- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen videókártyát?
- Dübörögnek a Black Friday akciók
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Androidos tablet topic
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy Ideapad 320 17 collos noti. Amd e2 9000 rel. Nekem volt egy fél napig de megadta magát. Plusz olyan hűtése volt, hogy egy- három másodpercig megy a venti utána leáll és 5 másodperc múlvaa megint ez. Ezek ilyenek? Mert lehet szemeznék megint egy ilyen géppel. Vélemények?
Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
válasz Plazmacucci #12689 üzenetére
Jól van, köszönöm szépen!
-
Sziasztok!
A hétvégén lesz egy új Ideapad 320 17 collos új notim
AMD E2-9000 és Radeon 520M 2GB dedikált videókártyás.
Driver és ilyesmi telepítésnél mire figyeljek? Illetve, ilyenkor, hogy működik a videókártyák közötti váltás? Vagy az APU ban lévőt nem is használja?
Illetve a gyári driverek közül a lenovo oldaláról miket rakjak fel?
Természetesen Win10 Home fog rá kerülni.https://euronics.hu/termekek/lenovo-ideapad-320-80xw001fhv/p/213653
Előre tájékozódnék, hogy ne legyen akkora szenvedés. Gondolom a Catalystot az AMD től töltsem le az egész pakkot...?
Előre is köszönöm szépen a tanácsokat!
-
válasz Plazmacucci #12692 üzenetére
Szia!
Rendben köszönöm szépen!
Tehát első dolog ugye hogy a Windows feltelepül. A touchpad az egyik ilyen hasonló gépnél sem működött, ergo azt tuti telepíteni kell. Utána akkor rögtön frissítsek egy BIOSt? Mert megnéztem a Lenovo oldalán és van hozzá kapásból most Májusi. A másik, hogy chipset AMD hez nincs. Gondolom, mert ugye a Videókártyáéval együtt van. A többit meg majd megnézem eszközkezelőben.
Igazából egy napig volt egy hasonló gépem, csak vissza kellett vinni mert megdöglött a hűtése, kicsit megbolondult a gép. Ott a vinyó egész gyorsnak tűnt, mellesleg a volt gépemben is szinte dettó ilyen vinyó van volt. De tény ami tény, hogy az SSD többet dob, mint a többi együttvéve.
Tehát, akkor ha jól értem a videókártyása semmi figyelmet nem kell fordítani, majd ő intézi magának.
Köszönöm segítségedet.
-
válasz Plazmacucci #12694 üzenetére
Oké.
Közbe kiderült, hogy nem is jó gép rendelődött meg, mert az Euronics ma nagyon döglődött, így a 15 collos lett és nem a 17 így most mókolhatok velük. Meg kellett rendeljem a 17 collost.
-
Lenne még kérdésem. Ugye szépen felkészülök előre a telepítésre.
A Lenovótól leszedtem az összes drivert. Viszont az Amd nél is ott vannak a frissebbek.
Az viszonr miért van, hogy az AMD oldalán a pakk 320 MB a Lenovonál meg 500?
Továbbá az ilye Lenovo utility meg hasonlókat felrakjam?
Meg ACPI ből is kétfajta van...Köszi előre is
-
Sziasztok!
Én tegnap vásároltam egy Lenovo notebookot AMD E2-9000 csodával
Most igazából csak egy problémám van.
Windows 10 telepítéskor felraktam a legújabb full csomag drivert. 18.5.1 et.
De ez a marha Windows szépen visszarakja utána a 17.7 et.Továbbá ti a telljes csomagot szoktátok felrakni, vagy a webes minimált? Melyiket miért érdemes?
Köszi előre is
Bocsi, a Radeon topicba akartam...
[ Szerkesztve ]
-
Lenne még egy kérdésem.
A gép könyve azt írja, hogy alapértelmezett esetben a bekapcsológombot pár másodpercig nyomvatartva alvó állapotba lép a gép. Ez oké működik.
De ha 5 nél tovább nyomvatartom, akkor úgy kapcsol ki hogy leválassza az akksit. Ezt, hogy lehet visszaállítani, hogy úgy működjön, ahogy a könyv írja?
Köszi előre is.
-
-
Még egy kérdés.
AMD nél a BIOS ban kapcsoljam be a Virtualizációt?
Mert alapból mind a két opciója ki van kapcsolva.Előre is köszi!
-
Sziasztok!
Az alábbi gépet lestem ki magamnak a kis Aceremet váltanám lassan.
Kétmagos Celeron N3350 ről Pentium N5000-rehttps://www.arukereso.hu/notebook-c3100/lenovo/ideapad-330-81d100aghv-p418332754/#termek-leiras
Valakinek hasonló gépe van?
Az érdekelne főleg, hogy a hűtése milyen.Előre is köszi
-
-
-
Technikai kérdés.
Írtam hogy tervezem egy két hónapon belül beszerezni egy Lenovo Ideapad 330-as notit Pentium N5000-rel és hozzá illetve mellé egy 22 es monitort ami FHD. Mennyire terheli a gépet, hogy mondjuk a nagy monitoron fut mondjuk egy régebbi játék és a noti kijelzőjén közben akár egy videó vagy csak a facebook ilyesmi, vagy mostmár ezeket az UHD 605- ös integráltnak sem nagyon számít?
Előre is köszi.
-
Sziasztok!
Nekem meg az lenne a kérdésem, hogy azt hogy lehet beállítani, hogyha rödivden kb 3mp ig nyomom a bekapcsológombot, akkor kikapcsoljon a gép? Mert ha hosszan nyomom akkor áramtalanít.
Tipp? Előrei is kösziLalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
-
Technikai kérdés!
A most vett gépemen azt vettem észre, hogyha Edges alatt (más böngészővel még nem néztem) a youtube videót kirakom teljes képernyőre, akkor a kép elcsúszik egy picit jobbra. kb 5-6mm - ert. Más is észrevette?
Hagyományos sima videózásnál nem, csak a youtubenál jelentkezik. Videánál is ugyanez a helyzet.[ Szerkesztve ]
-
válasz Lalikiraly #12766 üzenetére
Már megoldódott. Felraktam a Chrome-ot. Dee is szedtem mert megjavult
Ti használjátok a Lenovo vantage vagy hasonló softot?
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz Steelheart2 #12773 üzenetére
A steamen egy core 2 duot jelöl meg és geforce 9500 gt 512 mb.
Hát megkell próbálni a gép natív felbontásán. Nekem ez a gép van csak Pentium N5000 rel. Eggyel celeron felett. Melyik celeron lenne a gépben? Ssds?Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
válasz Steelheart2 #12777 üzenetére
Ha alapfokon is akarsz gamelni Core i3 alá ne
És SSD nélkül sem mert félkarú rambó lesz csak.Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
válasz Steelheart2 #12779 üzenetére
Akkor egy ilyen típust Core i3 al megveszed és még az integráltal is ellehet lenni. Páromnak Acer Swift 3 van. És a tank force mint a wot full HD nál Ultrán lazán megy rajta. Pedig csak az integrált 620 as Intel hajtja. Tehát simán. SSD meg mindent megér Nekem a Pentium procival is untig jó
Írok is róla cikket ide a logoutra, csak elfogyott a havi képtárhelykeretem így arra várok, meg másik két három cikkem is függőben van.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Steelheart2 #12781 üzenetére
Akkor sima liba.
Nekem azért elég a Pentium N5000 mert nem gamelek inkább szövegszerkesztés képnézés filmezés és itt vége bőven. majd próbálok videót vágni, de nem sokat zavar meddig renderel.
-
-
-
-
-
-
válasz VMatteo #12796 üzenetére
Szia!
Amennyire tudom, az optikai meghajtó helyére lehet SSDt rakni, pont úgy van kialakítva. Nagy hiba volt HDD vel megvenni, bocsánat.
A hűtés, hát hmmm, azért ott már izmos dolgok vannak az I5 és a dedikált VGA személyében, nem csoda, ha megy a venti. A lenovo vantage programot telepítsd fel és nézesd meg vele a legújabb drivereket is. Az intel drivert is frisset kell felrakni. Ja és a legfontosabb egy BIOS frissítést lehet nyugodtan csinálni.
Ez szól AMD Powernek is. Az Inteltől kell leszedni a legújabb VGA drivert, mert a Win 10 kb egy évvel ezelőttit vagy régebbit használ.
Szerintem is fölös a hűtés alá. Ott használod, ahol szimpatikus.
[ Szerkesztve ]
-
-
Nekem úgyszintén egy 128 as SSD van a gépben és bőven elég mert egy 2 terrás hordozható vinyóm van WD...
-
-
Alapértelmezetten már UEFI módban települ erre a gépre a 10-es. Igen LAN bootra vár a gép... Azt írja ki. Bocs csak, most értem gép elé.
-
válasz AMD Power #12837 üzenetére
Páromnak a 14 -es acere is FHD-s így a Windowsban a skálázás 150% on van. Így mintha sima HD felbontás lenne. Ezt szerencsére a 10-es már szépen lekezeli. Ajánlom neked is, hogy 125% ra állítsd át. a Gépházban megtalálod.
Az én 330-asom meg sima HD felbontású tehát 1366x768,. De nekem úgy tökéletes. Nem használok semmi olyasmit, plusz így azért az alsóbb kat procinak bőven jó.
Nekem is kb 20-30 másodperc és 100% üzemkész a gép, de lefogom mérni és írok tesztet is a gépről logoutra.Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
-
-
-
A notebookok kijelző és zsanértörések alapvetően oda vezethetők vissza, hogy ha úgy nyitogatja a paraszt, hogy a kijelző egyik oldalánál fogva és nem középen... Meg nem kell azt tépni nyúzni és nem lesz gond. 10 éve csak notebookom van. Itt most muteroméknál, egy már nem is tudom hány éves HP noti van Celeronnal és 2GB rammal és semmi baja, a billentyűzet fényesedett ki, meg már egyszer kikellett pucolni, mert letoltott a gép De más márkás gép is van a családban és csak egy volt ami megadta magát, páromnak a Medionja, de az is csak merevlemezhibás volt, pedig hidd el agyon volt használva. Szóval én amiatt hogy baja lenne főleg a mostaninak, hááát kétlem, pláne nálam az egy év alatt De most bőven jó teljesítményileg, kíváncsi leszek, hogy a 22-23 as FHD monitorral hogy lesz viszonyban Játszani meg úgysem játszok.
Visszatérve a hőmérséklet értékekre, gondolom már azért elindult a hűtőventi. De nem hangosan? Vagy igen?
[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
-
-
A Pentium Silver N5000-re szerelt gépen néztem egy Speedfant
Az SSD 29 fokos.
A chipset 41
A CPU mind a négy magja a 20 fokos szobában 21-23 Nevetséges értékek, nem csoda, hogy a hűtő még sosem kapcsolt be.
Ja és mind ezt az ágyban a vastag paplanon[ Szerkesztve ]
-
válasz VMatteo #12862 üzenetére
Hát passz megmondom őszintén, hogy nem tudom, sztem csak Sima sata porton van a HDD és az SSD lehetőség is. De én inkább a HDD helyére raknám, a HDD meg irány egy rack be. Én azt már látni sem akarok, jó nekem a gyors és hangtalan SSD
Egyébként a gar nem feltétlenül veszik, megkell kérdezni a gyári szervizet, mindenhol más a szitu.Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
válasz AMD Power #12865 üzenetére
Hajaj. Én is így használom.
Annyi az értelme, hogy nem engedi az akksit csak 60% ig tölteni, így nem "tágulnak" erőlködnek a cellák. Sokkal tovább tart. De mivel áram alatt van így használva is van. Legjobb amit csak kitalálhattak. Nekem még a 60% ra töltött akksival is bőven órákig elvan a gép. Persze mert keveset fogyaszt.
-
válasz #93794560 #12869 üzenetére
Ettől szebben megsem lehetne fogalmazni
Ha például valaki íróasztalon full asztali gép helyett használja a notit, akkor maga az álom ez a program. Pl külső monitorral ilyesmi, amivel én is fogom nemsokára.
Jó mondjuk én sokszor az ágyba is behozom ilyesmi... Dehát ezért noti Asztali gép már akkor sem kéne, ha ütnének.[ Szerkesztve ]
-
válasz VMatteo #12871 üzenetére
Szívesen, de az érdem gb4400-é Ő írta le szépen, mi hogy merre.
Igen, mindíg fut a háttérben és nekem a tálcára kivan rakva egy bazi akksi ikon, amiben óra / percben írja, mennyi ideig megy még akksiról, vagy mennyi százalékos a töltöttsége Zseniális és kiváló. Stabil, no hiba.
Szerintem az erőforrásigénye zéró közeli. És magában a programban még egy rahedli mást is belehet állítani. Én a Dolbyt is úgy használom, hogy ő állítsa be a hangzást és egész jól el is szokta találni
A másik pedig az esti mód, illetve a kékfény szűrés, nekem alapból van szűrve, mert sokat szerkesztek cikket és azért az nem mindeggy, hogy mi éri az ember szemét. Fedezd fel nyugodtan. A másik, hogy a gyári frissítéseket is megtudja nézni a program.Jó kocsi, jó sofőr, nincs kockázat
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440s - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Eladó egy szép állapotú Macbook Pro 13 M1 (2020) 8/256Gb alap modell magyar bill 88% akku 230ciklus
- Bomba ár! Lenovo Yoga 510-14IKB - i7 I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad C340 Touch - i5-10G I 8GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad B50-50 - i3-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ASUS ROG STRIX 17 RTX 3070 8 GB
- Lenovo LOQ - 15.6" 144Hz IPS / i5-12450H / 16Gb DDR5 / 512Gb PCIe 4.0 / RTX 4050 6Gb / HUN
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ASUS ExpertBook B1 B1502 (B1502CVA-NJ0975) 16/512GB Fekete
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L420 - i5-2GEN I 4GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest