Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Erről mit gondoltok? nem hallottam még erről a márkáról, de érdekes a leírás, vagy 7 szűrője is van + uw + ion (ki/be kapcsolható)
És az ára a philipshez viszonyítva egyáltalán nem sok.
ROHNSON R-9600
+ Hasznos leírás a különböző tisztítókról, szűrőkről:
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Aki nagyobb helységbe keres annak talán ez is alternatíva:
Philips Series 5000i AC5659/10
https://www.alza.hu/philips-series-5000i-ac565910-d5798794.htm
Brá az ára olyan 2--250k körül lehet (nem alzából kell kiindulni)
-
őstag
Philips is tuti jó lesz de ha olvastad a történetem aki Magyarországra behozza a gépeket az iceklima az egyik legnormalisabb kereskedő akivel találkoztam.
4 év garanciát ad és ezek a dolgok nem nagyon romlanak el ."Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
Uzi74
senior tag
Végül a Philips AC3829/10-t rendeltem, miután a Sharp (német) helpdesk minősíthetetlen színvonalú, egyáltalán nem volt hajlandó foglalkozni légtisztítókkal kapcsolatos kérdésekkel (konyhagépekkel foglalkoztak kb), azt mondták kérdezzem a forgalmazót (mediamarkt, stb)... Javítani állítólag javítanák, de egy ilyen kezdés után nem tudom...
-
Uzi74
senior tag
Egy utolsó kérdés: a Sharp UA-HD60E-L és a KCD60EUW ugyanaz vajon csak másik piacra? Nagyon hasonlóan néz ki a kettő, parameterek is ugyanazok...(ugyanazok a szűrők kellenek bele, a leírásban más a termékszámuk...)
https://www.sharplegtisztito.hu/sharp-kcd60euw-plasmacluster-hepa-filteres-legtisztito-parasito-3293.html
https://sharpconsumer.eu/de/appliances/ua-hd60e-l/ -
törölt tag
válasz #33802016 #2590 üzenetére
https://www.philips.hu/c-m-ho/legtisztito-es-parasito/legtisztitok
Itt meg már egy 4. méret is van, indultunk 38 körülről jött a 80 kb azután 60 és most meg már akár 95 m2...
Eléggé elszomorító, ez a sok különböző adat, ebből 3 a gyártó oldalán, ugyan arra a termékre.
Bár lehet ez már egy másik készülék... csak a név hasonló Philips Series 3000 akkor lehet a paraméterek változnak menet közben...
[ Szerkesztve ]
-
Uzi74
senior tag
Azzal megelégednék, ha a legnagyobb teret lefedné (50nm) - bár az ajtók általában nyitva vannak a közlekedő felé is, nem tudom az mennyit ront a dolgon.
Szóval erre a területre a SHARP UA-HD60E-L vagy a Philips AC3829/10 legyen (vagy valami 3.)?
A sharp olcsóbb jelenleg, papíron nagyobb teljesítményű (nincs app kapcsolat)
A philips valamivel drágább, kicsit gyengébb, talán gyakrabb szűrőcsere, van hozzá apphangerő hasonlónak tűnik papíron, nem tudom valakinek van-e a sharp
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Mondjuk, én nem erre a modell-re gondoltam hanem a 2000-re. Sorry.
Viszont érdekesség: Szoba mérete: 37 m²
https://www.philips.hu/c-m-ho/legtisztito-es-parasito/2-az-1-ben-legtisztito-es-parasito/latest#filters=AIR_COMBI_SUAdatlapon, meg ahogy írod 80 -at írnak...
Elég idegesítő, hogy össze vissza van minden írva...
Ugyan úgy a mértékegységeket sem tudják azonosan megadni hol ebben hol abban, hol így hol úgy... (nem csak itt) -
Bibby
addikt
Szerintem egész lakásra sehogy sem jó egy gép. Kivéve persze ha egy nagy téglalap alakú szoba az egész...
De a philips elég nagy teljesítményű, párásításra is 600ml/órát írnak. Nekem egy sokkal egyszerűbb 5930/10 van, párásításban meg tisztításban sem éri el ezt a teljesítményt, mégis majdnem 50 négyzetméteres kis lakásra megfelelő (télen, max fűtésnél persze küszködik a párásítással, mert nagyon száraz a lakás).Ελευθερια η θανατος
-
törölt tag
Philips AC3829/10 Ilyent terveztem én is... a gond ott van, hogy ez elvileg 30 négyzetméterre van. (érdekes, hogy máshol írnak 40-et is, sőt korábbi szórólapon ennél többet is, de nem tudom mire alapozzák)
Magyarósi videójából kiderül, hogy párásítási funkció (ha arra kell, nem éppen lesz elég, egy nagyobb légtérben.) - Arra talán a légmosó jobb... (eleve nagyobb tartály).
Viszont tisztításban, meg talán ez. De ez sem egyértelmű + sokkal kisebb helységbe ajánlják van kitalálva, van a Philips-nél másik széria, ami nagyobb helységekre van optimalizálva, de az csak tisztit, asszem a 3000-es széria. És az ára is magasabb... aztán, hogy melyik jó/jobb választás... az más kérdés...
-
Uzi74
senior tag
A lakásban minden szobában van aktív szellőztetés beépítve hőcserélővel-szűrővel, de a páratartalom így is lemegy 40% alá és mintha a pormennyiség is növekedne (télen viszont magas a páratartalom, mert kevesebbet szellőztetünk és jó a szigetelés - itt a tisztítás is elég lenne). A legnagyobb helyiség amerkikai konyha-nappali kb 50m2, de a belmagasság csak 2,4m, de lehet a jóval kisebb hálóban kötne ki vagy a közlekedőben a lakás közepén..
Légtisztítót párásítás funkcióval keresek, olvasgattam a fórumot és ezeket találtam (amik szállíthatóak is jelenleg):SHARP UA-HD60E-L
Philips AC3829/10aktuálisan ajánlottak ezek meg vagy van best buy ami fölött elsiklottam? A halk működés prioritás lenne...
( Venta LW45 - ez mindig párásít)(Esetleg Dyson Pure Humidify+Cool - ha valamiben nagyon szuper lenne...)
-
törölt tag
Itt egy másik, ez is kb olyan árban van, mint az előző. Úgy látom porszívó, és levegő tisztító is egyben+ párásító vagy mi fene...
http://www.hyla.hu/lelegezzen-egeszsegesen/
https://aprohirdetesingyen.hu/haztartasi-gepek/4952591/hyla-porszivo-bemutato-darab-iranyarral
-
törölt tag
Levegőfürdető - új technológiával tisztítják a levegőt zárt terekben
A zárt terekben történő levegő tisztítása jelentős mértékben hozzájárulhat ahhoz, hogy a világjárványt visszaszorítsuk és legyőzzük. A német gyártmányú Delphin levegőfürdető alkalmazásával a fertőzés gócpontjában, Vuhanban, és az egyik legfertőzöttebb európai államban, Olaszországban már kézzel fogható eredményeket értek el a szakemberek, és a technológia most már Magyarországon is bevethető a koronavírus elleni küzdelemben.
ÁR 700e
-
flegga92
senior tag
válasz z123456789 #2580 üzenetére
Én innen vettem spanyol raktárból, karácsony előtt 3 nap alatt itt volt. EU verzió. Érdemes figyelgetni az árakat, mert én 100$-ért vettem meg.
-
flegga92
senior tag
válasz z123456789 #2578 üzenetére
Illatosítani kell vagy párásítani?
Ha előbbire akkor inkább tart-ot ajánlom, egy Air Wick Melts-el ami pár ezresét hiperben/drogériában beszerezhető. Nagyon tartós, mi egy negyedet szoktunk bele tenni és 4-5 napot simán kibír, nagyon jól lehet érezni az illatát.Ha párásító kell akkor egy Xiaomi Smartmi Evaporate Humidifier-t tudom ajánlani. (Ebbe nem lehet illatot tennni)
Kipróbáltunk számtalan ultrahangos párásítót amibe lehet aromát is tenni illetve kifejezetten illóolaj párologtatására hírdetett termékeket, mindnek az lett a vége, hogy fél év alatt tönkre ment, a műanyag nem bírja az illóolajokat, szétrepedt, megfolyt stb. Kíanitól az itthon kaható drágábbak is ugyan ez a helyzet. Hiába figyelsz oda, hogy olyan illatot válassz ami kevésbé mar, akkor is ez lesz. Mentolos pár használat után repeszt, citrusosakkal kicsit tovább lehet húzni, de 2-3 hónap és vége. Az ultrahangos párásító nagy hátránya, hogy nagy vízcseppeket porlaszt, környéken minden tiszta víz lesz 1-2 óra után, de a levargő páratartalmát nem igazán növeli, csak a közvetlen közelben.
A fentebb említett Xiaomi nem ultrahangos, hanem egy nagy tartályba méhselyt rovátkás kerek vannak amit forgat, fent pedig egy ventillátor elpárologtja. Létezik ilyenből Philips is, de abban van szűrő amit 3 havonta cserélni kell (+6-7K) de sokan panaszkodtak, hogy 1 hónap után tiszta penész. Na én ilyen penészes levegőt nem szeretnék szívni. A Xiaomit csak hetente kitörlöm, havonta citromsavas áztatás és kész is. -
z123456789
addikt
-
őstag
De imádom hogy a telefon át írja amit írok
Laicaról beszéltem hogy nem vagyok lenyűgözve most vettem és nagy változást nem vettem észre a vízben. Emlékszem hogy beszéltél róla lehet nem írtam le csak le akartam hogy a forgalmazó is mintha mondta volna hogy fölösleges a Laicaval próbálkozni mert vízkövet nem szűr.
Pont tegnap vettem ki én is a szűrőt az enyém vízkövesebb nem érdekel. Köszi a linket nekem nincs bajom a citromsavval .
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
Kerio
őstag
válasz DamianB #2574 üzenetére
Milyen Katicának kellett volna lenyűgözni? A képen csak a külsejét látod, a szűrő belsejében is vastagon fehér volt.
Én abban a tudatban voltam, hogy a szűrt víztől nem
lehet vízköves. Ezért is tettem fel a képet, hogy nincs értelme vele kísérletezni. A pazarlásról annyit, hogy vagy ez volt vagy pedig az ioncserélt víz, a kancsós lényegesen olcsóbb megoldás lett volna. Úgyhogy marad a csapvíz, ami után citromsavval vízkőtelenítem.
Citromsavat pedig nem egészséges belélegezni, itt is írták, és utána is jártam (google).
Egyébként én itt vettem: [link][ Szerkesztve ]
-
őstag
Én most vettem Laicat írtam is hogy nem fogom erre pazarolni . Egyébként ez a Katica nem nagyon nyűgözött le.
Nekem már jóval csúnyábban néz ki . Ma voltam patikában természeti nem volt citromsav."Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
FattyDove
őstag
A szállópor ellen mit érdemes venni? Nem kell nekem semmilyen fancy UV lámpás meg ionizáló cucc, simán csak takarítsa el a szállóport a levegőből. (kb 40m2 az egész lakás, de a szobában lenne csak használva).
Lényeg, hogy legyen viszonylag halk és tegye a dolgát. Semmi más szempont nincs.
[ Szerkesztve ]
-
MTünde
csendes tag
Hogy használjátok - tervezitek használni a citromsavat? A vízbe téve hagyjátok, hogy kipárologjon, vagy csak tisztításra, 1-2 hetente beáztatva?
Közben egyetlen gugli első találata: klór és (citrom)sav találkozása... mondjuk a klóros víz nem olyan koncentrátumú, de azért ezt is el kell olvasni 1x:
https://www.ecoverwebaruhaz.hu/vigyazz-sose-keverd-ezeket-a-tisztitoszereket/[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
válasz Janaboy #2566 üzenetére
Lehet venni eleve oldott állapotban is háztartási boltokban, tisztítószerként. Pl. [link]
(#2560) Csabroncka: Ez alapján ha elhasználódik a szénszűrőm, akkor aktív szenes G2-vel jobban járnék, ha arra cserélem. Kb. azonos vastagságú, ahogy nézem. Méretre vágva simán be lehetne tenni és négyzetméterre még olcsóbb is.
[ Szerkesztve ]
ツ Headphones on - World off
-
MTünde
csendes tag
Nem fogalmaztam jól az ablaknyitás kérdést Ha nincs hideg én nyitott ablaknál aludtam, úgy tűnik, hogy vagy egyik, vagy másik, különben a gép csak folyamatosan az utca szárazságát, porát akarja majd ellensúlyozni rengeteg energiával.
... és DamianB: igen, Daikin, lehet arra nem figyeltem fel eléggé, de most már késő
A Panasonic a hitellehetőség miatt nyert. -
őstag
Pont ma mennék boltba citromsavert 😀
Pont erről akartam beszámolni én is hogy most elég jól tartja a páratartalmat szellőztetés után is bár lehet a tegnapi eső miatt .Nyomibejbi Tünde elég jól le írt mindent 40 es gép kevés lesz akkor szobába . Amiket felsoroltal gépeket mind jó szerintem itt már egyéni mérlegelés van . Nagyon szerettem ezt a kis sharpot de ha nincs ár korlátom daikint vettem volna lehet .
[ Szerkesztve ]
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
fant0mi
őstag
Tesco, Auchan. 1000-1200 kg-ja, ennel tobbet ne adj erte.
Gazdaboltokban is erdemes (hasznaljak borhoz, savanyusagokhoz), jellemzoen 1000 forint kiloja.
De en ecetet hasznalok. Egy szuroben nincs olyan tomites amit megenne az ecet. Csak muanyag es papirszuro.Nalunk most 60-as a para odakint, nem is jar a parasitom, pedig ablak nyitva.
[ Szerkesztve ]
-
Janaboy
veterán
Sziasztok,
Ti hol vesztek Citromsavat meg milyet?
Gyógyszertárban néztek rám hülyén.Btw a 3 hetes Sharp gépen párásító szűrő azért szépen vízkövesedik, ami érdekes, hogy ahogy elérte a magas páratartalmat mintha egész tartós lenne, és szellőztetés után sem tűnik el gyorsan (persze lehet kint is kevésbé száraz a levegő).
Üdv,
Janaboy
-
Bibby
addikt
Nem bántásképp mondom, de néha úgy érzem almát a körtével akarsz hasonlítani.
A párásító+robotporszívó megoldja a párásítást, és kényelmi funkciót hoz neked.
A légtisztító-párásító meg párásít és kiszűri a káros anyagokat és a finomport, ezáltal az egészségedre lesz jó hatással.
Az én olvasatomban ez a kettő nem ugyanaz."Én is kiváncsi lennék, hogy csinálják azok, akiknek már van,. A sharpos eladó azt mondta, hogy minden szellőztetés után kezdheti elölről a gép a párásítást."
Igen, és? Ez miért probléma? Az a dolga a gépnek hogy párásítson. Szellőztetni muszáj, nem lehet hermetikusan lezárni a lakást (maximum szmogriadó idején nincs értelme nyitogatni az ablakot), a gép majd megoldja a többit, ez a feladata.Ελευθερια η θανατος
-
Bibby
addikt
válasz Nyomibejbi #2562 üzenetére
Én mondjuk azt javasolnám, csukd be az ablakot néha. Egyrészt forgalmas út mellett beengeded az összes szart, másrészt meg a páratartalom is a béka segge alá esik le, ha kint száraz a levegő.
Szerintem mindegyik jó gép, mindegyikkel jól jársz. Azonban, a philips 30 négyzetméterre írja, a panasonic 40 négyzetméterre, a sharpok változó, de ott ezt a 60-as 48 négyzetméterre írja.
Ezt vedd figyelembe, ha csak nem egy helyiségbe szánod.Ελευθερια η θανατος
-
MTünde
csendes tag
Szia,
csak egyéni véleményem van, közel sem vagyok szakértő, csak egy megjegyzés. Az lényeges a kiválasztáskor, hogy mekkora helyiségre használod, tehát egy 40-es Sharp bizonyára kevés lenne 49 nm-re (ha egy légtér), persze ha külön helyiségek és rakosgatod úgy lehet jó. A Sharpos eladó 35 nm-re is 50-est szűken, de inkább a 60-ast ajánlotta - mondjuk persze drágább is, lehet azt akarta eladni
Korábbi hozzászólás is van, hogy nehezen éri el az 50%-ot a párásítás, lehet, hogy kicsi a helyiség méretéhez a teljesítmény. A Sharpoknál az "A" betűjelzettek halkabban működnek. A tartályuk sajnos ezek közül mindnek elég kicsi.
A légtisztító sajnos nem veszi el a portalanítás terhét, emellett a sűrű porszívózás, törlés ugyanúgy szükséges, ezért kinlódtam, hogy robot porszívó legyen és külön egy párásító. Mivel van nagyteljesítményű hepás porszívóm ezért légtisztító lett. - de még mindig kétségem van erről, hogy jól tettem-e (még nem érkezett meg) és lehet inkább párásító kellett volna.
A fenntartási költségeket is érdemes nézni, én bevállaltam a Panasonicot, de azóta is ver a víz, hogy jól tettem-e, mert nem szerencsés ritka dolgot venni - remélem, hogy a márkanév és hogy van ilyen szervíz igazol a döntésben. Mondjuk Philipsből több van az országban működő és több véleményt lehet találni.
Én is kiváncsi lennék, hogy csinálják azok, akiknek már van,. A sharpos eladó azt mondta, hogy minden szellőztetés után kezdheti elölről a gép a párásítást. Klímáról is kérdeztem, a klíma erősen szárítja a levegőt, de valamennyire az is tisztítja, egymás ellen és mellett is dolgoznak.
Panasonic magyar eladóiról csak rosszat tudok mondani, az ég világon semmit nem tudnak a termékről és nem is segitenek ebben - ezt későn tudtam meg, külföldi oldalakról szedem össze az infókat. -
Nyomibejbi
újonc
sziasztok,
már egy ideje olvasgatom itt a hozzászólásokat és mostanra teljesen elbizonytalanodtam
Először egy philipset néztem ki, aztán elkezdtem a xiaomi irányában menni, majd rábukkantam erre a fórumra, ahol nagyon sokat írtátok a sharpot, így áttértem arra, most meg előkerült a Panasonic is.
Philipsből alapvetően ez lett volna: https://www.philips.hu/c-p/AC2729_50/series-2000i-2-az-1-ben-legtisztito-es-parasito
A Sharpból a Sharp KCA40EUB / KCD40 / KCG40 trióból nézelődtem.
A Panasonicból pedig a Panasonic F-VXR50G.
A lakás 49 nm, van egy macska és egy forgalmasabb út mellettünk, szóval por van. Jah és 3 nyárfa az udvarban, úgyhogy allergia is van rendesen. Mostanra már minden reggel úgy ébredek, hogy orr bedugulva, száj kiszáradva teljesen. Ja igen, és nálunk nyitva vannak az ablakok tavasztől őszig, éjjel-nappal, gondolom ez is számít, hogy nem csak sima szellőztetés van.
Beruháznék egy gépre, de tényleg totál tanácstalan vagyok. Ti mit javasolnátok a fentiek alapján?
Nagyon köszi -
őstag
válasz #33802016 #2555 üzenetére
én az álló porszívókra gondoltam és nem robotokra egyébként nekem a robotok is bejönnek ha lesz lakásom tuti lesz.
-
Csabroncka
addikt
Korábban volt kérdés, és elmélkedés azon, hogy melyik szűrőbetét sorrend (az aktív szén töltet gázszűrésre való) a megfelelő és az előszűrők milyen durva szűrők:
http://epilog.hu/minden-a-lezergravirozasrol-es-vagasrol/elszivo-es-szuroberendezes-szuro-fajtak/
Mint látható a HEPA szűrők nem alkalmasakdurva por felfogásra mert, pár óra alatt használhatatlanná válnak. Emiatt rendszerünkben az előszűrőket (G szűrők) kell rendszeresen takarítani és cserélni, amivel a HEPA élettartama növelhető. a G2 vagy G4 filterek 1x moshatók ~40 fokon.
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
tibcsi2012
csendes tag
Találtam egy videót ahol tesztelik a légtisztító hatását a Boneconak. link
-
törölt tag
Láttam róla videót, van is ismerősnek.
De ha kettő kellett kellene választani, akkor inkább egy automata öntöző rendszer, az legalább maradéktalanul hasznos kb.
Míg a másik csak felületi kezelés. Az meg idővel jobb és olcsóbb lesz elvben legalábbis...
De ez is helyzet függő. Egyébként ha jók tudom csinálja magától, nem kell cseszegetni...
-
Ezek nem is helyettesítői, hanem kiegészítői a nagyoknak, így kell nézni Az 50W szívóteljesítménnyel nem is lehet pariban velük. Igen, ugyanúgy kell nagytakarítani is hetente. Viszont arra jó hogy reggelente elindítjuk, ő meg magának szépen összekapja a földre leült port, szöszt, hajszálat, behozott sárdarabkákat, száraz kajamaradványt (disznó a gyerek ), máris jobb érzés hogy láthatóan tisztább a föld.
De valóban, ez sem kell mindenhova (drága, de ár-érték arányt ugye nem tud mondani az ember amíg nem használta szvsz. ), mint ahogy párásító vagy légtisztító sem szükséges mindenhova
Én nagyon hasznosnak tartom, és azért ajánlottam már itt is többször hogy vegyen akit a por zavar, mert a többszázezres légtisztítókkal ellentétben nekünk ettől csökkent a látható leült por mennyisége. Persze, attól is ha minden nap átporszívózza az ember a lakást kézzel, de nekünk asszony itthon van a gyerekkel egész nap egyedül, én meg tuti nem fogok neki már este, mint ahogy ő is örül ha kicsit pihenhet.
Én is szkeptikus voltam sokáig, pont ugyanezeket a gondolatokat írtam le egy robotporszívós topicban.... aztán lett egy, és azóta imádom
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
solti
senior tag
én is így érzem. Amíg nem tudja leautomatizálni a porszívózást 100%, addig felesleges a morzsa, nagyobb akkus blitzwolf és performer silent mellé
Láttam, hogy van aki úgy használja, hogy kanapéról kiküldi az előszobába, és örül neki hogy a cipők által behozott koszt feltakarítja. Biztos jó, de amíg elindítja az appot, annyi idő alatt megcsinálom a 18 ezres blitzwolffal kényelmesen... -
törölt tag
válasz DamianB #2553 üzenetére
Szerintem meg vannak a korlátai, emelet, küszöb, távolság, ajtók. Nem tud bemenni nehezen elérhető helyekre, így vagy úgy de nem helyettesi a takarítást. vmit talán javít, de arra, hogy 1-2 szobában cirkáljon több száz ezerért. hát kicsit drága.
egy óra alatt tuti nem takarítaná ki a lakást, az meg a másik.
Amúgy ne értsetek félre, tetszik, meg minden, de ár-értékben nem látom, azt hogy hú de jó lenne, ez inkább luxus, meg egyebek, mint valós alternatíva. Maximum részlegesen. Tehát akkor több kellene min stb...
Nyilván van olyan ahol megfelel, vagy ahova. de ezt is mérlegelni érdemes...
-bár ezt másra is el lehetne mondani, hogy még ráér.
[ Szerkesztve ]
-
válasz #33802016 #2551 üzenetére
Anno én ugyanezt mondtam pár éve mikor elkezdtek terjedni a robotporszívók, hogy nincs még kiforrva, felesleges etc. Akkor még lehet hogy tényleg nem volt az igazi... de most egy Xiaomim van lassan másfél éve, és imádom. És ami fontosabb, feleségem is nagyon megszerette. 1-2 dolgot kell csak eltenni előtte az útból, aztán hadd menjen. Igen, kell a heti nagytakarítás is, de gyerek mellett fontosnak érzem hogy hetente többször fel legyen szedve a kosz, esetleges veszélyes dolgok a földről, és a szállóporon sokat segít, persze még így is rengeteg van.
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
őstag
Én most elégé elmerültem az álló porszívók világában és nagyon jó gépek vannak amikell végig lehet menni egy nagy lakáson is egy órát is mennek ha kell .
Nagyon nem kezdeti állapotban vannak .
Persze most nem a harmincezres electrolux meg effélékről beszélek ha komolyabb kinai cuccokról."Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
MTünde
csendes tag
A porszívós idézetre: robot+párologtató, ez lett volna egy alternatíva, majd légtisztító-párologtató lett a választás.
Napi 10-12 órát szinte biztos távol vagyok (jó most homoff-ban vagyok, de nem dolgozom kevesebbet), kevés időm itthon takarításra megy, mert gyűlölöm a port. Bár allergiás nem vagyok rá, mégis szenvedek tőle, éjjel rosszul alszom, reggelre összetapad a torkom, tüsszögök. Már kiirtottam az összes szőnyeget, nincs küszöb, teljesen ideálisnak gondolnék egy szobacirkálót, ami nem mentesítene a nagytakarítástól, de ritkíthatná - nem mintha magyarázatra szorulna Durva hogy a porszívó 2-3 naponta simán összeszed fél tartálynyi port, azért eshetne már némi eső.
Cigi... vagy 20 éve letettem, mert drágának gondoltam és úgy döntöttem a havi cigipénzt kölcsönbe rakom,az összeg fedezte az első vadiúj autóm törlesztését -
törölt tag
A Legújabb ájfonra szükség van, ez meg csak parasztvakítás (mondnák egyesek kb...)
De amúgy jogos, a megállapítás, sok dolog esetében megállná a helyét...
Múltkor beszélgettem egy ismerőssel, azt mondta letette a cigit, mondom miért? Túl sokba kerül, és eldöntöttem ennél többet nem költök rá. - Ennyit erről, fejben dől el.
Ha vkinek egy új ájfon fontosabb úgy sem tudsz vele mit kezdeni pl.
"- sőt robotporszívón is gondolkodtam. De egyszerre nem mehet minden."
Szerintem felesleges, bár akinek kis helysége van, és mindent betud járni, annak talán vmennyire hasznos. De ha már van emelet, meg nehezebben elérhető helyek, akkor szerintem felejtős. De amúgy klassz lenne, de még nem érett meg annyira a cucc...
A másik probléma, hogy ettől még nagyobb takarítást ha jól tudom kell, vagy nem árt végezni, időről időre. Ez inkább csak kiegészít.
pl a robot fűnyíró is jól hangzik, de nem hiszem, hogy megér annyit...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz zazenke #2546 üzenetére
Kicsit pesszimistán látod a dolgokat
Én bízok benne ha kiszolgál 5 évet már pluszban vagyok .
Lassan megjön a hepa filteres porszívó is és így ez a része a dolgoknak le tudva"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
zazenke
őstag
ne a tipust nézd hanem mérd meg a tiedet és ha passzol a 3 méret akkor tökéletes bele. a betűeltérések általában régió és szín kódok. De te tudod csak nem akartam hogy 3 év mulva rájössz hogy mégis csak cserélni kellenne a hepát és majd akkor 70 ezer lesz belőle. így meg előveszed a szekrényből és kész . Ezek a dolgok egyre drágábbak majd kifutnak és később már kínából sem lesz. De te tudod
-
MTünde
csendes tag
Köszönöm a fáradtságod De az én típusom nincs benne: F-VXR50G-W .
De nem is én akartam szűrőt venni a vadiújhoz, válaszként írtam kérdésre valakinek, hogy lehet kapni. Én azért remélem, hogy 3-5 évet kibír, ha nem is 10-et és ráérek akkor keresgélni, csak nem szakitom el vagy töröm össze
Persze gondoltam arra hogy veszek olcsóbbat pl xiaomit, de a fél évenként szűrőcserét összeadva nem járnék jól. Olcsó párologtatót is néztem mint a korábban mellékelt Vivamax és gondoltam veszek hozzá egy robotporszívót, de végül Panasonic lett. Nagyon remélem, hogy nem bánom meg, eléggé aggódom, befolyásolható vagyok és sok pesszimista vélemény ér.
Amúgy a Beuernél találtam eléggé csábítót, párologtat, és van hepaszűrője is 81ezerért, ha valaki ilyesmit keres. Ez figyeli a pára mennyiségét és szűr is, 35 nm-hez elég. http://beurermedical.hu/lr-330-legtisztito-es-levegoparasito-egyben.html
De tényleg köszönöm -
zazenke
őstag
már csak 12 000 ft nél járunk és meglesz két szűrőd közte a legfontosabb a hepa. ez áfa és vámmentesen jön be mai árfolyammal igaz 2 hónap is lesz de bejön . . Képes voltam neked 30 percet rászánni a keresésre . https://www.aliexpress.com/item/4000825835913.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.6a0c1f9dPpzg60&algo_pvid=1b691882-c696-4ffc-ac9a-d5cdb08682c3&algo_expid=1b691882-c696-4ffc-ac9a-d5cdb08682c3-11&btsid=0ab50f4915880988807044344e82f1&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_ de mindenképp mérj méretet 465 * 220 * 50 ha 1 -2 mm pontossággal ezt méred akkor rendeljed még van és máris hosszabb minőségi szűrésed lesz
[ Szerkesztve ]
-
zazenke
őstag
válasz DamianB #2544 üzenetére
mire te hazajössz szerintem a szellőztetés az első dolog amit elhasználtál alvás közben és amúgy is állott a levegő . A párád ilyenkor 10-15 perc alatt volt nincs . Én napjában kétszer szellőztetek . a páratartalomnak annyi. Én reklámnak tartom a 10 év hepa élettartalmat . Ezt egyes sharp kereskedők el is szokták mondani mert ott is 10 évet igérnek. A daikin 2 évet igér és ad 5 darabot . Nálam így se bír ki értelmesen 10 évet az eddigi tapasztalataim alapján. .Azt is észrevettem ha kezd eltömődni akkor kezd is hangosodni mert nem bírja csendben átszívni a levegőt.
-
zazenke
őstag
igazad van ezt benéztem akkor ez sem lesz bár azt látom hogy akkor elvileg 25 db mellett 300 ml . Az még nekem mindíg jó és ha ilyet lehet venni 30 ért használtan akkor az még mindíg jó vétel annak akinek már van külön légtisztítója. Bár az enyém még csendesebb és 370 et nyom viszont nem lehet értelmesen csak fűtésszezonban használni amikor is az áramköltsége beadódik a fűtésbe és gyakorlatilag minimális vesztesége van és egyszerű karbantartani és a leghigénikusabb megoldás mivel forralással minden elpusztít és nem igazán büdösödik be. Viszont már most is átmeneti időszakba lekorlátozódik a használata és akár 1 fokot is rátesz a szoba hőfokára ami már 23 fok most is itt a 4. emeleten.
-
őstag
válasz zazenke #2541 üzenetére
Itt azért tisztáznék egy két dolgot .
- 5 fajta módja van a gépnek + Automata. Most 46% tart a szobában és nem lehet hallani a gépet . Kicsi de extra száraz helyen lakok.
. Ha tele töltöd a tartályt reggel amikor elmész este mire haza érsz már meg van a kívánt para tartalom.
- megnéztem ezt a bonecot tetszik nekem is de ha jól láttam 300 ml/ h ír . Ugyan arra kerestem rá amit ti mutattatok.
- a hangja olyan amilyen de sztem nem zavaró maxon se .
- nagy hibája van a gépnek nekem kevés 2,5 tartály de ez egyéni szoc probléma.
- meg annyi hogy szerintem drága meg éri a pénzét meg az évek alatt megszolgája de drága.
Közben látom írtatok még le van írva többször is hogy 10 évig jó lehet a szűrő ha karban tartod felesleges nézegetni másikat bele . Harmadik réteg a hepa nem nagyon jut már oda semmi.Én nem akarlak meggyőzni sztem egy jó gép .
[ Szerkesztve ]
-
zazenke
őstag
a hepát ami a lényeg tuiti sürűbben kell cserélned mérd meg a 3 méretét magasság szélesség vastagság majd hasonlítsd össze egy univerzális szürővel melyet jónak tartanak bele. Ezután lehet el tudsz indúlni olcsobb hepát keresni bele. pl itt egy szürő páros 35 ezer környékén ami rohadt drága még mindíg de van méretezése. . Bár én azt mondom ha 3 évig bírná akkor az 30 ezret még megérne így évi 10 ezer . Én még a 3 évet is gyanusnak látom.
https://www.amazon.de/-/en/dp/B086YZHT38/ref=sr_1_35?dchild=1&keywords=panasonic+hepa+filter&qid=1588097063&sr=8-35 -
Bibby
addikt
válasz zazenke #2541 üzenetére
És hol olvastad hogy 25 decibellel nyomja a fél litert? Mert én ezt látom: Zajszint <25/43dBA
És azt gondolom a nagyobb érték a reális a maximumra.Meg alapvetően azt hiszem nem lehet ekkora különbség... ezek nagyon "egyszerű" gépek, egy tárcsán ventillátorral átfújja a levegőt. Na most ha a gépek kb ugyanakkora méretűek, akkor kb ugyanakkora méretű venti van bennük, ami ugyanannyi levegőt hasonló zajszinten tud
keringetni...Plusz a bonceo-ban NINCS hepa filter, csak egy tárcsa. Azért az más kávéház mint a tisztítók (philips, panasonic, sharp, daikin).
Ελευθερια η θανατος
-
zazenke
őstag
ez az időszak kb 2.5-3 óra mire eléri az 50% ot. kb 40 m2-en. Én addig biztos nem hallgatnék egy sharpot max fordulaton . ez kb 49db hangnyomás. Én szerintem füldugót használnék mérgemben de nyilván ez egyedi preferencia. Na most itt számold hozzá hogy este 7 kor érsz haza a munkábol mondjuk 10 ig vereted neki. Most néztem az előzőleg belinkelt bonecot . na az 25 db en nyomja az 500 ml -t az már elég jó ha nem is aludni de tévézni kellemesen lehet mellette. Nálam a légtisztítónál is azért lett daikin mert a szuper csendes mellett még van 1 fokozat ami még mindíg csak 24 db. És a sharpokból ez nagyon hiányzik a többfajta fordulatszám vagy nagyon csendes(és kevés levegőt forgat) vagy már hangos. Pedig fáj a szívem a plasma clusterért mert én hiszek benne ellentétbe másokkal és a daikinben ez már semmilyen formában nincs meg. Megforgat x levegőt maga körül de a szoba más részét semmilyen technológiával nem éri el.
-
-
MTünde
csendes tag
Azt láttam, hogy fiatal konstrukció, ezért reméltem, hogy lesz hozzá szűrő.
10 évenként kellene cserélni, ami remélhetőleg nem túlzó, de rendszeres karbantartást igényel. Letöltöttem a használati utasítást, azt gondolom, ha betartom és nem sérül meg valami miatt, sokáig nincs szükségem rá. Porszívózni kell és a tartályt kitakarítani. Korábbi hozzászólótól ellesve valószínű heti 1x teszek citromsavat is, de még utánaolvasok. vagy csak beáztatom, de nem hagyom keringeni. Remélem, hogy a márka jó hírneve, a minőség igazolja a döntésem - mit is tehetnék mást a megrendelés után, mint reménykedem :-D Sajnos mint kiderült várnom kell még rá, kb május első hetében érkezik.
Egy lengyel oldalon találtam szűrőt, nagyon nem olcsó, kb annyi mint a Sharphoz, 75e a 3 összesen. https://loveair.pl/oczyszczacz/panasonic-f-vxr50g-w a lap alján van a 3 szűrő.
Vannak a Panasonicnak szervizei, manapság nem probléma az sem, ha európai raktárban tartanak dolgokat, bízom benne, hogy megoldható. -
tibcsi2012
csendes tag
Ha akarsz egy nagyon jó és megbízható párásítót én a Boneco légmosót ajánlom. 500ml természetes párásítás óránként. Nagyon strapabíró készülék.Találkoztam már több 12-16 éves darabbal és még kopás nyomai se nagyon voltak a belső alkatrészeknek. Minden porcikája otthon szét szedhető és tisztítható a Budapesti közponbol lehet hozzá minden alkatrészt kapni. Újonnan nem is érdemes venni mer ezek nem igazán mennek tönkre.
Csak egy példa nem az én hírdetésem :https://www.jofogas.hu/pest/Elado_Boeco_2055_legtisztito_legmoso_parasito_103163223.htm
Ez újonnan 110000 ft -
őstag
válasz zazenke #2535 üzenetére
Mikor megjövök melóból akkor maxra kapcsolom és órákig úgy megy de engem nem zavar . Most csinálta egy új dolgot amit nem teljesen értek át kapcsoltam automatába mivel elértem a 47% abszolút hangtalan csak így nem tudom hogy tartja fent a pára tartalmat na majd kiderül na meg azt nem értem miért világít narancssárgán . Na mindegy tapasztalgatom.
-
-
őstag
Így van nem fogod megbánni . Nekem sharp van jobbat alszok és nem teljesen van eldugulva az orrom reggel és a torkom sincs kiszáradva . Komoly gépet vettél. Az a baj az egyszerű parologtatókkal ahogy néztem hogy 300ml/h tudnak nekem a sharp 440ml/h Val is küzd hogy elérje a 50 et 40 én az megvan de az is lassan . Szellőztetés után meg újra 20% vagyok és kezdődhet elölről .
Én vettem egy hepa filteres kézi porszívót is azért ."Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
fant0mi
őstag
Philips legmosom van. Latvanyosan tisztabb a levego (nincs rajta pm muszer), es erezhetoen jobban ebredek, hogy nincs osszetapadva a torkom. Draga muszer, nehezen is vettem ra magam, de igy utolag ertekelve minden forintja az egeszegem es a komfortom szolgalja. Egy percig sem bantam meg.
-
MTünde
csendes tag
Ó nagyon köszönöm, már jól jött egy megerősítés Körülöttem lévők nemigen támogattak ebben. Városi panelben élek, minden csupa por, egyre többet ébredek fájó fejjel és torokkal., amit gondolom súlyosbít a pár hónapja tartó aszály. Bevallom a rengeteg rossz hír és a tüdő állapotának fontossága is segített a döntésben, hogy beruházzak.
Szeretném megkérdezni mindazokat, akik vásároltak, hogy mik a tapasztalatuk? Jobban lettek? érzik a változást? Csökken valamennyire a por?
Nehéz volt dönteni, hogy elég-e egy párologtató, vagy csak légtisztító - sőt robotporszívón is gondolkodtam. De egyszerre nem mehet minden. -
Bibby
addikt
Ne sajnáld. Az egészség egy olyan dolog ami lehet hogy sokba kerül, de nem lehet kifejezni pénzben az értékét. Főleg a jelenlegi helyzetben. És egy ilyen légszűrőre fáj kiadni pénzt, de a legújabb telefonra meg minden gond nélkül? Ezt nem rád értem, csak a modern mentalitásra.
Ez a panasonic biztos hogy jó cucc, a japánok értenek az ilyesmihez, klímában is a legjobbak.
És még dizájnos is.Ελευθερια η θανατος
-
MTünde
csendes tag
válasz #33802016 #2526 üzenetére
https://www.vivamax.hu/Aromaparologtatok/Ultrahangos-illoolaj-parologtato-es-parasito-2-az-1-ben--p103842.html Nekem ezt ajánlották, majd inkább légtisztítót vettem. Ez a párologtató illóolajat és salvus vizet is tud párologtatni. Azt olvastam, hogy nagyon nem mindegy milyen só, csak magas tisztaságút lehet használni egészségügyi indokkal, a többi kifejezetten ártalmas. A Parajdit dicsérték. - Azért nem ezt vettem, mert olyat szerettem volna, ami méri a páratartalmat. ...aztán lehet, hogy csak kidobtam feleslegesen egy rakás pénzt.
-
MTünde
csendes tag
Napokig olvastam, amit írtatok, mert kinlódok a száraz levegőtől, rosszul alszom. Mióta itthon dolgozom látom napsütésben a rengeteg port és hiába porszívózok. Szóval elkezdtem keresni légtisztítót és a sharpnál nyűglődtem pár napig, vajon melyiket. De valamiért hirtelen Panasonic lett a választás, valamivel drágább, de rengeteg jó visszajelzést láttam róla. a héten hozzák.Hasonló a Sharphoz. Letöltöttem a leírását és kifejezetten tiltja a viztisztítós víz használatát https://www.youtube.com/watch?v=Au5EQSD5RbE
Panasonic F-VXR50G-W
"Ne használja az alábbi vízfajtákat.
• Vegyszerrel, légfrissítővel, alkohollal, illóolajjal kevert víz. (Mert ez a tartály meghibásodását okozhatja, amelytől a bútorzat vizessé válhat stb.)
• Víztisztítóból származó víz, ionizált lúgos víz, ásványvíz vagy kútvíz (amiben a penész és a különböző baktériumok gyorsan szaporodnak).
Okvetlen csapvizet használjon.
(Mivel a csapvizet általában klórozzák, és így nehéz a különböző baktériumok szaporodása.)" -
Csabroncka
addikt
-
k-dani
csendes tag
válasz Csabroncka #2520 üzenetére
"Sokkal többet érsz el, ha veszel egy inhalátort és Salvus vízzel megtöltve használod, előállítva a valódi sóaeroszolt."
Sima sóoldat nem jó Salvus víz helyett?
-
ntomka
nagyúr
Mostmár ilyen is van: [link]
-
törölt tag
válasz Csabroncka #2520 üzenetére
" miért jó a tengeri levegő, vagy a sóbarlang."
Mind két helyen voltam, így nem kell magyarázni Egyeseknek vannak só lámpájuk is... bár nem hiszem, hogy túl hatásos lenne, inkább dísz... -
zazenke
őstag
amikor én a párásítómat vízkőmentesíteni szoktam citromsavval annak szúrós szaga van töményen. Ennek akkoris a légtérbe kell jutni hígabb verzióban ha kevesebbet teszel a vízbe . Az egész légtisztító potyára megy ha valamilyen gáznemű anyagot kell visszajuttatni ahhoz hogy jól dolgozzon a gép. Szerintem 1-2 hetente csináld meg a tisztítást szabadban vagy jól szellőztess ki utána , de ne nyomja a nap 24 órájában a tüdődbe ezt az anyagot.Máskülönben vicc lenne az egész légtisztítás. de a citromsavnak van biztonsági adatlapja is a neten és van egy két veszély felsorolva ha belélegzi az ember.
[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
válasz #33802016 #2518 üzenetére
Ezeken mindig jót nevetek
A #2517 egy mezei ionizátor.
#2518 A levegőben lévő sóaeroszol tisztítja a légutakat, mert a nyálkahártyára tapadva folyamatosan "tisztulásra" ingerli, ezért például jó nyákoldásra (köhögés ellen), vagy orrdugulásra ..., nálunk a gyerekeknél köhögés esetén rendszeresen használjuk a salvus vizet!
Azt nem értem, hogy hogyan lesz <10 mikronos sóaeroszol a ventilátor elé belapátolt két filléres kősótól, de azt el tudom neked magyarázni, miért jó a tengeri levegő, vagy a sóbarlang.
Sokkal többet érsz el, ha veszel egy inhalátort és Salvus vízzel megtöltve használod, előállítva a valódi sóaeroszolt.
"in medias res"
-
törölt tag
Ezt is néztem 1-2 éve
https://www.emag.hu/salin-s2-soslevego-keszulek-salin-s2/pd/DZB62WBBM/
Ez a készülék só részecskéket juttat a levegőbe, a sóról ugye tudjuk, hogy javítja, tisztítja nem csak a levegőt.
Direkt vannak terápiák só barlangokba...érdekelne mi a véleményetek, egy iylen készülékről, módszerről. Van-e esetleg vkinek tapasztalata is?
-
törölt tag
Ehhez mit szóltok? NASa technológia- elvileg.
Az AIROCIDE a maga nemében az első szűrés nélküli levegőtisztításra és fertőtlenítésre alkalmas rendszer.
-
őstag
én használni fogom ha végre beszerzek
-
Kerio
őstag
válasz Janaboy #2513 üzenetére
Értem én, hogy tisztításra jó, és nem ártalmas. De itt az a kérdés, hogy amit az Iceklímás srác tanácsolt, mennyire egészséges. Mert azt mondta, hogy a kerék alatti tálcára minden feltöltéskor tegyünk egy vagy két teáskanál citromsavat, így nem lesz vízköves. Ha jól gondolom, ilyenkor a citromsavat is párologtatja a gép.
-
Janaboy
veterán
A citromsav kiválóan alkalmas háztartási készülékek (kávé- és teafőzők, egyéb kisgépek) vízkőmentesítésére. Ellentétben az ilyen célra a kereskedelemben kapható szerekkel, nem mérgező, könnyen elöblíthető, és közönséges élelmiszerboltban vagy gyógyszertárakban az előbbiek árának töredékéért beszerezhető. A hasonló célra használt ecetnél is sokkal alkalmasabb, mert az utóbbi íze és szaga hosszan megmarad a kitisztított készülékekben.
Janaboy
-
őstag
Én még nem jutottam el hogy vegyek de majd mindenképpen veszek .
Érdekes amit mesélsz mert most vettem Laicat is és azért azt hittem kiszedni a Vízkövet a vízből vagy butaság volt ezt gondolni.
Hasznos amúgy ez a Laica mert eddig nem vagyok el ájulva tőle."Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
ntomka
nagyúr
válasz Csabroncka #2506 üzenetére
Mondjuk ezek azért ekkorák, mert: "A filter élettartama, az időjárási, terhelési viszonyoktól függően, 5-7 év." Nem? És gondolom folyamatos üzemre vannak tervezve.
-
Kerio
őstag
válasz DamianB #2447 üzenetére
Ugyanezt a citromsavas tanácsot kaptam én is. Nekem három hete hozták ki a KC-D50EU-W légmosót. Kicsit tartok tőle, hogy mennyire egészséges a citromsav a levegőben. Három hét után egy dologra viszont rájöttem: A kancsós víztől (Laica) pár nap után lecsapódik a vízkő a kerek szűrőn, méghozzá vastagon fehér kristályos lesz. Most visszatértem a citromsavhoz, de nem vagyok benne biztos, hogy egészséges.
Amúgy én semmiféle “ózonszagot” nem érzek a lakásban az ionizáló miatt, ellenben alig kell portörölgetni a TV-met 😃
Az eddigi 22%-os páratartalom mostanában 40-50% lett. Persze ez függ a szellőztetéstől, mert azért néha azt is kell.[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
Mutatok egy példát, az arány azért nyilván fontos, de a lakás levegőjéhez pár kiló szénre azért szükség lenne...
"in medias res"
-
Csabroncka
addikt
válasz zazenke #2503 üzenetére
Az enyéimen egyszerűen lekötöttem. Cigarettafüstre (is) a leghatékonyabb a HEPA (>10)
"in medias res"
-
ntomka
nagyúr
-
zazenke
őstag
válasz Csabroncka #2499 üzenetére
mindenesetre használja a zepter is az ionizátort , és régen volt a daikinben is de már kivette belőle . Nem lehet az olyan hülyeség. Azt elhiszem hogy nem sok gyógyhatása van de az biztos hogy kicsapja a finom por egyrészét a levegőből. Ezt lehet is látni az ionizátor körül is. Én amúgy házi gyártmányt használok most épp ma takarítottam ki. Amikor hozzájutottam akkor kölcsönadtam egy dohányosnak . azt látni kellett volna ami a gép belsejében volt . Alig bírtam letakarítani a barna nikotint. Az enyémbe a koronakisülés fókuszálva van és levegő áramlást hoz létre a gépen keresztül ventillátor nélkül ezt kézzel is lehet érezni . ehhez hasonló: https://www.youtube.com/watch?v=WHb2MbuHanI
-
Csabroncka
addikt
A szénszűrő ezért mondtam, hogy alapvetően semmire nem jó (túl hamar telítődik a szén). A HEPA viszont annál inkább fontos ez a lelke a levegőszűrő gépnek!
Valószínűleg azért csinálják így mert G2 vagy G4 szövet impregnált szénnel...le van tudva
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- -60% ÚJ Soflow SO X elektromos roller, BONTATLAN
- Elektromos rollerek/tabletek eladók kiváló áron (500/750/5600 Watt)
- Irodai forgó szék - Kékeszöld Delight (Beliani) Eladó!
- ArenaRacer Dark Desert 2 Black/Blue - Bontatlan - 5év gari!
- Asztali lámpa 15W vezetéknélküli beépített töltővel új 6hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest