- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- Androidos fejegységek
- Bluetooth hangszórók
- Egérpad topik
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
TitiRii
senior tag
havernak anno még eléget a 366 os cerkája minden kiment cska a ram maradt meg..
ugyan igy néztük mi szált el és mi maradt meg. proci volt az utolsó.
mikor beraktam a procit az én deszkám is elhalt(leolvadt 2 tápkocka :)
hálistennek javítható volt, csak egy ppga átalakítot 2 ellenálást és a tápkockákat kellet cseréni a deszkán :( -
Lortech
addikt
Nekem is attól szállt el a legutóbb az 1ik gépemben az alaplap, mert már hülyére volt kopva a táp-alaplapi csati, be volt kormozódva, meg néha meg kelett birizgálni, hogy életre keljen. De nem vitt magával semmit, még a táp is jó volt. OFF ...egy darabig amíg ki nem nyírtam: beledobtam egy jó ''kis'' aludrótot a (felnyitva). szikrázott is, meg le is verte a biztit. gondoltam, ha már bizti akkor hívjuk ki a biztit. előtte azér' jól telepakoltam lomokkal: ki a 20-as maxtoromat be egy 1gb-os WD-t, meg egy ISA-s hangkarit, meg kicseréltem a vidkarit egy hibás Gf2-Ti-ra, belekerült egy szar FDD meg egy CDíró is. Kijött a kárfelmérő, elvitte a bevizsgálni a cumókat. két nap múlva hív, hogy minden tönkrement benne: JUJ. 10 e pénzt kellett rádobni egy 2GHz-es Celeron(cs)ra, köszike!!!
ON -
Lomos
aktív tag
hetvegen megegett az irodank melletti elosztoszekrenyben a biztositektabla. Kijott elmu, fatablan (!) vannak a biztositekok, szal nem nyultak hozza.
Kedden elkezdett kattogni a vinyo, meghalt. Szerdan nem indult a gep, csak 2x, azt is veletlenul. Tap meghalt.
Ha ez a digok miatt volt, akkor bojkottalom az idei sielest :((( -
Cane
őstag
Mint később kiderült: nekem tönkrevágta egy (odegen táp a 80gb új vinyómat (ekkor még nem tudtam pontosan mi szállt el, ill. mi vitte el a másikat csak amperszag volt). Mikor megtaláltam a 80gb vinyó elektrónikáján a koromfoltot és a szag forrását, kivettem a gépből és gondoltam ez adta meg magát. Ekkor a második vinyóm még a gépben maradt és ismét beindítottam a gépet hogy felismeri-e vagy egyáltalán lássam sérült-e még valami. Ekkor ismét egy pukkanás és meghalt az másik vinyó is is. & aztán gari.
-
peterqe
aktív tag
Otthon (mer'ugye vidékről Pestre kell jönni normális munkahelyért...) végponton lakom, és van a közelben egy gletter (gy.k.: ''farönk vágó, deszkagyártó'') gép, ami működés közben olyan mértékben megterheli a hálózatot, hogy diszkózik tőle a lámpa.
Ez folyamatos feszültségingadozást jelent. Túlfesz azonban sosincs, csak ''kevés fesz''. Nekem több gépem is ment hosszú ideig ilyen körülmények között, semmi bajuk nem lett.
P.S.: Jobbfajta tápokban van túlfesz védelem. (remélem soha nem lesz rá szükségem) -
Megnéztem a cuccokat.
Szerencsére ''csak'' az alaplap szállt el. Rámértünk a tápra és működőképes, persze ettől függetlenül egy márkásabbat szerzünk helyette. (Coolink 300W 3 év garival)
A processzort még nem tudtam kipróbálni. -
proximus
senior tag
Háát ez az elfüstölés szerintem attól van, hogy nem érintkezett rendesen az a pár ''bűnös'' érintkező(lehet csak eloxidálódott), ami ráadásul pont nem kis ''kakaót'' szállít. :(
-
JC
tag
Én a helyedben rá mérnék mekkora a feszültség a konnektorban. Ha alacsony és a szomszédoknál is hasonló a probléma írjatok levelet a illetékes áramszolgáltatónak és neki intézkedni-e kell a feszültség szabványos éártékének betartásáról.
Ha nálatok alacsony a feszültség, és a környéken máshol nincs gond, akkor a lakásban kell egy szerelővel átnézetni a vezetékeket mert ott lehet a probléma. -
JC
tag
Az olaszorszáhi áramszünet miatt a nagy Európai rendszerben megnőtt a betáplált teljesítmény (mivel az olaszországi terhelések leváltak), a frekvencia a nagyobb teljesítmény miatt megnő, és ez mutatja, ha a rendszerben a terhelés kisebb a bevitt teljesítménynél. A termelés nagysága miatt kellet Pakson és Dunaújvárosban az erőművek termelését csökkenteni.
Ha forditoot vagyis a terhelés nagyobb mint a termelés akkor esik a frekvencia. Ilyenkor viszon ta fogyasztást kell csökkenteni le kell kapcsolni egy-két fogysztót megakadályozandó a rendszer összeomlását. Ilyen történt az év elején Mo-n a nagy hideg miatt egyes erőművek (szenes, olajos) nem tudták az előírt teljesítmény bepumpálni a rendszerbe.
A fenti események nem produkálnak az általatok leírt hasonló tüneteket. -
Kakumix
senior tag
Nekem pár hete elkezdett lefagyogatni a gépem, ilyenkor pislákolt az íróasztalon lévő lámpa is gondoltam áramingadozás. Beszereztem egy túlfeszültségvédő elosztót, gondolván az elég lesz. Múlt héten egyszer megint lefagyott, majd nem indult el 2 winchesterem :(( . Abból kiindulva, hogy a túlfesz. védő a helyén volt arra gondoltam, hogy az alacsony feszültség ill. az ingadozás volt a hibás vettem egy szünetmentest. Tegnap a szünetmentes kb. fél órán át ki-be kapcsolgatott (feszültség vagy az áramerősség nem volt megfelelő neki), de a gép ment tovább.
Következtetés: nem árt egy szünetmentest beszerezni, ami drágább, de szerintem megéri a különbséget. -
Ahoj!
Kezdetek kezdetén volt egy 120W-os gépem, rákötve CD-író, CD-ROM, satöbbi. Nos, a havernak megmutattam, hogy ezt evvel a kapcsolóval át lehet váltani 115V-os üzemre. Nos, a kapcsoló úgy maradt, én meg adtam rá kakaót. Szerencsére csak a táp, meg a kislemezmeghajtó vált köddé. :))
Most mindkét tápomon le van pillanatragasztózva az a kép kapcsoló a bizti kedvéért. :))
Üdv: Balu -
Goose-T
veterán
Bazzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz!!!!! Tegnap délután én is majdnem szétvágtam a gépemet! Beraktam egy házi készítésü infraportot, aminek a csatlakozói ki voltak véve a müanyag izébôl. Nem nyomtam eléggé rá a csatlakozót és mozgott az alaplapon. Picit megmozgattam és összezárt az 5V a földeléssel, tatahalál!! Szénné égett a drót szigetelése, gép összefosta magát. De a végén semminek sem lett semmi baja, még az infraport is jól müködik. Kicsit mákom volt.
-
rog
addikt
az ocseim hasznalnak ket 220 sujtottota gepbol csinalt p1-est. az egyik edo-ramon meg korom is van.. :)
annyi baja ven, hogy az alaplap neha elbizonytalanodik, a rakotott hdd-k szamat illetoen. olyankor ki kell venni a hangkartyat, vagy par drive-ot. es akkor ujra magahoz ter :D -
-
Jó tudni hogy ilyen sok haszna van a biztosítéknak. :)
Itt a táp teljesen ép és működőképes maradt, azon kívül hogy a műanyag csatlakozója szétolvadt és az alaplapi tápcsatlakozóról is letört egy darab mert másképp nem lehetett kihúzni. De a táp nem égett és épek az alkatrészek, az alaplapi via chipset viszont kormos lett. -
válasz
Deadexpert #7 üzenetére
Így már nyugodtabb vagyok. A CPU-t én sem tettem volna bele a saját gépembe, ezt valahogy másképp fogjuk megoldani.
-
biga
őstag
válasz
Deadexpert #7 üzenetére
Pedig pont a proci az, ami rendszerint megússza! Vagy ha nem, akkor már kárt sem tesz semmiben!
-
Deadexpert
tag
Egyszer teszteltem így alkatrészeket. Én is nagyon féltem, hogy esetleg majd az én gépem is elszáll, ezért inkább apám régi gépén próbáltam ki. (Az ő gépében olcsóbb alkatrészt cserélni.) Végül semmi baja nem lett a gépének.
Az alkatrészek közül a CD meghajtó és a memória élte túl. A procit nem mertem berakni a gépbe. HDD, VGA, FDD stb. mind elszállt. -
Nowhereman
őstag
Akár még a billenytűzet is elszálhat/tapasztalat/ de van amkor egy deszkacserével megúszod. Nyugodtan tedd bele az alkatrrészeket egy másik alaplapba. tapasztalatom szerint egy rosz alaplap szokta kiírtani a környezetét/Tapasztalatom: abit iBX/, mintsem fordítva...
-
Ez jó hír.
Ami gyanús nekem hogy a tápban a biztosíték ami a hálózat felől védi a tápot, nem égett ki, és pont az alaplapi csatlakozó égett el.
Ez normális jelenség egy tápnál?
Nem lehet hogy ebben az esetben a géptől jött a probléma, és valamelyik alkatrész okozhatta a problémát?
Persze csak találgatok. -
Ploszi
senior tag
eddig csak olyanalkatrészeket próbálgattunk, ami tápelszállás után volt, ezekkel nem volt gond :)
-
Hello!
Ismerősöm nem rég hívott hogy elfüstölt a gépe.
Az alaplapi tápcsatlakozó égett teljesen szét. (Epox lap)
Ami érdekes hogy rámért a tápra és működik ráadásul a benne levő biztosíték sem égett ki. (Noname Acorp táp) Az alaplapon a kondik épen maradtak, de a Via chipset picit kormos lett. :)
Nekem kellene segítenem majd megnézni hogy a többi alkatrésze CPU/vinyó/vga/cdíró stb. működik-e.
Az lenne a kérdésem hogy a többi alkatrész kipróbálása jelent-e veszélyt a gépemre?
Különösen a vga-tól félek mert a meghibásodás előtt a kártya gyakran szemetelt már biosban is. (Hercules Ati all-in-wonder)
Ez vajon lehet a táp miatt?
Tehát tesztelt már valaki hasonlóan meghibásodott gépből kivett alkatrészeket?
Van valéakinek tapasztalata hogy ilyenkor melyik alkatrészek szállnak el a gépből?
kösz a segítséget
Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Formula-1
- Mobil flották
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest