- Gaming notebook topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen asztali médialejátszót?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Már az MSI-nek is van 500 Hz-es QD-OLED monitora
- Objektívek topikja
-
garga pista
őstag
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Megosztom a driver pakk -hoz a linket ismét, nagyon sokszor kapok még mindig mailt, hogy a régi driveos linken hozzáférést kér valaki. Fent van nyilvánosan, de sajnos valamiért a régi hsz-t találják meg sokan (gondolom Google oda visz).
Tehát mindenféle Leadtek Winfast Tv kártya drivere, PVR2 telepítő, stb. letöltése ITT
Van egy BTFLASH.ZIP, azt csak az használja, aki tudja mire való, valamilyen chip ID-t lehet helyreállítani vele, korábban volt szó itt a topikban róla.
Segíteni sem privátban, sem mailben sem tudok a kártyákkal/driverekkel kapcsolatban, már régen eladtam őket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szab.tam
nagyúr
válasz
#65675776 #7263 üzenetére
ok, megértettem.
nem kell többször hangsúlyoznod, hogy a rátelepítéssel is működik. 100-ból 99x. de nálam akkor is ez hozta a megoldást. azaz ez után állt helyre. hogy pontosan mi volt az anomália oka, utólag nem fog kiderülni. de mivel a tünetben volt egy igen hasonlatos jelenség, ezért bátorkodtam javasolni a nálam célravezető utat. mégha szerinted logikátlan, akkor is....
akkor ha ezt az uninstall mókát nem játszom el, lehet, hogy még ott topognék.
az is lehet, hogy semmi köze nem volt az uninstallnak a megjavuláshoz, csak pl. egy + win restrart kellett neki.
de mi van, ha a 100-ból 99 arány romlik 98-ra....noranti
csökkentett módban csináltad? mert először nem csökkentettben unistalláltam, és utána hibával megállt a telepítés. -
szab.tam
nagyúr
válasz
#65675776 #7241 üzenetére
ok.
de nálam akkor is részben a csökkentett módos uninstall oldotta meg a problémát.
előtte a 3.39 második telepítésekor már volt egy piros x-es hibaüzenet. ezek után az uninstall panelnél a listában 2 db. prv is volt, amiből az egyiket már nem is engedte eltávolítani, csak csökkentettben.nálam valami összetetteb gubanc lehetett, de most már a 3.33-al teljesen tökéletes, pci audio is van, de csak a 3000-en. de az elég.
és megint köszi mindent.
más.
tudom, hogy nem vagy ebben illetékes. de kicsit felbuzgott bennem a kurc vér.
hosszú idő óta többen szajkózzuk, hogy az utolsó hsz-t lehessen 5percig mindenképpen, és utána a végtelenségig szerkeszteni a következő hsz megszületéséig. ez ennyire kib***-ul bonyolult? ugye milyen jó volt negyed órával később beleszerkeszteni moderátori jogosulstággal élve a hsz-odba? hogy nem kellett újat írni, tök feleslegesen. és ezt hiába kértük több helyen, többen. vagy le sem fos senki, vagy odavágják az illetékesek, hogy máshol még rosszabb.
félre ne érts! nem veszekedni akrtam, pláne nem veled. csak ez a dolog már régóta nagyon bosszant. és van pár olyan topic, ahol folyamatosan írkálom a passzív hűtésű kisérelteim tapaszalatait, és sokszor van 2-3 hsz-om egymás után, időtúllépés miatt... -
szab.tam
nagyúr
válasz
#65675776 #7228 üzenetére
uninstall, restart, install, restart. (rendesen, nem magától kivételesen...)
most már elértem azt, hogy az 1. tunert sem nyitja meg, következés képpen nincs legördülő lista sem, hogy a másikat válasszam.
remek. egyre jobb...
most már nemcsak hangom nincs, hanem képem sem...
-
szab.tam
nagyúr
válasz
#65675776 #7225 üzenetére
na, írhatom újra, mert az előbb írkálás közben nyitottam a tunert, és elszállt a win is....
tehát.
régen a nyitáskor kereste a szabad eszközt, és sorban megnyíltak. bezárási sorrendet, helyet megjegyezte.
most niytom az 1-t: 3000. ok.
nyitnám a következőt. a 3000 helyén újból a 3000-et akarja hasznáni. nem engedi ugye.
de ha az elsőként megnyitott 3000-et átállítom a listábaóla 2000-re, akkor a 3000 megnyílik a következő ablakban.
bezárás után megin csak a 3000-et akarja megnyitni.mos tmár ott tartunk, hogy pvr megnyitáskor 2x újraindult a win. (rögtön sötét képernyő, még üzi sem volt.) itt valami igen komoly bug lesz. ilyet egyszer csinált a gép régebben. az is hangeszköz volt. skype. amikor hívást akartam indítani, win restert. egy skype reinstall megoldotta. asszem, most is az lesz....
nincs olyan általános beállítás, mint a felvételnél, hogy a soron következő szabad eszközel nyíljon?
-
szab.tam
nagyúr
válasz
#65675776 #7223 üzenetére
feltettem a 39-et. a pvr3000 szépen megnyílik, hang is váltható. ok.
de a pvr2000 rányitásaokor nincs kép a 2. tv-n: "hiba a képalkotás során"na látod? az ilyenek miatt nem szoktam mindenáron driver-t frissíteni. csak akkor, ha konkrétan van valami, amiért kell...
sosem értem azokat, akik akkor is mániákusan frissítenek, amikor minden jól működik....
-
mapalka
csendes tag
válasz
#65675776 #7177 üzenetére
Az alaplappal, integrált hangkártyával össze van kötve, és a tuner is ki van választva.
Összefoglalva:csak monitor csere volt, előtte kifogástalanul működött, most a tunernek nincs hangja, felvételkor sincs, de a régebbi felvételek PVR lejátszásakor van hang. Minden egyéb programnál (VLC, WMP, CD lejátszó, rendszer) van hang.Újratelepítettem a Globál drivert, PVR2-t, de a helyzet ezidáig nem változott. -
BigBlackDog
veterán
válasz
#65675776 #7166 üzenetére
Egy kb. tíz éves UHF antenna van a tetőn. Kb. ilyen. Akkor ezek szerint ez nem használható digitális TV-hez annak ellenére, hogy az UHF analóg TV sáv vége 800 MHz körül van, ha jól tudom?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
#65675776 #7160 üzenetére
Ma sikerült beszereznem egy aktív erősítőt, két kimenettel. Valakinek esetleg van tapasztalata, véleménye erről a típusról? Drasztikusan megváltozott a helyzet
. A TV értékelése alapján a jelerősség 10-15 %-ról, 60-70 %-ra, a jelminőség 50-60 %-ról, 100 %-ra ugrott az erősítő hatására.
A PxDVR3200H kártyán már látom a digitális adókat 746 MHz-es frekin teljesen nézhető, jó minőségben. Habár nem teljesen értem hogy miért van az, hogy a 802-es frekvencia, C mux, eléggé gyenge a tv-n, gépen meg szinte nem is látok mozgóképet. Miért van gyengébb jele a C multiplexnek? (Ha jól tudom időmultiplexáltak az adók egy adott frekvencián. Javítson ki legyen szíves valaki, ha tévedek!)Másik probléma a következő: ha PVR2-t bekapcsolom egy digitális adóra, akkor kb. 5 mp-ig kockásodik az adó, majd rendbe jön teljesen. Adóváltásnál ugyanez. Ha visszakapcsolok egy korábban már nézett adóra, akkor nem jelentkezik. Ez természetes?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
#65675776 #7155 üzenetére
Kipróbáltam a tv-t a géphez menő koax kábel végére tenni, úgy még kicsivel erősebb jelet is kapott (legalábbis a TV-n a beállításoknál ezt láttam). TSReaderrel játszadoztam, a tv által használt frekvencián megtalál valamit, ha jól láttam az adók is megvannak a STREAM PID-ek alapján. Egyébként a TV a jelet gyengének látja. Lehet, hogy egy erősítő segítene?
A videó bemenettel kapcsolatban nekem sem volt gondom egészen eddig (3 évig használtam TV2000XP expert-et és egy fél éve PxDVR3200H-t). Tegnap kezdődött az egész elfelejtősdi a PVR2 frissítése után. Registryben is próbálkoztam, de hiába írom át a VideoInMode bináris értéket 1-re, PVR2 indításakor automatikusan visszaíródik 0-ra. Nem vitatkozni szeretnék Veled, csak egyszerűen nem akar működni a dolog. (elnézést, ha máshogy értetted)
-
BigBlackDog
veterán
-
norbifun
csendes tag
válasz
#65675776 #7142 üzenetére
Sziasztok
Na következők történtek:
Bekerült a gépembe egy hangkártya. Így már össze tudtam kötni AUX CD kábellel. Az eredmény: van hang.
A megmaradt és új problémák:
- a hang mono (CVBS-t használom, nem tudom ez természetes e-eddig XP n nem így volt)- esetleges megoldási ötlet?
- felvételkor nincs hangKözeledik az alagút vége!???
Ezek a beállításaim
Köszi mindent
-
Zigi
senior tag
válasz
#65675776 #7133 üzenetére
Szia.
Köszönöm a gyors választ! Vga "sara" nem lehet mert 3 félével is kipróbáltam már ( 7900gto, 9800gt, és most 450 gts) és mindegyiknél 25 fps-el fut(ott) a pvr2, a monitorom meg samu 226 bw ami nem számít rossznak és sehol máshol nincs probléma (mondjuk semmi más nem fut 25 fps-en). A MC- ben 60 mint már írtam és teljesen jó. Normális adásnál nem veszel észre semmit csak ha focit nézek és svenkel a labda után a kamerás látszik, hogy nem stimmelnek és kevesek a framek. Próbáltam már vsync ki be és eféle turpisságokat, de nem jöttem rá miért van ez...esetleg a filterek és a kodekek újra regisztrálásában jöhetne egy ki segítség. Ja és evr természetesen, de midegy hova teszem akkor is 25..."Ezt mi írta ki?"
Kérlek szépen a MC a felvétel elindulása elött!!! Pedig analóg az adás és a MC saját epg-jét használtam, konkrétan rtlklub heti hetes-t nem volt hajlandó felvenni ha az epg-ből állítottam be. Tudom, hogy be lehet állítan manuálisan is, de ezek után felkaptam a vizet a MC-reÜdv:Zigi
-
szumo
senior tag
válasz
#65675776 #7125 üzenetére
Valóban nem írtad, hogy global, csak abból következtettem, hogy a 32bit-es verziókról írtál. Amit a cx2388x-es chipekről írtál, azt nem tudtam.
Igen ezek a távirányítós cuccok elég érdekesek, most pl. hazaértem, és működik rendesen.de a bekapcsoláskori képhullámzás(színek/képminőség) visszatért.
Ha megveszem a PxDVR3200 H-t (nem nagyon halogathatom most már sokáig), akkor nekem is hasonlóan kevés helye lesz a pci-e slotok elhelyezése miatt.
Az ára meg picit hosszabb mint 15k, de mivel olyan a munkám, hogy nem bolti áron vásárolok, na mindegy...........Nem sűrűn veszek tuner kártyát, ezért nem sajnálok egy jobbat megvenni. A TV2000XP Expert is vagy 16k ba fájt még 2001 ben.
-
szumo
senior tag
válasz
#65675776 #7122 üzenetére
Jaj ez nem a globál, hanem az expert és 64bit-es oprendszerrel használom vagy 3 éve.
Már win XP óta jogtiszta oprendszerekkel működök (erősítem a kivételeket).A PxDVR3200 ról mi a véleményed? Az adataimnál szereplő gépben kapna helyet, ha nem tudom megoldani a jelenlegivel a problémáimat. Bár este birkózok vele egy kört még.
-
szumo
senior tag
válasz
#65675776 #7120 üzenetére
Leginkább tv nézés, a digiTV a szolgáltatóm.
De szoktam rádiót hallgatni is, meg előfordul, hogy felveszek ezt azt, sőt volt, hogy régi családi felvételeket digitalizáltam videó kameráról.
~15k-ra gondoltam, azt hiszem annyiból bármelyik jelenlegi leadtek kijön.De nem bánnám, ha nem kellene kukázni, a mostanit, úgy hozzám nőtt. Amúgy a távkapcsolós probléma azután jelentkezett, hogy újra kellett raknom a gépemet. S annyi adalék még, hogy egyre sűrűbben észreveszem, hogy akár 50% ra is kiterheli a tunerkártya/PVR2 a processzoromat. Olyankor többszöri leállít/elindít hatására visszaáll, és csak 7-9% os a prociterhelés, a használata közben.
-
peti_s
addikt
válasz
#65675776 #7110 üzenetére
Köszi a választ.
A bejövő jel, ezért nézés közben is problémás, meg felvétel közben is. A ctrl+ +/- viszont sajnos nem segített, ha arrébb állítom még rosszabb lesz a kép, és a hang is torzul.
De mint írtam korábban is, Windows Media Center alatt sokkal jobb a képminőség. Csak ezt nem értem, h miben lehet jobb egy Windows-s program, mint a Leadtek gyárija. -
Zolaash
senior tag
válasz
#65675776 #7110 üzenetére
Nem tudom hogy magas-e, mivel nem tudom az ideális értékeket. Egyébként nem erre tippelnék, mert nem állítottam el a default értékekről. (Illetve elállítottam, és úgy is próbáltam, de alapvetően a gyári beállításokkal görcsöltem.) Házi videofelvételeket akarok lemezre vésni, mint fentebb írtam.
Közben találtam egy AVS Video Capture nevű free progit, és nem akarom elkiabálni (kopp-kopp), de eddig úgy tűnik, hogy hibátlanul kódol mpeg2-be. Ha mégsem, akkor később idevésem azt is.A DVB-T, DVB-C kérdéssel kapcsolatban: ha jól olvastam, akkor az alapvető különbség a 2 között az, hogy a "T" (terrestrial) földfelszíni, a "C" (cable) pedig kábeles adásra való, Jól gondolom? Digi kábelem van, gondolom akkor nekem a DVB-C kellene, nemde?
Ezt gondoltam utódnak, de ez DVB-T. Ezzel akkor nem tudnám nézni a digis kábeltévé digitális adását, csak az a analógot? -
peti_s
addikt
-
peti_s
addikt
válasz
#65675776 #7103 üzenetére
Köszi a választ.
Az M1 adásainál láttam már az AVI-val különbséget, MP4 valóban u.olyan volt. Ám, hogy ha Windows Media Centerrel, wtv formátumban mentem el az adásokat, minőségromlás lesz?
Nomeg, hogyan szüntethetném meg az akadályozó tevékenységét a Media Centernek? Mert annyit vettem észre h a Leadtek programja csak keres-keres, és nem talál semmit sem. -
Prego
senior tag
válasz
#65675776 #7098 üzenetére
Tök jó, épp az azonnali kérdések topicból irányítottak ide hogy ezt a lejátszóban és a TV néző progiban kell kilőni
Energiagazdálkodásnál már mindent letiltottam: alvó mód, HDD kikapcs, hibernálás, hibrid hibernálás, képernyővédő nincs, és mégis átmegy a gép alvó módba 20 perc után (se kép se hang), aztán mozgathatom az egeret és visszajön.
Előző telepítésnél minden tök jól működött, csak akkor lépett sleeep módba ha nem ment semmi multimédiás alkalmazás, sajna az alaplapcsere után az új hangkarival összeveszett a TV tuner, nem volt más hátra mint újrahúzni. -
Motion_Blur
félisten
válasz
#65675776 #7066 üzenetére
WinFast TV 2000 XP-vel
Most azt néztem hogy ha nyomok egy print screen-t és lementem a képet, akkor 720x576 helyett kb. 780x576-os képet kapok és itt normálisnak tűnnek az arányok (pl. arcok).
Szóval hiába kapom a full frame-et, a PVR2 összenyomja 720x576-ra amikor lopom a képet.
mod: egyébként ahogy nézem sztar.com-on, a legtöbb képet 785x576-os felbontásban töltik fel
-
whisperity
tag
válasz
#65675776 #7069 üzenetére
Újratetelepítettem a rendszert, működik a videó felvétel, csak hangot nem vesz fel.
Pedig úgy van beállítva, hogy:
Analóg videó eszköz: WinFast TV2000 XP Expert WDM Video Capture.
Analóg audió eszköz: Vonalbemenet (VIA High Definiti
Lejátszó eszközök: Hangszórók
Audió vezérlése: Vonalbemenet
Felvételi eszközök: Vonalbemenet (VIA High DefinitioMiért nem vesz fel hangot? Analóg felvételi profil: MPEG-2 Jobb minőség-et használok, de a többi sem vesz fel hangot.
Mellékesen, ez integrált hangkártya. Két mikrofont használok, egyet hátulra egyet pedig elölre dugva. A hangszórók párhuzamos módban vannak (hátsó és elülső is szól egyszerre).
A másik, hogy a programok (pl. TeamSpeak 2, de a beépített hangrögzítő is) addig nem érzékelik az front panel mikrofont, amíg nem indítom el és állítom le a PVR2-t (indításnál pedig az pattan egyet.. ilyen pukkanó hangot ad a hangszóró)
-
szumo
senior tag
válasz
#65675776 #7071 üzenetére
Hát egész nap próbáltam valamit csinálni, de nem jött össze.
Egy úgymond hagyományos fehér távirányítóm (y04g0024) van. Közelről vesz néhány parancsot, a jelfogó, de nem a megfelelőt, ami a gombhoz lenne rendelve.
A legszörnyűbb, hogy ha éjszaka nyomogtam el, és nem tudom visszacsinálni, pedig a kmplayer-t is olyan jól hozzá állítottam, nem tudom az ágyból majd kikapcsolni a gépet.Az megoldás lehet, ha kölcsönkérek egy fekete távirányítót?
-
bucilali
aktív tag
válasz
#65675776 #7057 üzenetére
Hali!
Közben a következő helyzet állt elő: Megy a tuner gyönyörűen akkor is, ha benn van mind a 4 GiB ram, de csak akkor, ha letiltom a BIOS-ban a H/W 4G Remapping...-ot. Így viszont azt írja ki, hogy a 4 GiB-ből 3 használható.
Van ott egy S/W 4g Remapping is, azt engedélyeznem kellett.Itt tartok jelenleg. Így valami ötlet?
Köszi és üdv: bucilali
-
bucilali
aktív tag
válasz
#65675776 #7054 üzenetére
Felmentem a Leadtek honlapjára, kikerestem a pvr3000-t és ezt adta ki w7x64 hez.
Nem hinném, hogy ez lenne a problem, hacsak nem orvosolja a 4GB vs. pvr3000 gondot.
De megpróbálom az általad linkeltel.Ugyanezt szedtem le. A kicsomagolt fájl tulajdonságainál, a részleteknél írja az általam írt verziószámot.
-
bzoley
veterán
válasz
#65675776 #7038 üzenetére
A hivatalos válasz ez(amennyiben Bob hivatalosnak tekinthető):
"You can disable/enable the video stretch function by “F5”."Az anamorph csatornákra hivatkozva (pl.: Spektrum néha), hogy nyújtva kell nézni a képet ahhoz, hogy normálisan jelenjen meg, de az új "itelligent zoom" teljesen elcseszi a képet, és szeretném kikapcsolni. Haonló kaliberű válaszra számítottam, ezért megjegyeztem, hogy a VMR megoldás sem gyere be.
De ez a válasz azért sokat elárul. -
geprombolo
őstag
válasz
#65675776 #7002 üzenetére
Köszi.
Esetleg tudsz valami megoldást, hogy mejen PCM hanggal? Vagy egy olyan kodeket, amivel jó a kép is, a hang is, meg kevesebb helyet foglaljon, mint a DV?
A magam részéről Ulead Video Studióval dolgozom fel a felvett filmeket, annak nincs problémája az Mpeg2-pcm kombinációval. -
quby
őstag
válasz
#65675776 #6977 üzenetére
Kábelek OK az tuti. Norma alatt mit értesz? PAL v NTSC? mert ha igen akkor be van állitva, de sztem NTSC-vel is kéne lássak képet csak feket-fehérben. Itt meg 2mp-t látok, aztán kék ablak (mármint nem wines kékhalál hanem nincs hel )
Ki akartam próbálni a Vegast, de az is csak anyit ir hogy Győződjek meg róla , hogy be van-e kapcsolva és nem használja-e más user vagy app a tunert....Természetesen nem. -
Kókuszdió
nagyúr
válasz
#65675776 #6939 üzenetére
Így tettem,ahogy mutattad,de semmi hang a felvett videón,plusz a kép még mindig tropa.Mindenesetre nagyon szépen köszönöm a segítséget.Feladom! Ennyit még soha nem szenvedtem egy hardver-el sem,ez a gyártmány kínos és idegesítő.Az biztos,ha valaki TV tunert szeretne vásárolni,ez a darab legyen az utolsó.Szerencsére nekem ingyen van,de már dobtam is ki az ablakon.
Már előre láttom,ha ez megoldódna,jönne egy következő probléma.
Minden baja van,még XP-n is le teszteltem!
Köszöntem még 1X! -
nadasilva
csendes tag
válasz
#65675776 #6933 üzenetére
Igen, olyasmi...csak magától megjavul némelyik csatorna, majd újra elromlik.
3 fix csatorna van ami mindig rossz, és néha hozzájuk jön 2 v. 3 adó ami csak néha ilyen.Észrevettem még számomra kis (kb fél-1 másodperces) hangcsúszásokat is némely adón.
Nem tudom, hogy ezek összefüggenek-e, de vmi nincs rendben.Továbbá Média Centerrel nem is tudom elindítani (csak próbaképpen szerettem volna)a tunert.
Hiába friss mindenem (PVR2 updat-je szerint is), vmi még biztos állítható, hogy jobb legyen, de
nem tudom sajnos, hogy mi az.Azért mindent köszönök.
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
#65675776 #6935 üzenetére
Itt a kártya:
Itt az eszközkezelőm és megnyitva a PVR2 beállítás:
Felvételi eszközöknél most sztereó keverőre állítottam.Annyi változott,hogy már nem sistereg,hanem semmi hangot nem add a felvett videón.
Ekkora képet legközelebb ne illessz be, vagy használd a PH! képfeltöltőjét, és annak Beillesztés funkcióját.
[ Módosította: #65675776 ]
-
-
nadasilva
csendes tag
-
-
nadasilva
csendes tag
válasz
#65675776 #6919 üzenetére
Összekötöttem a feketével, már elindul a PVR2 program, de nem tudom kiválasztani a CD-in bemenetet!!! A rögzítőeszközöknél sincs CD-in kiválasztási lehetőség a hangerőszabályzó beállításainál. Most már csak arra merek gondolni, hogy ha külön hangkártyám lenne, és le lenne tiltva az alaplapi HD AUDIO (AZALEA),csak akkor működne az alaplapon a CD in bemenet. De lehet, hogy rosszul gondolom.
A színes csíkok?
Azért mindent köszi.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
#65675776 #6902 üzenetére
próbáltam úgy is, sajnos ugyan az.
OS-el eddig nem volt semmi gond, ez a tegnapi vga driver frissítés tette be a kaput(legalábbis egyből utána már nem működött), de előtte is frissítettem párszor gond nélkül...nem értem
.
a hw nem mehetett tönkre?
mit csináljak, próbáljam meg újratenni az OS-t?
-
bzoley
veterán
válasz
#65675776 #6858 üzenetére
Ezért könyörgöm már én is mióta, de szerintem itt valami tévedés lesz.
Amúgy van nálam egy driver, ha nagyon ki akarod próbálni. 6606-hoz készült ugyan, de ez nem hiszem, hogy akadályt jelent.rup1u5:
Ez egy Expert driver. Jó néhány másik tunerhez is, pl DV2000, de TV2000XP-hez nem. Ezt nem telepíthetted egy TV2000XP-hez. -
rup1u5
nagyúr
válasz
#65675776 #6841 üzenetére
Én ezt találtam Win7 64bit alá: TV2000 XP Expert(x64).exe
Arra már nem emlékszem honnan töltöttem le de nekem ezzel működött rendesen a TV2000 XP, Win7 64bit alatt.Én arra lennék kíváncsi, hogy egy dobozos TV2000 XP-t, minden tartozékával, mennyiért lehet manapság eladni?
-
Att1la.
őstag
válasz
#65675776 #6813 üzenetére
Ne mond hogy nem látod hogy olyan szellemképes mint az állat.
Ordítozni nem kellene. Hanem?De így legalább felfigyelt valaki, vagy kezdjem megint azt hogy teljesen más topikba megkérdezem ahol kapok is rá választ tisztelt modi és ha visszaolvastál volna akkor észrevetted volna hogy az általad linkelt topikban is megkérdeztem papi
-
szumo
senior tag
válasz
#65675776 #6807 üzenetére
Megoldottam múlt éjszaka. az 5.59-essel.
Az lhelp oldali leírás alapján, leválogattam a csatornákat, majd elindítottam a letöltést, és kimentem a konyhába kávéért
Mikor visszaértem, tele volt a cmd hibaüzenetekkel, amit linkeltem is, de azon túllépve a folyamatjelző szép lassan haladt előre, majd mikor végzett, kilépett az alapkönyvtárba. Ezután megnéztem az epgdata.xml-t és 3.9 MB nagyságú volt, becsatoltam, és működik rendesen. A fene se gondolta volna ezt így első körben. -
brd
nagyúr
válasz
#65675776 #6793 üzenetére
Igen, köszi', az új már nekem is, de a 20231 (amit eddig használtam) valami extrém hülye formátumot készít, amihez nincs hang codec-em (és sajnos a PVR2 maga sem tudja lejátszani a file-t, ha külön nyitom meg), de a kép is érdekes, mert az infói szerint mpeg-nek néz ki, viszont a lejátszása úgy néz ki, hogy kb. fél másodpercre megáll, majd a maradék fél másodpercben nyomja le a 25 képkockát, és ugyanez ismételve, persze közben halad a film is. No mindegy, így jártam, majd mostantól talán jó lesz.
Akkor másik kérdések, mert emiatt az eddig nagyjából jól működő Leadtek-rendszert frissítettem (32 bites XP-vel használok egyébként egy TV2000 XP Expertet):
- a 20333-as PVR2-vel timeshift közben idegesítően pattan egyet a hang időnként, olyasmi, mint amit egy hibás mp3 lejátszása közben hallani a hibás résznél, a CPU elég erős, PCI Audio-t nem használok, viszont a belső(?) MPEG2 codec hangja is ugyanilyen rossz, ha abba rögzítek felvételt, lemásolva az MPEG2 Optimal Quality profilt (az egyébként felvételre használt másik codecemmel továbbra sincs semmi baja a hangnak), így valószínűleg a PVR2-vel települő MPEG2 Audio Codec a szar, tehát lehet valahogyan használni a régebbit? (igaz, drivert is cseréltem, a 4.0.107.3212-esről a 6.0.109.7002-esra, de normál TV-nézés közben nem jelentkezik a probléma, így a driver hibája valószínűtlen);
- a timeshift minősége állítható valahol felfelé? gép bírja, hely van...;
- mire való az ArcSoft Connect Daemon (azon kívül, hogy már-már spyware-ként viselkedik, semmi sem jelzi, hogy települt, normális eltávolítója nincsen, és a PVR2 funkcióihoz nem kell, hogy fusson)? -
piadex2
senior tag
válasz
#65675776 #6759 üzenetére
Hello!
bocs a késői reakcióért, kicsit sűrűek a napjaim.
szóval eddig tehát arról volt szó, hogy van egy tv tunerem, video/audio IN-nel, és most valami miatt nem képes az audio in-ről audio-t fogadni:
a PVR2 programban egyszerűen nem választható a tuner, mint audio forrás. megjegyzem, a video-nál választható.a tunerem típusa:
leadtek, winfast PxDVR3200Hmi lehet a gond?
előre is köszönöm a segítséget:p.
-
szki
őstag
válasz
#65675776 #6762 üzenetére
Köszi! Nahát micsoda titkos funkciók jöttek elő erre a billentyű kombinációra. Ez nincs benne a PVR2 kézikönyvben...
Monora állítva nincs hang a felvételen. Akár piros, akár fehér RCA-n adom be a hangot. Dual és stereo mód esetén csak egyik oldalt van a felvételen hang. De Joint módnál van mindkét oldalon hang a felvételen, mert ilyenkor gondolom a két oldalt, azaz néma és hangos odlalt összekeveri. Így sikerült meghekkelni. De a végső megoldás az rca elosztó lesz.
-
szki
őstag
válasz
#65675776 #6755 üzenetére
Jogos. Valóban csak egyik oldalon van a felvételnél hang. De azt hittem a Realtek vagy Leadtek, vagy valami beállításban lehet bűvészkedni szoftveresen is, hogy letiltom mondjuk az egyik oldali bemenetet, és "átkeveri" a mono jelet mindkét oldalra egyenlően. (asztali dvd felvevőm tud ilyet)
De nem. Tehát vennem kell egy RCA elosztót.
Köszi.
-
szki
őstag
válasz
#65675776 #6749 üzenetére
katt777, daa-raa! Köszi a választ!
A cél, hogy 60 óra digitális formában legyen HDD-n. Így mehet 10000-es CBR-rel, mert alig 250GB-ot foglalna. Majd kell pár asztali lejátszóban nézhető DVD-t/mpeg2-t is csinálnom ("best of family"), de majd akkor átkonvertálom azokat a részeket alacsonyabb bitrátás mpeg2-be. Meg később lehet kis utómunka ráérős időmben.
Hangnál tényleg 48k kell, mert recsegett 44,1-el a felvétel hardveres tömörítésnél (szoftveresnél nem
) (alaplap és tvkártya már összekötve kábelen, és a felvételi eszköz alaplapi audio)
Videoszerkesztőnek pár éve használtam a NeroVision-t meg az Ulead-et is. De most megnézem jobban ezt a TMPGenc-et, mert ezzel az mpeg2-t is egyszerűen lehet vágni.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
#65675776 #6741 üzenetére
köszi, ezt megpróbálom.
ffdshow+Media player Classic Home Cinema. ez mindent, de tényleg mindent lejátszott eddig gond nélkül. (van még egy BS player pro, gondolom ez semmit se jelent), meg DivX kodek+player+directshow filter, ezt is csak azért tettem fel mert valami videó streamhez kellett.
melyik tömörítő alkalmazást ajánlod?
-
katt777
félisten
válasz
#65675776 #6711 üzenetére
Egyik sem csak teljes képernyőn működik.
Kifelejtettem, hogy ha MC-t némítom, az egész gép kussol, PVR2-vel csak a tv, szóval előbbihez a hangkezelőben kell külön a MC-t némítani.
Forrástól függetlenül bővebb és jobb a MC. rTLK-n pl. minden hülyeséget kiír, ha arra váltok, MC-ben mindig tudja az adott programot.
Itt a topicban ajánlottatok több .ts szerkesztő progamot, amelyik esetleg használható lenne, az menet közben rendszeresen elszáll, és ez sem változtat azon, hogy TV2 és RTLK adás szerkeszthetetlen, használhatatlan. -
azbest
félisten
válasz
#65675776 #6711 üzenetére
Media center:
- nem csak teljes képernyő módban működik, gondolom ez a tv nézés közbeni módjára is igaz
- epg: nem arra céloz, hogy nem fér ki és nem görgethető egy időpont tartalma? Ja értem már... fix hogy milyen hosszú szöveget mutat, a leírás többi részét levágja és "..." -tal helyettesíti.VLC
- ha csak nézni kell a tv-t akkor egy playlistel kell indítani és egy kattintás a csatornaváltás, ha több tuner is van, akkor paraméterben kell megadni ha nem az elsőt használjuk. Érdekes módon több ismerősömnek is sikerült ez linux és windows környezetben is.
- a dxva támogatása teljes, a 2.0-át támogatja... egyelőre (?) az xp alatti és a 3 éve megjelent vga kártyákat (még) nem támogatja, csak az újabbakat. Ha ezt a leadteknek elnézzük, akkor ne legyünk már mással sem szigorúbbak (bugos driver és 5 perc után fagyó dxva, 64biten letojt analóg procipörgetés bug, pci-audio).
- közben megtaláltam az epg-t is benne, csak eddig nem tűnt fel... na ez instabil, talán ékezet vagy más helyi jellegzetesség miatt.
- ja igen, távirányítót nem írtam, nem próbáltam ilyesmit vele- kamuzás: a leadtek nem kamuzik... hidegen hagyja hogy tele van alapvető hibákkal a szoftverük. De szép színes látványos a marketingje, ahova kiírhatják a képességeket... amelyek nagyrésze csak az ő referencia gépükön működhetett talán stabilan. Egy ablak kirajzolását nem képesek megcsinálni rendesen... pedig csak külön szálon kellene futtatni a gui-t és az alkalmazáslogikát. Ha ilyen minőségű programot adnék ki a kezem alól, akkor kirúgna a főnököm.
Arról pedig, hogy mi nem zavarja a szoftver fejlesztőit éppen a Leadtek tudna mesélni, mert mióta megvan azóta létező problémák megoldásával sem foglalkoznak. Hiába nézegetem az itteni oldalakat, vagy hiába írogatok más fórumokra... vagy mellébeszélést kapok, vagy terelő és buta tartalmú kérdéseket (tv-cards.com).A 10 dolláros noname tuneremhez kapott 2 éves BlazeVideo HDTV Player 6.0 is tudja (stabilan!) amit egy tv néző programnak kell tudnia. Dxva-t az sem támogatja, de ott is van epg/txt/rádió/felvétel.
Többször előjött már ebben a topicban hasonló párbeszéd. Ketten véditek a leadtek becsületét úgy, hogy más hasonló vagy jobb minőségű termékét rosszabbnak állítjátok be, a leadtek szoftveres támogatást hiányosságainál pedig vagy más a hibás, vagy a fizető felhasználó képzel túl sokat azzal, hogy elvárja a termék működését.
Lehet kicsit erősebben fogalmazok (mert máson is felhúztam magam), de nem kéne ennyire kettős mércével mérni... vagy írjátok ki, hogy ez most reklám célú topic.Annó én is bekajáltam a topciban sokszor leírt "a leadteké a legjobb szoftvertámogatás" dumát, azóta is szívok vele... ha ezeket is részletesen elmeséltétek volna, akkor szerinted vettem volna tőlük tunert? (vagy ha mégis tőlük, akkor biztos nem ezt a modellt)
-
katt777
félisten
válasz
#65675776 #6707 üzenetére
Jó, hogy kérded, mert éppen azért néztem be, hogy megírjam a tapasztalataimat PVR vs. Media Center. Lássuk hát, mit NEM TUD a PVR2, és mit tud a sokat szidott MS:
MediaCenter előnyei:
1. Egyszerre tudok analóg v. digitális adásokat nézni, míg PVR2-ben váltogatni kell.
2. Tudok normális, szerkeszthető (ingyenesen) felvételt készíteni (TV2 és RTL Klub is), míg PVR2-ben csak .ts van, ami TV2 és RTLK esetében használhatatlan, amúgy pedig a felvételekhez nincs egyetlen normális szerkesztőprogram sem (próbáltam őket).
3. Tudok programon belül, többféle módban nagyítani, míg PVR2-ben csak a win nagyító működik, amitől roppant szar, kockás lesz a kép, míg MC szemlátomást felskálázza a képet.
4. MC műsorújsága bővebb, PVR2-ben néha a címen kívül semmi nincs.PVR2 előnyei:
1. Időzített felvételnél lemegy a gép üres készenléti állapotba, MediaCenternél nem. (Más kérdés, hogy ugye PVR-ben nem lehet normálisan szerkeszthető felvételt csinálni, tehát célszerűbb az embernek otthon maradnia, ha valamit nem csak utólag megnézni, hanem rögzíteni is akar.)
2. Rendben működik a mellékelt távirányítóval, MC nem.
3. PVR2 képe rendben működik alacsony VGA órajelekkel (150/200MHz), MC-nek a hibamentes megjelenítéshez 250/400MHz, azaz valamennyire emelt órajelű (de min. feszes) üzemmód kell (de ettől sem melegszik +2-3°C-nál jobban a VGA, és a hűtés is marad 0%-on).Ezek az én tapasztalataim. Lehet, hogy a Leadtek és a PVR2 a legjobb cuccok, amelyek a piacon kaphatók, de távolról sem nevezhetőek tökéletesnek.
-
azbest
félisten
válasz
#65675776 #6701 üzenetére
Ahogy írtam, hibrid leadtek tuner (analóg és digitális) mellett megengedi más eszköz használatát (pl. néha én is használok másik digitális tunert is, a leadteknek csak az analóg részét használom vele)... csak olyat enged használni, amiből leadtek hardverd is van.
De végülis kiváltottam mással... vlc player, media player home cinema (a leadtek codec-jével) és a digitális kütyühöz kapott blazevideo hdtv player sem finnyáskodik. Mivel konkrétan egy régi lassú xp-s gépről van szó, ezért akartam a pvr2 dxva módjával kipróbálni (már ha az nem fagy szét mint win7 alatt).
(#6700) bzoley: bárcsak a hónapok... évek óta ismert bugok javítására is annyi figyelmet fordítanának, mint a korlátozásokra.
(#6702) jeni
evr módban, hardvers gyorsítással (dxva) használod? mert annak van egy olyan tulajdonsága, hogy lefagy pár perc után. Ja bocs.. ahogy látom az a videókártya nem támogat ilyet amit írtam, így gondolom nem ez lehet a baj.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI A320M R3 4100 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T7 NBASE 600W
- Dell Latitude 5320 i3-1125G4 16GB 512GB magyarbill. 1 év garancia
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- Eladó karcmentes Moto G31 4/64GB / 12 hó jótállással
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest