-
PROHARDVER!
Tisztelettel megkérünk minden Lenovo A10 tulajt, először az összefoglalót olvassa el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
NwL
tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm Lenovo A10-70 A7600F tabja kicsit megázott töltés közben. (ablakpárkányon töltötte nyitott ablaknál, bevert az eső, és kicsit kapott a tab is)
Az alábbi hibát produkálja:
Ha elindítom, bekapcsol, de az android betöltését követően azonnal lekapcsol, mert az akksi teljesen le van merülve.
Először a töltőre gondoltam, vagy a csatlakozóra, de kikapcsolt állapotban, a töltő rácsatlakozásakor az alábbi hibaüzenet írja ki:Chargeing paused. Battery temperature too low
Rákeresve googliban:
itt egy kis panelt kellene kicserélni, de hát ez nem egy galaxi s4.
Sajna ebben a videóban látszik hogy itt az egész "belezet" egy nyáklapból áll.
Kérdésem, hogy gazdaságosan javítható ez a hiba, vagy többe kerül a lé mint a hús, és a legjobb ha beruház egy új tabba? -
-
cdfrank
csendes tag
Sziasztok! Sajnos ma pókhálós lett a tab a7600-f gépünk érintőképernyője és nem a ritka használattól. Ennek javításával kapcsolatban van valakinek tapasztalata/ötlete? Előre is köszönöm!
-
-
válasz
WOT-H-A-C #253 üzenetére
Parancsnokom, a jóisten vigyázza minden lépésedet!
Super, köszi, azt is, hogy nem felejtetted el, mint én.
Újra nekifogok az Összefoglaló értelmezésének!
Szerencsére eldugtam a szemem elől a ketyerét, így még elég magabiztosan tud működni, no meg rengeteg új desktop Linux jelent meg a héten, azok lefoglalják a kíváncsiságomat!
-
WOT-H-A-C
veterán
Itt van minden amire szükséged lehet tábornok!
Az összefoglaót most nem frissítem, mert technikai gondjaim akadtak.
-
válasz
WOT-H-A-C #251 üzenetére
Nincsenek előítéleteim azokkal szemben akik segítséget kérnek.
Tudom, csak a poen miatt le kellett írnom!
Azért az durva lenne, ha máshol Tg-ként üzemelőként nem próbáltam volna az Összefoglaló irányából indulni. Végig is olvastam a hsz-eket, mit mondjak, jót is mulattam egyes részein! -
WOT-H-A-C
veterán
válasz
ubyegon2 #250 üzenetére
Nincsenek előítéleteim azokkal szemben akik segítséget kérnek.
Másfelöl látszik, hogy körbejártad a témát és utánanéztél. Használtad (volna) az összefoglalót, beleolvastál a topikba. Azt kevésbé szeretem, mikor valaki ezek egyikére sem képes legalább, de a sültgalambot azt elvárja.
-
válasz
WOT-H-A-C #249 üzenetére
Super, köszi! Először azt hittem, tök bénának gondolsz, de végül is igazad lett félig-meddig!
Bénáztam, én a Jelszó megerősítésénél nem is mentem tovább, azt gondoltam, hogy ott csak a jelszóval lehet babrálni, azt meg nem akartam. Persze ez még a legelején volt, amikor türelmetlen voltam, nem tudom miért gondoltam, hogy pillanatok alatt megoldom majd. Most, hogy már kilogikáztam a mintát ráadásul nem is ugrik fel állandóan, egyelőre megnyugodtam! Csak nagyon furdal már a kíváncsiság, hogy valami androidos ketyerére is felrakjak valami Linuxot.
-
válasz
WOT-H-A-C #247 üzenetére
Elvileg van egy menüpont a beállításokban. "Képernyőzár" , vagy ilyesmi. Ott tudod megadni neki ezt, vagy pinkódot, a képernyő feloldásához.
Nekem nincs ott erre opció. Csak jelszavakat tudok állítani. Nem is értettem, minek a jelszavazás után még ez is, amikor bekapcsoltam először!?
Amúgy végigpörgettem a topikot, így a lényeges dolgok rögzültek, valahogy mindig kiszűröm, mire kell figyelni, vannak más kiadások, a Defymmel is ez volt, a pluszos ROM-jai nem voltak jók.
A tisztító programokkal úgy vagyok, mint Linuxon, nem kellenek ezekre, az Windowsra való.
Köszi az infókat és azt is, hogy utána nézel az elveszett fájloknak. A vinyó helyett meg gyorsan venned egy SSD-t. Ezt a felhő dolgot nem értem, annyi free felhő van ma már, miért csak egyet használsz?
Egyelőre nem piszkálgatom akkor a szerkentyűt. A root megoldása majd meglesz, ha megvanna az elveszett fájlok!
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
ubyegon2 #246 üzenetére
Elvileg van egy menüpont a beállításokban. "Képernyőzár" , vagy ilyesmi. Ott tudod megadni neki ezt, vagy pinkódot, a képernyő feloldásához.
Használata nyilván fakultatív, ROOT jogot nem igényel. Egyébként van tabihoz cusstom recovery, és superuser zip. Szóval a ROOT jog megoldható.
Custom firmware-ek terén csehül állunk, legalábbis régen nem volt hozzá semmi, még a gyári firmware-t is a net mély bugyraiból kapartam elő, talán az oroszoktól vagy spanyol fórumról.
Az ilyen tisztító, RAM manager meg hasonló programokat, mint amivel te is találkoztál, messzire elkerüljük. Az operatív memóriát ne pucolgassa.
Illetve hajlamosak más kéretlen szemetet is feltelepíteni, vagy olyan alkalmazásokat is törölni, amit nem kéne. A reklámokról nem is beszélve.
A feltöltések az én felhőmbe voltak, de sajnos döglődik a winyó a laposomban, és az elmúlt 7 év emlékeit gyorsan le kellett mentenem. Viszont a cimborámnak megvan minden. Hétvégére meg lesz minden( ha lesz odeje megossza velünk
)
A power gomb.. Alapból nem lenne gond, szerintem lehet cserélni, de ez már régi cuuc. A Lenovó szoftveres és alkatrész támogatása sajnos kula. Én inkább vigyáznék rá.
Mielőtt bármilyen szoftveres módosítást végrehajtasz rendszerszinten, bizinyosodj meg róla, hogy A7600F típus legyen. Volt már aki ennek a ráncfelvarrt változátát birtokolta (A10 Tab 2) és csodálkozott, hogy téglalett a flash után. Mire rájöttünk mi volt a gond..
-
válasz
WOT-H-A-C #245 üzenetére
Szia!
No, ez gyors volt! Igen, bejelentkeztem jelszóval és gyakorlatilag mindenféle beállítgatás előtt felugrott a 9 pontos rács, kezdtem arcidegzsábát kapni. Olyan, mint ha Linux alatt be akarnék menni olyan beállításokba, ami rendszergazdai jogokat igényel, de itt minden ablakváltásnál előjött.
Nem lehet, hogy a Beállitások/Biztonság-nál a Modulengedélyezés lenne ez?Nem, ez nem lehet az.Tegnap állítgattam mindent, mikor már megfejtettem a rajzolatot, letöröltem minden értelmetlen rendszertisztító programot. Valami 360 nevű app is volt, ami roppant ésszerűtlenül akart mindenfélét javasolni és nekem az gyanús volt. Kitöröltem a cache-t, erre az után ez az app jelzett, hogy ennyi felesleges adat van, amit törölnöm kéne.
Gyakorlatilag reggeltől estig 50 százalékra töltöttem, ez nem gyors, de nem bánom, mert minél lassabb a töltés, annál jobb. Vagy nem.
Lényegében ma reggel bekapcsoltam és nyomogatom, sehol nincs a rajzmintás védelem. Valahogyan csak kilőttem.
Most már szoftveresen is ki tudnám adni a FR parancsot, de így akkor nem is kell egyelőre.
Kikapcsolni a felső gomb hosszú nyomásával tudom teljesen? Csak azért kérdem, mert olvastam, hogy ez a gomb könnyen kampeca lesz, nem akarom feleslegesen nyomkodni, épp nemrég nyomtam a fémházba a házimozicenter bekapcs gombját.A linkekről jutott reggel eszembe, hogy pár napja volt valami vitás helyzet és valami googlearchiv meg webarchiv oldalakat mutogattak, ahol még ott voltak az irományok. Ilyen helyeken nem lehetnek meg vajh a linkek?
Egyébként jó kis tab ez, tetszik, bár én a laptopot is nehezen szoktam meg desktop mellett, persze haszna semmi nincs a kis gépezetnek, mert csak wifis. Annyira jó, hogy majd Édesség hazajön végre, kényelmesebb a kanapén nyúzni, mint a laptopot.
Nincs erre valami CM vagy más főzött ROM amúgy?
Ennyi mára, köszi a segítséget!
Szép napot!
uby -
WOT-H-A-C
veterán
válasz
ubyegon2 #244 üzenetére
Jelen!
A mintával kapcsolatban.. Gondolom a képernyő van zárolva vele. Ezt jelen esetben kétféle képpen tudod feloldani.
1. A firmware teljes újra flash-elésével.
2. Be kell lépni recovery-be és nyomni neki egy factory resetet.Mind két opció alap állapotra fogja hozni a tabletet. Az újra flashelésnél annyi a külömbség, hogy a userdata partíció menthető.
Tehát kezd azzal, hogy tabi kikapcs majd hangerő+ power egyszerre. Azt nem tudom megmondani milyen recovery van most a gépen, de szerintem menni fog.
A linkeknek utánanézünk.
-
Szevasztok!
Nagybetűs ismerős arcot látni mindig öröm!
Kezembe került egy ilyen eszköz és az lenne a kérdésem, hogy azt az óvodásoknak kitalált hálórajzolós valamit hogyan lehet kiiktatni. A jelszó megvolt, de a rajzolatot már a gazdája sem tudta megmondani pontosa, mondjuk az alapján, amit elmondott nem sok idővolt eltalálni és beengedett, de nem kéne ez.A másik kérésem az lenne, hogy akinek megvannak a belinkelt fáljok, tudna-e segíteni azok hozzáférésében, sajnos mindig bánatos vagyok, ha egy topik leírásában halott linkek vannak, de ezek bizony halottak!
Nem sok tablet volt még a kezemben, majd lehet, hogy lesz még kérdésem, ill. most is van, deazt kár is lenne feltennem.
Előre is köszönöm a segítséget!
amikről szó van
SP Flash tools
CWM Recovery
VCOM driveretc.
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
hippo0315 #242 üzenetére
Erről beszéltem, a tied Tab2 és nem 7600F ami valójában a topik témája. A probléma a flash-elésnél és nem a flashtools-val volt, hanem azzal , hogy nem hozzávaló firmware-t próbáltál ra eröltetni. A Tab2 a 7600F utódja és nem teljesen ugyanazok. Bizonyos hardver elemekben vannak eltérések, ebből adódóan a firmware sem ugyanaz.
Szerencse, hogy így sikerült megoldani.
-
hippo0315
senior tag
Segítséget szeretnék kérni!
Adott egy A10-70F tablet, amin nem sikerült a Flash-elés.
Kérdés menthető még a készülék? Kikapcsolt állapotban a PC érzékeli és a drivere is települ, de az SP-s frissítés már nem indul el.Előre is köszi a helpet.
-
hippo0315
senior tag
Járt már valaki így?
Épp filmet néztem, a tablet kikapcsol, azóta se kép se hang.
Van valakinek ötlete, mi lehet?
-
hippo0315
senior tag
Szervusztok!
A kérdésem az lenne, milyen fájlrendszert támogat a tablet OTG esetén (NTFS vagy extFat) és hány GB-ig?
előre is köszi a válaszokat
-
DR01DMAN
aktív tag
Majd valamikor kiegészítjük a topikot ezzel a folyamattal.
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
#40178219 #203 üzenetére
Szia! Ahogy a kolléga leírta.
Illetve, az összefoglalóban találsz egy olyan részt, hogy "Gyári Recovery telepítése:"
A metódus ugyanaz, csak itt minden sorbab hagyd a benn a pipát.
Szerk :Működő rendszer/eszköz esetén nem kell a preloadert flash-elni. Tehát onnan kiveheted a pipát.
-
DR01DMAN
aktív tag
válasz
#40178219 #203 üzenetére
Szükség lesz:
MediaTek USB VCOM driverre
SP Flash Tools-ra
Flash fájlra (ROM-ra)
Flashelés menete:
Először is, győződj meg róla, hogy a MediaTek USB VCOM illesztőprogram telepítve van.
SP Flash Tool-t megnyitod (Rendszergazda módban) , majd Scatter-loading gombra nyomsz és betöltöd a megfelelő scatter fájlt. ( Nekem ez a letöltött ROM mappáján belül a Target_Bin nevű mappában van.)
Várj amíg betöltődik minden a Flash tools-ba.
Nyomj a "Download" gombra. Ha kéri a megerősítést, akkor nyomjunk IGEN-t.
Kikapcsolt eszközt csatlakoztassuk a számítógéphez.
A folyamat elindul.
Ha zöld kör jelenik meg a folyamat végén, akkor mindent jól csináltunk.
Lehúzhatod az USB kábelt. -
törölt tag
Valamint hogyan kell újra flashelni a gyári rendszert sp flashtoolssal anélkül, hogy papírnehezék legyen a készülékből? Köszönöm!
-
törölt tag
Üdvözletem, A7600f készülékhez hol lehet letölteni a legutolsó, legfrisebb rom-ot, mert lenovo support oldalán csak forráskódok szerepelnek. Köszönöm!
(A7600F_A442_000_029_150401_ROW a jelenlegi rom minden ota frissítés után, ezután nem talál ota frissítéseket. Erre a romra lenne szükségem. Nagyon köszönöm!)
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tápokról alaposan - mélyvíz
- Zelda Játékok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Gumi és felni topik
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- iPad Pro M4 13" 256GB wifi hibátlan 2025.06.06. Apple jótállás
- Microsoft Surface Go 3, Intel Core i3-10100Y, 8Gb, 128Gb SSD, 10,5
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- iPad Air 5 64GB Cellular Karcmentes/1-3 hónap gar./Akku 99%/p4256
- Samsung Galaxy TAB S7 Plus 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest