Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
banmarcee
csendes tag
Hát srácok, kicsit földhöz vágtak a dolgok, amit írtatok.
Felhívtam a lenovo szervizt, mondták hogy szállítják lengyelbe, szóval jön majd a futár.. :/
Mondták másoljak le mindent a vinyóról, mert ugyebár nem garantálják hogy az adatok nem sérülnek. Kiszedtem a vinyót, szerencsére száraznak tűnt, szóval rádugtam usb-vel régi gépemre és szerencsére el is indult. Hála Istennek az adataim meglettek.
Szerintetek lehetséges, hogy mivel a vinyó működik, ezért a gép is működőképes? (nyilván takarítás és száradás után) vagy az alaplapnak mindenképp annyi + a billentyűzet is kuka.. -
banmarcee
csendes tag
És amúgy szervizelés előtt bármilyen teendőm tapasztalatból? Értem ez alatt fotózást vagy bármi egyéb műveletet.
-
godfella69
tag
Nekem még karácsony előtt a következő történt: Itthon az egész házban elment az áram egyik lakónál sem volt. Ez mind reggel 10 körül történt, de én akkor már nem voltam itthon, az ELMŰ pedig hozott egy agregátort amit rákapcsoltak a házra, minden áram alatt lévő műszaki cikk meghibásodott a túlfeszültség miatt. Így járt a Lenovo Y500 laposom is. Bekapcsolt de se kép se hang, de hallani lehetett hogy dolgozik a gép és megy a hűtés. Másnap jött is érte a futár és küldték lengyelbe 3 hét alatt szereztek hozzá alkatrészt, alaplapot, hálózati vezetékeket, vga-t és billentyűzetet cseréltek. Nyilván tudták, hogy nem az én hibámból történt így ingyen megcsinálták mert ezt el is mondtam a telefonban. Sajnos a te eseted más mivel te okoztad a kárt de ez a garanciás papíron is rajta van, ha elolvasod részletesen. Nekem anno a HP laptopommal volt károm a kisöcsém betörte az lcd plexit elvitték majd hívtak, hogy ennyibe fog kerülni ha kérem a megadott címen fizessem be és megcsinálják, ha pedig nem kérem a javítást vissza küldik. Gondolom nálad is ez lesz...
[ Szerkesztve ]
PSN ID: godfella1990; Batte.net: arabsejk90#2613
-
banmarcee
csendes tag
válasz
godfella69 #5506 üzenetére
Már felkészültem félig lélekben egy szép számlára. De azért még bízok abban, hogy olcsón megúszom.
Egyébként tényleg formázni kéne a vinyot? Gondolom nem tetszene nekik a tört programok... -
zlac800531
csendes tag
válasz
marilllyo #5498 üzenetére
Hy.
Én anno a ramaxel vagy milyen ramot kivettem,mert amikor a gép megjött 8gb néven 4-el,akkor ugyanez volt a bajom,honnan vegyek hozzá.
Miután megküldték a pótolt ramot persze 4gb kingmaxot küldtek,aminek az ideje teljesen stimmelt a ramaxellel.
De idegbajomban mert a 2db együtt inditási hibákat dobott ki tettem a KINGMAX mellé egy SAMSUNG ramot,igy most kiváló a gép.
SSD-vel 4-5 mp es az asztal! -
marilllyo
veterán
Na...kezdjük akkor
Először beraktam a bennlévő mellé és...úgy kezdődött, hogy ...bejött a win..de tetű lassú volt..újraindítottam és jött a win 8.1-es szomorú smile-s kékhalál alatta a hibaüzenet hogy keressek rá a következőre "memory failure" vagy valami hasonló. Utána csak az újat raktam bele. Ugyanez a hibaüzenet. Gondoltam, hátha a windows megijedt, hogy hirtelen kétszer annyi ram lett benne...(bár miért tenne ilyet) ..beleraktam mindkettőt és elkezdtem felhúzni egy új windowst...de a telepítés nem sikerült mert ugyanúgy kékhalál volt nagyjából a vége előtt. Visszaraktam csak a saját ramom és újraraktam a gépet megy minden oké. Másnap próbaképpen beleraktam az öcsém notijában lévő Kingston 2x4 gigás ramot(1,5V) és tökéletesen működött. Na mondom azért próbáljunk meg még egy kört. Belaraktam ismét az új csak az új ramot. Lassan de elindult a win. Furcsa mód van a winben beépített memtest(winen kívüli) az lefutott és nem talált hibát de 2-3 indítást követően begint beállt az egész. De akkor már annyira hogy windows kernel hibákat írt ki és már a saját ramommal sem indult el. Reinstall az eredetivel ...megy minden szépen.PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com
-
marilllyo
veterán
Nem zárnám ki egyébként, hogy igazán csak a kettő együtt nem működött. De onnantól, hogy mindkettőt beleraktam egyszerre...onnantól már nem volt az igazi a rendszer és kénytelen voltam újratelepíteni akár mit csináltam. Még jó, hogy acronissal ez pikkpakk megvan.
[ Szerkesztve ]
PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com
-
NyxNyxNyx
addikt
Nektek volt már olyan, hogy nem tudtátok kikacsolni a touch padot az Fn F6 kombóval? Nagyon idegesítő, esetleg valami jó programot erre a célra ami használ gyorsbillentyűt tudtok?
"I've tried the same thing 8 times and I'm all out of ideas..."
-
NyxNyxNyx
addikt
válasz
marilllyo #5517 üzenetére
Nem tudtam, hogy ezekért az energy management felelős. Valamiért nem indult el és nem tudtam elindítani. Többszöri újraindítás után most oké. Frissítem és remélem nem jön elő többet a probléma.
Köszönöm szépen!
"I've tried the same thing 8 times and I'm all out of ideas..."
-
kanilac
csendes tag
Sziasztok!
Holnap remélhetőleg én is tulajdonosa leszek egy ilyen gépnek: [link] Szerintem ennyi pénzért 8GB Ram-mal nem volt rossz vétel.
Remélem nem lesz memóriával problémám.
Szerintetek mit rakjak fel, Win 7 vagy 8.1-et? Van különbség sebesség szempontjából?
Nekem igazából mindkettő új, mert eddig XP-t használtam az ős laptopomon. -
GPT
csendes tag
válasz
kanilac #5521 üzenetére
Szerintem ez leginkább ízlés dolga. Nekem nem tetszett a win 8, legalábbis érintő kijelző nélkül nem sok értelme van. A win 7 mára egy elég kiforrott, stabil rendszer, de az is érthető, hogy ember kíváncsi az újdonságokra. Ki kell próbálni mind kettőt... A sebességet viszont leginkább egy ssd-vel fogod tudni drasztikusan növelni, nem az op rendszerrel.
Bár, ha win 8.1, akkor talán Logitech T620-as egér feldobja a használati élményt. (igaz nem próbáltam, de kicsit izgatja a fantáziámat)
-
Draken
őstag
válasz
kanilac #5521 üzenetére
Ami a rendszert illeti: én nagyon a 8as ellen voltam, ki se akartam próbálni, de adtam neki egy esélyt. Amióta megvan a laptop 8-ast használok, időközben 8.1re frissítettem és az asztali gépemre is ezt raktam fel. Én gördülékenyebbnek érzem, start menüt meg akármikor varázsolhatsz rá a classic shell programmal.
-
Because
őstag
remélem mki jogtiszta szoftverekrol beszél...
-
godfella69
tag
Van valakinek mSATA SSD-je? Ha esetleg igen megosztaná velem tapasztalatait
érdemes e beruházni rá vagy pedig inkabb egy sima SSDre. Sajnalom eltavolitani a masodik VGA-t és annak a helyére berakni egy SSD-t így legszivesebben maradnék az mSATA-nál. Várom a véleményeket
-
tpv
csendes tag
Tegnaptól én is lenovo tulaj vagyok: y510p, i7-4200, 755m sli, 16giga ram.
Az ngff csatlakozó is meg van benne.Feldobtam rá egy vindózt, hogy majd tudjak játszani és majd a napokban jön mellé linux is, mert dolgozni is kell.
Ha van itt, aki szintén dual-bootol, vagy linuxot rakott föl, tanácsok/tippek/trükkök esetleg?
Illetve még egy kérdés: ha linux alatt inkább hdd-t raknék az ultrabaybe a második videókari helyett, akkor tudnám használni egy kevésbé batárnagy táppal is (a mostani 170 wattos nagy és nehéz, azt nem olyan szívesen cipleném...)? -
Pankiller77
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem y510p-vel kapcsolatban.
i5-ös, 2x4gb, 1db geforce 755m-eset vásároltam, és eszközkezelőben "PCI egyszerű kommunikációs vezérlő"-nél azt írja: "Az eszköz illesztőprogramjai nincsenek telepítve."
Mi ez az eszköz egyáltalán? Hogy tudnám feltelepíteni win 7 ultimate 64bit-re?
Köszi -
Pankiller77
csendes tag
Valamint még az lenne a kérdésem, hogy az normális-e hogy az élményindexnél csak az intel vga-t látja és arra ad 7.1-et, de hol van a geforce 755m ilyenkor?
-
kanilac
csendes tag
Végül is, ha későn is de megjött ma a gép.
A Win7 megy rá. Aztán majd meglátom marad e.Az lenne a kérdésem, hogy a lenovo oldaláról minden drivert telepíteni kell? Mert nekem nem
egyértelmű. [link]
Előre is köszönöm a segítséget.[ Szerkesztve ]
-
godfella69
tag
Win 8-al jobban jársz, de ha vissza olvasol pár oldalt már leírtuk páran miért is
-
Sheepczx
tag
válasz
godfella69 #5527 üzenetére
Szia!
Nekem van egy Crucial m4-em.
HDD-hez képest minden azonnal történik, nem is értem hogy tudtam eddig ilyen türelmes lenni...
sima ssd-m viszon nincs, nem is volt igy nem tudom hogy az jobb-e.
Bár a számok alapján biztos még gyorsabb, de szerintem már csak tizedmásodpercekröl lehet szó! -
törölt tag
Pár napja az alábbi hibaüzenet jelent meg párszor.
Az első két alkalommal akkor mikor magára hagytam a gépet és nem nyúltam hozzá, ma kétszer pedig a Rome 2 alatt (utóbbinál logoltam a hőmérsékletet a másodiknál de átlagban 90-100 között volt a hőmérséklet ami szerintem átlag).
Szóval sikerült lefotózni a hibaüzenetet.
http://www.kepfeltoltes.hu/view/140131/DSC_0018_2__www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Van valakinek ötlete mitől lehet ez?[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz
Darth_Revan #5542 üzenetére
A VGA ment ennyin, de én úgy vettem észre ez nem kimagasló hőmérséklet játék közben - vagy igen?
A másik - mikor csak állt a gép akkor mitől melegedett volna túl?
Más hiba lesz szerintem...
Ja és az első után csináltam Win8 memória tesztet. Ha jól láttam nem volt hiba.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Darth_Revan #5544 üzenetére
A beépített lesz, bár tény, felraktam ultrára mindent.
De még mindig nem értem, alap esetben mikor a VGA kb 50 fokon megy miért csinálta ugyanezt? -
kzolee216
aktív tag
Valaki megnézné magánál, hogy a Battlefield 4 sli-ben ultra beállítások + FullHD mellett hogy megy? Nálam nem az a tipikus szaggatás. Kb ilyen: http://www.youtube.com/watch?v=Qr02fL3XGpQ
Mert, ha másnál ilyet nem produkál a gép, akkor viszem vissza a gépet gariztatni. Sli-ben eddig 1 game se futott normálisan. A rendszernaplók meg tele vannak Kerner Power bejegyzésekkel...
[ Szerkesztve ]
-
taboros
tag
Nem kell mindet!
- Pl. van 3 BT driver, 1 x Broadcom, Atheros, 2 x Intel. Ebből vagy a frissebb Intel kell vagy a Broadcom, Atheros, attól függően, mi van a gépedben.
- Hasonlóképpen a kétféle WLAN driver közül is csak az egyik kell...
- vsz. nem kell az Intel Wireless Display Driver sem.
- Én a Intel Management Engine Interface-t sem raktam fel, szvsz. nincs rá szükség privát használatban.
Egyébként van, amikor install közben jelzi is, hogy nem talál a driver-hez illő HW-t és leállítja az installt.
[ Szerkesztve ]
-
taboros
tag
válasz
godfella69 #5527 üzenetére
Miért nem veszel egy NGFF-es SSD? (ha van a gépedben csatlakozó is, nem csak a hely) Akkor marad szépen a terás SSHD a helyén, marad a 2. VGA (vagy az ODD, akinek az van) és az NGFF helyre mehet az SSD. Olvass vissza, írtam róla, most már Európában is beszerezhető.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új ASUS TUF DASH F15 GAMER TERVEZŐ Laptop -35% 15,6 i7-12650H 10Mag 16/512 FHD NVIDIA RTX 3060 144Hz
- Dell Precision 5530 (XPS 9570): i7 8850H,16GB,512GB,Quadro P1000,vil.MAGYAR bill.,500nit,100% sRGB
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8365U I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5300U I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-G7 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Hibátlan HP Elitebook 6930p:P8700/4Gb DDR2/750Gb sata/Magyar/WiFi..kicsi pénzért eladó.
- Macbook pro 60 wattos MagSafe hálózati adapter
- ASUS Laptop - Értékelés miatt posztolva.
- Macbook Air M1 asztroszürke
- Garanciás Legion 5 Pro(Ryzen7 5800H)(RTX3070 8GB)(Hyperx Fury 32GB)(Kingstone KC3000 Gari)+(1TB M.2)
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest