülék, szerintem aránylag jó hangszórók kerültek bele. A Sharphoz képest jobb, de erre nincs nagy viszonyítási alapom.
WebOs. Még csak egyszer néztem a Youtube-on, beetöltöt, lejátszott, nem volt vele gond. A menü használható, nem gondolkodik, de nem is villám. Az átlagostól egy picit gyorsabbnak mondanám.
Este megnézem a képeid, s akkor írrok arról is, hogy milyen a megjelenítése. -
perlevi
csendes tag
válasz
turkishzoli #89159 üzenetére
Én úgy vissza vinném, hogy csak úgy füstöl.. ez biztos, hogy nem normális..
-
tzsolesz
nagyúr
Üdv. ha tv ének nincs analóg hangkimenete akkor ugye HDMI-n keresztül hangprojektorra csatlakoztatható. Mi van abban az esetben ha analóg 2.1 es hangrendszerre szeretném kötni. Úgy hogy nekem ez a monitorom is, és a TV ém is a nappaliban. Tehát a HDMI 1 ben a PC van. Így ugye marad a HDMI 2, ahonnan a hangot le kellene átalakítóval választanom.
2. kérdés, ha ez sikerült, akkor a PC hangja is kijön a 2 es kimeneten vajon?Kredoix: Ez tuti nem normális....
-
mobilizmo
Topikgazda
Sziasztok!
Fejlesztői módban lehet fw-t downgradelni?
Vagy másfél éve tettem fel egy béta fw-t, ami olyan magas build számú (azt hiszem 05.05.99), hogy rendes fw soha nem fogja már upgradelni. A normális downgraddel már 100x próbálkoztam, de soha nem jött össze, nem tudom miért. Egyébként a mostani fw-el sincs túl sok problémám, de gondolom a múlt héten kiadottal már sokkal gyorsabb lehet a tv, ami egyébként egy LB670V. -
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Nincs egy hetes az új tévém, 49UJ6307, és azt veszem észre rajta, hogy néha egy kicsit dadogni kezd a kép, de csak a kép, a hang nem, egy-két másodpercig. Aztán elmúlik. Sima koaxos digitális tévé adás alatt.
Mitől lehet ez?
A másik meg az, hogy kikapcsolás után csetteg-pattog a tévé. Ez normális? Előző tévé nem csinálta.
Köszönöm!
-
SZATA
senior tag
Szerintetek az normális dolog, hogy WebOS 3.5-ös UJ sorozatú TV-n is csak 1080p-ben jön a YouTube a gyári appal?
Hiába választom ki a 4K felbontást, a forrás az jön, de csak az interpolált FullHD képet kapom. (Viewport: 1920x1080x2)Esetleg benézek valamit? Elég érdekes lenne, ha nem lehetne a YT-n sem real 4K felvételt nézni egy UHD tévén?!?
-
Palesztin994
aktív tag
Sziasztok!
Egy érdekes dologról szeretnék érdeklődni. Van egy 49 colos 4k HDR LG TV-m (49UJ701V) és a következő a bajom vele: bizonyos dolgok (csatorna logó, menü, ha kinyitva hagyom) másfél óra után "beleégnek" a képbe. Például, ha megnézek egy meccset a Sport1-en, akkor utána a jobb felső sarokban ott marad a sport 1 logója, ami látszik utána pl xboxozás közben is 1 óráig még legalább. Utána eltűnik. Érdekes,hogy például az M4 logója nem marad benne, gondolom a színeken múlhat. Kikapcsolva nem marad benne,tehát nem ég bele igazából. Ez szerintetek micsoda? Felhívtam az LG szervizt, és szerintük ez normális ezzel a panellel, de ez elég fura nekem. Vélemények? Köszönöm előre is!
-
Sgt. Chris
aktív tag
Üdv! 1 hete vettem egy LG 32LJ610V tv-t, alapvetően elégedett vagyok vele, de B-tervként be akartam üzemelni a DVB-T csatornákat is...sajnos az automatikus hangolással 0 db csatornát talál. Ez normális? Vagy manuálisan kellene megadni nekei valamit? Néztem az Antenna Hungária oldalán a frekvenciatáblázatokat, de ott is van egy csomó adat, meg a TV-n is van pár másmilyen, nem tudtam szinkronba hozni..Valaki tud ebben segíteni?
-
zsolesz6
aktív tag
Sziasztok,
Megpróbálkozok ismét, hátha több sikerrel járok. Adott egy UF680V típusú 4K SMART TV. A problémám az vele, hogy a 4K tartalmakat csak USB-ről játsza le, DLNA-n nem tudja. Ez normális ennél a típusnál, vagy kell hozzá valami extra beállítás? Elég minuszos az 50-60 GBytos filmeket másolgatni pendrivera azért hogy 4K-t tudjak nézni. Értetlenül állok a dolog előtt, mert pl. laptop lejátsza hálózaton keresztül, a TV meg se WiFi-n, sem kábelen nem tudja. A routeren AC router gigabites LAN portokkal. Ez azt jelenti hogy a sávszélességnek WiFin is bőven elégnek kéne lennie. A TV WiFi-je szintén AC képes, hiszen csatlakozik hozzá, és a LAN portja is gigabites.
Valakinek valami tipp, hogy mi lehet a probléma?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
makoss #88262 üzenetére
Sajnos a tv playeren lejátszott filmeknél ez mindig is fenn álló probléma, főleg 5.1 hang esetén.
Nem tudja a tv playere 'normálisan' sztereóra keverni a hangot.
Ez a jelenség volt az egyik oka annak hogy, anno nagyon sok évvel ezelőtt 3.1 rendszert üzemeltem be es a tv maradt 'csak' kijelző -
z0lt3n
csendes tag
Sziasztok,
Abban kérnék segítséget, hogy a 2 modell közül mindkettőben kikapcsolható a true motion?
A két készülék csak talpban tér el?LG 43UJ6517
LG 43UJ670VIlyen ~140e körül, pc/usb filmnézéshez és tvhez van amit jobban ajánlanátok?
Egyébként FHD is több mint elegendő lenne, nem nagyon divat már?
(Olyan esetleg amiben van normálisan működő okosfunkció is)Köszönöm szépen.
-
Woodslave
félisten
válasz
ftamas0201 #88051 üzenetére
ja fülhallgató csatlakozó van a tv-n. Akkor mit hova? Van a hangfalnak 3 csatlakozója. Zöld, fekete, narancs, ami normális esetben a hangkártya megfelelő színű bemenetébe megy. Kell valami átalakító?
-
Karima
őstag
Sziasztok!
Nektek is ömleszteve, abc szerint játsza le/jeleníti meg a default zenelejátszó az összes zenefilet, attól függetlenül, hogy a külső hdd-n "normális" könytárszertkezetben, előadónként, albumonként van tárolva? Erre tudtok valamilyen megoldást?
-
nyikszi
őstag
Semmi különös. Olyan amikor a lakásra kötsz biztosítást és kitörik az ablak vagy eláztatod az alattad lévőt (ezek velem megtörténtek). Felhívod őket (az Aegont) és ők elmondják mit kell tenned, ha gond van. Pl. amikor elázott az alsó szomszéd, akkor kijött a kárszakértő, felmérte, a lenti szomszédnak adott 50k-t, nekem meg 5k-t (nekem csak a vízcső ment tönkre, amit én is ki tudtam cserélni egy 1000-esből). Az ablaknál meg kértem számlát az ablakostól (egy nyamvadt 90x150-es, sima ablaküveg csere 12k?
), beszkenneltem, elküldtem és kifizették. Ennyi, nem kell aggódni, általában normálisak a biztosítók.
-
Müszi
senior tag
Üdv neked!
Ultra luminance. Gondolom 55"-os edge ledes a tiéd is. Az enyém is ilyen, de ez egyáltalán nem gond. Még mindig jobb mintha kevés lenne a háttérfény. Így jobban kímélhetőek a manapság sarkalatos hibaforrásként működő háttér ledek mivel nálam pl. bőven elég 70-es beállításon használni.
Sajna még én sem jutottam odáig, hogy jól belőjem a képet pedig lassan egy hónapos lesz a készülék. Egyenlőre csak néhány fontosabb dolgot állítottam be rajta, de tervezem mindenképp a normálisabb beállítását. -
Karima
őstag
Sziasztok. Egy UJ670V-t próbálok összekötni egy régebbi házimozival, amin csak scart és RCA bemenet van, így a közvetlen összeköttetés kiesett. Előszötr próbálkoztam egy optikai kábel-RCA átalakítóval, de egyrészt nagyon halk volt, másrészt a netes tartalmak hangjait, és a külső hdd-s filmek hangjait nem kezelte, csak ciripelés volt. Most rákötöttem egy ilyen keverőt a házimozira RCA-val, a jelet pedig bt-n keresztül veszi a tv-ről. Így megjött a hangereje is a házimozinak, szép, tiszta hangot ad, csak az az egy hiba van, hogy a hang kb fél-egy másodpercet késik a képhez viszonyítva. (TV adásnál is, youtube-nál is, külső hdd-s filmeknél is) Az lenne a kérdésem, hogy ez bt hangösszeköttetésnél normális jelenség? Tudtok rá valami gyógyírt?
Vagy esetleg máshogy kössem össze a házimozival?
-
törölt tag
Sziasztok!
Vettem egy LG 4K TV-t (43UJ63V). Tökéletesen megvagyok vele elégedve,kivéve a HDR mód furán megy nekem. W10 alatt ha bekapcsolom akkor kiírja a TV hogy HDR,de ha újraindítom akkor fekete képet kapok a W10 betöltése után,közben hallom a bejelentkező hangot. Ha kikapcsolom a HDR tökéletesen megy a Windows. Mit kell csináljak hogy menjen normálisan a HDR? (Kábel vagy Driver?) A gép a HDMI 2 portra van dugva.
Köszi a választ.
-
Partizan182
senior tag
válasz
Necro_Ramone #87838 üzenetére
Én gariztatnám, a fos feketével nem tudsz mit kezdeni de ez a függőleges sávosodás nem normális, valami gyíkja lehet.
-
Necro_Ramone
tag
Sziaszok, 43UH661V-en próbálom sikertelenül elérni hogy a fekete fekete legyen sötétben is. Az összes menüben elérhető opciót végigpróbáltam, de semmi eredménye. Amit még észrevettem és nem tudom normális-e, hogy kicsit oldalról nézve full fekete képnél a kép különböző árnyalatú szolpokra esik szét, amik az egyik irányba egyre világosabbak. Fényképezni nem tudom, ~undorító. Valaki tapasztalt ilyeneket vagy csak én vagyok különösen szerencsés?
-
Kercsi17
tag
Sziasztok!
Teljesen zöldfülűként az alábbi kérdésem lenne a témában. Mellékállásban tervrajzok készítésével foglalkozok. Mivel egyre több munkám van kilátásban szükségessé vált egy nagyobb monitor vásárlása. A lényeg, hogy van jelenleg egy LF325610 TV-m, ami mint utólag kiderült elég kicsi lett TV-nek. Terveim szerint ezt befognám rajzolni mivel kb annyit érhet használtan mint egy 24-27" új monitor és helyére vennék egy nagyobb TV-t.
A probléma, hogy valamelyik nap összedugtam hdmi-n keresztül a laptopommal és nem elég finom a kép hiába full hd felbontás volt beállítva. Mi lehet a gond?
a, valami beállítással van gond a tv-n / a laptop nem tudja valami miatt kezelni a tv-t normálisan?
b, a tv és monitorok képernyője eltérő elven működik, emiatt ez a TV sosem lesz használható erre a célra?
c, szimplán csak túl közelről néztem a 32"-t és ezért tűnt zavarónak a kép?
d, valami más van a háttérben, de mi?Köszönöm előre a segítségeteket, várom a javaslatokat hogy oldjam meg ezt a dolgot, ügyesen, okosan, olcsón.
-
törölt tag
de gondolom nálad is a TV van érted és nem fordítva.
Nyílván, de eddig ezek amiket a neten olvastam nekem csak képzeletbeli dolgok voltak, a "meghalt " tv volt életem első ledes tv-je ugye most a bőrömön tapasztaltam amiket addig csak neten olvastam, hogy kb 5-6 év az idő tartamuk, tehát igen a tv van értem az a fontos, hogy 1 közel 100 ezer forintos tv-t élvezzek, de gondolom érthető, hogy ezt is szeretném minimum 5 évigf élvezni ezért kéne megtalálni a normális egyensúlyt ami a szememnbek is meg a tv-nek is jó, amiből lehet abból levenni stb, mint ahogy írtátok is a háttérvilágítást.
-
Márton
nagyúr
válasz
ftamas0201 #87708 üzenetére
mit várok, akkor már normális 8k dslr timelapse-okat, ha nincs pénzük valós 8k kamerára
-
sonye
senior tag
Üdv mindenkinek!
Keresek olyan TV tulajt, akinek 49SJ810-es Tv-je van.
Tegnap raktam össze, amit vettem és ez a local dimminges oszloposodás nagyon idegesítő.Nem a fekete zavar, inkább az, hogy szürkés bevilágítés van, ahogy változik a kép. De teljes sötét homogén kép esetén is látni ezt a jelenséget.
Ez normális, vagy hibás a készülék?
Illetve ha normális hogyan lehetne enyhíteni a hibán? Negyed milliós TV és ilyen? Na nee... -
dave0825
őstag
Üdv.
Múlt hét pénteken vettem egy 65UJ7507-et, és érdeklődnék tőletek, hogy ezek a képek mennyire normálisak?Az első 5 bekapcsolt local dimming-nél vannak, az utolsó három kikapcsoltnál készült.
Az előző 50LF652V is ugyanilyen bevilágításos volt. 440 ezer forintos tv-ől nem pont ugyanazt vártam volna, mint egy 180 ezrestől, ami korban is régebbi, és kategóriában is alacsonyabb volt. Jobb alsó sarokban látni leginkább a fényességet, de a fekete inkább világos szürke, elég sok helyen. Az utolsó 4 kép egyébként HDR-es 4K-s 51GB-os It c. filmből készült, szóval nem is SD minőség.Beállítások:
Élénk (felhasználói)
Háttérvilágítás: 40
Kontraszt: 90
Fényerő: 50
Élesség: 35
Színmélység: 55
Árnyalat: 0
Színhőmérséklet: C50
Zajcsökkentés/MPEG zcs., szemkímélő funkció, helyi sötétítés: Ki
Valósághű mozi: Be
TrueMotion: SimaPróbáltam Eredeti (felhasználói) beállításon ugyanezekkel az értékekkel, semmi különbség.
A színek egyébként Youtube-os HDR videón, illetve film közben világos, színes környezetben gyönyörű, de a sötét részeket alig látni a szürkeségtől. Valakinek valami ötlet? 14 napos elállási joggal éljek, és csere, vagy ez ennyit tud 440.000 Ft-ért? A 72.000 Ft-os 4-5 éves alsókategóriás Samsung-om feketéje szín tiszta fekete, egyáltalán semmi szürkeség nincs benne, mintha ki lenne kapcsolva a képernyő. -
ftamas0201
senior tag
Szia.
Nem tudom erre van-e értelmes válasz. Doboz leragasztva de gari miatt gondolom kibontják a papír miatt, benne a zacsik, távirányítók érintetlenek legyenek, készüléken körbe fóliázás legyen rajta, talp zsugorban van asszem, ne legyen újlenyomatos semmi. Fene tudja most mekkora marhaságokat írtamde erre tényleg nem létezik szerintem normális válasz. Tévé beállításai esetleg úgy induljon a tévé hogy te kelljen beállítsd, de ezt simán gyári beállítással visszanyomják aztán kész. Részemről kifújt ennyiben
Nem hinném hogy van bennük számláló hogy hány órát mentek
-
z0lt3n
csendes tag
Sziasztok!
Kihagytam kb. 2 évet a témában, melyik LG készüléket érdemes most megvenni ~130e forint körül?
FullHD-nál magasabb felbontáson nem lesz használva, leginkább usb vagy pc-s filmlejátszáshoz kellene.
Kapható még normális FHD paneles készülék, normális hangszórókkal?
Jobban jár vele még mindig az ember mint egy ugyanolyan árkategóriás UHD-val, képminőség és egyéb szempontokból?A legutóbbi vásárlás egy LF652V volt, azt egy korrekt készüléknek tartom, ehhez hasonló érdekelne.
Köszönöm előre is.
-
Elims
veterán
válasz
ftamas0201 #87430 üzenetére
Nem ismerem a 6122-t,ezért nem tartom kizártnak az írásod.Nekem a mostani amit lecseréltem egy h6400.Az tényleg nagyon szép.
Ezalatt a pár mondatod alatt nagyon normálisnak gondollak és felajánlanám -ha elfogadod-,hogy ha Hatvan 30km-es körzetében laksz,házhoz viszem a volt tv-met és kipróbálhatnád mondjuk egy hónapig. :-) Aztán mondanál rá vmit. ;-) (A 2db aktív 3d-s szemüveget is adnám.)Ha ezt két nappal ezelőtt kérdezed még azt mondtam volna,hogy csere lesz.Tegnap aztán sikerült szép képet kihoznom belőle.
Kifizettem érte x Ft-ot,most újra kellene keresgetnem/érdeklődnöm,arra megint elmenne x e Ft.Már nincs kedvem ilyesmivel foglalkozni.Azt gondoltam veszek egy faszát (mindegy milyen panelost) és kész,mert jött ez baráti áron és beleugrottam.Ha tudom előre,hogy mi lesz belőle nem veszem meg,de ha már itt van és sikerült belőni,marad.
Viszont ha lenne innen vkinek vmi ajánlata,írjon üzenetet,mert nyitott lennék egy gyors cserére. ;-)
Hirdetgetni,utánajárni nem fogok.Mondjuk ami a legnagyobb pozitívum ebben a tv-ben az eddig nem megszokott képméret. -
DeFranco
nagyúr
nem tudom mennyire normális, de azt tapasztalom, hogy ha a TV-n megnyomom a guide gombot, akkor feljön a digitális műsorújság, de ha újra a guide-ot nyomom meg ezek után akkor fekete képet ad vissza. a csatornát fel-le léptetve újra van kép (tehát átkapcsolok a következőre majd vissza) de csak úgy, vagy ha a műsorújságon kiválasztom a program részleteit majd "megnéz"-t vagy mit nyomok.
magyarul simán nem enged kilépni a guide-ból
LG32UJ500V a TV és UPC kódolatlan digitális adást veszek vele beltéri és CI kártya nélkül simán a koax-szal és a TV tunerével.
-
ftamas0201
senior tag
válasz
Chereiose #87404 üzenetére
Szia.
Az általad linkelt tartó nem jó a TV-hez, vesa 200x200at támogat csak, a te tv-d a gyári leírás szerint 400x400. Ez a furatok távolságát jelenti lényegében. Vegyél egy normális tartót és akkor több 10 évig nem lesz gondodnekem már 10 éve és három generáció váltson van túl az állvány és a jelenlegi 49es tévémmel is kompatibilis.
Én a helyedben ilyenben gondolkodnék: [link]
Ez egy fix tartó, nekem dönthető van előre fele, még akár azoknak az árát is érdemes lehet megnézni és akkor nem ér meglepetés biztosan felszereléskor hogy hopp mégis csak picit lefele kéne dönteni -
-
máyköl
veterán
válasz
N.YCityBoy #87259 üzenetére
Nem igazán tudom eldönteni én sem, hogy normális keretek között van még az enyém, vagy visszaküldős. Írtam hogy extrémre sikerültek az előző képek, most csináltam újakat. Egyiket világosban, másikat sötétben. Egyébként pont abból a szögből látszódik, ahonnan én nézem, balra megyek 1 métert, és már semmit nem látok a fehér foltokból. Attól tartok, hiába cseréltetnén ki másikra, ugyanilyen lenne...
Vélemény?
-
máyköl
veterán
válasz
N.YCityBoy #87254 üzenetére
-
máyköl
veterán
Sziasztok,
Vásároltam egy 60SJ850 -es tv -t. Minden tetszik, kivéve mikor fekete háttérnél a képernyő jobb oldalán fehér foltokat látok. Ez mennyire normális jelenség? Kissé furcsállom egy fél milliós tv -től... -
gago1975
őstag
válasz
N0rthF4c3 #87199 üzenetére
Szia.
Mindenképpen. Nem normális, hogy egy új TV-nek bármi is zörögjön benne, bárki bármit mond.
A másik kérdésem, hogy gyártói garanciával forgalmazta az emag ezt a tv-t?
Mert így is és úgy is szokta.
Amikor volt a 5 év gondoskodás promóció akkor gyártói garanciával forgalmazta ami a jó feltétel.Amennyiben bolti garanciával vetted akkor ne is kérj tőlük másikat cserét, csak olyan kereskedésbe vedd meg a tv-t (edigital, MM, Euronics) akik csak és kizárólag gyártói garanciával forgalmaznak.
Itt egy link. Bárki bármit mond, az emag forgalmaz mint gyűjtő webshop más webshop kereskedésnek a termékeit amik között van szürke importos kereskedések, nem a hivatalos magyarországi kereskedésből származó, beszerzésüek.
Itt az emag hivatalos állásfoglalása: [link]
Ez szerint amennyiben nincs feltüntetve a gyártói garancia akkor ne csodálkozzon senki, hogy ilyen felhős a kép, így lötyög az LCD panel stb. -
N0rthF4c3
tag
válasz
Drótszamár #87222 üzenetére
Hát ez csúcs
Írtam egy formának a youtube-on, aki ilyen tévéről töltött fel videókat. Azt mondta, nála semmilyen mozgás nincs a tévében, és semmiképp sem normális, ha egy tévé belsejében mozog valami - garanciális csere.
-
N0rthF4c3
tag
Sziasztok,
tegnap érkezett meg a tévém: LG 43Uj635V.
Nem tudom kinek van ilyen irányú tapasztalata, de konkrétan valami mozog a tévében, mintha nem lenne megfelelően rögzítve a panel.
Értsd, amikor kiveszem a dobozából, és lefektetem, hallani, hogy belül valamilyen nagyobb alkatrész megmozdul. Visszafelé ugyanez, minden mozgatásnál hallatszik.
Nem vágom, hogy mennyire normális ez a jelenség, tapasztalt bárki ilyet?
Pár percre bekapcsoltam, a kép ránézésre teljesen oké, ma majd futok vele még egy kört.
-
-
gago1975
őstag
válasz
kmate07 #87063 üzenetére
Szia.
Én nem vagyok ilyen hangprojektor fan mert én külön házimozi erősítőt használok, de szerintem ha egy ilyet [link] bevállalsz akkor valahol egy "viszonylag normális" (na nem egy igazi házimozi) enyhén mesterkélt hangot kapsz.
Az ára se vészes. https://hangprojektor.arukereso.hu/lg/sj4-2-1-p366379447/
Ahogy látom ez tudja a DD5.1, DTS, hangokat kezelni.
Tudod optikán vagy BT-n is csatlakoztatni a tv-dhez.
A Magic Remote-al tudod használni.Semmi más alternatíva nincs mivel se az optikai se a HDMi-n keresztül érkező hangok erősítő nélkül nem állíthatók, RCA-ból meg csak bemenet van.
-
attiati
veterán
Az IPS panelon engem nem is a fekete szín szürkesége zavar.
Hanem hogy a világos részek vakítóan világítanak. Ez normális vagy csak rossz fényerő beállítást használok?
Például egy ezüst nyaklánc vagy egy lámpa világos színe vakítóan ragyog a kép többi részéhez képest.LG UH7707
-
gago1975
őstag
válasz
nrbi001 #86781 üzenetére
Szia.
A túlfeszültség mint fogalom nincs, nem létezik. Túláram van, de az nem garanciális hiba jelenség meg se próbáld, nehogy lejárasd magad.
Inkább valahogy próbálj rájönni, hogy honnan ered a, túláram. Mennyi fogyasztó van ugyanazon az áramkörön, hosszabbítón.Túl áram keletkezhet a ház, társasházba becsapott villámtól, esetleg nem megfelelő villamoshálózattól.
Ha egy villamos berendezésen, lehet az gép, vagy vezeték, ha a névleges áramnál, vagy megengedett áramnál több folyik, túláramnak nevezik . Ez kettő okból jöhet létre, vagy túlterhelésből, vagy zárlatból.
A túlterhelésről akkor beszélünk, ha egy vezetékrendszerre több fogyasztót kapcsolunk, mint amire tervezték. Egy gép esetén, ha több teljesítményt szeretnénk elérni, mint amire a motort tervezték akkor megemelkedik az áramfelvétele, és ez melegedéshez vezet. Egy villamos gép esetén ilyenkor vagy odafigyelünk a leadott teljesítményre, ha ez kevés ki kell cserélni a nagyobb teljesítményű motorra.Zárlat esetén általában szigetelési hiba miatt két különböző potenciálú vezető fémesen érintkezik. Ilyenkor a nagy hőmennyiségen túl, óriási dinamikai erők is kialakulnak. A kettő fajta túláram között nem csak a kialakulásában van különbség, de a túláram nagyságában is. Egy túlterhelés néha csak éppen hogy meghaladja a névleges áramot, de akkor sem szokott a névleges áram kétszeresénél nagyobb lenni hosszabb távon. A zárlat azonban a névleges áram többszöröse, akár százszorosa is lehet. Hatásában is van különbség a túlterhelés általában csak melegedést okoz. A zárlat a melegedésen kívül, dinamikai erők is fellépnek. A túláram mindkét fajtája ellen védekezni kell, ezért megkülönböztetünk túlterhelésvédelmet és zárlatvédelmet.
A túlterhelésvédelem dolga megszakítani az áramkört , mielőtt a túlterhelt és felmelegedett villamos berendezés tönkremenne. Ez működhet egy egyszerű olvadó betéttel is de lehet bimetállos hőkioldó is ami ha jól van beállítva hőmása a villamos gépnek. Együtt melegednek fel, és a pontosan beállított hőkioldó bontja a motor áramkörét, mielőtt az leégne.
Általában minden villamos készüléket védeni kell túlterhelés ellen, de vannak itt is kivételek, vannak olyan villamos készülékek amik működésükből adódóan nem terhelhetők túl.A zárlatvédelemnek az aljaiban is más követelmények szerint kell működnie. A zárlat az nem üzemszerű működés miatt jön létre, hanem valamilyen áramköri hiba miatt. Mivel a zárlati áram a névleges áram sokszorosa, ezért nagyon gyors an kell működnie. a zárlatvédelemre olvadóbiztosítót, vagy megszakítót alkalmazunk. zár latvédelemre olyan biztosítót, vagy megszakítót alkalmazunk aminek a zárlati megszakító képessége nagyobb mint a hálózaton kialakulható legnagyobb zárlat, hogy biztonságosan megtudja szakítani az áramkört zárlat esetén.
A villamos berendezésekben alkalmazunk olyan szerkezeteket amiben benne van a túlterhelés és zárlatvédelem is. Ilyen pl: a kismegszakító, mivel van benne bimetall-os hőkioldó, és mágneses gyorskioldó zárlat esetére. A biztosítékkal szemben a kismegszakító leoldást követően visszakapcsolható, nem kell semmit cserélni, nem kell pótalkatrészről gondoskodni egy leoldást követően. Követelmény hogy a zárlatvédelmet a túlterhelésvédelemhez képest, mindenhol alkalmazni kell. Követelmény hogy a zárlat és túlterhelés védelmet szelektíven kell kialakítani. Ez azt jelenti hogy túlterhelés esetén a legközelebb beépített véd elemnek kell működésbe lépni, hogy hiba esetén minél kisebb részt érintsen a feszültség kimaradás.
Amivel én még találkoztam, hogy bizonyos kábelszolgáltató (U és még két betű) rendszere küldött olyan túláramot az antenna csatlakozón keresztül, hogy nem csak a TV, de még a HDMI-vel rákötött Bluray és a szintén HDMI-vel rákötött PC-t, videokártyát is tönkre vágta.
Persze a szolgáltató tagadott, azt mondta, hogy a PC video kártya a ludas. A lakónak az volt a szerencséje, hogy amikor kihívták a szolgáltató kirendelt szakiját, többször nyúlkált az antenna csatlakozójához, bizonyítva, hogy ennek semmi köze a tönkremenetelhez, az egyik alkalommal miközben a kollégája állított kint a dobozba valamin, úgy meg csapta az antenna, hogy kénytelenek voltak elismerni, felülvizsgálni az állításukat.Én ilyet akkor tapasztaltam, hogy jobban ráz, csíp a kelleténél, mikor az apámnak kültéri digitalis antennát tettem fel borult időben és bedugtam volna a setopbox-ba.
Na ott akkor visszavittem a boltba és inkább beltéri antennára cseréltettem ki.Ezt csak úgy tudod meg, hogy elviszed a szervizbe és ott kivizsgáltatod. Ott megmondják, hogy hol jött be a túláram.
Viszont a késöbbiekben megelőzheted:
1. Kivizsgáltatod azokat az eszközöket amik ugyanoda vannak bedugva ahová a tv-d volt.
2. A konnektort, a hosszabbítód minőségi állapotát.
3. Újratervezed a felhasználás helyét
4. Megvizsgáltatod a vezetékeid állapotát. Ha régi építésű házban, panelban élsz akkor ez nagyon fontos. Ezekbe az épületekben a vezetékek életkora 35-évtől 60-80 éves alumínium vezetékek általában 2,5mm-esek.
Na ezekre pld 16A biztosítékot rakni nem szabad. Ezekre az alumínium vezetékekre, vezetékeket max 10A-rel szabad levédeni. Ez fölött már nem biztonságos.
5. Tegyél fel villámvédelmet és életvédelmet(FI relét) a villanyóra után.
6. A hosszabbítót cseréld le nem kínai, hanem normális surge protection (túláram védelemmel ellátott)hosszabbítóra.
7. Ne terheld túl az áramkörödetBiztosító.
Na ez egy picit macerás lesz. Nézd meg a saját biztosításodat vagy társasház esetén az általad kötött kiegészítő biztosításodat amennyiben van. Ha társasházba élsz akkor a ház biztosítója nem fog fizetni mert ott csak a beázás, csőtörésből keletkezett károkra fizetnek.
A híradástechnikai cuccokra a biztosítók általában az alábbiak szerint fizet (biztosító válogatja illetve, hogy a szerződéskötéskor milyen feltételekkel mit írat alá veled):
1 éves korig 60-80%
2 éves korig 30-50%
efölött 0%
Tehát ha a tv-d 3 éves akkor sajnos ennyi volt.Sok sikert és vigyázz jobban legközelebb.
-
válasz
#00444928 #86727 üzenetére
Ez egy belépő szintű modell, "normális igazi" HDR-t ne várj tőle!
Szerintem többet fog rontani a képminőségen mint javítani!
Az igazi HDR10-es modelleket 500K felett keresd, de ha csak a Pro miatt vennél ilyen tévét ahhoz teljesen felesleges, mivel KB 5db játék támogatja egyenlőre!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Update 04.25. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest