Új hozzászólás Aktív témák
-
M.T.
senior tag
válasz
Sheepczx #4000 üzenetére
Nem tudom ha megkapod jó lenne az neked gondolom mikor törölted akkor ntfsre formázva tettél rá valamilyen oprendszert mint az emberek többsége.
Amit kapsz az nem ntsfre formázva visszatesz egy alap partíciót mert ha nem freedos-os akkor a gépeket előtelepített uefis windowsal adják.
Nem használhatatlan de ha használod olyan mintha újratennéd a gépet és ha nem win8at akarsz akkor kezdheted előről megint. -
M.T.
senior tag
válasz
dragoners #3999 üzenetére
Szia!
Hát jól felkeltetted a kíváncsiságom ezzel au UEFI-vel mondom nem lehet róla tapasztalatok nélkül beszélni.
Szóval újratettem a windowst UEFI módban.
Tapasztalatok:-stopper nélkül észrevehetetlenül gyorsabb a boot SSDvel
-Lenovo logo betöltődéskor
-Azóta van egy jobb alul megjelenő kiírás a desktopon, hogy "Nem megfelelő a biztonságos rendszerindítás konfigurációja" szöveg, meg kiírja a windows verzióját.
Mellesleg ez kicsit idegesít mert a biosban csak az uefit lehet ki be kapcsolni a secure boot kikapcsolásához nem találok menüpontot pedig moddolt biosom van már ami a rejtett dolgokat is mutatja...
[ Szerkesztve ]
-
Sheepczx
tag
Igen win8at akarok/akarnék feltenni és mivel eg uj ssdre tenném egyértelmü hogy friss telepités lesz, csak akkor jó lenne ha nem egy virágbolti verziót kellene feltennem hanem egy eredetit ha már fizettem érte.
valami ötlet merre induljak el?
(a lenovo support nem nagyon foglalkozott velem)köszi
-
M.T.
senior tag
Meglett a megoldás load bios default és már jó is lett...
Ami érdekes telepítéskor töröltem az SSDről a partíciókat és hagytam hogy a windows hozzon létre partíció de az nem GPT partíciót csinált hanem NTFS-t, pedit azt olvastam csak (GPT/MBR)-el megy, mindegy most nincs vízjel már. -
M.T.
senior tag
válasz
Sheepczx #4004 üzenetére
Friss telepítés az egyszerű lesz neked ha nem tudsz szerezni gyári rendszer visszaállítást.
Ha akarsz uefit akkor:
Csinálsz egy pendriveot ez alapján, rámásolod a telepítő tartalmát összeset.
Bootolsz pendriveról majd telepíted a wint ha karsz partíciót létrehozhatod azt csak amit a C nek szánsz azt ne, hagyd hogy a win hozza létre.
A biosban secure boot lenovo fast boot legyen bekapcsolva és regisztrálás után nem lesz vízjeled. -
yaphets
csendes tag
Sziasztok! Tök új y510p-m van, 1 hete van meg, de a héten nem használtam még. Ha bedugom a töltőre, az egész gép mintha rezegne, rázna, hogyha megfogom és mozgatom rajta az ujjaimat. Továbbá hogyha töltőre dugva kapcsolom ki, és indítom el, akkor nem kapcsolódik az internetre (wifire). Valaki tapasztalt már ilyen problémát? Elég bosszantó, meg zavaró ez a rezgés, rázás.
Üdv. -
dragoners
tag
válasz
yaphets #4007 üzenetére
Akkor rezeg, ráz, amikor már a gép kakaón van teljesen, átjárja az erő
. Engem már 2x megcsapott a gép, ahol van a szélén az a kis keret, na, ott kaptam mind a kettőt a touchpadtől jobbra. Valahol elől a touchpad körül próbáld összenyomni a tetejét és az alját (képernyő ne legyen benne), mert lehet rosszul illeszkednek. Nálam pattant valami, és azóta jó. A rezgést még néha érezni, de nem szoktam figyelni.
-
havast
aktív tag
válasz
dragoners #4008 üzenetére
Valójában úgy kell eltüntetni a rendszerindításra vonatkozó blama vízjelet, hogy biosban bekapcsolod a secure boot-ot, és van alatta olyan, hogy reset keys. na arra rányomsz, vízjel pedig eltűnik. Hozzáteszem, ez a vízjeles b*ziság csak 8.1 alatt van, sima win8-ban nincs.
-
dragoners
tag
Gyenge voltam a délután, és én is megpróbáltam az UEFI telepítéses dolgot. Sok-sok szenvedés árán, de sikerült felrakni, bár a GPT/MBR babrálás tényleg 10/10 volt a szivatás listán (szóval ma is tanultam valami újat).
No, most a helyzet az, hogy a letöltési sebesség eszméletlen gyenge, a kezdetben 200kb/s engedett, így pár óra után 500kb/s a sebesség. Az újratelepítés előtt 5mb/s volt a letöltési sebességem. Nemtudom, hardverileg érinthette valahogy a gépet az újratelepítés, de nem tudjátok, hogy ilyenkor mi lehet a gond? Valakinek valami ötlet? Végigtúrtam a fórumokat, nálam nem a hálózatot dobja el, csak eszméletlenül lassú lett.
-
bagyusz
őstag
Y510P-re szeretnék linux mint 13 / win 8 kombót amit grub 2-vel szeretnék megvalósítani. Kérdés meg az lenne, hogy UEFI miatt mennyivel másabb a szokás telepítéstől? Pendriveról telepíteném mindkettőt.
[ Szerkesztve ]
-
ObieWan
csendes tag
Üdvözletem mindenkinek!
Már hónapok óta olvasom a hozzászólásokat csendben...És valószínűleg a jövő héten én is beruházok egy ilyen gépre. Egy olyan kérdésem lenne hogy az iPon oldalán találtam egy új cikkszámmal ellátott verziót,
( Itt ) ha esetleg valaki tudna abban segíteni, hogy ebben a verzióban valóban 2 db GT755m található (vagy csak elírás mint már sokszor volt) nagyon megköszönném a segítséget illetve még annyit, hogy érdemes e a 755 mellett dönteni vagy 750 (persze mindkét esetben SLI-ről lenne szó).A válaszokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
PSN ID: Atticus_ID
-
-
ObieWan
csendes tag
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket.
PSN ID: Atticus_ID
-
aclandiae
senior tag
Melyik driver való a billentyűzet világításhoz?
1920x1080-as felbontásban zavar hogy aprók a betűk, mit kell átállítanom hogy nagyobbak legyenek de a felbontás megmaradjon?
A funkciógombok mind a bill-re költöztek az Fn+valami kombinációban?
-
-ICE-
csendes tag
Sziasztok!
Y500-am van és gondoltam,hogy veszek bele egy SSD-t. Nem tudom milyet vegyek elég nagy a kínálat. Tudtok javasolni valami jó márkát vagy típust,ami már nálatok bevált? Köszi előre is!
-
Arcanis
aktív tag
Üdv,
Y510P-re szeretnék Windows 8 (Enterprise)-t telepíteni.
A következő a gond:
UEFI módban (és pendrive-ról telepítéskor) a win8 telepítő képtelen új particiót létrehozni. (We couldn't create partition. hibaüzenet)
Gondoltam elkészítem a particiókat legacy módban, ott ment is (készítettem egy 200GB-os kötetet), csak az ugye MBR van nem pedig GPT.Hogyan/mivel tudnám megformázni a vinyót?
Illetve honnan tudom, hogy van-e SSD benne? Ezt külön kellene látni? (Dobozon 1TB+8GB SSHD szerepel)
Előre is köszönöm a válaszokat! -
bagyusz
őstag
Win 8.1 mennyire szereti az sli-t y510p alatt?
-
M.T.
senior tag
válasz
dragoners #4033 üzenetére
A lenovo hivatalos válasz volt 1 hete, hogy nyugi nincs is 8.1 mit akarsz majd ha lesz új win lesz megoldás.
Persze majd pénteken kidobnak valami bugos drivert aztán azt foltozgatják ahelyett, hogy már foglalkoznának a problémával.
De hát már megvetted ez jár, a telefontársaságoknál is csak az új belépőnek nyalnak be a régóta ott lévő csak kap valami tessék lássék pontgyűjtős vackot kedvezményt nem...[ Szerkesztve ]
-
havast
aktív tag
válasz
aclandiae #4025 üzenetére
FN+Space
Draken:
Bizony BIOS mod kell hozzá, szívtam is a fogam, mert nekem 2.07 a BIOS verzióm, amihez nincsen mod. De csináltattam magamnak
Nem hagyott nyugodni az a gané Intel 2230. Főleg hogy a Killer 1202 meg ott volt használatlanul..
M.T. : én feladtam a 8.1-et, feldobtam a 8-at, így megy a Crysis 3-is, meg a BF4 beta is. Meg az SC2-is. Meg ma kikapcsoltam az automatikus frissítéseket, nehogy előbb jöjjön az a 8.1 mint a működő 8.1 driver
Majd ha megerősítést nyer, hogy minden működik, ráengedem a frissítést.
[ Szerkesztve ]
-
M.T.
senior tag
-
aclandiae
senior tag
válasz
aclandiae #4025 üzenetére
Csak a szemet nem szúrta ki: Fn+Space
Ha valaki bővített benne már memóriát és akadna egy ilyen +modul, írjon pü-t!
-
c0nn0r
tag
Sziasztok fiúk-lányok!
Megtetszett ez a lenovo gép (Y510) csak az a problémám, hogy 15"-os. Volt nekem Alienware M11x-em, ami ugye 11,6"-os, most egy 13"-os ultrabookom van és mivel sokat hurcolom fontos lenne, hogy elférjen a táskába és ne szakítsa le a vállam. Ekkor találtam meg nagy szeremcsémre a 14"-os y410p-t. Nagyszerű szerkezet, bivaly erős és nem túl batár, csakhogy hol a pékbe lehet ilyen beszerezni? Magyarországon sehol sem találok
-
kacsip
tag
Lenne egy gyors kérdésem. Ha eladtam az y500-as gépemből a 2. videokártyát, akkor gariztatásnál bekavarhat valahogy ez?
-
M.T.
senior tag
A lenovo válasza a win 8.1 problémára [link] itt a 307.64 es drivert lehet letölteni ezt ma tette fel a lenovo az oldalára....
-
havast
aktív tag
válasz
dragoners #4047 üzenetére
Biztos vagyok benne, hogy nem szarakodtak a profilok beépítésével. Ami a fent linkelt driverig kint volt, azok fognak menni SLI-vel, az újabbak meg kapufa. Nem ezektől kell a megoldást várni, hanem az nvidiától, akik meg a lenovo-ra mutogatnak. Következő whql-nél el fog dőlni, hogy nvidia foglalkozott-e ezzel a problémával, vagy nem. Addig nem frissítenék, de mindenki döntse el maga..
amúgy meg ugye-hogy ugye, hogy félrefelé beszélnek az nvidiánál a BIOS frissítéssel kapcsolatban. Méghogy csak a lenovo tudja megcsinálni, mert frissíteni kell a BIOS-t. Muhahaha..
Ha a köv whql nem fog menni, tuti szétflémelem a topikját.
(#4049) M.T. :
ja, ez csak tűzoltás, hogy ne legyen már olyan a zászlóshajójukkal, hogy működik megfelelően 8.1 alatt..[ Szerkesztve ]
-
M.T.
senior tag
válasz
dragoners #4047 üzenetére
Ez a driver elég régi majdnem 1 éves crysis3 ilyesmi nem nagyon volt akkor ....
De még van remény, hogy lesz újabb driver Nvidiától.
A lenovo szerintem csak azért adta ezt ki, hogy biztos legyen támogatás és SLI ,addig is amíg az nvidia lép.
A legutóbb azt írták az NVIDIA fórumon az adminok, hogy kommunikálnak a problémáról a Lenovo-val (bár szerintük biost kell buherálni).[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Latitude 7420 14" 4K UHD IPS i5-1145G7 Iris Xe 16GB 256GB NVMe WiFi 6 IR kam gar
- Lenovo Thinkpad T490, 14" FHD, i5-8265U, 16GB DDR4, 256GB SSD, ujjlenyomat olvasó, IR kamera
- Lenovo Thinkpad L13 GEN 2 - I3 1115G4 3.00GHZ 11. gen
- Lenovo Thinkpad P51 15, 6" Core I7 7820HQ - Quadro M2200
- Surface Laptop 2- 13.5" Core I7 8650U CPU 1.90GHZ
- Laptop hűtés sok típushoz
- Clickbait kép, részletek a hirdetésben. Most változott, több a 35-ös,érdemes benézni!
- MacBook Pro M1 3 év garancia makulátlan
- OLCSÓN! HP EliteBook x360 1030 G4, 13,3" FHD IPS Touch/i5 8365U vPro/8GB DDR4/256GB SSD/SureView
- Dell Latitude 5300 - I5-8365U / 16GB RAM / 512GB NVME SSD Patika állapotban !
Állásajánlatok
Cég: Tatabányai Törvényszék
Város: Komárom
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest