Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dr Smoke

aktív tag

válasz Babar001 #3061 üzenetére

A fókusz nem mindegy mekkora! Az első fresnel akkor jó, ha minél kisebb a fókusza, mert így közelebb lehet a lámpához és több fény jut rá, olyan 200mm körül ideális, legalábbis én így tudom. A második fresnel fókusztávja pedig azért fontos, mert az optika fikusztávjával közel azonosnak kell lennie. Ha jóval kisebb az optika fókusza, akkor a teljes képet nem tudja kivetíteni. Minél nagyobb a különbség, tehát az optikának nagyobb a fókusza, annál kisebb képet tudsz a falra vetíteni. Nálam a második fresnel f=330 és az optika f=415 és 3m-ről így is majd két méteres képet vetítek. Ha 330 körül lenne az optikám, akkor nagyobb lenne a kép, de az meg már nem férne el.
    Szóval egyezhet a kettő fókusza, csak a fentieket figyelembe kell venni, pont azért linkeltem azokat a dolgokat. A fókusztávok nem a dobozod hosszát jelentik, azt majd kísérletezéssel kell megállapítanod, de mindig hosszabb lesz, mint a két fresnel fókuszának az összege, mert jön közéjük az lcd, kell az izzónak is hely, meg az optika stb. Remélem érthető voltam.

Új hozzászólás Aktív témák