Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
törölt tag
válasz
AMD Power #13334 üzenetére
Az enyém sima 330-15IKB. A nem túl acélos műanyagból készült gépházon kívül minden oké vele. Nekem a Lenovo Vantage tegnap ajánlotta fel a legújabb BIOS-t frissítésre. A gép tavaly december óta van meg, azóta többször is frissítettem a BIOS-t.
A konfig:
Intel Core i3-7020U processzor
4 Gb RAM, ezt később tervezem bővíteni.
Crucial BX500 SSD 480 GB
Windows 10 Home -
-
-
-
-
-
-
válasz
AMD Power #12879 üzenetére
Amennyire a specifikáció mutatja, van benne DVD író, ez már inkább üzleties széria talán, mintsem sima otthoni. Jah és FHD kijelzője van. Talán ezek. Amúgy passz. Van tőlem szakértőbb is csak megmondja. A 330-as széria pláne a Celeronnal vagy az én N5000res Pentiumommal a belépő. Azért a Core i3 az alsó kat. Bár én mindent érzek csak gyengének nem, bár be kell vallanom, hogy a bencsmarkokkal ellentétben az előző dual core Celeron N3350-hez képest, annyival nem érzem fürgébbnek a Pentium Silver N5000-ret, mert pl a Tank force ban ugyanúgy mediumra rakja a játék a beállításokat mint előtte a Celeronon. Párom Acerjén bezzeg a Core i3 7200U az meg a Intel HD630 on Full HD mellett is lazán Ultrán megy.
Jó az N5000 ben csak UHD 605 van. Valami CS GO val kéne letesztelnem.Mondja már meg valaki melyik az a program ami a játék közben is kiírja a képernyőre, hogy hány FPS meg a CPU és GPU terhelés ilyesmi mennyi?
-
-
válasz
AMD Power #12865 üzenetére
Hajaj. Én is így használom.
Annyi az értelme, hogy nem engedi az akksit csak 60% ig tölteni, így nem "tágulnak" erőlködnek a cellák. Sokkal tovább tart. De mivel áram alatt van így használva is van. Legjobb amit csak kitalálhattak. Nekem még a 60% ra töltött akksival is bőven órákig elvan a gép. Persze mert keveset fogyaszt.
-
törölt tag
válasz
AMD Power #12865 üzenetére
Mindenképp érdemes. Én így használom otthon a gépet, és az akksi elhasználódása az elmúlt egy év alatt egyetlen százeléknyit sem romlott. Amikor tavaly a boltból elhoztam, gondolom, a polcon való állás miatt 3%-os volt az akku elhasználódása. Most, egy évvel később is ugyanannyi. Nagyon hasznos kis dolog!
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
AMD Power #12837 üzenetére
Páromnak a 14 -es acere is FHD-s így a Windowsban a skálázás 150% on van. Így mintha sima HD felbontás lenne. Ezt szerencsére a 10-es már szépen lekezeli. Ajánlom neked is, hogy 125% ra állítsd át. a Gépházban megtalálod.
Az én 330-asom meg sima HD felbontású tehát 1366x768,. De nekem úgy tökéletes. Nem használok semmi olyasmit, plusz így azért az alsóbb kat procinak bőven jó.
Nekem is kb 20-30 másodperc és 100% üzemkész a gép, de lefogom mérni és írok tesztet is a gépről logoutra. -
VMatteo
őstag
válasz
AMD Power #12824 üzenetére
egyre jobban azt érzem, hogyha nem olyan gépet vesz az ember, mint amit a másik csoportban egy-két szakértő javasolt, akkor szinte várják hogy tönkremenjen a laptop.
Csak amikor kérdeztem, hogy milyen laptopot ajánlanak 8.gen i5, 8gb RAM, dedikált 4gb VGA mellett 200e Ft alatt, akkor ment a hápogás, hogy micsoda igényeim vannak. -
-
-
-
-
dave0825
őstag
válasz
AMD Power #8572 üzenetére
használnám, ha működne benne...elvileg van benne, csak semmi program nem mutatja, hogy ismeretlen eszköz van a gépben...nem rég már írtam ki ide, hogy mit tudnék vele csinálni, többen javasolták a BIOS-frissítést, de többen ellenezték is, egyébként lenovo oldalán csak win8-hoz van BIOS-telepítő, én meg win7-et használok, és arra jutottam, hogy fölhívom a szervizt, hogy mit javasolnak, egyáltalán kéne-e lennie benne BT-nak, de még nem jutottam el odáig hogy megkérdezzem őket....
-
válasz
AMD Power #8546 üzenetére
Egyetértek,én is elégedett voltam. Az elején féltem a történetek miatt,hogy szállatás közben megsérül,emiatt nem lehet reklamálni,stb...de szerencsére ezt elkerültem.
Valamint több helyen is olvastam,hogy a Lenovo szervízesek nem valami jók magyarból...én nem éreztem ezt a problémát,van ugyan akcentusuk,de tökéletesen megértettük egymást.(két sráccal is beszéltem) -
szekra
addikt
válasz
AMD Power #8366 üzenetére
Ha nem játszok rajta nekem sincs gond vele, átlag használatkor. Szinte egész nap megy, hálózatról, és ha csak netezek + filmezek akkor 56 fok fölé nem megy. Bár igaz hűtőpad van alatta. Játék közben viszont 80 fok fölé megy, de ilyen melegben illetve, hogy lévén laptopról van szó ez nem meglepő.
-
myke01
senior tag
válasz
AMD Power #8316 üzenetére
AMD Power fórumtárs ,nálad milyen problémák voltak a G580AH-val ,hogy csak a "harmadik gép lett jó"? Valószínű akkor még nem követtem nyomon a Lenovo topikot, amikor a problémáid "keletkeztek".
Egyébként nálad most egyáltalán nem "throttlingol" a max. "nyúzásos-izzasztópróbán"???
szekra: Ja lehet ,hogy "túl-lihegjük" a dolgot "throttling" ügyben,de mások is beszámoltak a problémáról,ami "elméletileg" a CPU pasztázás hiányosságára vezethető vissza. Mondjuk nálam csak 25 fok van a szobában (de a throttling így is jelentkezik),és nekem nem lenne gond szervizbe küldeni a "throttling" probléma miatt. Ha egyáltalán ez probléma ,és foglalkoznak-e vele a Lenovo márkaszervizben?! Na ezt nem tudom eldönteni ,hogy ez miatt egyáltalán elküldjem-e javításra,és lehet hogy nem csinálnak vele semmit
?
-
szekra
addikt
válasz
AMD Power #8287 üzenetére
Nekem is jóval előrébb jár már a garancia lejáratának vége, mint amikor vettem. Gondolom akkor "aktiválták" a laptopot sorozatszám szerint, de garanciális ügyintézés esetén biztos vagyok benne, hogy a vásárlás időpontjától számít a dolog.
Más: volt még régebben szó, hogy itthon nincs hivatalos szervize a lenovo-nak, és, hogy emiatt külföldre szállítják őket. Találtam egy linket, ezek szerint még is van? (IdeaPad termékcsaládra gondolok)
-
myke01
senior tag
válasz
AMD Power #8279 üzenetére
AMD Power fórumtárs
, a tiéd is ugyanilyen(mint itt a képen) ,a keskeny "enter-billentyűvel" a nyíl-gombok felett ,és a rendkívül keskeny "shift" gombokkal ???
-
myke01
senior tag
-
Impressa
őstag
válasz
AMD Power #8026 üzenetére
Ilyen terhelés mellett egye fene
Ha miden igaz, lassan az akkuk gyors merülésére is van megoldás, csak idő kérdése az egész..... remélhetőleg.
-
Impressa
őstag
válasz
AMD Power #8021 üzenetére
Bár a mindennapos használat során, ennek hiányát nem fogod észrevenni, de az anomáliák elkerülése végett érdemes néhány száz megás swap fájlt hagyni. Hogy miért is van ennek jelentősége, erre én is nemrég kaptam pontos választ, az egyik fórumtárstól:
"A lapozófájlt inkább ne lője ki teljesen, hanem vegye le mondjuk 100 megára. Az a méret nem oszt nem szoroz, viszont ha nincs, akkor okozhat alkalomadtán gondot. (Olyant, amit nem is látsz, pl. a shadow copy provider nem működik rendesen, ami pl. mentéskor, vírusirtáskor, windows update-kor jöhet elő, és esetleg még értesítést sem kapsz, csak az event logban látod a gondot. Nem ér az a 100MB annyit, hogy hetek/hónapok múlva azt vedd észre, hogy szarakodik a rendszered, és fogalmad sincs miért, és újra kell telepíteni.)"
És itt most nem az volt a célom, hogy Sch_a-val szembemenjek
, hanem az, hogy megértsük ennek lényegét.
-
sch_a
addikt
válasz
AMD Power #8018 üzenetére
Mármint mi, a lapozófájl? Dehogy árt.
Csak egyre kisebb jelentősége van, most hogy már több giga RAM van a gépekben. SSD-t használók szokták kikapcsolni, hogy helyet szabadítsanak fel és csökkentsék az írások számát. Egyes alkalmazások kifejezetten igénylik is virtuális memória meglétét. Bár én inkább a linux memóriakezelésével vagyok tisztában, gyanítom a windowsban sincs nagyon másként.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Politika
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- OLED monitor topic
- Milyen processzort vegyek?
- EAFC 25
- TCL LCD és LED TV-k
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- További aktív témák...
- OH Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -40% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo IdeaPad 5 15-IIL05 i3-1005G1 10.Gen,8GB DDR4-3200MHZ,FullHD IPS,
- Lenovo IdeaPad 5 15-ABA7 AMD Ryzen 5, 15,7 FULLHD IPS, 8GB DDR4,Garancia!
- Újszerű Lenovo IdeaPad 5 14ITL05 - 14"FHD IPS - i7-1165G7 - 16GB - 1TB SSD - Win11
- Macbook Air 13" M3 - 2024, 8/256GB, 99% akku, Apple garancia ( 102)
- Toshiba Satellite L50
- Lenovo Thinkpad X390 i5-8365u/16GB RAM/256 GB SSD/13.3"FHD garanciás laptop eladó
- DELL Latitude 7390 2-IN-1 I7-8650U 16 GB 256 NVMe 13" FHD érintős laptop
- Dell Latitude 5310 /I5-10210u/8GB/256GB SSD/13.3" FHD garanciás
- Lenovo ThinkPad X1 CARBON 4th Gen i7-6500u/8GB/256SSD/14" 4k MAGYAR bill. UltraBook garanciás
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest