- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Projektor topic
- Home server / házi szerver építése
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hgabor82
csendes tag
Sziasztok Kollégák! EPSON EMP-5000 típusú házimozi projektor eladó, vagy cserélhető műszaki cikkre. A projektor tud fogadni 2 számítógépet VGA kábelen keresztül, 1 db RCA kompozit bemeneten DVD-t, videót, játékkonzolt, valamint S-VIDEO csatlakozón keresztül eszközöket. Megvan a távirányítója is. Az izzójában összesen 210 óra van, tehát még 1790 óra hátra van, szinte új. A hibája az, hogy a három alapszín nincsen szinkronban egymással. Nem tudom, hogy a prizma mozdult e el benne, vagy esetleg szoftveres gondja van e. Vele kompatibilis modellek még a JVC D500-as projektorok. Cserébe érdekel konzol (PS2, Nintendo DS; WII; N64, valamint XBOX), GPS, piko projektor, okostelefon, stb. Esetleg 50cm3-is motorkerékpár is érdekel, akár hibás is.
-
hgabor82
csendes tag
Mi a helyzet kollégák? Nagyon belassult a fórum. Senki nem épít? Volna egy olyan kérdésem, hogy kis méretű triplet objektíve nem volna e valakinek eladósorban? Meg esetleg 3,5"-os monitor/kis tv? (vagy kisebb)
-
hgabor82
csendes tag
Sziasztok!
Sürgősen keresek 1.8", vagy 2.4", valamint 3.5"-os, vagy 5"-os LCD Monitort, vagy kis TV-t. Valamint 250W-nál nagyobb teljesítményű halogén izzót, estleg hozzá való trafót.
-
hgabor82
csendes tag
Igazából a már sokat emlegetett triplet lencserendszerű objektívek a legtökéletesebbek a célra, de a 3,5"-os képernyő egy másik előnye, hogy akár egy szimpla nagyítólencsével is szép képet tud produkálni. Ezeknél a kis képernyőknél nem igazán venni észre egy lencse esetén azt a problémát, hogy a vetített képen nem egyforma mindenhol a képélesség.
-
hgabor82
csendes tag
Kollégák4 Keresek fresnel lencsét. Tudtok ebben segíteni?
-
hgabor82
csendes tag
FeW! Ha 3.5"-ost használsz, akkor nem kell feltétlenül fresnellel szenvedned, hanem elég, ha a képernyő gyári fénytörő fóliáját berakod a képernyő mögé beépítéskor és az is elég. Ezt a fénytörő fóliát a kis monitor szétszedésekor a képernyő mögött találod majd meg. Lesz 3 db, de neked az fog kelleni, amelyik a leg tejfölösebb színű.
-
hgabor82
csendes tag
válasz
marciart11 #4071 üzenetére
marciart11! Érdekelne egy ilyen objektív. Milyen árban adod? Üdv.
-
hgabor82
csendes tag
Kondenzor lencsékkel sokat variáltam. Egyébként olyan kondenzor lencsét amilyet rendeltél, autós projektoros ködlámpákból is lehet ám kivadászni. Teljesen ilyenek még méretben is.
Lehet, hogy megkísérlem az E-bay reg-et. A 21"-os képernyőhöz szerintem elég a 400W-os fémhalogén, csak baromi ügyes módon kell rajta eloszlatni a fényt.
-
hgabor82
csendes tag
Pont ez a nagy gondom, hogy ebay-es és én nem vagyok beregisztrálva. Gondoltam, ha esetleg valaki be lenne és már rendelt, akkor nekem is meghtehetné. Természetesen átutalnám előre a pénzt az illetőnek. Az allinbox-os linket megnéztem és tényleg korrekt képe van annak a projinak. Szinte hihetetlen. Szerintem valahol a kondenzor lencsében van a titka. Én baromi sokat kísérletezgettem a fényforrásokkal, főleg a halogénekkel, mert a fém halogéneket drágának és "bonyolultnak" (gyújtó-, fojtó tekercs, ózontermelés, stb.) tartom. Halogének közül például a 150W-os ezekhez a 3,5"-osakhoz kicsit giliszta. Halvány velük a kép. Bár az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy én nem fresnel lencsét használok a fény párhuzamosítására, hanem az LCD gyári "fénytörő" fóliájával oszlatom el egységesen a fényt. Lehet, hogy az sokat megfog? Nem tudom...
-
hgabor82
csendes tag
Kollégák! Tudna nekem valaki segíteni 3,5"-os 640x480-as felbontású képernyő beszerzésében?
-
hgabor82
csendes tag
válasz
dani123 #3946 üzenetére
Szia! Szerintem jobban jársz, ha az írásvetítő izzóját használod. Én 250W-os 24V-os halogén izzót használok, aminek 10000 lumen a fényereje és éppen elég egy 3,5"-os képernyő átvilágításához, hogy tökéletesen élvezhető legyen a képe. A Ledesnek a 2400-2600 Lumen-e szerintem édeskevés még egy 1,8"-os kis képernyőhöz is. Meleget egyébként nem nagyon termelnek, legalábbis elhanyagolható.
-
hgabor82
csendes tag
Ha sikerült lehúznod a polarizációs fóliát, az baj. Azon a részen nem lesz látható kép. De véleményem szerint ezekről a képernyőkről (3,5") az AG-t sem kell lehúzni. Én mondjuk halogén izzókat használok, de simán átvilágítják a képernyőt. Ha AG-vel a LED nem világítja át, akkor leszedett AG-val sem lesz sokkal jobb. Esetleg nem tudsz ilyen képernyőt, mint a tied, eladót?
-
hgabor82
csendes tag
Szia! Üdv a "kisprojektorokat" építők táborában. Én is ilyen projikat építgetek. Én előszőr arra gondolok, hogy talán a LED-nek a fényereje kicsi a vetített távolsághoz. Ha az rendben van, akkor csináld azt, hogy az LCD gyári fénytötő fóliáját helyezd a képernyő mögé közvetlenül, hogy összeérjenek. Fontos, hogy a kondenzor lencse az a LED előtt legyen. A vetítő lencse, az kb. 10-15 cs-re az LCD elött. Ha esetleg így sem vetít, akkor háztartási boltban vegyél egy sima nagyítót és azt heélyezt az LCD elé 10-15 cm-re. Így működnie kell. Egyébként az LCD az bizti, hogy 640x480? Mert nekem ekkora méretben csak 320x240-est sikerült szerezni, de baromira kellene egy 640x480-as is. Ja és milyen bemenetei vannal? Csak kompozit?
-
hgabor82
csendes tag
válasz
zsombor1985 #3919 üzenetére
A fénytörő fóliát ugyanúgy ahogy eredetileg volt, az LCD mögé tedd közvetlenül. Viszont! Általában 2-3 féle is van az lcd-k mögött gyárilag, neked a projektor építéshez csak 1 db kell. Azt majd összeépítésnél ki kell kísérletezned, hogy a 2-3 közül melyik teríti legjobban szét a fényt a képernyő felületen. A kondenzor lencsében nincsen semmi ördöngősség, az csak egy jó "púpos" "nagyítólencse". Ha nincs ilyened, akkor autóbontóban un. projektoros lámpából lehet beszerezni. Szinte jobbak, mint a gyári diavetítőkben és írásvetítőkben. Ez majd közvetlenül az izzó elé kell. Megpróbálhatod mondjuk nélküle is, de nekem az a tapasztalatom, hogy nélküle nem jut elég fény az LCD-hez.
-
hgabor82
csendes tag
válasz
zsombor1985 #3915 üzenetére
Szia Kolléga!
Üdv a projektorépítők táborában. Személy szerint én is a kis lcd-vel épült projektorokat preferálom. Ahogy már előttem leírták, az a teljesítmény amiben Te gondolkodsz az hatalmas. Én eddig 150 és 250W-os halogénnel építettem a projektorokat.
3,5"-os képernyőig elég a 150W, 3,5"-tól pedig a 250W. Persze így is lesz melegedés, de néhány jól elhelyezett ventivel ezt meg lehet oldani. Fresnelt 7"-os képernyőhöz tök felesleges használni. Elég a gyárilag a képernyő mögött elhelyezkedő "fénytörő" fólia is. Viszont az izzó elé, majd kell elhelyezned egy kondenzor lencsét is. Sok sikert. Ui.: Ja és a képernyőt is külön hűtsed majd. -
hgabor82
csendes tag
Sziasztok fórum társak! Volna néhány gyári proji alkatrészem eladó. Van egy komplett 3 LCD-s képernyőmodul prizmával együtt, egy táp beépített gyújtóval és fojtóval fémhalogén izzókhoz, egy alaplap a képernyőmodul vezérléséhez, valamint ugyanennek a projektornak egy másik panelje, ami a VGA portokat és a hangkimeneteket vezérli. Színszűrők, UV szűrők, féligáteresztő tükrők, és felülfoncsorozott tükrök. Valamint lencsék (kondenzátor). Az alkatrészek Egy JVC LX D500-as projektorból valók, teljesen kompatibilis az EPSON PowerLite szériával. A képernyőmodul 800x600-as felbontású és natív 1024x768 (ez más típusokba is jó). Akár egyben, akár egyenként is eladóak, vagy elcserélhetők 1,8"-os, vagy 2,5"-os kis TV-re/monitorra.
-
hgabor82
csendes tag
Sziasztok! Szükségem volna 3,5"-os vagy 7"-os képernyőhöz fresnel lencsére. Ha csak nagyobb van az is jó. Amennyiben lehet a hgabor82 kukac freemail pont hu-ra jelezzetek, ha van. Kösz.
-
hgabor82
csendes tag
-
hgabor82
csendes tag
Sziasztok!
Gondoltam, hogy felrázzalak benneteket egy kicsit, leírom, hogy mit csináltam ma. Asszonynak volt egy kb 25 éves régi orosz diavetítője. Kibeleztem, valamint ugyanezt tettem egy 2.4"-os MP4 lejátszóval is. Természetesen az MP4 a diavetítőben kötött ki. Kapott egy 50 W-os sima halogén izzót. Nagyon vagány lett. Teljesen sötétben kb. 1,2 m-es képátlóig egész jó a fényerő, csak azok a krumpli nagy pixelek ne lennének.
60 centis képátlóig egész szép a kép. A gyerekek ma este azon néztek meg két mese filmet. A nagy gond az az, hogy tv bemenet ugyebár nincs a készüléken. Komolyan mondom, hogy ezekel a pici LCD-kel sokkal egyszerűbb dolgozni. Még fresnel sem kell hozzá, hogy rendesen befogja a képernyőt a fény, elég egy gyűjtőlencse megfordítva. Az igazi az lenne, ha ebben a képernyőméretben (2,4") lenne 640x480-as felbontású, vagy legalább 320x240-es elérhető áron és AV bemenettel.
-
hgabor82
csendes tag
Mi a helyzet kollégák, mindenki így el van merülve a proji építésben?
-
hgabor82
csendes tag
Szia yankoo! Véleményem szerint a második fresnelnek (ami az LCD és a vetítőlencse között van) nem sok értelme van, főleg nem ilyen kicsi képernyőnél. Eredetileg a 3.5"-os LCD mögött gyárilag volt egy enyhén "tejfölös" színű fénytörő fólia, vagy egy fresnel fólia. Ha még meg van azt rakjad itt is közvetlenül még be az LCD mögé, de úgy, hogy közvetlenül összeérjenek, mert, ha hézag van köztük már baj van. Ezzel a megoldással sokat lehet javítani az egyenletes képélesség problémáján. Egyébként 2.4"-os, vagy 3.5"-os LCD TV képernyőt vezérléssel együtt nem tud valaki?
-
hgabor82
csendes tag
Szia arpii! A gyári projik nem moddoltak még, gyári izzóval üzemelnek. Ilyen jellegű moddolást egyszer csináltam egy régebbi típusú 1 LCD-s Polaroid típusú gépen, abba sikeresen be lehetett "faragni" a sima 24V-os halogén izzót. Előszőr a 250W-ossal lett összerava, de azzal egy 8-10 perc után kezdett kivilágosodni az LCD (kezdett sülni). Hál'istennek nem lett baja. Ki lett cserlve egy 150W-osra az izzó, amivel már nem volt melegedési gond és a fényereje is elég volt. Igaz ezekben a gyári projikban 1-2mm vastag 1.5"-os képernyők vannak. A tápelleátást egy külön táppal oldottam meg, mert a gyári tápját nem nagyon mertem farigcsálni. A DIY lcd-imben pedig ugyanígy halogén izzók vannak. Igaz, ezeket elég kraftosan kell hűteni, de szerinte megéri velük foglalkozni.
-
hgabor82
csendes tag
Sziasztok! Új versenyző vagyok még itt a fórumon. Mivel igen lelkelesen farigcsáljátok a projektorokat, gondoltam leírom én is néhány tapasztalatomat a témával kapcsolatban. Előljáróban annyit, hogy van 2 db gyári LCD projektorom és egy gyári CRT proji. Eddig építettem már (több-kevesebb sikerrel
) 3 LCD és 1 CRT DIY projit. A legutóbbi az egy LCD volt, 7"-os autós TV-ből. Elvileg tudja a szabványos DVD felbontást, gyakorlatilag azért hagy némi kívánni valót maga után a képminősége, de élvezhető. Ha esetleg tudok Nektek segíteni, akkor jelezzétek. Üdv: Gábor
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fotók, videók mobillal
- Tesla topik
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Társasjáték topic
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest