Hirdetés
- Computex 2023: megreformálta az SFF tápszabványt a Streacom
- Computex 2023: futurisztikus köntösben tér vissza az ASUS Matrix VGA szériája
- Computex 2023: monitorok és mesh rendszer is előkerültek az MSI kalapjából
- Computex 2023: előre és hátra is lép a Kingston
- Computex 2023: az Acernél középpontban a fenntarthatóság
- Olcsó gamer monitorral támad a Xiaomi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple notebookok
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Computex 2023: megreformálta az SFF tápszabványt a Streacom
- Tripla hűtéssel: MSI GeForce RTX 4060 Ti Gaming X Trio videokártya
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
M.T.
senior tag
Szeretnénk mindenkit megkérni aki megkér, hogy segítsek neki az küldjön egy email címet ha nem publikus az emailje amire tudom küldeni amit kér...
-
Gabicad88
csendes tag
Üdvözletem mindenkinek,
Szeretnék egy ilyen laptopot vásárolni.
Segítsetek kérlek nekem abban, hogy a bizonyos széria számok közt mi a különbség mit javított ki a gyártó!?
Mert bizonyos szériák közt akár több 10 ezres különbség is van.
Illetve ti melyiket ajánljátok.
Amik közt választhatok :
59-356564
59-367183
59-367186Minden esetben a köv. konfigurációt néztem ki :
i7-3630QM, 16GB RAM, 1TB HDD, GT 650 SLI 4GBElőre is köszönöm a segítségeteket,
Üdv Gabi
Lenovo Y500 i7 16GB SLI 650M
-
pokers
senior tag
-
Sz4bolcs
senior tag
nomnomnom /most irigykedik a +8 giga ramra/
-
Dicker
őstag
A ramról jut eszembe. Valaki szedte már le otthon a gép hátulját? Mennyire bonyolult lepattintani? Illetve, ha igen a bővítések megoldhatóak garancia vesztés nélkül?
-
Sz4bolcs
senior tag
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy ez a 280k-s laptop hány Ft-os asztali gépnek felel meg,
és hogy a két db. gf 650m videókari milyen asztalira szánt videókarival egyenértékű? -
donkisc
tag
valaki leírná nekem a y500 hány pontot ér el 3dmark 06 tal nagyon kiváncsi vagyok alapbeálításokon köszönöm
-
Gabicad88
csendes tag
sziasztok,
megvettem es megjott a laptop 183as .
win7 op van rajta. 2ora altt sikerult minden drivert ra tenni. felraktam az nvidia honlapjarol a legujabb 650m drivert .
es itt jonn a baj az eszkoz kezelo 1 db videokarit mutat. szetszedni nem szedtem szet leven 1napos laptop, de az oldalan a cd meghajto helyen ott a huto kivezetes.
elmeletileg benne van.
en rontottam el valamit?
elnezest az uzenet kulalakjaert, de mobilrol irok.
remelem nem vertek at.Lenovo Y500 i7 16GB SLI 650M
-
pokers
senior tag
válasz
Gabicad88 #2017 üzenetére
Állítólag a márciusi gyártású gépeken már a javított bios van, sajnos a lenovo nem adta ki a hivatalos frissítést, így csak saját felelősségre teheted fel.
A tied mikori gyártású???(Pár hozzászólással feljebb M.T. kolléga kérése pont erre vonatkozott, ha jól sejtem, hogy hogyan kell frissíteni a biost.)
[ Szerkesztve ]
-
pokers
senior tag
Próbáltátok már az új béta drivert?
Én most rakom fel. -
Gabicad88
csendes tag
1.05 bios van rajta, a gyártási évet sajnos nem tudom, nem sok matrica van rajta.
Most "beszereztem" egy win8-at megnézem vele mit hozz ki a kicsikéből.
Most OFF olok aztán remélem mikor újra jelentkezem már minden klappol.UI.: Így este még durvább a bill. világítás mint hittem.
Lenovo Y500 i7 16GB SLI 650M
-
M.T.
senior tag
válasz
donkisc #2019 üzenetére
Szia majd megnézem az eredményeket de csak mondom akkor sem leht teljesen összehasonlítani met lehet 2006os játéknál mondjuk 50% os a sbesség különbség 2013asnál meg 200%, esetleg a régi gépen el sem indul vagy olyan effektek nem jelennek meg ami az újabbon igen.
Van egy haverom régebbi játékokkal is játszik (asztali gép nvidia kártya) és 1 éve nem frissített drivert mert az újabb driverrel a régi játék lassul az új gyorsul.....
-
M.T.
senior tag
Igen nincs hivatalos frissítés csak kiszívárgott, vagyis eredeti 2.02es gyári bios van nem buherált, de nem lehet letölteni hivatalos csatornán.
Egyébként nekem is ez van benne a 2.02es
U.I.:
Magát a biost ha megvan nem bonyolult feltenni, mert beépített flashelő progi van az exe-ben.
Általában az embereknek az eredeti bios lementésénél szoktak gondjai adódni.
Mert ugye nem árt megőrizni azt a biost amit adtak hozzá a biztonság kedvéért és nem elveszíteni mert a windows8 key (ha van ilyen a géppel) meg a szériaszám is ebben tárolódik.
Elvileg a flashelő progi lementi és az új biosba beleteszi ezeket az adatokat de akkor is fő a biztonság.[ Szerkesztve ]
-
Gabicad88
csendes tag
Hát egyenlőre nem probléma.
Feltoltam rá a win 8-at és tökéletesen megy minden 2 VGA minden.
Megpróbálom megszokni a win 8-at a bios buherálása helyet, valahogy biztosabbnak érzem
Egy kicsit még új de semmi vészes.
Van egy dolog amit viszont nem értek:
A Feladat kezelőben a teljesítmény fül alatt van egy ilyen sor a CPU információnál:
Virtualizálás: Letiltva
-ez korrekt?Amúgy eddig örülök, hogy megvettem és csak ajánlani tudom.
ÜdvLenovo Y500 i7 16GB SLI 650M
-
M.T.
senior tag
válasz
donkisc #2033 üzenetére
Erről beszéltem lehet a 3dmark06 nem támogatja jól az Slit single 660 vs 650 be persze az y580as jobb 660M el.
De nézd meg 3dmark legújabb verzióval tuti nem ilyen eredményt kapsz.
De végül is te tudod a valós eredmény számít vagy az hogy megnyugtat egy falsh eredmény hogy haha az enyém jobb...............[ Szerkesztve ]
-
Sapphi
aktív tag
válasz
donkisc #2033 üzenetére
Sajnálatos, hogy sokan ezeket a számokat nézik egy egy hardver esetében. Szerintem azokat az adatokat nézd, ahol a játékokat tesztelik és kiírják az FPS számokat.
Jóval többet mond el mint egy egy program lefuttatása főleg, hogy ez egy régi program egy 2012-es gép esetében amiben mai technológiák tömkelege találgatók meg.
Ezek a számok mindig csak egy csapást adnak meg, de jobb utánanézni mindennek.
(Ha olyan játékkal szeretnél játszani, ami régi akkor az Y500 nem ajánlott mert az SLI-vel nem fog mit kezdeni és teljesen felesleges, de a mostani játékok kivétel nélkül támogatják az SLI-t és folyamatosan javul is ez a tendencia, hogy egyre jobban optimalizálják is őket.)
És itt nem olyan játékra gondolok amit folyamatosan fejlesztenek, mint például a Word of Warcraft, mert annál semmi gondja nincs az SLI-nek-
[ Szerkesztve ]
-
Sapphi
aktív tag
Ez általában egy játékon belüli optimalizálás. Ennek az a lényege, hogy a kép akkor a legszebb mikor olyan FPS-el fut mint amilyen a kijelző Hz-e tehát a legszebb 60-nál lesz. De megvannak a szintek, hogy mikor látszik szép folyamatosnak a kép.
Ezt ki lehet kapcsolni és akkor feljebb mehet az FPS, de ez nem azt jelenti, hogy szebben is fog futni. Elméletileg, ha tudná tartani a 120 FPS-t akkor arra lőné be, de ebben nem vagyok teljesen biztos.
(Ha esetleg ezt valaki tudja konkrétan, hogy van arra én is kíváncsi lennék!)
-
M.T.
senior tag
Az hogy a kijelző mit tud megjeleníteni, meg hogy az épp aktuális tartalmat mennyi fpsel számolja a gép, bármennyire is hihetetlen de 2 különböző dolog.
Egyébként ez nem szokott gondot okozni addig míg sokkal többel nem számolja a gép mint amit a kijelző tud.
Bár ez sem teljesen igaz a lényeg vsync-et bekapcsolva, erőltetheted a gépet arra ne számoljon többet annál amit a kijelző tud.
De ebből is adódhatnak gondok olyan lehet némelyik játék mintha laggolna szóval naphosszat lehetne ezt a témát elemezni lényeg multiplayer játékokban a vsyncet kerülni kell (értsd nem ajánlott de nem is kötelező mellőzni kis input laggot okoz) single ben meg ha nem okoz gondot bekapcsolhatod, vagy ha nagyon csíkoz fordulásnál a kép akkor szinte be is kell. -
Csabee86
senior tag
Sziasztok.
Olyasvalakinek a véleményét kérném aki játszik Battlefield 3-at. milyen beállításokat bír el ez a gép? Néztem már neten de valaki ultra beállítások mellett használja valaki medium. Valaki tudna nekem választ adni? (most én konkrétan az SLI-s gépre vagyok kíváncsi)
Üdv
-
Sapphi
aktív tag
válasz
Csabee86 #2044 üzenetére
Szia!
http://www.notebookcheck.net/Review-Lenovo-IdeaPad-Y500-Notebook.87585.0.html
Itt görgess le és megtekintheted az átlag FPS-eket a játékoknál.
Battlefield 3 (2011) 92.3 71 55 26.8 fps
Az oldalon, ha jól emlékszem részletesen is meg lehet tekinteni, hogy mennyi volt a minimum és a maximum FPS, de most hirtelen nem találtam meg, hogy hol :S
Remélem tudtam segíteni aki meg ténylegesen játszik is vele pontosabb képet tud majd neked adni.
-
M.T.
senior tag
válasz
Csabee86 #2044 üzenetére
Szia!
Ezt már párszor tárgyaltuk itt ebben a fórumban használd a keresőt pls.
Én amúgy azok közé tartozom akik (lehet driver, hiba vagy windows8 miatt), de nekem csak az alap auto beállításokkal megy a game amint állítok valamit és alkalmazom "dx error" vagy hasonló hibaüzenettel leáll. -
tb83
tag
Hali!
Tudna valaki segíteni abban, hogy mindegyikben Y500-asban van 2 videókártya? Ebben úgy látom, hogy nincs 59-367188. Ha nincs akkor van lehetőség később bővíteni? Ha igen, akkor mennyibe kerülne és esetleg minek a rovására? (úgy értem, hogy a gépen belül helyileg.)
Ha már volt a kérdés bocsi. A válaszokat előre is köszi.
-
Jok3r1985
tag
van olyan verzió ahol dvd író vagy plusz hűtés van az ultrabayben, de attól ultrabay, hogy bármikor bármire kicserélheted, például vga-ra is
Nyilván akkor a dvd vagy egyéb rovására megy a dolog, ár jó kérdés, szerintem biztosan drágább lenne utólag mint kapásból beletenni...
Új hozzászólás Aktív témák
- Olcsó gamer monitorral támad a Xiaomi
- Spórolós topik
- Ulefone Note 16 Pro - nem mindegy, mennyi
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Robot fűnyírók
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Óra topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Docker konténerizálás
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Új Lenovo Thinkpad P14s G2 Profi Tervező Vágó Notebook -50% Ryzen 7 Pro 5850U 32/1TB Radeon Pro 4GB!
- Újszerű Dell XPS 13 9305 - 13"FHD IPS - i7-1165G7 - 16GB - 512GB SSD - Win 11 + 2 töltő + Dokkoló
- Lenovo Legion y520, teljesen hibamentes, szép állapotban.
- Lenovo ThinkPad E590 i7/32GB RAM/256GB SSD/Radeon RX550/FULLHD IPS/magyar világító billentyűzet
- Üzletből, Acer garanciával, Acer Aspire 5 A515 i5-11Th gen. 8GBRAM 512GBSSD 15,6" FULL HD kijelző
- GARANCIÁLIS! Asus TUF Gaming A15 Ryzen 7 4800H / GTX1660Ti 6GB / 16GB DDR4 / 512GB NVMe!
- Macbook Pro Retina 13" 2017 - i5 2.3 GHz - 8 GB RAM - 256 GB SSD
- Asus laptop Celeron N3450, 4GB RAM, 500GB HDD
- Lenovo Thinkpad W510,15,6" FHD, I5-560M CPU, 4GB DDR3, 250GB HDD, NvidiA 1GB VGA, WIN 10, Garancia
- Csak cserélhető Asus TUF F17 es notebook. iPhone 14, 14plus, vagy macbook air M1re
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest
Cég: Streamnet Zrt.
Város: Budapest