- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Projektor topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
Puma K
nagyúr
Helló!
Adott egy Lenovo G50-70-es gép, Windows 10 1903-as verzióval.
A legfrissebb verziójú Lenovo Service Bridge telepítés után az exe-re kattintva nem indul el.
Sem újraindítás után, sem újratelepítés után...Ha elindítom akkor fut a háttérben, de nem történik semmi.
Tapasztaltatok már korábban ilyet?
A Lenovo System Update pedig nem talál semmit a "Get new updates" részen. Pedig még csak a Windows van fent semmi egyéb...
A Windows-ban rendszergazdai fiókkal vagyok belépve ami az egyetlen a gépen.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
bzs73
őstag
Üdv!
Y540-t vennék most.Kérdésem az lenne,hogy akinek i5 9300h van, az milyen kijelzővel van? Állítólag azok 250nit-esek. Egyébként mennyire számít hogy 250 vagy 300nit.If a second or you are the first to lose.
-
bzs73
őstag
válasz Butcher82 #17506 üzenetére
Gondoltam, de nagyon kint a szabadban, napfényben nem használom. Valszínű ott jönne ki jobban a különbség. Legalább is én így gondolom. Azért köszi, csak ezt Így utólag tudtam meg, miután már megrendeltem, de ez miatt nem mondom le, nem ér annyit nekem
[ Szerkesztve ]
If a second or you are the first to lose.
-
addikt
Sziasztok!
Y530, és touch pad probléma. Visszaolvasva látom, hogy másoknak is van vele gondja.
Friss windows telepítés (1903),és azóta még csak az eszközkezelőben sem látja a touch padot. Végig próbáltam már az itt leírt ötleteket, de így elég nehéz, hogy még eszközkezelőben sincs.
Esetleg van valakinek valami ötlete? Korábbi win verzió, vagy bármi... Köszönöm előre is.Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
addikt
válasz tailor74 #17510 üzenetére
Sziasztok!
A problémám megoldódott, újra telepítettem az Intel SIO drivert (i9y402af), és frissítettem a laptop bios-át a 8jcn52ww -re (2019.08.05) 8jcn48ww-ről. Újraindítás után láss csodát ismét működik a touch pad.
Op rendszer Win 10 home 1903
gép: Legion Y530-15ICHGondoltam leírom, hátha valakinek segítség lehet a későbbiekben.
Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
bzs73
őstag
Üdv!
Na meglett nekem is az Y540. I5 9300H,GTX 1650vga,512gb ssd,minden ok vele. Win nélkül vettem, minden felment magától, minden jól működik. Sokat filóztam hogy i7 legyen-e, de mindenhol azt írták hogy ha ált felhasználásra veszem, ill játékra, akkor az 1650-es vga-hoz elég bőven azi5, és nem is bántam meg. XTU-val -0.180v van adva az i5-nek, és stabil. tesztek alatt 65 fok így a proci is, vga is akörül mozog, ventiknek alig van így hangjuk, idle állapotban meg 40-42 fok, nem is mennek a ventik szinte. Kijelző 250 nites, de mivel szabadba napsütésben nem használom egyáltalán, így ez nekem elég. Egyenlőre ennyi, de nagyon szuper kis gép ez. Egyedül a ram ami nagyon gyenge, 1x8gb-al jött, az is cl19, samsung. Na az jöv hónapba cserélem le 2x8gb kingstonra, cl 15,jóval gyorsabb lesz.
Programmal vagy váltógombal vga-k közt nem lehet váltani? hd 630-as vga-t elég lenne használni ha nincs játék, de ezt eddig csak biosba tudom állítani, ahogy eddig néztem.If a second or you are the first to lose.
-
csanady97
tag
Sziasztok!
Laptop vásárláson gondolkodom és kinéztem ezt a 2 laptopot. Nem tudom eldönteni melyik legyen.
Elsősorban Inventorhoz és más egyéb CAD programokhoz kellene.
Ti melyiket ajánlanátok inkább? Melyik megbízhatóbb?Előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
csanady97
tag
válasz Plazmacucci #17518 üzenetére
Húha! Nem volt valami bíztató komment. Ennyire nem jó gépek?
-
félisten
-
villamos
őstag
válasz csanady97 #17517 üzenetére
Én az Y530 -at ajánlanám, de mivel nekem is az van, így elfogultnak számítanék. Azért nem egy kategória a kettő, a Legion -ban feltehetőleg jobb a hűtés, és nem U-s CPU van benne. Ezen kívül matt IPS fullHD kijelzővel rendelkezik.
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
bzs73
őstag
Ha mindenképp újonnan akarsz venni gépet, akkor inkább 540, mert már nem sokkal drágább. Ha 530, akkor inkább használtan, itt az apróba is szokott lenni, egész jó áron. Én is ebbe voltam nemrég, végül 540 lett, mert csak újabb proci, erősebb, kisebb fogyasztású vga.
-
Butcher82
senior tag
válasz csanady97 #17524 üzenetére
Ez már nem először merül fel kérdésként, lehet az összefoglalóba bele kellene írni, bármennyire is triviális.
Persze, hogy lehet HDD-vel bővíteni. Youtubon nem egy videó van, elég bevésni a googlebe, hogy "Y540 HDD upgrade".
Lassan 40 leszek, sok felhasználóhoz képest "vén f@sz" , de nem láttam még gamer laptopot HDD bővítés lehetőség nélkül.***Go Ahead, Make My Day.*** Clint Eastwood óta szabadon.¯\_(ツ)_/¯
-
csanady97
tag
Sziasztok!
Ma megvettem az Y540-et. Minden működik a (touchpad is ) .
Legfrissebb drivereket egyesével töltsem le a lenovo oldalárólvagy van egyszerűbb módja is? Az automatikus driver felismerés valamiért nem működik a lenovo oldalán. Csak tölt de nem talál semmit. -
bzs73
őstag
-
flote
csendes tag
Sziasztok!
Ma jött vissza a Y720 am a szervízből, azt hiszem alaplap csere, még garis volt és több helyről hallottam hogy ezek sajna ilyenek. Mitől történhet ez ? A PCH nem bírja a nagy hőkülönbséget? Vagy ez egyszeri eset és most már nem kell aggódnom miatta ?
Bocsi ha rosszul tudom, csak érdeklődnék mert nem akarom később újra szervizbe vinnem -
SATO98
csendes tag
És mi, akkor gyárilag 1 zsanérja van? vagy hogy tartja? Hát érdekes megoldás az biztos
-
félisten
-
t.imi
addikt
Másik oldalon belül megy a kábel a monitorhoz. Ide meg minek Elég az 1-1 zsanér
-
SATO98
csendes tag
válasz Plazmacucci #17537 üzenetére
Ja igen ez lett volna a második elképzelésem. Csak az árnyék és fény is olyan mintha nem lenne ott semmi
-
csucsuka1
csendes tag
Szia,bocsi a kérdésért,de érdekelne egy dolog az y540-nel kapcsolatban,a memoriákat egyszerű kicserélni vagy szét kell bombázni az egész gépet?és még egy kérdés ha nem bánod,látom,hogy 16 gb kingston ramot vettél a tiedbe,ár érték arányban ez volt a legjobb választás vagy van esetleg még más is a palettán?és mennyire kompatibilis a kingston ramokkal,jövő héten érkezik a ketyerom gondoltam addig utána járok,hogy mivel lehetne egy kicsit gyorsabbá tenni.
Köszi. -
-
bzs73
őstag
válasz csucsuka1 #17541 üzenetére
Üdv!
Itt van 2 kép, igaz nem fer összehasonlítani, mert gyárilag single cl19 volt a ram, most meg dual cl15, de majd a duplája a mem írás,olvasás,másolás.
Többieknek nem tudom miért volt nehéz szétszedni,stb, nekem tök egyszerűen lejött a hátlap, ill a ramokon lévő fémlemez is könnyen lejött.
[Gép szétszedése.]
Még amit csináltam, az a hátulján, a rács alatt, a 2 venti nyílás közti filcet kivágtam, így a DeepCool - WIND PAL FS hűtőpad jól be tudja tolni a levegőt. Átpasztázni szinte kötelező, én Thermal Grizzly - Kryonaut-al kentem át. Ill érdemes még a venti és hőcsövek közti rést leragasztani, hőálló szalaggal, mert van pár mm hézag, ott sok levegő elmegy.[ Szerkesztve ]
-
Cimbee
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Y720 laptopom 1 éve használom napi szinten játékra. Ma ölben tartottam pár órán keresztül játszottam és hirtelen lekapcsolt a laptop, leszedtem az alját és nagyon forró volt a hűtőcső. Vártam vele egy fél órát,hogy kihűljön de sajnos utána sem indult. Egész nap hagytam pihenni és hála az égnek bekapcsolt. Szerintetek túlmelegedés történt és lekapcsolt és egyben letiltott pár óráig? Okozhattam benne kárt? Merjek vele tovább játszani vagy vigyem el egy szakszervizbe? Igazából most is róla írok és látszatra semmi baja gyors és teszi a dolgát.
A válaszokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
Cimbee
-
Kzohun
tag
válasz Cimbee #17548 üzenetére
Szia,
jó estben csak túlmelegedett a CPU vagy GPU és lekpacsolt. Ha megy tovább minden akkor instant vidd el újrapasztáztatni/kifújni levegővel kitisztítani.
Illetve lapotopot /főleg gamert/ nem tartunk az ölünkben. Legalábbis szerintem.
Ajánlom, hogy vegyél hozzá egy alap cooler padot. Nem kell 10ezerért a legdrágábbat de mindenkép érdemes.
szerintem... -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kupon kunyeráló
- Autós topik
- Milyen monitort vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Katana GF66 12UE 27% 15.6" FHD IPS i5-12500H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest