Új hozzászólás Aktív témák
-
ilyennincs
tag
válasz
Piftuka #14398 üzenetére
Az általad nevezett fix 1200-as venti, az igazából nem fix 1200-as, hanem minden ventilátor a kapott feszültségtől függően "forog". Ezeknek a ventilátoroknak 3 pines csatlakozójuk van, ezért nem minden alaplap képes szabályozni/leszabályozni őket (a tiéd tudja).
Tehát mint bluyoo által linkelt oldalon is látszik pl. 5V-on 600 RPM-en üzemel az 1200-as ventilátor.
(Ebben látszik, hogy a gyári minimum 7V-os érték nem valós, mert a táblázat alapján már 3V-on elindulnak és akkor 411 RPM a fordulatszámuk.)A PWM-es ventilátort igazából nevezhetnénk simán ebben az esetben 1700RPM-esnek, viszont ennek a fordulata is a feszültségtől függ, és a megadott 800RPM-es értéket a legalacsonyabb kapható feszültségen produkálja, amin még működik, de ennek 4 pines csatlakozója van.
(Ez a gyári adat szerint volt, de az oldalon lejjebb erről is van egy táblázat, és ott látod, hogy 5V-on 477RPM-en működik és felmegy egészen 1739RPM-ig.)
Szóval ez igazából kb. 500-1700RPM-es ventilátor.Kiszámitási mód erre nincs, csak megsaccoltam
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Piftuka #14394 üzenetére
Mindkettő feszültségszabályzással oldja meg a fordulatszám beállítását csak a PWM-esnek az alaplapon levő hőérzékelő adja a vezérlőjelet(a negyedik vezeték) magyarul automatikusan emeli a fordulatot.
Mint a CPU hűtők.A nem PWM-esnek pedig az alaplapal állítasz be egy fix feszültséget ami meghatározza majd a fordulatszámot.Pl.:7V sillent 10V normál ......
Nekem jelenleg 3tűsre van kötve a PWM-es Coolink is és fixen van leszabályozva az alaplappal.
Magyarul nem PWM-es ként üzemel.A fordulatát nem tudom megírni mert az Aida nem jeleníti meg
A másik 800-on karistol.
Amit legutóbb linkeltem videón megnézheted hány V-t kell nekik az ekinduláshoz/fordulatszám.
Azt nem tudom megmondani hogy a lapod menyire szabályozná le -
Piftuka
veterán
válasz
ilyennincs #14397 üzenetére
"Lehet a hogy a PWM-es lesz a tuti, 800 RPM, szerintem azt se fogod hallani.
[..]
Szóval a PWM-es lesz a befutó szerintem is."Köszi!
Kérdezhetek még?
Az mitől van, hogy a "fix" 1200-as (de lehetne 2000-es, vagy 2400-as is) ventrit tudja a megadott értéknél lassabban - tehát akár 500-on is - futtatni a rendszer, de a 800-1700 közé "kalibrált" PWM-est nem? Ezt nem értem.
Egyébként ennyi erővel akkor a gyárilag "fix" 800-assal jobban járok nem? Egy ötszázassal olcsóbb, s akkor az elvileg min. 500 RPM és max. 800 RPM között fog forogni, nem? (Míg a PWM-es min. 800 és max. 1700 RPM között az általad elmondottak alapján.)
A másik...
A feszültségértéket a Coolink cég mindhárom SWiF2 modell esetében így tünteti fel: 7-13 Volt.
Amit írtál a 7 Volt-os fordulatról, azt mi alapján "számoltad ki"?
Honnan lehet tudni, hogy adott ventillátornak, adott feszültség mellett mennyi lesz a fordulata?
-
ilyennincs
tag
válasz
ilyennincs #14396 üzenetére
Lejárt a szerkesztés
, 7 V-on 500RPM-nél több lesz az 1200as ventilátor fordulata is. Szóval a PWM-es lesz a befutó szerintem is.
-
ilyennincs
tag
válasz
Piftuka #14394 üzenetére
A PWM-es SWiF2 elvileg 800 alá nem tud lemenni, viszont az 1200RPM-es SWiF2-nek valószínűleg ugyanúgy kb. 500 RPM lenne a fordulata.
Mondjuk az oldalon azt írjak, hogy 7 V-on indul csak el, ezzel az alaplap nem tudom mit tud kezdeni. Lehet a hogy a PWM-es lesz a tuti, 800 RPM, szerintem azt se fogod hallani.
-
theboobaq
aktív tag
válasz
szatyor1972 #14350 üzenetére
az igen
Valami nincs rendben a senzorral?
-
Piftuka
veterán
válasz
bluyoo #14371 üzenetére
"Piftuka én megvenném azt a SWiF2 120P abban legalább lessz tartalék mármint légszálítás.Meg ha már van +PWM-vezérelt csatlakozó használd ki.
mondjuk nem kötelező a SWiF2 de én erröl tudok csak véleményt."Én pedig hálás vagyok a véleményedért! Ahogyan minden segítő szándékú hozzászólásért!
A kérdésem már csak az, hogy gyakorlatban hogyan történik egy ventilátor fordulatszámának a szabályozása?
Úgy értem... mint azt kiderítettük, a házventilátorom nagy valószínűséggel nem PWM-es, s fix. 1200-as fordulatú, mégis 532-es fordulaton megy az alaplapom segítségével.
A lap visszaveszi a feszültségét a ventilátornak?
Számomra azért új mindez, mert 10 évig olyan gépet használtam, ahol az alaplap nem tudott ilyesmit. Abba, amikor csendes ventrit akartam, akkor alacsony fordulatszámú ventilátort kellett vennem, s az azon a fordulaton is pörgött végig.
S ha jól értem a PWM-es Coolink ventri ebben a lapban nem csak a gyárilag ráírt 800-1700 közötti fordulatokon fog üzemelni, hanem energiatakarékos módban ugyanúgy visszaveszi a fordulatát a lap 532-re, mint a fix. 1200-as fordulatú ventriét?
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Attila8006 #14390 üzenetére
Ahogy a kolléga mondja. Nincs ott para.
-
Attila8006
aktív tag
válasz
ilyennincs #14391 üzenetére
Köszi!
Akkor megnyugodtam hogy a hütés rendszer korrektül teljesít -
ilyennincs
tag
válasz
Attila8006 #14390 üzenetére
Szerintem teljesen jó! Ennél jobban semmi nem terheli meg...
-
válasz
ilyennincs #14378 üzenetére
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Attila8006 #14386 üzenetére
Szerintem korrekt. Nem nagy az eltérés IDLE és LOAD között. Esetleg egy prime95 tesztet rátolhatsz, hogy mennyi lesz a hőmérséklet full load-ban. Egy minőségibb pasztával azért még jobb eredmények is lehetnek. Jelenleg én is a "sima" fehéret használom, de a hűtőmhöz adott gyári pasztához képest észre is veszem a különbséget. +5 fokot veszítettem vele. Majd ha meg lesz az új kecója a vasnak, akkor kap egy pasztát is a prockó.
(#14383) Milka 78: Amiket most vettél majd elküldhetnéd a linket, honnan lehet beszerezni.
Kéne nekem is 1 db. Az F12-nek nagy a légszállítása, de a hangja is. Nekem is kettő van a vasban, de ha alapnál egy kicsit feljebb tekerem akkor elég nagy a szélzaj. De tolja a levegőt az tuti.
-
Attila8006
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne! most vettem egy Thermalright ultra 120 extreme procihütőt!
a procim amd phenom II 920 4x2800Mhz
alapjáraton 46-49fok a proci és a venti ami egy 12cm a hütésen 1400on pörög (alaplap vezérli)
mikor terhelem (metro2033)akkor felmelegszik 55-57fokra is.
mikor kilépek lassan vissza hüti 49-50fokra.
Fehér tubusos paszta van a procin!és jól ráhuztam a hütést a procira.
normális ez a hő?
válaszokat előre is köszönöm -
Nordic
Közösségépítő
Amint látom a képeket, a kerethez csupán csavarral rögzíted a meghajtót, majd betolod a kialakított sínbe. Ha jól látom a keretnek nincs semmilyen csillapítása, és ezért rezonálhaz, vagy esetleg kikopott. A legtöbb mai háznál van legalább a meghajtót fogó keretnek gumiból csillapítás kialakítva, de nálad ez nem hiszem, hogy kivitelezhető, mert akkor valószínűleg nem tudod majd betolni a helyére. Amit megpróbálhatsz hogy a csavar alá teszel gumialátétet, vagy a keret és a vinyó közé, vagy a keret és a csavar közé. Viszont ha eredetileg is így van megoldva, akkor nincs ötletem, miért rezonálhat, és hogy mi lenne a megoldás. Talán végső esetben ez vagy ez lehet a megoldás.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
ilyennincs #14380 üzenetére
Viszont az arctic f12 pro-k hangja bántja a fülemet(lehet,mert kívülről van felrakva,helyhiány miatt).Lehet be kéne iktatnom egy kapcsolót és csak vész esetére bekapcsolnom?A Felső 14-esektől meg fogok fázni.Rendesen veri a hónomat a huzat
-
Sziasztok! Van egy Chieftec házam és ilyen sínes elven tudom belerakni a merevlemezeket. Viszont rezonál és hangos. Van rá megoldás, hogy csökkentsem a hangját? (Rezgéscsillapítás)
-
Milka 78
nagyúr
Megjött a 2 dd Prolimax Red Vortex 14cm-es ventim.4 piros led van rajta,piros lapátokkal,szép nem túl erős fénnyel és átlátszó fekete kerettel.Eddig rendesen le vagyok nyűgözve.Nincs különösebb zaj amit kiad(mint a Xigmatek 14cm-énél),legalább is bántó morgó hang nincs.Viszonyítás képen 2db Artic F12 pro van kívülről felszerelve a ház lapjára,ami nem egy hangos venti,még is simán elnyomja hangba a 14cm-est.Igazság szerint 1/3 és full sebesség közt nem nagyon érzek hangba különbséget,de már 1/3 sebességen is tolja ki a levegőt,de nem egyszerű módon.A 87CFM-es adat úgy néz ki nem kamu és érezhetően erősebb mint a Swif2 120p 1500rpm-en ami még hangosabb is(persze az csak 12cm-es).A hatásáról anyit,hogy a Yasha végre hozza az adatait amiért megvettem.1.465v-n Prime alatt 52 fokon tartja a procit ha 1/3 sebességen megy a ház szellőztetés,de ha felcsavarom,lement 50 fokra.Ilyenkor már a procihűtő is csökkenti a fordulatszámot,tehát ha maxon pörgetném szerintem még menne ez lefelé.Az eddigi adataim durván 6-7 fokkal csökkentek.Összegezve ez egy halk és meglehetősen erős házventi ami még jól is néz ki és az ára is elérhető.
-
válasz
ilyennincs #14376 üzenetére
Ez lapátolja ki a meleget hátul a házból, szóval akkor ennél érezhetően halkabb, de közel hasonló légszállításút ne is keressek?
-
Valaki nem tudja esetleg az iparilag hangos Zalman ZM-F2 Plus 9cm-es ventinek a légszállítását, meg ha már honos topicban kérdem, akkor tudtok helyette ajánlani valami hasonló teljesítményűt, de JÓVAL halkabbat
-
bluyoo
nagyúr
Legyen akkor vízhűtés
Nem vagyok benne biztos de szerintem ánnál nagyobb hűtőt nemigen talál rá.
Piftuka én megvenném azt a SWiF2 120P abban legalább lessz tartalék mármint légszálítás.Meg ha már van +PWM-vezérelt csatlakozó használd ki.
mondjuk nem kötelező a SWiF2 de én erröl tudok csak véleményt. -
TaaT
nagyúr
válasz
ilyennincs #14366 üzenetére
igen, annyi különbséggel hogy IFX-es mert nem férne el mugen2-től
sCr89: nekem is TT V3 házam van
csak a fordulatszámban más a pwm, ha befér a slip stream akkor befér más 25mm vastag venti is oda.
-
ilyennincs
tag
(#14363) sCr89:
Ezt neked kell eldöntened, hogy mennyire számít a csendesség/teljesítmény, illetve hogy lesz-e szabályozva. Ha más, normális méretű ventilátornak nincs hely, akkor ez is jó lehet. Nem is tudom más gyártónak van-e ilyen vékony kivitelű ventilátora.(#14364) Piftuka:
Thermally monitored closed-loop fan control for all three fans that can adjust fan
speed as needed
Ez ha én jól értelmezem, azt jelenti, hogy mind a 3 csatlakozót szabályozza a lap. -
Piftuka
veterán
válasz
bluyoo #14360 üzenetére
Van 2db 4 tűs csatlakozó az alaplapon, s ezt tudja az alaplap:
"Hardware Monitoring and Fan Speed Control
The features of the hardware monitoring and fan speed control include:
• Intel Quiet System Technology, delivering acoustically-optimized thermal
management
• Thermal sensors in the processor and PCH, as well as near the CPU voltage
regulators and system memory
• Monitoring of system voltages to detect levels above or below acceptable values
• Thermally monitored closed-loop fan control for all three fans that can adjust fan
speed as neededFan Monitoring
Fan monitoring can be observed via the BIOS Setup program, Intel® Desktop Utilities,
or third-party software.""Ezer szerint a Coolink ventrik közül mindenképpen a SWiF2 120P-t kell vennem, ugye?
Mert a nem PWM-es "SWiF2 1200" és "SWiF2 1201" ventriket a gépem nem fogja tudni szabályozni a hőmérséklet függvényében, ha jól értem. Jól értem?
-
sCr89
tag
Hali mit gondoltok egy Scythe Ventilátor Slip Stream Slim 12cm (800rpm) vagy Scythe Ventilátor Slip Stream Slim 12cm (1200rpm) éri meg inkább? a 1200rpm nem hangos vmi személyes vélemény?
19.53 dBA / 19.40 CFM = 32 m3/h / DC12 V / 0.08 A (800 rpm)
21.71 dBA / 24.03 CFM = 41 m3/h / DC12 V / 0.17 A (1,200 rpm) -
TaaT
nagyúr
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Piftuka #14359 üzenetére
"A pwm egy vezérlési fajta, a lap tudja hőmérséklet függvényében állítani a venti fordulatát. Ehhez pwm-es venti kell és a lapon 4 tűs csatira kell kötni valamint a bios-ban a venti vezérlést pwm-re kell állítani. Ezt tudod finomhangolni a lap saját progijával. "
A nem pwm-es 3tűs ventiket bizonyos alaplapokkal szabályozhatod de fix fordulatértékékkel.Pl. nállam 3 mód halk normál és turbó.Mondjuk ez alaplapfügő.
Vagy bizonyos programokkal ill. hardverrel ha kompatibilisek a lapoddal.
Magyarul ha van több 4tűs csatid arra csak rádugod biosba beállít és kész. -
Piftuka
veterán
válasz
ilyennincs #14357 üzenetére
"Bármelyik megteszi."
Köszi! Akkor csak még annyit árulj el kérlek, hogy mi értelme van ennek a hangzatos "PWM" technológiának! Több gyártó külön kiemeli, hogy ilyet tud a ventilátoruk, s egy "-tól-ig" tartományban adják meg a ventri fordulatszámát. (Pl. a sokat emlegetett SWiF120P esetében is.)
Ha az alaplap a nem PWM-es ventrik fordulatszámát is tudja szabályozni, akkor mi értelme van a "gyárilg" PWM garantált ventriknek?
(#14358) bluyoo:
Köszi a tippeket bluyoo!
Körülnéztem, s a helyi boltokban is lehet kapni ezeket a ventriket. Ráadásul 5 év jótállást ad rá a gyártó. Magyarul, ha zajos lesz, vagy megáll 5 éven belül, akkor kicseréltetem, s kész.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
ilyennincs #14357 üzenetére
Én ezeket a tipusokat használom vagy 4hónapja és megvagyok vele elégedve.
És tényleg olcsóbb mint a többi tipus és nem rosszabb.(szerintem) -
Piftuka
veterán
Találtam olyan véleményt, hogy a Coolink a "gagyisz*r kategória", s 1-2 hónapon belül zörgősre rohad mindig. Ez nem hangzik jól. Persze lehet csak egy erősen elfogult negatív vélemény is.
A nagy kérdés, hogy nekem most PWM-es ventrit kell vennem, vagy a fentebb említett típusok bármelyike megteszi, s az alaplap ugyanúgy fogja szabályozni a fordulatot?
-
bluyoo
nagyúr
válasz
ilyennincs #14354 üzenetére
Csodára biztos nem képes de jó venti.
SWIF2 teszt CFM adatokal.
Váltótáblázat. -
Piftuka
veterán
válasz
ilyennincs #14352 üzenetére
Valóban igaza van. Viszont jó lenne tudni mennyi a helyes "átváltási" arány.
Az ő példájából - "Pl.:Levegő szállítás: 56.3 CFM /94.7 m3/h" - számítva (bármely gyártó oldaláról másolta is) kiindulva nem 0,58, hanem 0,5945.......
Persze ez minimális különbség. Az arányokat jól mutatja.
Mindenesetre nekem még mindig elég hihetetlennek tűnik, hogy míg a Cooler Master Ultra Silent "airflow" értéke 720 RPM mellett 11.27 CFM, addig a 800 RPM-es 35.02 CFM!!
Rendben... utóbbi kicsivel gyorsabb, de ez akkor is majdnem 3,5-szer jobb teljesítmény!
(1 m3/h = 0.58 CFM átváltási arány mellett.)
De nézzük az 1200 RPM-es modelleket, mert ott egyezik a sebesség:
"Cooler Master Super Fan 120 SU2" 1200 RPM; airflow: 44.73CFM
"Coolink SWiF2" 12 cm; 1200 RPM; airflow: 54.636 CFM!Tényleg ennyit számít az a 11 lapát?
-
ilyennincs
tag
válasz
Piftuka #14349 üzenetére
bluyoo-nak igaza van, mindkét gyártó más mértékegységet használt.
1 m3/h = 0.58 CFM?ezzel számolva.
Coolink ennyivel erősebb lenne?
De mint már mondtam, hogy ez mennyire reális és hogy melyik gyártó hogy mérte le, azt nem tudni.
Olyan embert kellene találni, akinek van/volt mindkettő. -
Nordic
Közösségépítő
válasz
szatyor1972 #14350 üzenetére
Nem fázol a géped mellett?
-
Piftuka
veterán
válasz
ilyennincs #14346 üzenetére
A színe nem számít, hacsak nem világít.
A Cooler Master Elite 335 házam előlapján "átszűrődve" ugyanis elég hülyén nézne ki ez a "neon-citromsárgás-zöld" szín.
Egyébként sem vagyok oda a "csilli-villi" dolgokért. Az egyszerű, konzervatív, világítástól mentes házakat kedvelem.
A Coolink jónak tűnik, de tényleg nem ártana tudni, hogy a Cooler Master 12 cm-es ventrikhez képest milyen teljesítményt nyújt levegőszállításban!?
Utóbbinak ugyebár ott van az "Ultra Silent" változata, amely garantáltan maximum 13 dB (a gépemben valószínűleg még halkabb lenne az 500-as fordulatra szabályozás miatt).
Azt viszont a legolcsóbb helyen is min. 700-800 forinttal drágábban adják.
A SWiF2 esetében viszont szimpatikus a 11 lapát; feltételezem, hogy ennek köszönhetően alacsonyabb fordulaton is több levegőt mozgat meg, mint a Cooler Master 7 db lapáttal szerelt modelljei.
Vagy tévedek?
A másik "örök" kérdés: ugye jól tudom, hogy a csúszócsapágyas ventri mindig halkabb, mint a golyóscsapágyas, és bár rövidebb élettartammal rendelkezik, nem lesz soha "csapágyhangja", hanem megáll?
A SWiF2-ben alkalmazott "hidro-dinamikus csapágyról" viszont nem tudok semmit.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Piftuka #14343 üzenetére
Több mint valószínű más mértékegységet használ a két gyártó .
Ezért is egy-két honlapon már többféle képen is megadják az értékéket.
Pl.:Levegő szállítás: 56.3 CFM /94.7 m3/h
Abból kiindulva amit írtál a Coolermaster CFM-ben adta meg a légszállítást.
theboobaq
Bőven.Maximum operating temperature 55 - 71(°C) -
ilyennincs
tag
válasz
Piftuka #14343 üzenetére
Személyes tapasztalatom nincs a Coolink Swif2-vel, viszont én úgy tudom hogy az egyik legjobb ár/érték arányú ventilátorok a piacon. Főleg ha a csendesség is szempont.
A levegőszállítási mennyiséggel az a baj, hogy minden gyártó máshogy méri, szóval erre így nem lehet adni. Az biztos, hogy nem mozgat ötször több levegőt.
Egyébként én a Coolinket venném, főleg ha még olcsóbb is, és nem számít a színe.(#14345) theboobaq:
Szerintem jók! -
theboobaq
aktív tag
Rendbe van a gépem ezekkel az adatokkal?
Alapjáraton:
100%-os terhelés alatt ( Video exportálás):
Az AMD hűtőm gyári.
-
Milka 78
nagyúr
Végre megoldódott a hűtőm körül probléma amit én okoztam(user error).Na szóval aki Scythe Yasha-át szándékozik venni...le ne cserélje a gyári ventit.Én is lecseréltem 2db Swif2-re,mert hogy a Mugen2-esnél is jótékony volt a hatása.Csak azt felejtettem el,hogy a Yasha-án újabb nagyobb légszállítású venti van.Most egy ventivel jobban hűt mind két Swif2-essel.Van rajta egy hátlapi potméter is ami a BIOS-sal kombinálva eléggé tág fordulatszám és hang beállításokat tesz lehetővé(beállítod mondjuk High-ra és azt tovább vezérled BIOS-ból).Most 1.465v-n is megfogja a procit 56 fokon amit még lejjebb tudnék szoritani még egy ventivel(úgy,hogy nincsenek felső házventik),igaz ilyenkor már 2000rpm-en pörög és van is hangja,de egy agyon feszelt AMD-nél nem ezen kell gondolkodni.A fenti feszültségen a 2db.Swif 2-es elhasalt(ez sem volt halkabb) és 62 fok felett fagyott+restart.A gyári venti is 1200rpm felett kezdi tudatni,hogy ott van,de inkább szélzaj mint motor hang.2000-en sem veszélyes mondjuk a 6870-es fullon járó hűtéséhez képest.
Összefoglalva a Yasha egy nagyon halk hűtő erős hűtési teljesítménnyel,és ha kell(nyári kánikulában)van benne tartalék,viszont AMD-s rendszereknél csak alsó tápos nyitott tetejű házakhoz ajánlott(Intelre bárhogy fel lehet rakni).
-
Piftuka
veterán
válasz
ilyennincs #14342 üzenetére
Köszi! Azt hittem, hogy a szabályozott ventilátorok esetében mindig egy "tól-ig" RPM értéket adnak meg. Pl.: 800-1800 RPM. Ezek szerint nem ezen múlik.
Egyébként van még egy szabad csatlakozó; arra szándékozom rákötni.
Csak egy dolgot nem értek... Felkeltette érdeklődésemet a "Coolink Swif2" ventilátorcsalád: [link]
Ha jól tudom, az "Airflow" (vagyis "levegőszállítási mennyiség") értéket a gyártók m3/h mértékegységben adják meg.
Ebben az esetben viszont nem világos, hogyan tud a 12 cm-es 800 RPM-es Swif2 60,4-es értéket felmutatni...
a Coolermaster fent említett 1200 RPM-es modellek 44 körüli értékeivel szemben!?
Az 1200 RPM-es Swif2 94.2-es értéke ennek több, mint a duplája!
Ezek "kamu-adatok", vagy tényleg ennyivel jobb a Coolink Swif2-es ventilátor?
Mert ha tényleg ennyire jó, akkor egyértelmű, hogy egy 800 RPM-es lesz az ideális választott. Fele annyiba kerül, mint a Coolermaster fentebb említett 720 RPM-es "Ultra Silent" modellje, s annál ötször több levegőt mozgat meg azonos idő alatt.
-
Piftuka
veterán
válasz
ilyennincs #14340 üzenetére
Szia!
Köszönöm a segítséget! Ezt a tesztet még nem láttam, de az információ alapján keresgéltem, s alighanem megtaláltam a kérdéses típust:
"Original fan for most of coolermaster chassis.
(A12025-12CB-3BN-F1)"A honlapon a termékek között tehát ezért nem találtam. Gondolom a házaikba szerelik; külön nem forgalmazzák.
A külön is megvásárolható 12 cm-es "standard", 1200 RPM-es ventilátoraik neve:"Silent Fan 120 SI1" és "Silent Fan 120 SI2".
("R4-S2S-12AK-GP" és "R4-S2S-124K-GP" típuskódokkal.)Az alapvető tulajdonságaikban nem látok sok különbséget.
Most már ennyivel is okosabbak vagyunk.
A kérdés most már csak az, hogy a forgalmazott: [link] 12 cm-es Coolermaster ventrik közül melyik a házba szerelthez hasonlóan fordulatszámszabályozós?
Esetleg manapság már mindegyik olyan?
-
ilyennincs
tag
-
Piftuka
veterán
Sziasztok!
Egy Coolermaster Elite335 házam van: [link]
Hátul egy 12 cm-es ventilátor van gyárilag, s szeretnék előre is egy ugyanolyat, de nem tudom, melyik típus lehet. A ház ismertetésénél nem írják, a ventilátoron pedig nincsen semmi felirat, csak egy hologramos matrica. A sebessége a rendszeremben 532 RPM.
Ránézésre ilyen van a házban: [link] (Ultra Silent "SAF-S12-E1")
A fent olvasható adatok szerint az "Ultra Silent" viszont 720 RPM sebességen üzemel.
Ettől még lehet ugyanaz a két ventilátor? Elképzelhető, hogy az alaplap szabályozza le 532-re a gépemben?
(Intel DH55HC alaplap, Core i5-760 processzor.)
Előre köszönöm a válaszokat!
Üdv: Piftuka
-
radi8tor
MODERÁTOR
230mm-es ventillátort milyet ajánlanátok? Világíthat is kéken, de nem létszükséglet. A ház oldalára kellene.
-
lalimano
tag
válasz
Nordic #14328 üzenetére
Azért nem töltöttem ki, mert majd nyár elejére tervezem a gépújítást (most 2,6-os celeronom meg 64Mb-os Nvidiám van
), addig meg nézelődök. Nagyon úgy néz ki, hogy egy AMD Athlon II X4 635 AM3-mas procit meg GTS450 videókarit veszek
(#14333) Zohan: Láttam is azt a hirdetést, és komolyann gondolkoztam rajta meg az Enermax Apolishon is, de kicsik (gondolom a 14 centis halkabb)
Milka 78: Sokat segítettél, köszönöm szépen Ez az oldal, amit ajánlottál, nagyon jó, majd nyárig még nézelődök
Egyébként nekem nem is annyira a teljesítmény meg a hangerő számít, mint a kinézet -
umnapista
csendes tag
Köszönöm a tanácsokat!
-
Milka 78
nagyúr
válasz
umnapista #14329 üzenetére
Szeva!Elől,oldalt beszív,hátul és a tetején kifúj...8 centis ventitől ne várj csodát.Nekem csak a Sharkoon 8cm Silent Eagle 1000rpm-mel van tapasztalatom.Ez halk,de a 2000 számomra már hangos,érdemes leszabályozni...Az Artic F8 prot még kipróbálhatod.Árban jobb és álltalában halk ventiket gyártanak.
-
umnapista
csendes tag
Sziasztok!
Venni akarok a házamba két 8 cm-es hűtőt. Az egyiknek a ház tetején van hely csinálva, a másiknak pedig a ház hátulján a tápegység alatt. A kérdésem az lenne, hogy milyen módon helyezzem el őket? Úgy hogy kifelé fújják a levegőt a házból, vagy az egyik kintről szívja befelé a másik pedig bentről fújja kifelé a levegőt? Előre is köszi.
Ja igen, és milyen 8 cm-es ultra halk de hatékony, 3 tűs ventit tudtok ajánlani?
-
Milka 78
nagyúr
válasz
lalimano #14326 üzenetére
Igen ahoz adnak,de a tt-hez nem tudom
Én is az Enermaxra hajtottam,de baljuk be nem egyszerű ha 25 ropit kell kiadni ventikre(Nekem 2x14cm+2x12cm kellett volna.Én ezért Prolimatech Red Vortex Red Wings-eket rendeltem,mert szép is,de főként kell a hűtési teljesítmény,mert kohó a gépem.Amúgy nézz szét a Pc Gear-ben,mert eléggé szép válastékuk van...
-
Milka 78
nagyúr
válasz
lalimano #14320 üzenetére
Na csak neked->Thermaltake A2449 CYCLO.
Ui:Sőt mi több....
-
Milka 78
nagyúr
válasz
lalimano #14320 üzenetére
Na csak neked->Thermaltake A2449 CYCLO.
Ui:Sőt mi több....
-
lalimano
tag
válasz
Nordic #14319 üzenetére
Hát akkor arról az órásról letettem (közben találtam Ebay-en kb 45 000Ft-ért, az meg már rengeteg egy ventiért),
Egyébként csak a Thermaltake gyárt ilyen iFlash ventiket? Mert nincs semmi viszonyítási alapom (Másik gyártó hasonló termékét tudtok ajánlani?) -
Nordic
Közösségépítő
válasz
lalimano #14318 üzenetére
Ezeket nem kapsz boltban. Az ilyet ügyes elektroműszerészek csinálják, tudom mert nekem is volt hasonló a sulimban annó. Ő egy országos versenyen 3. lett egy hasonló faliórával, de a "mechanikája" ugyanez volt. Ez halott ügy boltból, csak ha valaki neked megcsinálja.
-
-
Milka 78
nagyúr
válasz
lalimano #14314 üzenetére
Enermax Apollish Vegas és az Iponban,Pc Gear-ben is lehet kapni.Egy kis infó róla.Viszont zokogni fogsz olyan drága.
-
steewcv65
őstag
Hali!
Olyan kérdésem lenne h egy ilyen procira milyen procihűtőt ajánlotok:
amd 6000+(3100mhz x2)
Most jelenleg egy Cooler Master hyper TX2 van rajta!Húzni szeretném és amikor már húzom akkor igen cask fel megy 100%os terhelésen (progival,2magterheléssel)62-67 c°-ig!
Várom a tapasztalatokat ,hogy kinek van ilyen processzora mondjuk vagy tapasztalat!?
Én ezt néztem rá:
http://www.scythe-eu.hu/index.dw?mit=100&kezd=0&termek_id=173&t_kat1_id=1EGY HALK GÉPET SZERETNÉK!!!!!!!!!Vízhűtés nem érdekel!
Előre is köszönöm mindenkinek!!!!! -
lalimano
tag
-
Milka 78
nagyúr
válasz
ilyennincs #14312 üzenetére
Simán!
Elméletileg keddre jönnek meg.Oldalra is teszek 2 erősebb ventit,de kívülről szerelve(belülről csak egy fér el).AC 12f pro-k mennek rá mert az legalább halk,tesztek szerint van benne kraft,1000 ft és van rajta védőrács is.Kiderül ért e valamit az egész mizéria.Csak azért nem fáj annyira,mert amúgy is haldokolt 2 gyári aerocool ventim és nem csak gyenge de még hangos is volt.Ígyis-úgyis invesztálnom kellett volna bele...
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Nordic #14307 üzenetére
Kettő Prolimatech Red Vortex megy bele.Elég jókat olvastam róla és a 12cm Revokhoz képest eléggé impozáns teljesítményt tudnak produkálni.
-
Nordic
Közösségépítő
pl: Mugen 2
Noctua NH-U9B
Coolink Corator DS
Alpenföhn MatterhornEz csak néhány, de szerintem mindegyik jobb akár a hűtési teljesítményt, akár a hangot nézed.
(#14306) Milka 78:A 140esektől azért sok csodát ne várj, max. kicsit magasabb fordulaton fogod a hangjukat észrevenni.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
ilyennincs #14305 üzenetére
Most próbáltam 1.465v-n felső ventiket kiszedtem és 61 foknál meguntam.Úgy érzem a felső ventik nélkül gyengébben muzsikál,hiába kicsi ma hely.Mindegy,mert már megrendeltem a 140-eseket.Majd kiderül,hogy mit hoz a dolgon.
-
ilyennincs
tag
válasz
Milka 78 #14303 üzenetére
Hát, próbáld ki, hogy kívülre rakod a mostani Revo-kat, szerintem sokat nem fog hozni, de hátha.
Ha nem hoz sokat, akkor a Revo-k helyett vegyél jobb 120mm-eseket, ha láthatóan sokat hoz, akkor el lehet gondolkozni 140mm-eseken is, de nem feltétlen jobb a nagyobb átmérő... -
Milka 78
nagyúr
válasz
ilyennincs #14302 üzenetére
Szeva!Mint fent említettem 2db. Swif2 120p-s venti van rajta,csak amikor a kép készült még nem volt rajta.A 2db 140-es le lesz szabályozva,de amikor meghúzom a procit,akkor inkább a teljesítmény dominál és ez volt a leghúzósabb amit ebben az árban találtam.A probléma az,hogy túl közel van a ház és a proci venti egymáshoz és úgy érzem akadályozza az áramlást.Ezért arra gondoltam,hogy lecserélem erősebb 140mm-es ventikre a mostani Revo 120-asokat és kívülről szerelem fel a tetejére(ventiráccsal),hogy nagyobb legyen a légtér a procihűtő felett,mert baromi nagy a zsufi.Olyan érzésem van mintha a procihűtőből nem tud távozni a meleg levegő,mert beleütközik a 120-as ventikbe és onnan "visszaveri a hűtő tömbre.Talán ez megoldást jelent...
-
ilyennincs
tag
válasz
Milka 78 #14297 üzenetére
Szia
A Yasha-n azt a ventilátort tedd át alulra, és úgy, hogy a hűtőbordára fújja a levegőt.
A gyári megadott cfm értékekkel az a baj, hogy minden gyártó máshogy méri, ezért ez alapján össze sem tudod hasonlítani a ventilátorokat. (gyakran közük nincs a valósághoz)
A lian-li ventilátorokat ismerem, azok hangosak lesznek, abban biztos vagyok, hiába csak 1000 rpm...
Egyébként a hőfokok rendben vannak? Mert ha igen, akkor szerintem felesleges ennyit foglalkozni ezzel...
A lényeg az, hogy elől és alul ha van ventilátor akkor azok befelé szívjak a levegőt, amik a ház tetején és hátulján vannak, azok pedig kifelé.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Renault, Dacia topik
- Hálózati / IP kamera
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Dark Souls sorozat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest