- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Mini-ITX
- Hobby elektronika
- Milyen házat vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
OP-ToTo
aktív tag
HŰTŐ, CPU ZALMAN CNPS7700-ALCU UNIV. GOLYÓS 7200 FT 12 cm
Kinézetre a 7000 ésa 7700 közt annyi a különbség hogy a 7700-ba intenzívebb a vörös.
[Szerkesztve]Chieftec GPB-500S 85+; Asus M5A97 R2.0; AMD FX-6300; Samsung 840 120GB SSD; 8gb DDR3 HyperX Fury Balck 1600Mhz Ram; Gigabyte RX560 4GB
-
OP-ToTo
aktív tag
válasz detroitrw #752 üzenetére
Hát ez az Bazi nagy nem tudom milyen gépbe tervezték de erre gondolhattak volna. Ezért gondoltam hogy a 7000-et veszem. Kicsi, olcsó, halk, és szerintem jobban hűt mint a gyári hűtő. Ezt nézzétek összefoglaltam : [link]
Chieftec GPB-500S 85+; Asus M5A97 R2.0; AMD FX-6300; Samsung 840 120GB SSD; 8gb DDR3 HyperX Fury Balck 1600Mhz Ram; Gigabyte RX560 4GB
-
detroitrw
addikt
hááát azért a 7000-se kicsit
sokkal jobb mint a gyári az 100%
a konfigomat 100% terhelés /s húzva van a cpu + V-vel/ alatt hosszabb ideig hagyva kb. 1-1.5 óra max 52 fok megy fel a CPU hőfok
de ha befér akkor mindenképpen a 7700-et tedd bele ja s csak full CU-sat vegyél szerintem
nagy előnye hogy a környezetett is nagyon jól hűti. pl ram, északi híd ....
meg a hivatalos oldalon van kompatibilitási lista
[link]
[Szerkesztve] -
OP-ToTo
aktív tag
válasz detroitrw #754 üzenetére
Aha köszi a felvilágosítást. Neked akkor 7000b csak réz van? Nem tudod mi a különbség a 7000--7000a---7000b között? Én kompatibilitási dolgokat láttam.
Chieftec GPB-500S 85+; Asus M5A97 R2.0; AMD FX-6300; Samsung 840 120GB SSD; 8gb DDR3 HyperX Fury Balck 1600Mhz Ram; Gigabyte RX560 4GB
-
OP-ToTo
aktív tag
Ezt nem nagyon értem. Minden 939-es alaplapon ugyanolyan a foglalat nem? A hűtő meg tud 939-et. Vagy ti arra gondoltok hogy az alaplapon lévő cuccoktól elfér e? Azt hol tudom megnézni hogy asrock 939 dual sata 2-re jó e?
-
detroitrw
addikt
őőőőő
ezek a 7000-7000a-7000b csak annyi hogy továbbfejlesztések
szal kezdték a 7000-el gondolom valamit fiomítotak s kiadták az ''a''-t majd azt is s kiadták a ''b''-t
szal mindenféleképpen a B-t vedd meg
jaja a full réz van nekem
hangja meg csak annyi van amennyi levegőt szállít, szal ...
ja s az enyám már szerintem több mint 1 éves /sőőőt inkább 1.5/
[Szerkesztve] -
detroitrw
addikt
jaja a kompatibilitás ebbe azt jelenti hogy pl. a kondiktól elfér e?
nincs e túl közel az északi híd hűtő
esetleg a VGA
oldalt a mem
fölötte meg a tápnál van e elég hely
de ha bemész egy normális számtek boltba szerintem rápróbálják neked hogy ráfér e
mert nekik a legnagyobb az érdekük hogy ráférjen s megvedd -
-
OP-ToTo
aktív tag
Jó hírem van. 939 dual sata 2 fun club azt mondja egy csávó neki simán felment a 7000b 7700-al azért nem próbálkozott mert a táp-proci távolság nem volt oylan nagy. De nem próbálta ki csak szemre. A 7700 viszont tuti.
-
OP-ToTo
aktív tag
Jó hírem van. 939 dual sata 2 fun club azt mondja egy csávó neki simán felment a 7000b 7700-al azért nem próbálkozott mert a táp-proci távolság nem volt oylan nagy. De nem próbálta ki csak szemre. A 7000 viszont tuti.
-
(Bundás)
addikt
A következő ház szellőzését ki, hogy oldaná meg? [link]
Mivel a ház elég vékony és a processzor ventilátorostúl-bordástúl eléggé kitüremkedik mindenképp szeretnék légnyílást vágni neki. Gondoltam egyet oldalra a merevlemezeknek is, esetleg a videókártyának, ami később kapna egy csatornát. Csak azt nem tudom hol szívjam ki a levegőt, a táp ventilátorának ereje nyílván nem elegednő, tetőbe nem fér be semmi... Mindenképp halk megoldást szeretnék, szóval nem kell egy 8cm-es erőmű sehova!
mod: eddig jutottam: [link]
[Szerkesztve] -
Norbo03
őstag
Vagy esetleg rakd a legalsó optikai meghajtót 1-el feljebb és akkor betudsz aplikálni egy 8cm-est. Nah tehát ugy képzelem hogy raksz akkor oda 1-et ugy h az optikai meghajtót feljebb rakod. Egyet 8cm-st még az oldalának a közepébe és egy 12 cm-st a hátuljába ami pedig kifele szívja a levegőt. Sztem ez még nem lenne elég hangos vagyis nkm nem.
-
(Bundás)
addikt
Aham A merevlemezeket mindenképp hűteni szeretném, emellett gondoltad az optikai meghajtók alá a 8 cm-es ventit? Mint írtam a processzornak se ártana a lyuk, mert max 3 cm a távolság a ventillátor és az oldallap között. Nem terhelné le ez e ventilátort és csökkenne a levegőszállítási képessége?
Hátulra sajnos nem fér el egy 12 cm-es, vékony a ház. -
Norbo03
őstag
válasz (Bundás) #774 üzenetére
Hát akkor lehet h else férne a venti pont a procival szembe. De akkor sztem rakd odébb. Csak kavarna egy kis friss levegőt a házba és ugye az csak jó hogy ha friss leevgőt tud fújni a proci venti a bordára. Nkm is így van az oldalába egy 8cm-es a hátulja egy 12cm-es és az orrába lesz még egy 8 cm-es.
-
Org
aktív tag
Az oldalaba szerintem keves az a 8 centis, oda is jo lenne egy 12 centis, de ezt csak ugy mondom.
En most csinalom a gepemet es ugy tervezem hogy:
- alul a haz elejebe a 2(+1) winyo ele ket 8 centis venti
- a haz oldalaba egy 12 centis venti
- a haz hatuljaba pedig ket 8 centis venti
es ez mind zalman.''Nem Szabad Félned A Kudarctól, Játszd Végig A Játékot.''
-
BóBe
csendes tag
Sziasztok!
Ez a megoldás foglalkoztat mert most alakítom a gépem, és ez így milyen lenne szerintetek?12cm venti lenne mindenhol az előlap lefalazva (ez egy lemezzel lenne megoldva) lenne és csak a két meghajtó + a venti lenne rajta, a kapcsolók +USB a tetején leszenek.
[Szerkesztve]Egy nap ami el se jön talán soha, kérek majd egy szivességet. (Don Vito Corleone)
-
BóBe
csendes tag
[link]
[Szerkesztve]Egy nap ami el se jön talán soha, kérek majd egy szivességet. (Don Vito Corleone)
-
(Bundás)
addikt
Miért nem?
Kimásolod a képfeltöltéses linket és [L] és [/L] közé rakod.
mod: nincs url semmi zagyvaság. Rámész a képfeltöltésen a képre, miután feltöltötted, kinagyítja és akkor a böngésződ címsorában levő linket kimásolod (jobb egér másolás, vagy ha ki van jelölve akkor ctrl+c, majd a hsz.edbe : jobb egér beillesztés, vagy ctrl+v, [L] és [/L] között...
[Szerkesztve] -
BóBe
csendes tag
válasz (Bundás) #785 üzenetére
Nekem ilyen videokarim van és hát eléggé melegedne most is előtte van egy12cm venti amitől nem melegszik annyira.[link]Arra is gondoltam hogy leveszem (valahogy)és bordával nagyobbat rakok rá.
Egy nap ami el se jön talán soha, kérek majd egy szivességet. (Don Vito Corleone)
-
(Bundás)
addikt
Ez GF2 vagy 4 Mx?
Ezért kár a hűtés, mármint a lyuk a házoldalba. Elég ha fabrikálsz rá egy normálisabb hűtést és raksz rá egy leszabályozott 8 cm-est ventilátort. Lehet forrófejű, de nem ér még egy propit.
Felül legyen e legszívósabb, alul gyenguszabb vagy visszaszabályozott, szerintem. -
BóBe
csendes tag
válasz (Bundás) #789 üzenetére
Csak úgy vagyok vele hogy a 8cm-es ventiktek nem nagyon komázom.A 12cm jobbak mert halkabbak és nekem ez a fontos de mivel nem hiszem hogy ráfér egy 12-es így inkább ráteszek egy 8centiset és potival majd szabályzom.
Egy nap ami el se jön talán soha, kérek majd egy szivességet. (Don Vito Corleone)
-
pitman
őstag
válasz (Bundás) #771 üzenetére
Én úgy csinálnám, hogy a proci a szabadból szívja a levegőt.
A lenti coolermasterre építenék egy légcsatornát, ami a beszívott levegőt rányomja a vga-ra és a vga alatti kártyahelyeken kinyomja a házból a meleg levegőt. A vga saját ventije így feleslegessé válik. (A coolermastert nem lehet a hdd blokk elé tenni, ekkor elölről szívna friss levegőt és nagyobb mennyiségű levegőt tudna áttolni a hdd-k között a vga-ra?)
A vga-ról leszedett ventit pedig beépíteném valahova az oldalfalba felül (ahol elfér), hogy kifele nyomja a cpu hűtő által beszívott levegőt (ez a venti és a tápventi valószínűleg együtt képes lenne a cpu venti által benyomott levegőt kifújni). -
Pinya007
aktív tag
Fan duct-ot,ami proci ventire vezeti kinti levegőt, én is tervezek. Csak mostanában megállt projekt. Nyár elején beéptettem egy 12 cm ventit ház tetejébe. Na az eltávoltítja szépen maradék meleg levegőt a házból. Fan duct képzeletbeli helye előtt az oldallapon általam fúrt lyukak vannak, ezt akarom módosítani fémhálóra, csak még nem találtam ilyet. Olyanra gondoltam amit autók hűtőmaszkjaira is szoktak tenni optikai tuning céljából (tyúkrács ).
Olyan nincs, hogy valamilyen témában ne lenne PH topic! :)
-
(Bundás)
addikt
Nem rossz.
A 12 cm-es Cooler Master mobilizálható, majdnem bárhova, mivel még nincs kilyuggatva a ház oldala (se) sehol. Előre sajnos nem megy, csak ha szétberhelem a műanyag lapot, ráadásul van egy le-fel húzható 5.25''-ös takarólemez, amit ha lehúznák nem kapna levegőt a venti, mert lemegy a ház elejére. Amúgy se egy erőmű, @980 RPM-en ha megy, a vga-ig nem fújna semmit.
Lehet, hogy marad így, ahogy megterveztem, van még egy 8 cm-es venti, hőszabályzos, azt rárakom a vga-ra, a vga-n levő 8 cm-es Cooler Master-t pedig tetőre vagy valahova szívónak. -
pitman
őstag
válasz (Bundás) #793 üzenetére
A kis légszállítás nem gond, ezért kell megfelelő légcsatornát építeni. Esetleg nem is ezzel a ventivel kellene próbálkozni, hanem a vga alatti 8 centissel. Ezt kellene beépíteni a vga és a hdd blokk közé beépítendő légcsatornába kb félúton, 45 fokos szögben felfele a vga-ra irányítva. Ha jól tervezed meg, 1000 körüli fordulaton elégnek kell lennie mind a hdd-k, mint a vga szempontjából. Esetleg a hdd keretbe is kellene légterelőket tenni (nem tudom mennyi drive van benne), hogy a levegő a megfelelő helyekre szűkítve gyorsan áramoljon. Ezzel a megoldással jelentős hőmennyiséget tudnál kivinni a házból nagyon egyszerűen és halkan.
A 12 centist meg teheted valahova felülre az oldallapra, hogy kifele fújjon. -
Org
aktív tag
Nincs helyem hatulra rakni 12 centist, nem ferne el.
Ezert rakok inkabb ket 8 centist az legalabb elfer, de az is csak ugy hogy az egyik 8 centisnek van rendes helye a masiknak pedig en barkacsolok egy helyet a haz hatuljaba a leges legaljaba.''Nem Szabad Félned A Kudarctól, Játszd Végig A Játékot.''
-
(Bundás)
addikt
-
pitman
őstag
válasz (Bundás) #796 üzenetére
Pontosan úgy gondolom, ahogy rajzoltad. A csatorán én egy U alakú, műanyagból vagy pl kartonból készített csatornát értek, ami pontosan illeszkedik a venti átmérőjéhez, a hdd keret pereméhez, valamint a hátsó kivezető rostélyhoz. A csatorna alját az alaplap képezné.
Ha megfelelően van megépítve, és csak ott tud levegőt szívni ahol kell (a hddk között elölről) és a levegő csak hátul tud távozni, akkor hatékony a dolog. Természetesen minél erősebb a vanti annál nagyobb a hatásfoka, de 1000-es fordulat körül egy jobb fajta ventivel elégnek kell elnnie.
[Szerkesztve] -
pitman
őstag
válasz (Bundás) #798 üzenetére
Természetesen szögletesre gondoltam, mivel a hdd keret és a venti is szögletes, kereket is lehet csinálni, de macerás. Zárt lesz az, csak az alja az alaplap lesz. Szerintem így egyszerűbb megoldani és az alaplapot is hűtőd egyben (bá ez függ attól, hogy miként tudod a házban rögzíteni valamihez, pl a vga pereméhez stb., ha zárt formában egyszerűbb megoldanod, akkor csináld úgy). A hátsó kivezető alatt a pci csatlakozókártyák kivezetését értem a ház hátulján, de szerintem ennek a korábbiakból egyértelműnek kellene lennie, hiszen a lavagő csak ott tud kiáramlani a házból (vagy az oldalfalon vágsz neki egy lyukat és a csatornád végét oda építed ki).
-
Prego
senior tag
Hy
Adott az én házam: [link]
Benne egy Prescott S478 Celeron 2,8 amin egy Arctic Cooling Freezer 4 van.
Ma vettem egy 12cm es Coolink ventillátor.
Valahogy meg kéne oldani a leghatékonyabban a hűtését.
Vázolom a helyzetet:
A tápom hátulról szívja a levegőt, és továbbítja előre. a ház tetején nincs szellőzőnyílás.
A CPU hűtő is hátulról szívja a levegőt a bordákra.
A 12cm es ventillátornak nincs helye a házban, ezért drótokkal rögzítettem a DVD íróm alá és szívja ki a házból a levegőt.
A probléma a következő: a gép pillanatnyilag a szoba közepén van, és jó lenne visszarakni a helyére, nevezetesen a szobám sarkába. Sajnos itt felborúl az eddigi teória, mivel a sok kábel meg a fal miatt nem hiszem hogy elég friss levegőhöz fog jutni, tehát meg kéne fordítani a áramlás irányát, tehát elől a 3 db 5.25 ős helyen a Coolink beszívja, a CPU hűtőt megfordítom és akkor az is szívja, és akkor a meleg levegő elméletileg a hátső szellőzőkön távozna. A gondom csak aval van hogy a táp viszont hátulról szívná a felszálló meleg levegőt.
Szóval kérnék némi áramlástani segitséget. még néhány ventillátor illetve egy tápcsati - 3 pin átalakító még beszerelhető
KösszAki másnak vermet ás az a Stack Pointer
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- A fából készült műhold a jövő, a SpaceX-nek is ajánlanák
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xbox tulajok OFF topicja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- The Plucky Squire teszt
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest