Új hozzászólás Aktív témák
-
SATO98
csendes tag
Elsőre és is a nagy hőre gondolok. (töltsd le az aida64-et és nézd meg milyen meleg lesz játék közben.)
De ha ez nem, nekem anno r6s-nél volt olyan hogy random időkben le ment 5fps-re.
A Lapozó fájlt át állítottam a RAM-om 2x-esre, és az energia gazdálkodást állítottam át teljesítmény centrikusra, és jó lett. -
SATO98
csendes tag
Hát y50-70 nek játék közben alapból is melegek a gombok, főleg a wasd környékén mert ott van a cpu gpu.
De igen az újrapasztázás,+ portalanítás az megoldás. Ha laptop szakihoz viszed az alapból portalanít szerintem.
Ha otthon csinálod lehet hogy még érdemes a hővezető párnákat is cserélni, mert nekem azok hűtő levételkor el el ernyedtek/szakadtak.[ Szerkesztve ]
-
Fireferi7
csendes tag
válasz
spyduck #16154 üzenetére
Szia Spyduck. Nekem Lenovo legion y 520 laptopom van és szeretném ssd-vel bövíteni. Az lenne a kérdésem, hogy "Winchester SSD Samsung 250GB M.2 2280 970 Evo NVME Series MZ-V7E250BW " ssd-vel menne? Vagy tudsz esetleg ajánlani valami alacsony hőmérsékleten működőt elfogadható áron? Köszi előre is a segítségedet.
-
-
marsenal
csendes tag
TLDR; Új Lenovo y520 laptop, lassú és / vagy nem működik a Wifi (??)
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Nem leszek rövid, szóval kérlek akinek van türelme olvassa végig, nagyon megköszönném ha tudna néhány tipet adniNővérem nem rég vett egy Lenovo laptopot, Legion Y520.
Na most, Windows nem volt hozzá. Felraktam rá a W10-et, ugyanazt ami az én gépemen is van (az én gépem jóval gyengébb szintén laptop, 2 éves ASUS)
Először már az furcsa volt, hogy feltelepítés után semmi drivert nem rakott fel magától, miközben nálam mindent automatikusan felrakott (még a videókártya drivert is).
Nem gond, akkor leszedjük hozzá a hivatalos oldalról.
Ez még oké is lenne, viszont driverek felrakása után is, a gép nagyon lassú. Kezdve azzal, hogy akár a fájlkezelő megnyitása hosszú másodpercekbe telik, miközben a háttérben semmi sem fut.
Nem akart javulni, annyira, hogy használhatatlanná lassúvá vált a gép. Még internetezni se lehet vele.
Kénytelen kelletlen újraraktam az oprendszert (kissé drasztikusnak tűnhet, de máshoz nem volt türelmem), ezúttal windows 8.1-gyel próbálkoztam. És, kiválóan fut, reccenés nélkül, mint a villám. Ám nem tökéletes ... valamiért a Wifi sehogy sem akar működni. A rendszer az adaptert se látja alapból, bármilyen drivert próbáltam ráerőltetni, csak nem akar működni. Az eternet kábelt bedugva a routerből, egyből felismeri és szépen működik is. Órákig próbálkoztam mindennel, sehogy sem működött. Marad a Windows 10, hátha most jó lesz...
Furcsa mód, másodszor felrakva egész jó volt. A rendszer is gyors volt (nem a legtökéletesebb, de az addigi helyzetnél fényévekkel jobb), illetve akár már a rendeltetésre is lehetett használni - játékok. Csak hogy ez a "jó" állapot se tarthatott sokáig.
A napokban elkezdett lassú lenni megint. Játékokról ne is beszéljünk, viszonyításként a Dota 2-t néztem meg, ami Ultrán szépen ment friss Windows telepítés után (talán 80 fps fölött, bár ennél a specnél az még lehet alacsonynak is számít), viszont néhány napja drasziktusan romlott, a végén 30-40 fps-nél több droppal.
Ha idáig végigolvastam először is köszönöm a kitartást az unalmas sztorihoz
Másodszor pedig, ha lenne bármi tip, ötlet, tapasztalat a topikhoz, megköszönném. Főként érintve:
1. Lehet, hogy a géppel van valami gond gyárilag? Az eladónál még nem jártunk ez ügyben, de érik nagyon. (Főleg a W10 alatti lassúság a gyanús nekem)
2.Mi ez, hogy nem működik sehogy sem a Wifi windows 8.1 alatt (ezen a gépen - raktam már fel másikra w8-at és mindig jó volt minden)
3.Esetleg ha tudnátok egy megbízható oldalt W8 64 bit driverekhez az nagyon jó lenne.Megjegyzés: A hivatalos oldalon csak Windows 10-hez vannak driverek ehhez a tipushoz. Azokat raktam fel amikor W10 volt fent, W8.1 esetén pedig azok közül amelyiket engedte, de pl. a wifihez azt nem birta felrakni rendesen, szóval guglizni kellett majdnem mindent.
Ja, és 64 bites volt mind2 rendszer.Spec:
Processzor: Intel® Core™ i7-7700HQ 2,80GHz 6MB
Memória: 4GB DDR4 / 2400 MHz
Háttértár: 1 TB 7200 RPM HDD
Video: NVIDIA® GeForce® GTX1050Ti 4GB
Kijelző: 15,6" Full HD IPS matt (1920 x 1080)
Operációs rendszer: DOS
Optikai meghajtó: Nincs
Hangrendszer: Dolby® Audio Premium - with Harman™ Speakers
Multimédia: Beépített HD webkamera; MicroSD kártyaolvasó
Billentyűzet: Magyar, Led háttérvilágítással
Interfész: 10/100/1000 Mbps LAN, Bluetooth v4.1, HDMI, USB 2.0 (1 db), USB 3.0 (2 db), Wireless LAN 802.11 a/b/g/n/ac (WiFi)
Akkumulátor: 3 cella
Szín: Fekete
Ház anyaga: Műanyag
Súly: 2,40kg[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
Az Y520 billentyűzete alkalmas hosszú szövegek bevitelére?
-
-
TheNewDawn, Plazmacucci
Köszönöm, hogy megosztottátok a tapasztalataitokat.
-
Gaboo77
tag
Sziasztok! Néztem a páromnak egy Y520 notebookot az Edigitalnál és csak 2 év garival akarják adni. Én úgy tudom 3 garos. Itt valami sumákolás van? Látogatók már ilyet?
https://edigital.hu/notebook/lenovo-legion-y520-80wk01dkhv-notebook-fekete-arany-p568815 -
Gaboo77
tag
válasz
TheNewDawn #17018 üzenetére
Köszi, akkor megnyugodtam!
-
flote
csendes tag
Sziasztok !
Érdeklődnék, hogy ti milyen SSD-t ajánlanátok Y720-ba ? (i7-7700HQ, 1060Ti) maximum 500 GB érdekelne de inkább alatta, és viszonylag korrekt áron. A Samsung 970 EVO 250 GB-oson gondolkoztam, ami úgy tetszik, de hátha ti tudtok jobbat ajánlani.
Köszönöm előre a válaszokat -
flote
csendes tag
válasz
TheNewDawn #17021 üzenetére
Bocsi
1060
-
TheNewDawn
addikt
Attól fügsz mennyit szánsz rá. Ilyen 30 körüli összegért ilyen jó középkategóriában teljesen jó amit írtál, nekem mivel Y520 van csak , és nem akartam/akarok rá olyan sokat küldeni siman beértem egy alap Western Digital 240 GB ossal kemény 17 ezerért. De nyilván vannak ilyen über hiber super giga mega minőségűek 50-60 ért is.
-
flote
csendes tag
válasz
TheNewDawn #17023 üzenetére
30-40 ezret szánnék rá, az lenne úgy a középkategória aztán igazából ameddig a laptop is bírja kb. az is bírni fogja addig
-
Ami nekem feltűnő, hogy már hónapok óta teli van a Hardverapró Y520 notikkal, még frissebb darabok is megfordulnak ott. Érdekes.
-
AMD Power
titán
Sziasztok!
Errol 330 szeriarol mi a velemeny, tapasztalat?
Formula E Magyarország Facebook csoport! https://www.facebook.com/groups/454315520113374
-
fulopmartin
csendes tag
Sziasztok,
Sajnos a lenovo y50-70 masinámba sikerült eltörni a balra nyíl gombom mechanikáját.
Valaki nem tudja véletlenül, hogy honnan lehet a legolcsóbban pótolni?
Előre is köszi"Unlimited continues means no game over. Game is only over when you make it over."
-
atis8888
csendes tag
Sziasztok!!! A szitu a következő!!! Van egy Lenovo y510P. ssd m.2 szeretnék tenni belé, de nem tudom hogy, mit is szereszek, típus, Max 128 MB legyen,,, és BIOS-osba mit kel tennem hogy jó gyors legyen..
attila
-
Sziasztok!
Ebben a videóban szerintetek is fakóbb az Y520 kijelzője? (Sajnos egy gyatrább kijelzőről látom, lehet, hogy tévedek.)
-
Imy
veterán
Sziasztok! A céges notebookok win10 van gyárilag. Ha win7-et rakunk rá és a 10-et töröljük akkor később a win10-et vissza tudjuk állítani? Mert az OfficeJet a win10 alá van megvédve és ha visszakerül az eredeti gazdájához akkor neki az kell. Csak win7-et meg akarunk valamit nézni egy pár napig és a program csak azzal kompatibilis.
-
perfegor17
senior tag
Sziasztok van egy lenovo y510p laptop-om dual gt750-el. A gép bekapcsol bill világítás van a bekapcs gomb világít de képet nem add. Mi lehet a hiba?
-
válasz
perfegor17 #17034 üzenetére
Ezer és egy dolog. Kezd azzal, hogy kihúzod az optibay kártyát.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
perfegor17
senior tag
válasz
Plazmacucci #17035 üzenetére
próbáltam ugyan az
-
válasz
perfegor17 #17036 üzenetére
Még ramokkal lehet játszani, ha kettő van benne, egyel indítani, átmozgatni őket, más lehetőség otthon nem nagyon van. Ezeken meg szokott makkanni az alaplap ott ahol a második Geforce tápáramkörre van. Ha szét tudod szedni annyira hogy lásd, ezt ellenőrizheted. Nem volt büdös?
-
perfegor17
senior tag
válasz
Plazmacucci #17037 üzenetére
semmi szaga nincs. ramokat már néztem de nem segített.
-
-
perfegor17
senior tag
válasz
Plazmacucci #17039 üzenetére
alaplap az javítható vagy kuka?
-
válasz
perfegor17 #17040 üzenetére
Ha nem füstös lehet hogy javítható, de nem olcsó. Még a betáp ic-t meg áteresztő fet-et kéne megnézetni.
-
pepeSTAAR19
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy új Y520 laptopot. Win 10 Pro-t raktam rá. A hiba a következő. Bekapcsolom füles bedugva van hang, viszont ha kihuzom és visszadugom nincs hang. Ha újraindítom akkor ismételten van hang. Eközben hangszórón végig van hang. Valami speciális beállítás kell hozzá ? Gyári driver természetesen fent van. Vagy hibás lenne a hangkártya ?!
Mate 20 Pro
-
PAtr0n
addikt
válasz
pepeSTAAR19 #17042 üzenetére
Y700 is produkált már ilyet nem egyszer. Sima driver probléma lehet.
"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
Milyen nagy a csönd, már mindenki eladta?
Y530-ra váltott valaki?
-
villamos
őstag
Én lehet hogy veszek, de csak akkor, ha olyan cikkszámmal (psref) árulják, ami a Lenovo szerint is létezik. A gond az, hogy kétféle kijelzővel árulják 250 ill 300 nit, viszont a psref -ből derül ki, hogy ezek közül melyik kijelző van a gépben.
[ Szerkesztve ]
"Én eddig azt hittem ez egy egyetem, de kiderült hogy óvoda."
-
Tomsteel
tag
válasz
TheNewDawn #17047 üzenetére
265 ezer Ft a 1050ti-vel a laptopszalon-nál az Y530, szerintem az nagyon jó ár érte. (elődjével egy árban van)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude E7240, 12,5" HD, I5-4300U CPU, 4GB DDR3, 256GB SSD, WIN 10
- Dell Precision 5520, 15,6" FHD, i7-7820HQ CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, 4GB VGA, WIN 10, Számla, Garanc
- Dell Precision 5520, 15,6" FHD, i7-7820HQ CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, 4GB VGA, WIN 11, Számla, Garanc
- Dell Precision 5520 Notebook/Laptop, 15,6" FHD, i7-7820HQ CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, 4GB VGA, WIN 10
- HP ZBook 15 G3, 15,6" FULL HD, I7-6820HQ 4 Mag 8 Szál CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, 2GB VGA, WIN 1
- Huawei MateBook D15 i3-10110U 8GB 256GB W10H US.
- Notebook billentyűzet: HP 2170P - Dell E5420 E5430 E6220 E6230 E6330 E6410 E6420 E6430 E6430S E6440
- MSI Pulse GL 76
- Lenovo Thinkbook 13s 13.3" FHD IPS Core i7 10510U 16GB RAM 512GB NVME SSD Magyar Vil Bill
- Dell Latitude 5320 13.3" FHD IPS Core i5 1145G7 8GB RAM 256GB NVME SSD Magyar Vil Bill Gar 2024.10ig
Állásajánlatok
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Budapest
Cég: Contrall Ipari Informatikai Kft.
Város: Pécs