Új hozzászólás Aktív témák
-
Sraff
tag
Sziasztok!
A hosszú hétvégén is sikerült egy kicsit haladnom a saját projektorommal.
Átalakítottam a triplet tartóját állíthatóra (esztergáltam egy fix és egy csúszó gyűrűt), így az élesség beállítása könyebbé vált. Ma estére össze is szereletem, csináltam egy próbát.
A próba tanulsága alapján módosítanék azon, amit valamelyik nap írtam. Eddig a lámpa közepe és az első fresnel távolsága a frersnel fókusztávolságával egyezett meg. Viszont a sarkok elég sötétek voltak. Ezért próbaképpen elkezdtem a lámpát a fresnel felé tolni, ami sokat jelentett a sarkok fényerejében. Holnap tovább csiszolom a beállítást. Az alábbi képen egyébként a fókusztávolságnál 15mm-el bentebb van a lámpa.
Néhány kép a jelenlegi állapotról:
Látszik, hogy elég sok fény elszökik még, minden csupa por és ujjlenyomat, AG is fent van még. Úgyhogy, ennél csak jobbanak kell majd lennie.
Sraff
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L570 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest