Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
sethyx
csendes tag
válasz
runner 125 #5749 üzenetére
Tegnap vettem egy Y510P-t a Laptopszalonnál, azt mondták az üzletben, hogy elseje óta ők bonyolítják le a Lenovokhoz tartozó nem rég hazaköltözött szervízt, csomó embert fel is kell venniük miatta. Most akkor melyik az igaz?
-
beloadjoker
őstag
CSáó!
lett már megoldás a problémámra ?
/win8.1 bootkor egy kártyával elcsúszik a kijelző felfelé kb a feléig sli-vel nincs ilyen gondom, és kalin is jó egy kártyával /linux//Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
Balázzs
senior tag
válasz
beloadjoker #5752 üzenetére
Nekem ezt egyszer sem csinálta, ha baja volt, akkor a win 8.1 betöltődése közben fekete képernyő, egér mozog de semmi sem történik. Ha linux alatt nálad nincs gond akkor win vagy driver gond lesz, eredeti a win?
-
Balázzs
senior tag
válasz
godfella69 #5734 üzenetére
Wifi-t mire cserélik? Ha csak ennyi beviszem én és meg is várom, ezen ne múljon
-
Balázzs
senior tag
Ez most válasz vagy kérdés? Mert nekem utóbbinak tűnik. Igaz, hogy ha jobb wifi kártyát tennének bele, akkor vinnék vissza tömegesen, de ha egyszer gond van az alap wifi-vel? Egyébként pedig nem mindenkinél van baj vele, ahogy olvasom a hozzászólásokat.
Máv free wifi-vel próbálta már valaki? Nekem nem ment valami fényesen.
-
Danex
addikt
válasz
Balázzs #5756 üzenetére
Vidéki tulajok többnyire nem fognak hibát jelezni, mert ahogy tapasztaltam csak "szennyezett" környezetben zavarodik meg a WiFi. (Pl LAN-on is, 7 laptop csatlakozott a WiFi-re és csak a 2db Y500-as tapasztalt laggokat. (pedig volt ott még Y580, és 2db Z500 is, csak ,hogy a Lenovokat említsem)
-
kacsip
tag
Hali
Y500as gépem van, i5ös procis. Az a problémám, hogy iszonyat lassú a gép. 2szer volt már újrarakva a windows rajta, az elején mindig gyors, de idővel (2 hét kb, de volt h csak 1) belassul, és kb 3 dolgot már nem tud egymás mellett csinálni. Van hogy az utorrent fagyasztja szint szét a gépet, van hogy filmet nézek, és mellette megy más is, és a film akadozik, stb. Azért érdeklődöm, mert régen nem volt ilyen baja. Pár hónapja kezdte el csinálni. Nincs még egy éves a gép, kb 10 hónapos. -
runner 125
nagyúr
Melyik üzletünkben mondták ezt?
Egyelőre ez téves, pontosabban a tuti, h a linkelt cég fogja ezentúl intézni, más egyéb szervizpartner még nincs kilátásban.
Darth_Revan
A Lenovo oldalán is már az új cég elérhetősége van fent, elképzelhető, h át fogják irányítani az oda beérkező hívásokat, de h meddig működik még a lengyel szerviz, sajnos nem tudom.
[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
sethyx
csendes tag
válasz
runner 125 #5760 üzenetére
A budai üzletben. De ki ne rúgjátok a srácot miattam, nagyon rendes volt.
Más: Vett valaki HDD Caddy-t Y510P-hez?
Hardveraprón múlt héten rendeltem egyet de én hülye elfelejtettem előre megkérdezni, hogy van-e előlapja (persze nincs), úgyhogy most juttathatom vissza.
Mivel SLI-s modellem van, nem tudom átbuherálni az ODD előlapját, és olyat keresnék (Ebay, itthoni üzlet, akármi) elérhető áron amiben van a laptophoz illő előlap és nem egy hónapos szállítási idő után derül ki hogy mégse passzol.
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
-
beloadjoker
őstag
-
törölt tag
Nekem tegnap az Age 3-nál kezdett villogni a kép, majd utóbb ki is fagyott az egész gép.
Minden driver, dirextX a legfrissebb.
Röhej, mert a játék pont azon kevesek közé tartozik amik pont támogatják az SLI-t.
És itt merült fel bennem egy korábbi gondolat - a játékok többsége nem támogatja az SLI-t, amelyik meg igen hajlamos villogást-akadást generálni (más játéknál is tapasztaltam ezt).
Erősen gondolkodom, hogy túladok a másodlagos VGA-n és veszek egy vinyót bele inkább.
Egy kártyával stabil minden, és jól is mennek a játékok.
Szerintetek? -
törölt tag
SSD elsődlegesnek, a belső SSHD másodlagosnak a VGA helyére lenne a legideálisabb.
Több értelme van jelenleg mint a tiszta bugos SLI rendszernek.
De igaz, ezt idővel javíthatják...
Ezért is kértem ki a véleményeteket. -
metalbambi
tag
sziasztok! mik a tapasztalatok a szervízzel? bnőm vett 1 y510p-t (i7 4700mq, 8gb, 2db gt750m) és gyakorlatilag 6 nap után kijelző és vga hibás lett... mikre figyeljek? aksit pl elküldjem a géppel? nem nyúlják be? minden tanácsot elfogadnék, és hálás lennék értük! előre is köszönöm
üdv
Furcsa, hogy az emberek meglepődnek rajta, ha ugyanolyan stílusban válaszolok, mint ahogy ők írnak :U
-
Danex
addikt
válasz
metalbambi #5770 üzenetére
Nekem az összes alkatrészt el kellett küldenem, de semmi papírt, CD-t nem kell mellé pakolni.
A lengyel szervizben minden vezetékre, alkatrészre raktak egy egyéni azonosítóval rendelkező matricát, hogy ne keverjék a holmit.
-
marilllyo
veterán
válasz
Cyber_Bird #5769 üzenetére
Ahogy olvasgattam itt elsősorban a dx 11-el vannak problémák. Far Cry 3 is 9 alatt SLI-vel tökéletes...11 alatt SLI-ben nem jó.
Bf4 ...ha támogatja a kártyád a dx 11-et akkor abban fut...és lám vannak problémák vele.
PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com
-
M.T.
senior tag
válasz
marilllyo #5772 üzenetére
Nekem csak y500 van 650M sli vel (és win 8.1), de a BF4 el semmi problémám nem volt, kivéve azt a füst villogást ami minden sliben előjött de azt meg lehetett oldani az sli profil állításával.
Skyrim is brutál jól megy, HD texture pack +pár mod és vannak helyek ahol 200 Fpsem van a minimum meg néha 40-45 re esik de az ritka.(Igaz a játékban megoldottam hogy ne csak 2 szálon fusson hanem használjon 4et.)
[ Szerkesztve ]
-
Anubris
őstag
Nálam most a Rome 2 Total War kb játszhatatlanná vált, nem tudom mi történt, eddig kb bármilyen beállításokon elment, most meg ha sok egység van a pályán szinte megáll a játék, de még a kampány módban is laggol.
-
kacsip
tag
Hali
Y500as gépem van, i5ös procis. Az a problémám, hogy iszonyat lassú a gép. 2szer volt már újrarakva a windows rajta, az elején mindig gyors, de idővel (2 hét kb, de volt h csak 1) belassul, és kb 3 dolgot már nem tud egymás mellett csinálni. Van hogy az utorrent fagyasztja szint szét a gépet, van hogy filmet nézek, és mellette megy más is, és a film akadozik, stb. Azért érdeklődöm, mert régen nem volt ilyen baja. Pár hónapja kezdte el csinálni. Nincs még egy éves a gép, kb 10 hónapos. -
M.T.
senior tag
Ha a melegedést kizárhatjuk akkor valami softwares gond lesz az.
Valamelyik frissítés vagy driver, esetleg vírusirtó ilyesmi.
Ha újratennéd a windowst vagy visszaállítanád és utána jó, akkor az automata frissítést kapcsold ki és manuálisan telepíts csak frissítéseket, ekkor kiütközhet ha valami ilyesmi okozná a hibát.[ Szerkesztve ]
-
marilllyo
veterán
Én is úgy gondolom....hogy valami szoftver gond lesz...ha az elején jó és utána megnoobol...akkor valószínű, hogy van egy program amit használsz és az bezavar neki. Vírusirtóra gyanakodnék első körben...pláne ha warez.
Alapszintű felhasználásra ninite.com ezeken kívül nagyon nem kell semmi...és ezekkel nagyon nincs is probléma.
Meg nekem az a tapasztalatom, hogy win frissítés mehet...de egyből friss telepítés után...és utána a programokat..drivereket.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Milyen HDD keretet kell venni amit be tudok rakni a másodlagos VGA helyére?
-
kacsip
tag
Az a baj, hogy nemtudom mennyire melegszik szokatlanul. Mármint szokott melegedni. A touchpad mellett jobbra, meg a bal venti felett. Nem emlékszem már hogy milyen volt régebben, de mintha nem melegedett volna ennyire. Porosnak nem poros, kb 1 hónapja szedtem le hátulját hogy ki portalanítsak, de nem volt poros belül, csak a szűrője, de az most nem az.
Vírusírtót nem használok, win frissítéseket csak a win telepítés utána szoktam, nincs folyamatosra bekapcsolva, és nem is nagyon szoktam figyelni hogy frissítsem. -
marilllyo
veterán
Milyen programok vannak fenn? Automatikus indításnál miket engedsz.
Ha melegedne arról tudnál...meg azért akkor talán a venti is jobban üvöltene....ha a memória vacakolna akkor annak más jele is lenne. Netről millió meg egy programot le tudsz tölteni amivel rá tudsz pislantani a hőfokokra. Hwmonitor....stb..[ Szerkesztve ]
-
M.T.
senior tag
Valami akkor is történik mert amikor felteszed a wint minden jó eltelik a kb 2 hét és minden rossz.
Ha közben nincs netre kötve a gép akkor ez szinte megmagyarázhatatlan, ha meg igen akkor lehet vírus is.
Az biztos hogy minden win a telepítés után fokozottam lassul kicsit még SSD vel is ez tény, de egy bizonyos idő után azért ez a folyamat beáll egy szintre és azért ilyen rosszra nem szokott legalábbis én nem láttam ilyet.U.I.:
Kivéve aposoméknál ahol 4en nyúzzák a gépet facebook meg minden vacakkal, meg rányomnak minden felugrónál az okéra el sem olvasva mit irt ki mer biztos okézni kell...
De ez már user error kategória.[ Szerkesztve ]
-
kacsip
tag
Az szokott a legrosszabb lenni, amikor egy torrentfájlt elindítok tölteni, mérettől függően belassul a gép. A mérettől függőent arra értettem, hogy mennyi ideig marad belassulva. Elindítok egy 10 gigás filmet, és kb 5 percig nem tölti, csak olyan mintha írná a vinyóra a dolgokat, belassul a gép, szinte lefagy, majd elkezdi tölteni és újra normális a gép.
-
kacsip
tag
-
M.T.
senior tag
Én is vinyóra tippelnék hogy esetleg az okozhatja de nekem még HDD vel sem lassult be 2 hét után ennyire.
Valamivel tesztelni kéne azt a vinyót!Nálam a gépbe belekerült egy samsung SSD 64Gb os csak rendszernek, de a gép ég és föld lett reakcíó időben a HDD hez képest.
Pedig nem is a leggyorsabb azt hiszem csak sata 2es, és így is mintha nem egy dimenzióban lennék a HDD vel 10 sec a bekapcsolás után és desktopon vagyok, a rendszerínduláskori programok meg mint a villám HDD hez képest.[ Szerkesztve ]
-
kacsip
tag
Teszteltem úgy, hogy torrentnél megnéztem mennyire használja a gépet, és a vinyó 100%on pörgött, és max 10Mb/s volt a sebesség. Viszont 2 napja kicsomagoltam egy filmet, akkor kb 50Mb/s-re nött a sebesség a vinyónál, és kb 90%ot írt használtságra. Ez miért van?
[ Szerkesztve ]
-
marilllyo
veterán
Az enyémben is 5400-es vinyó van...nagyjából minden notiban. Ennek nem érezheted a hátrányát...egy 7200-sel szemben.
Én egy 5400-es vinyóról Battlefield-ezek, filmezek...gond nélkül. Ha az elején jól működik és utána kezd el meghalni...akkor sanszos, hogy valamelyik programod noob-ul. Nincs olyan program fenn amit úgy kellett megkrekkelned?Egyébként fura....anno nekem ugyanilyet csinált a Vaio-m. Ott a hálókártya volt a ludas. Amikor izomból töltöttem..gondolt egyet és megállt minden...vinyó 100%-on...a gép lelassult...felbúgott a venti...dobta a wifit és újra kellett indítanom.
Mondjuk ettől az SSHD-től nem estem hanyatt....Nem különösebben érzem gyorsabbnak mint a mezei 5400-est.
[ Szerkesztve ]
-
marilllyo
veterán
Hát...ha egyszer vírusos a géped onnantól az már sosem lesz az igazi.
Egyszer beszívtam egy olyat...ami minden víruskereső által scannelt file-t fertőzöttnek mutatott....bitdefender pedig elkezdte szépen törölni őket....1000< jpeg-től szabadított meg a képek mappámból
Nagyon boldog voltam.
Amúgy kaspersky meg a bitdefender voltak mindig a jobbak között...tudtommal...de ez annyira egyénfüggő, hogy nagyon...én most már nem használok egyet sem... win 8.1-ben az essentials az bőven elég...Akármilyen vírusirtód van....ha bejelez egy crack-re és te kikapcsolod...onnantól már úgyis mindegy....
[ Szerkesztve ]
-
Tussky
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy laptop vásárlás előtt állok,de élőben eddig sehol sem tudtam megnézni,hogy milyen a kijelzője a gépnek. Nem tudtok BP-n olyan helyet ahol meg lehet nézni ? Amennyire sikerült utána járnom,egy elég jó fajta TN panel van benne.
Üdv,
Tussky
-
lolkapitany
tag
Gyerekek baj van!
Nagyban jatszom eppen, egyszerre csak kifagy, fekete kep, es leall(y510p). Inditanam, erre az alabbi cucc:
Lenovo toltokepernyo aztan
Windows elokeszitese majd frissitesek telepitese. Ujrainditas. Es kezdodik elolrol. Megin lenovo felirat... Mit lehet csinalni??? -
marilllyo
veterán
válasz
lolkapitany #5797 üzenetére
Hát ez lehet pl. melegedés probléma...túlfűtött játék közben....és ahogy indulna el...melegszik és folyton le-le csapja...esetleg próbáld ki hogy egy jó ideig legyen kikapcsolva. Hátha akkor tovább jut el a vas. Akkor következtethetsz arra, hogy tényleg melegedés probléma van.
Vagy memória... ameddig nem találtam a 4 gb-m hez hozzá illő +4 GB-t a gépbe addig nekem is hasonló gondom volt...
[ Szerkesztve ]
-
marilllyo
veterán
válasz
lolkapitany #5799 üzenetére
Azért nézz rá egy progival, hogy mennyire kúszott fel a hőmérséklet. Afterburner+rivatuner játék közben is ki tudja íratni a képernyőre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad L480 - i3-8130U, 8GB, 128GB, W10P, Prodock
- Új állapotú Asus ZenBook12mm!!, Intel m7 6y75u,4x3,1Ghz,FullHD IPS,8GB DDR4 Ram,256GB SSD,Új akku,
- Szép! Hp ProBook 645 G4 "Kis Gamer" Tartós Laptop 14" -25% RYZEN 5 2500U 16/512 FHD IPS VEGA 8 2GB!
- Szép! Hp ProBook 645 G4 "Kis Gamer" Tartós Laptop 14" -25% RYZEN 5 2500U 8/256 FHD IPS VEGA 8 2GB!
- Bomba ár! Dell Latitude 3310 - i3-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13.3" HD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: ABT Hungária Tanácsadó Kft.
Város: Budapest