Hirdetés
- Computex 2023: megreformálta az SFF tápszabványt a Streacom
- Computex 2023: futurisztikus köntösben tér vissza az ASUS Matrix VGA szériája
- Computex 2023: monitorok és mesh rendszer is előkerültek az MSI kalapjából
- Computex 2023: előre és hátra is lép a Kingston
- Computex 2023: az Acernél középpontban a fenntarthatóság
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple notebookok
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Computex 2023: megreformálta az SFF tápszabványt a Streacom
- Tripla hűtéssel: MSI GeForce RTX 4060 Ti Gaming X Trio videokártya
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balázzs
senior tag
Megint kezdi a gép
Win 8.1 ablak, utána fekete képernyő, egér de nem csinál semmit. Most toltam rendszervisszaállítást, ugyanaz. Rakjam fel megint az egészet előröl? Nagyon idegesít a dolog.
Egy avg került fel + avg tune up, lefutott mindkettő, restart és win halál.
Megnéztem, két különböző 4 gigás modul - samu és kingstone - van a gépben, lehet ez a baj?
[ Szerkesztve ]
-
Balázzs
senior tag
Beraktam a 2. vga-t, most elindult a win és a rendszervisszaállítás is lefutott. Nem értem, olybá tűnik, hogy az sli-s konfig nem szeret egy nvidia vga-val működni.
-
beloadjoker
őstag
-
Balázzs
senior tag
válasz
beloadjoker #5703 üzenetére
Nálam nincsen szétcsúszva a kép egy vga-val, szerintem neked alapból úgy kellene felrakni a win-t, hogy egy vga van benne, mert csak akkor engedi feltenni az intel vga drivert!
-
kzolee216
aktív tag
válasz
beloadjoker #5703 üzenetére
Hát nem tudom. Én amikor először kivettem a kártyát, akkor is teljesen jól jelent minden meg. A Windows automatikusan szépen fel is telepítette az IntelHD drivert.
-
Balázzs
senior tag
Túl egyszerű dolog, hogy cserélgetni lehessen a hardvert szoftveres gondok nélkül? Mi lenne, ha tennék ultrabay-be egy ssd-t?
[ Szerkesztve ]
-
imike79
tag
Sziasztok!Az lenne a kérdésem, hogy az normális dolog-e, hogy az nv inspector az elsődleges videókártya bios verziója mellé odaírja zárójelben hogy "modified". Azóta írja csak oda, mióta frissítettem win 8-ról 8.1-re.Azelőtt biztos nem volt ott, én pedig nem mókoltam vele.A másodlagos videókártyához raktam fel a Lenovo oldaláról a 8.1-hez való biost, és ennyi.
Egyébként nincs vele baj,sőt mióta fent van a 8.1, azóta alapjáraton hűvösebb is lett kicsit.Most 45-47 fok, a másodlagos stabil 40 fok. Win 8 alatt az elsődleges inkább 50 fok, vagy afelett volt kicsivel.
Játéknál is max 86-87 fok volt jó pár óra után is.De ez sem jellemző.
Szóval nincs vele problémám, csak érdekelne, hogy mitől lett most ez "módosított" bios?
Köszi szépen előre is![ Szerkesztve ]
-
Darth_Revan
veterán
Próbáltam rákeresni, de nem találtam..eBayen kívül kapható már valahol Európán belül NGFF SSD ?
[ Szerkesztve ]
-
Balázzs
senior tag
válasz
Darth_Revan #5710 üzenetére
kérdezz rá spyduck-nál, neki volt korábban
-
XuChi
addikt
Sziasztok. Kérdésem az lenne hogy mik a tapasztalataitok az y510p gtx755m SLI-s verzióval kapcsolatban. Zaj, melegedés, zsanérok, tapipad, és az hogy mennyire gyűjti az ujjlenyomatokat? Karcoknak mennyire áll ellen a masina ? Előre is köszi
-
Balázzs
senior tag
Ujjlenyomatokat gyűjti sajna, napi szinten törlöm. Eddig csak counter strike-al póbáltam, nem melegszik és nem zajos, de ez régi játék. Most nincs más kéznél. Úgy néz ki, hogy sli-s verzióhoz nem érdemes belső dvd meghajtót venni, mert random nem indul a win - legalábbis nálam - ami bosszantó, mert az idő nagy részében így használnám főleg mert jobban bírja így akkuról.
Kijelző, billentyűzet tekintetében csillagos ötös a gép, a többi még próba alatt.
Alapból langymeleg a gépház, de ventik nem járnak, legalábbis gpu-é nem. Karcokat nem gyűjtők, gyerkőcöktől el van zárva
[ Szerkesztve ]
-
XuChi
addikt
Most olvasom hogy tele a topik az sli lag problémával. Ez azóta is fent áll ??
-
marilllyo
veterán
Ez minden SLI-s vga-s rendszernél előfordulhat. Játékfüggő. De úgy vettem észre, hogy max terhelés mellett jelentkezHET...Far Cry 3 és Bf4 esetében...legalábbis itt nálunk. De eddig minden játékot sikerült megkütyüzni, hogy ne legyen probléma. Legtöbb esetben a Vsync bekapcsolása megszünteti.
SLI topicban korrigáltak engem, hogy a mi esetünkben stuttering a helyes kifejezés...biztos
[ Szerkesztve ]
PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com
-
XuChi
addikt
És akkor a 2.vga ki-ki szedegetése problémás ? Csak azért mert ha suliba megyek nem kell az sli, elég volna az intel igpu is. Ez mennyire problémás ?
-
törölt tag
A WIFI sebesség problémára lett végül megoldás?
-
XuChi
addikt
Wifi problémaaa???? Meséljetek csak
minden gépben van ilyen hiba vagy csak némelyikben ?
-
tpv
csendes tag
Ujjlenyomatok gyűjti. Karcolni nekem még nem karcolódott, pedig táncolt már rajta a macsek.
Gyöndes, hűvös, zsanérok stabilak.
A touchpadról én nagyon sok rosszat olvastam, de egyáltalán nem értem, miért utálják ennyien.
Nálam teljesen jól működik, és linuxon is szépen mennek a gesture-ök. -
tpv
csendes tag
Intel centrino wireless-n 2230 van benne (az enyémben legalábbis, meg elég sokról olvastam), utána lehet olvasni, sokmindenkinek van vele mindenféle baja.
Nekem spec "csak" annyi, hogy nagyon gyengén veszi a jelet.
A hw maintenance manualban fel van sorolva pár compatibilis típus, de amennyire láttam, kb lehetetlen olyat találni, aminek az fru-ja átmegy a bios checken.
Mindenesetre rendeltem egy broadcom kátyát próbaképpen, ami talán jó lehet, majd írok, ha megjött. -
marilllyo
veterán
Nem tudom... Nálam tökéletes a wifi. Sőt én úgy használom ahogy a win 8 felismerte. Nem raktam fel a gyári drivert. Egyszer sem dobott le.
-
XuChi
addikt
Ejjeejj. Sli lag, touch pad hiba, wifi hiba, melegedés. Egyre jobban elmegy a kedvem ettől a géptől
[ Szerkesztve ]
-
Darth_Revan
veterán
Windows 8 alatt jobban mennek játékok mint 8.1 alatt ? Most néztem egy Crysis 3 videót Youtube-on és fényévekkel jobban ment, magasabb beállításon, mint nekem ...
[ Szerkesztve ]
-
marilllyo
veterán
Lejártam bocsánat....
Annyit még hozzátennék...-és szerintem ezzel mindenki itt egyetért...sőt a "milyen laptopot vegyek" topicban is...- hogy ...2014-et írunk...a hiperszuper méregdrága über permium business laptopokat...is ugyanazon a gyártószalagon gyártják mint a legfs@abb belépő notikat Kína legeslegmélyén. Megbízható időtálló laptop nincs...
Van itthon egy ezeréves HP 4200-am...használtam vettem....megölhetetlen. Akkor még az volt a cél, hogy mindent kibírjon..
Most már a laptopvásárláshoz szerencse is kell...
(#5729) Darth_Revan...
Szerintem nincs különbség... btw...felraksz egy 8.1-et és hozzá egy "Iobit start menü 8"-at és kb ugyanott vagy. A készülék elvileg 8-al jött úgyhogy...inkább azt támogatja...plusz az a win újabb..stb... ergo nekem meg sem fordult a fejemben a win 7...minden pöccre indult.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
SLI lag elvétve akad tapasztalatom szerint, touch pad-et sokan szidják de semmi gond nincs vele, WIFI nem hibás csak kevesebb a sávszélessége mint kéne (nekem mondjuk fele kb), melegedést nem tapasztaltam ahhoz képest mint ami elvárható.
Ár/érték arányban ez a gép verhetetlen, ez tény.Viszont szerintetek van rá esély, hogy visszaviszem a gépet és gariba kicserélik a WIFI kártyát valami másikra?
Vagy mik az alternatív megoldások? Valami lépésről-lépésre megoldás leírás érdekelne ezekről, hátha...[ Szerkesztve ]
-
godfella69
tag
válasz
#72172032 #5733 üzenetére
Szerviz és kicserélik más alternatíva nincs ha pénzt nem szeretnél rá áldozni. Telefonálj be a lenovo szervizbe kérj egy alkatrész cserét mert nem azt kaptad amiért fizettél kicserélik... jönnek érte és hozzák is természetesen ingyen, ha van hozzá alkatrész kb egy hét az egész procedúra.
PSN ID: godfella1990; Batte.net: arabsejk90#2613
-
Draken
őstag
válasz
godfella69 #5734 üzenetére
És milyen cserealkatrészt kap? ugyanazt a sz*r wifi kártyát? mert hogy szerintem mást nem fognak adni az is biztos..ha mégis így lenne, elég sokan küldenék vissza ezzel a hibával a gépet
-
Anubris
őstag
Ár-érték arányban ez egy nagyon jó gép. Az már más kérdés, hogy egyesek túl sokat várnak el, egy amúgy középkategóriás notebook-tól. Nyugaton ez a gép inkább a szerényebb pénztárcával rendelkezőknek készült.
Ez egy gamer laptop, épp ezért nem értem miért akkora gond, hogy a touchpad nem nagy szám, inkább ezen spóroljanak mint máson a gépben. A Wifi kártya tényleg gyenge, mikor messze volt nekem a router nagyon gyérül fogta a jelet. A barátnőm régi Asus laptopja ellenben stabilan fogta, míg engem állandóan ledobott amíg nem vettem egy wifi extendert. Most hogy itthon vagyok és a modem/router kb 1 méterre sincs természetesen semmi gondom nincs vele.
Ami véleményem szerint valóban problémás az az SLI, de ez meg nem a gép hibája, hanem egyszerűen ez a megoldás még mindig nem terjedt el sok játéknál. Egy vicc, hogy szinte az összes game amit eddig próbáltam, nem volt SLI kompatibilis.
Egy darab erősebb VGA-val felszerelt változat jobb lenne szerintem, de ilyet meg ebben az árkategóriában nem igazán lehet találni. MSI-t nem igen ajánlják. Alienware nem éri meg. Asus gamer laptopok tudtommal picivel drágábbak. Jelenleg egyetlen alternatívának az Acer V3-at látom, 760 GTX kártyával, 300 körül van, azonban véleményem szerint rosszabb minőség/design jellemzi nah meg 17-es kijelzővel van csak. -
tpv
csendes tag
Szerintem is ar-érték arányban verhetetlen a gép.
Ami a tochpadod illeti, lehet, hogy csak nekem alacsonyak az elvárásaim, de én nem találtam semmi hibát benne. De persze aki játszani veszi, az meg amúgyis vesz mellé valami rendes gamer egeret.
Számomra az egyetlen negatívum a wifi kártya (aminek szintén csak annyi a baja, hogy kicsit gyenge, de a kapcsolat stabilitásával nem volt gond eddig egyáltalűn), de ez egyrészt kibírható, másrészt cserélhető, ha az ember akarja.
Amúgy meg ez egy középkategóriás laptop, és amúgy is inkább multimedia, mint gamer gép. Nincs ezzel semmi baj, csak nem kell teljesíthetetlen elvárásokat támasztani elé.
Az SLI meg egyelőre egy érdekes ötlet, de nem tart még kb sehol. Nyilván bugos.Szóval persze lehet szidni, meg panaszkodni, de aki akkora gamer, az amúgy sem laptopot vesz ennyi pénzből szvsz. Ha meg nem akarunk játszani rajta éjt-nappallá téve a legszarabbul megírt legerőforrásigényesebb játékokkal, akkor ez egy nagyon frankó kis gép, főleg ennyi pénzért.
-
marilllyo
veterán
Aki játszani akar...nekem ezek a tapasztalataim....
Nálam a legelső szempont az volt...hogy olyan notit akarok amivel tudok BF-ezni.
Értelemszerűen nem a single kampányra gondoltam...az egy időpocsékolás...
A single kampány játszható FHD...medium/high szinten (noAA). De multiplayerhez édeskevés.
Ha érvényesülni akarsz multiban akkor én a 720p medium/high 2xAA beállításokat javaslom mindenkinek+ nvidia vezérlőpultban adaptív élsimítás. Ezzel a beállítással képes tartani "drop" nélkül a vsync 60 fps-ét, még 64 fős szerveren is. Ez persze a játék hibája. Hozzáteszem...nem utolsó szempont, hogy a proci megáll 85 fokon az ultrabay meg 69-en....azért az nem mindegy mert nem 5 percre ülsz le multizni hanem 1-2 órát biztos. Mondjuk, hogy így az SLI adottságot mennyire használja ki azt nem tudom....Nem próbáltam 1 VGA-val. Nem lennék meglepve ha hasonló eredmények lennének.Far Cry 3 nál más a helyzet. FHD 1080 medium/high +adaptív élsimítás és dx9. Így nincs SLI lag sem. FC3 egyébként dx11-ben nem támogatja az SLI-t rendesen( a steam fórumok szerint) és azért az SLI-lag.
Arkham Origins, Aliens Colonial Marines,Resident Evil 6,CS:Go ....mehet minden ami a csövön kifér.
Summa summárum: Óvatosan kell vele játszani sajnos. Azért ne vegyen senki ilyen notit....hogy...a Crysis 3 meg a BF szépségén élvezkedhessen... mert nem fog tudni. Eleve mindkettő bődületesen bugyuta single kampánnyal bír. De multi mókára kompromisszumokkal be lehet vele nevezni.
-
Darth_Revan
veterán
Rohadtul kezd ez a gép felidegesíteni
Régen amikor végigvittem a Crysis 3-at, akkor szépen ment, mind2 GPU 98-99%-ban volt használva. Erre az utóbbi héten már "csökkent" a Crysis 3 teljesítménye és a GPU-kat is 80-95%-ban használja MSI Afterburner szerint.
Újraraktam Win 8.1-et -> ugyanez
Felraktam Win 8-at -> tegnap este jól ment, nem volt microstuttering és 99%-ban volt használva megint a VGA, erre meg ma már megint csak 80-95% és 40 FPS-nél is olyan érzés, mintha 20 FPS lenne ...Nagyon kezd felidegesíteni
-
marilllyo
veterán
válasz
Darth_Revan #5739 üzenetére
Eredeti vagy torrent? Mert ha eredeti lehet, hogy dobtak rá egy peccset a játékra és az belekutyulhat. Vagy újabb a vga drivered. Próbáld ki az új nvidia betát. Vsyncet kapcsolj....nvidia panelen. Esetleg azt megpróbálhatod még, hogy leveszed 1080 low-ra és szépen egyesével húzod feljebb a grafikát. A Cs:gonál nekem ez utóbbi megoldás bevált.
[ Szerkesztve ]
-
Darth_Revan
veterán
válasz
marilllyo #5740 üzenetére
Természetesen eredeti és a driver is ugyanaz, mint amivel végigvittem anno.
Kicsit gáz, hogy 1 VGA-val van 20-30 FPS, 2-vel 30-40 és 1 VGA-val jobban megy, mint 2-vel és nem akad annyira
Ha 1 VGA aktív, akkor az 97%-ban használva van, de 2-nél már mind2 csak 75-95% (most megint megnéztem). Tegnap az ultrabay VGA még folyamatosan 99%-ban használva volt és jobban is ment
[ Szerkesztve ]
-
marilllyo
veterán
válasz
Darth_Revan #5741 üzenetére
Mondom tégy egy próbát a legújabb nvidia driverrel. Veszteni nem veszthetsz semmit. Directx-et a játékkal rakattad fel vagy a websetuppal?
[ Szerkesztve ]
-
bendikeee11
tag
Sziasztok.
Szeretnék Bios jelszót tenni a gépemre, azt szeretném megkérdezni, hogy mi a különbség a Power-on és a HDD jelszó között, és melyik hatásosabb? Nyílván azt szeretném elérni hogy lopásnál a személyes adataimat ne tudják ellopni, megnézni. HDD jelszó esetén ha az illető nemtudja a jelszavam, akkor kukába dobhatja a vinyót? Még egy utolsó kérdés, mindd két jelszót a laptop indítása után egyből kell beírni?
Előre köszönöm a választ!
Üdv.Yesterday is History, Today is a Gift, Tomorrow is Mystery.
-
tpv
csendes tag
válasz
bendikeee11 #5743 üzenetére
A maintenance manual 24. oldalán részletesen le van írva, hogy melyik password hogy működik:
(remélem jó lesz így angolul is)Power-on password
A power-on password (POP) protects the system from being powered on by an
unauthorized person. The password must be entered before an operating system
can be booted.Hard-disk password
There are two hard-disk passwords (HDPs):
+ User HDP - for the user
+ Master HDP - for the system administrator, who can use it to get access to the
hard disk drive even if the user has changed the user HDP
Attention: If the user HDP has been forgotten, check whether a master HDP has
been set. If it has, it can be used for access to the hard disk drive. If no master
HDP is available, neither Lenovo nor Lenovo authorized service technicians
provide any services to reset either the user or the master HDP, or to recover data
from the hard disk drive. The hard disk drive can be replaced for a scheduled fee.Supervisor password
A supervisor password (SVP) protects the system information stored in the BIOS
Setup Utility. The user must enter the SVP in order to get access to the BIOS
Setup Utility and change the system configuration.
Attention: If the SVP has been forgotten and cannot be made available to the
servicer, there is no service procedure to reset the password. The system board
must be replaced for a scheduled fee.
Note: Power management modes are not supported for APM operating system.
To reduce power consumption, the computer has three power management
modes: screen blank, sleep (standby), and hibernation. -
paulkaresz
aktív tag
Sziasztok!
Egy Y510P gépet szeretnék venni(Dellben gondolkoztam 8850-es kártyával de a videokártya támogatást sokan szidják),egyenlőre egy olyan változatot amiben egy dedikált kártya van.Mennyibe kerül nagyságrendileg egy második kártya hozzá,illetve a Intel Core i5-4200M Processzor képes működtetni mindkettő kártyát,vagy már van CPU limit?
Az élet olyan mint egy tekercs WC-papír ... Minnél közelebb van a vége annál gyorsabban fogy!
-
marilllyo
veterán
válasz
paulkaresz #5746 üzenetére
Utólag venni 2. kártyát nem éri meg. Tápot is venni kell hozzá....drága...nagyon..+eleve nem tudom, hogy hol értékesítenek csak egy második vga-t. Lenovo oldalán 750 hez találtam. 755-höz nem.
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
Nos, megvan a Lenovo Idepad szerviz új magyar partnere:
http://www.tmx.hu/
Hétfőtől péntekig, reggel 9 és este 6 között.
+36 23 880 319Tegnapi naptól már lehet őket hívni Ideapad garanciális ügyében.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Darth_Revan
veterán
válasz
runner 125 #5749 üzenetére
Akkormar nem lengyelbe megy az y510p?
Új hozzászólás Aktív témák
- Ulefone Note 16 Pro - nem mindegy, mennyi
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Robot fűnyírók
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Óra topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Docker konténerizálás
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kínai, és egyéb olcsó órák topikja
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Új Lenovo Thinkpad P14s G2 Profi Tervező Vágó Notebook -50% Ryzen 7 Pro 5850U 32/1TB Radeon Pro 4GB!
- Újszerű Dell XPS 13 9305 - 13"FHD IPS - i7-1165G7 - 16GB - 512GB SSD - Win 11 + 2 töltő + Dokkoló
- Lenovo Legion y520, teljesen hibamentes, szép állapotban.
- Lenovo ThinkPad E590 i7/32GB RAM/256GB SSD/Radeon RX550/FULLHD IPS/magyar világító billentyűzet
- Üzletből, Acer garanciával, Acer Aspire 5 A515 i5-11Th gen. 8GBRAM 512GBSSD 15,6" FULL HD kijelző
- Macbook Pro Retina 13" 2017 - i5 2.3 GHz - 8 GB RAM - 256 GB SSD
- Asus laptop Celeron N3450, 4GB RAM, 500GB HDD
- Lenovo Thinkpad W510,15,6" FHD, I5-560M CPU, 4GB DDR3, 250GB HDD, NvidiA 1GB VGA, WIN 10, Garancia
- Csak cserélhető Asus TUF F17 es notebook. iPhone 14, 14plus, vagy macbook air M1re
- Bontatlan Lenovo 40AY USB-C Thunderbolt dokkoló
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest