Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szab.tam

    nagyúr

    válasz proci985 #14964 üzenetére

    középen alul az nb a helyén. fejjel lefelé, szemben félig lelógva 2 db. másik nb. hűtőt beleállítottam. bordák össze lettek nyomkodva. így kaptam egy téglalap alapot, (kis nb hűtők talpa égnek állva). arra jött rá pasztázva a nagy borda. így többször adja át a hőt, mire elér a felső, nagy alubordáig, de működik. csak nagyobb a hőtehetetlenség. lassabban melegszik, lasabban hűl.

    attól balra van a vga. passzív hűtője a piros. túllóg az alacsony profilú nyákon. ezt kihasználva abba is belepréseltem, bodákkal szemben, a nyák fölötti részen, a cpu hűtő irányából 2 db. kis nb hűtőbordát. így ott is nyertem 2 db hűtőtalpat. azt már pasztáztam, és annak is egy nagy alubordát nyomtam, mint a nb tetején csücsül.

    tehát ugyanaz, mint a nb-en, csak 90 fokban elfordítva.

    így a 2 végső hőladó alu borda 90 fokot zár be, és egymásnak ér. így terheléstől, és légmozgástól függően melegszenek, de gpu és nb együtt mozog. legalábbis 75 fokig. extrém terhelésnél, passzív módban a gpu itt lehagyja a nb-et.

    a nb régen, fújva, idle is 80 fok körül volt, vga 60 körül.most ha aventit bekapcsolom, akkor mindkettő kb. 50. jobban működnek a + bordák, mint elterveztem.

    ennyi...

    ha mégegyszer elgurul abogyóm, akkor egy heatpipe-os megoldással a 3 alkatrész, gpu, cpu, nb, rá lesz veretve egy hatalmas bordára, ami gyakorlatilag a fél telő lesz maga. és elég egyszerűen meg lehet csinálni. alulról a bordákat be kell állítani, ésa mégső megoldás, (a halál :DDD ), az, hogy a pasztázott, bordázott tető felülről a súlyánál fogva rácuppna a vízszintes hőcső végződésekre. a gond inkább a hűtendő részeknél való felfogatásnál lesz. de egyelőre nyugi és élvezkedés van... :K

    méshsejt tető:

    [ Szerkesztve ]

    fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

Új hozzászólás Aktív témák