Új hozzászólás Aktív témák
-
Des1gnR
őstag
válasz
Ramoskaa #4749 üzenetére
Én is hasonló cipőben voltam és rákérdeztem itt: https://www.facebook.com/groups/528475084285610
Nekem ott azt mondták, hogy mindenkinek más szemcsepp lehet jó, szóval váltsak bátran, de érdemes a teljes sztoridat leírva kérdezni és orvos fog válaszolni.
-
Ramoskaa
senior tag
Sziasztok! Műkönnynek Artelac szemcseppet adtak, kérdés ,hogy lehet másik műkönnyet használni vagy inkább maradjak ennél?
-
Alg
veterán
válasz
andrisss8 #4747 üzenetére
Valószínűleg van már elegendő tapasztalata a klinikának az ilyen kacifántos esetek rendbetételére.
Hát nekem baromira nem úgy tűnt, csak a nagy fejvakarás ment... de én is remélem hogy végül rendbejön, most már ha egyszer belevágtam és ilyen lett nincs mese végig kell csinálni... -
andrisss8
csendes tag
Huhh megértem az érzéseidet, erre senki se készülhet.
Ez a rejtett kancsalság nem éppen a javadat szolgálja, de ha már tiszta a kép az orvosok előtt, hogy mi a gond, akkor szerintem a korrigáló műtét után fellélegezhetsz.
Drukkolok, remélem minden okés lesz.
Valószínűleg van már elegendő tapasztalata a klinikának az ilyen kacifántos esetek rendbetételére.
Hajrá! -
andrisss8
csendes tag
válasz
Des1gnR #4740 üzenetére
Nem feltétlen bullshit, de hiba, ha megígérik mindenkinek. Minél fiatalabb vagy, minél kíméletesebb a műtét, minél kisebb a dioptriád, annál valószínűbb, hogy másnap, harmadnak dolgozhatsz.... Fogorvos ismerősöm 28 éves, -2,5 dioptriával, cilinder nélkül másnap kocsival ment kontrollra, SMILE műtét után.
-
Ramoskaa
senior tag
Sajnos igen . Én az adagolást el is rontottam az első 3 napba,mert tobrexből csak 5 ment bele, műkonnyből meg 2-3, mert amit kaptam leírás az szurkehályogra vonatkozott, műtét után magyarázták , de csak annyit kérdeztem , hogy a papírra le van írva? Le! 2 napig a falat kapartam fájdalmamba , pedig a műkonnyből ha többet cseppentettem volna , szerintem fele ekkora fájdalmam nem lett volna. Remélem nem tettem azért kárt benne.
Nem tudtam akkor odafigyelni.
Mennyi idő kb még beáll a normális látás? Picit még homályos. Ha ásítok és belemegy a könny a szemembe kb 20 másodpercig tűéles a látás. Remélem javul még, adatokat nem mondtak és csak 3 hónap múlva lesz kontroll. Holnap lesz egy hete ,hogy műtöttek. -
Ramoskaa
senior tag
Sziasztok ! Tobradexet 2 hétig kell cseppenteni? Holnap felhívom a klinikát, csak ma elfelejtettem megkérdezni.
-
Alg
veterán
Update:
Még mindig kancsal vagyok, szemizom gyengeség.
Közben a jobb szem átcsúszott pluszosba és lett rajta 0.75D cilinder.
Írtak fel szemüveget hogy a kövi 2 hónapban munka közben, gép előtt abban legyek, és 2 hónap múlva előjegyeztek újabb kontrollra, illetve korrekciós műtétre.Ha ezt rendbeteszik remélhetőleg a kancsalítás is javul.
A bal szemen amúgy már nem tudnák felhajtani újra a lebenyt, nagyon laza a hám, még mindig látnak valami pici homályokat, de érzésre sokkal élesebb mint a job, bár sötétben még mindig céltáblákat látok.
Fasza, azért fizettem extrát a FEMTO-ért hogy gyorsan gyógyuljon, erre fel most ott járok hogy lassan 3 hét szabi, meg rengeteg utazgatás, és akkor a Tobradexeket is megvehetem megint, hogy talán visszajöjjön 100% környékére egy évvel az első műtét után a látásom
Mondjuk nyaralás így kilőve szóval legalább a szabi nem fog hiányozni125% meg másnapi visszaállás a munkába egy lóf....
-
Victory99
tag
válasz
Pttypang #4737 üzenetére
Esetleg ha gondolod, akkor Budaiban még meg lehet próbálni később egy alkalmasságit, bár erről a szaruhártya vastagságról én is azt olvastam, hogy nem nagyon érdemes rizikózni.
ICL műtét még opció lehet, ez Amerikában egész népszerű, itt Magyarországon szerintem még annyira talán nem, de ez is egy megoldás lehet későbbiekben. Meg ha jól tudom az visszafordítható, tehát ahogy beteszik a lencsét, úgy ki is tudják venni, ha valami gond lenen vele. -
Victory99
tag
Nekem a Budaiban 518 és 509-et mértek, de nem mondták, hogy ez kevés lenne, mondjuk nekem alapból kicsi a dioptriám, valószínű az is számít, illetve gondolom, hogy a klinika is számít... Kettő együtt.
Azt egyébként nem tudja valaki, hogy mégis milyen érték alapján műtenek? Pupillatágítás utáni érték alapján? Szenvedek a kontaktlencsével és előbb-utóbb meg szeretném műttetni, viszont lelkileg már készülök rá, hogy valamivel el fognak utasítani a Sasszemnél. -
Itt a doki siman mutatta, hogy beirja az adatokat, kivalasztja a kezelest es piros az egesz ablak mindket szemre, mert vekony szovetvastagsag hibaval visszadobja.
A konfigot klinikankent allitjak, de nekem se kell mindenaron, igy megcserelem a terveimet es hamarabb lesz motor es kesobb szemmutet.Koszi az adatokat, akkor nincs olyan messze tole
-
nTopee
csendes tag
válasz
Pttypang #4731 üzenetére
Nekem saszemnel 551-et mertek egyik szemen, Focusmednel 547et, es mindket helyen azt mondtak, hogy nincs akadalya a mutetnek, valoszinu 500 korul lehet a hatar pont. En vegul Focusmeddel mentem, mert Sasszemnel mas okbol csak prk-t csinaltak volna meg, en pedig visumaxot akartam.
Neten 450 mikron korultol irjak lasik-et, 485-tol transPRK-t, ami azt jelentheti, hogy 500 mikronnal ha nem sikerul tokeletesen mar nem biztos, hogy tudnak korrigalni 2. mutettel (nem gyakori az ilyen de elofordul)
En ugy vettem eszre minden szempontbol biztosra mennek ezek a klinikak(Sasszem es focusmed) es ha kis riziko is van inkabb nemet mondanak, igy tudjak elerni, hogy nagyon alacsony a komplikaciok/elegedetlen paciensek szama, nem akarjak mindenaron "eladni" a mutetet (persze ez valamilyen szinten biztos, hogy a vizsgalatot vegzo orvos sajat megitelesetol is fugg, mert nekem teljesen mast mondtak a ket klinikan, es mindket helyen egy 30+ eve praxisban levo foorvos vizsgalt)
En pl. erdeklodtem SMILE-rol, mert neten talaltak alapjan ugy gondoltam jo valasztas lehet, usaban mindenhol azt olvastam hogy -2.5D es -10D kozott jo, itthon mar a telefonban azt mondtak felejtsem el ha 3as szemem van, 3.5-nel kissebb dioptriara egyik klinika se vallalja ezt a mutetet.
-
Stigma.HC
senior tag
Most vissza néztem nekem mennyi volt a két műtét előtt.
Elsőnél jobb 603, bal 608.
Második műtét előtt pedig jobb 547, bal pedig 568.
És "megnyugtattak", hogy ha romlana a szemem 10-15 éven belül akkor még mindig simán újra tudnak műteni. -
Nem mondtak, de 500 a normalis alja a legtobb helyen, 400-al mar van neve is a problemanak. Gondolom ha alakitananak, akkor ebbol az 500 hataran reszbol fogyna es azzal mar nem lenne kielegito az eletem.
Ha raveszem magam ujra, megvizsgaltatom magam mashol is, hatha valtozik a velemeny, vagy csak varok egy evet es megnezetem ujra, hogy aktivan valtozik-e valamilyen iranyba egyaltalan a vastagsag, mert ha csokken, akkor azzal foglalkozni kell. -
válasz
Pttypang #4728 üzenetére
Ami meg is tortent, szaruhartya kozponti vastagsaga nem elegseges indokkal egyik mutetet se javasoltak. Bal 497 mikron, jobb 501 mikron. Avagy hogyan sporoljak rovid tavon 600 ezret masfel ora alatt. A vizsgalat viszont ingyenes volt igy is. Pupilla tagitasig el se jutottunk.
-
Sziasztok ujra, igy 2 ev elteltevel mar ugy erzem, a klinikakon fogadhatnak rendesen, szeretnem a szemeimet megmuttetni.
-6.5, -7.5 cilinder nelkul, a sasszemre gondoltam egy femto smarttal, de nyitott vagyok mas helyekre is, jelenleg kontaktlencset hasznalok es egy vizsgalatot mindenkeppen kiprobalnek, hogy alkalmas vagyok-e.Monitoros munkat vegzek, obudan lakok, igy foleg bp-n nezelodnek.
Van valamilyen sorrend a klinikak kozott?
-
Des1gnR
őstag
Nekem nagyon száraz volt kezdetben. Refresh-t használtam eleinte amit javasoltak, de mivel 1 hét után se láttam a monitort és nem tudtam dolgozni, így Visolra váltottam. A Visollal szinte már az első naptól tudtam dolgozni. Főként reggel volt rossz, de délelőtt 10-re elfogadható volt minden nap és hétről hétre javult. Egy időben használtam az Artelac Nighttime szemgélt, de nem éreztem őrületes változást, így ezzel leálltam.
-
nTopee
csendes tag
Sziasztok!
Focusmedical, visumax műtétem volt -2.75, -3 dioptriára 2 napja.
Klinikával nagyon pozitív a tapasztalat, gyorsan, de alaposan dolgoznak, mindenki nagyon közvetlen. 1 hétre kaptam vizsgálat időpontot, 8 napra rá meg is volt a műtét.
Látás kb 3 órával műtét után màr nagyon éles volt, első nap kontrollon 120% volt két szemmel, de azt mondta doki ez még nem számít, elsõ hetekben sokat fog változni. Soha nem hordtam szemüveget, nem tudtam megszokni, fájt tőle a fejem, zavart, így nekem szerintem az 50% is tűélesnek tűnt volna a 0.15/0.15 után.
Monitort még elég rosszul látom, de papíron a legkissebb szöveget is el tudtam olvasni, így azt mondta semmi baj a látásommal. Kocsiban ülve vettem észre, hogy nagyon erős starburst-öm van, valószínű emiatt van gondom a monitorral is , ez ha jól látom jó eséllyel sokat fog javulni pár héten belül.
Ami nagyon rossz, hogy műtét óta kegyetlen száraz a szemem, 0.4-es Visol kb 15 percig segít, de akkor is kellemetlen, csak addig legalább látok is valamit. Doki azt mondta semmi gond, csepegtessem amilyen sűrűn csak kell, főleg monitor előtt.
Akinek nagyon durva szemszárazsága volt lebenyes műtét után, ez is elkezd javulni pár nap alatt, vagy tényleg ne nagyon várjak javulást 1-6 hónapig? Můtét előtt is lehettek már enyhe tüneteim, de soha nem vettem észre, nem kellett szemcseppeznem, alkalmassági vizsgálaton is minden értékem tökéletes volt a műtéthez, ezért is mertem bevállalni . Jelenleg esélytelennek érzem, hogy 2 nap múlva már letoljak 8 órát monitor előtt, můtét előtt napi 10-12 órákat dolgoztam.
Ui.: Bocs, ha vannak elírások, olyan szépen csillognak a betűk, hogy csoda, ha sikerült mindent eltalálnom.
-
Alg
veterán
Tobit 3 hét után már nem kellett (éppenhogy kitartott a 2 adag), műkönnyet mondták hogy lehetőleg 2 óránként. Hyabak-ot használok amúgy, elvileg az jobb mint a Refresh (drágább is
)
Szemnyomás kimondottan alacsonyra lett mérve, mondjuk csak egyszer mért, 11/9 Hgmm, de az egy hetesen is 10/11 volt, alkalmasságin 18/16.
Nekem alapból volt már egy teljesen zárt, sárga lencsés fotokróm sportszemüvegem, meg amúgysem járok kint sokat mostanában nappal, + a nap se sokat süt, direkt ezért időzítettem télre.
-
Dazsar
aktív tag
Táblaolvasás: 90-95% szemenként, két szemmel 95%-ot írt be, de ha kérdezte volna az 1,2-es sort két szemmel abból is ment volna majdnem mind. Érdekes módon a problémás bal volt élesebb. (amúgy cirka 4 óra alvás után, reggel 5ös ébredéssel indjtottam a napot...)
-Fura, nekem mikor nézték csak annyit kérdeztek hogy tudom e olvasni, mondtam hogy persze, egy kettő szám/betűt nem tudtam, mert nekem annyira egybe olvadnak, de mondtam hogy amik nem olvadnak egybe azokat még a 1.2 után is látom. Nekem így lett 120 a szemem. Nekem letelt a fél év, többet nem is kell menjek. 120-ra zártak.
Tobit kell még használj? Én azt túlzásba vittem, rám is szoltak hogy nagy a szemnyomásom. Utána néztem ez mivel jár, utána abba is hagytamés rendesen csepegtettem.
Műkönnyet viszont orbitálisan sokat toltam, lehet hogy az nekem sokat segített, illette vettem egy sárga napszemüveget, amivel éjjel nappal lehettem, így az sem volt hogy bármi "gyógyulásra" kényszerített volna. -
Đusty
addikt
Van itt olyan vagy ismer valakit aki csak az egyik szemét műtette? Csinálnak olyat is?
-
Alg
veterán
1 hónapos:
Most nem volt csak lufi, szemnyomás, réslámpa.Jobb teljesen ok, balon most ez került a lapra: "IXh-nál hámsziget, centrális homály"
Viszont egy szót nem mondott róla ez mit jelent, csak már mikor eljöttem olvastam el... Szóval ha esetleg ezt valaki segítene dekódolni... neten rákeresve azt írja folyamatosan ellenőrizni kellene hogy nem progresszív-e, erről semmit nem mondtak, 2 hónap múlva van a következő kontroll. Meg hogy baromi kis eséllyel van ilyen LASIK esetén, valami 1%. Szerencsére fájdalom, szárazság, idegentest érzés nincs.Kancsalítást megnézte, tényleg van egy pici a bal szememen, szerinte előtte is volt rejtett, és most előjött - LASIK ilyet nem csinál. Szemmozgás amúgy rendben, nem idegi eredetű probléma. Szóval most várok hátha hozzászokik az agy, ha nem akkor nem tudom mi lesz, ez így jóval zavaróbb mint a szemüveg volt
Ha nead'j Isten hasáb kellene, akkor cseberből vederbe
Táblaolvasás: 90-95% szemenként, két szemmel 95%-ot írt be, de ha kérdezte volna az 1,2-es sort két szemmel abból is ment volna majdnem mind. Érdekes módon a problémás bal volt élesebb. (amúgy cirka 4 óra alvás után, reggel 5ös ébredéssel indjtottam a napot...)
-
kory24
őstag
Sziasztok!
Voltam szemészeten, de nem kaptam egyértelmű választ, hogy okés-e szemem.
Csak valami olyat, hogy "jó ez, ne akarjak 100%-ost megfeleő így ez"
Az ambuláns lapon ezek szerepelnek:
Van olyan, aki érti ezeket az adatokat?
Femto műtétem volt 5 hónapja, érzésre a jobb szemem gyengébb.
Megfeleőek így valóban?
-
Alg
veterán
Kérdés - nyilván majd megkérdezem hétfőn az egy hónaposon is, de hátha valaki másnak is volt ilyen:
Enyhe kancsalság normális a műtét után? Főleg reggel ébredés után egy darabig, de leginkább este, fáradtan észrevehető. Ha nagyon koncentrálok, 1-2 mp-re össze tudom hozni a két szemes fókuszt, illetve ha pl. elkezdek monitoron dolgozni vagy filmezni vagy bármi, egy 10-20 perc után "beáll" és arra a távolságra rendben van.
Tükörben megnézve is mintha befelé húzna a bal szemem, de ezt lehet csak beképzelem
-
Alg
veterán
Kis update:
Alapvetően minden OK, amennyire meg tudom ítélni, bár nagy csoda nincs. Bevérzés halványul, jobb szemben korábban néha jelentkező nyomó érzés is nagyrészt eltűnt (gondolom ez is a vákuumos rögzítés utóhatása volt).
Amit észrevettem: pontszerű fényeket bal szemmel nézve van egy kb. kör alakú "glória", fénygyűrű körülötte, de csak bal szemmel, és csak a ha a fény a látótér kb. középső 2/3-ában van (arrébb fordítva a fejemet egy adott pont után hirtelen eltűnik). Jobbal nézve csak egy minimális "csillagszóró-effekt" van, de alig észrevehető.
Illetve estére már nehezen megy a fókusz, kicsit olyan mintha kancsal lennék, nem áll rá a bal szem a jobb(domináns) képére, csak pár perc azonos távolságra nézés után.
-
Victory99
tag
Sziasztok!
Szemüveg miatt elgondolkoztam, hogy később (25 év felett) esetleg megcsináltassam a szemem. Jelenleg a legrosszabb -1,5 D ami nem jó de nem is tragikus. Kérdés, hogy ha ez nem romlik, akkor egyáltalán megérné nekem ebben gondolkozni, vagy -2 D alatt felejtsem el?Hosszútávon kontaktlencsét sem szeretnék, bár négy fal között azért még el vagyok minden nélkül, viszont filmhez már kell szemüveg. Megérné alacsony dioptria mellett is majd belevágni?
-
Alg
veterán
1 hetes kontroll:
Na ez elég rohanós volt, most "valamiért" nem éreztem azt a törődést mint akár az alkalmasságin akár a műtét napján.
Volt hőlégballon, szemnyomás (10/11), penta topográf - réslámpával csak a bal szemet nézte meg (ez volt problémás az 1 naposon ugyebár), kicsit nézelődött, valamivel megfestette (nem festődött ha jól vettem ki a diskurzusból), bevitt a főorvosnőhöz aki az 1 naposat csinálta hogy nézze meg ő is, végül megegyeztek hogy rendben van, gyógyul, a lapra ez került: "centrálisan és paracentrálisan Xh-nál két apró homály" - egynaposon ugye 1h-nál volt valami...
Ja meg kérdezte hogy mindig ekkora-e a pupillám, fogalmam sincs nem méregetem, de már az alkalmasságin is írták hogy az átlagnál nagyobb.
"Diktálós" táblaolvasás is megvolt, de nem írt be irreális értéket, 90% lett mindkét szem.
Még két hét Tobradex, csökkenő adagokkal.
Amúgy ma elég fáradt a szemem, nehézkes a monitor olvasás is.
-
Alg
veterán
válasz
Zola007 #4709 üzenetére
Szerintem első nap ment mellé sok, akkor ugye óránként kellett, azóta meg napi 5x...de még mindig van hogy biztos ami biztos alapon cseppentek inkább 2. cseppet. Nem azon a plusz 5k-n fog múlni. (viszont hogy a műkönny is 5k egy 10ml ampulla, azon meglepődtem)
Nem vészes, pár mp kis csípés csak, írták is előtte hogy csíphet. Csak az az érdekes gofy majd' egy hét után kezdett csípni.
-
Alg
veterán
Nem türelmetlenkedem - a homályosodás nem tudom mi lehetett de most már javul - lehet a reggeli Corneregel réteg nem szívódott fel azonnal. Dolgozni tudok - igaz a szokásosnál hosszabb pihenőkkel. Nyári brigás/túrás szezonra meg csak jó lesz. Nem véletlenül van még 6 hónapos kontroll is.
-
Dazsar
aktív tag
Hónapoknak kell eltelnie mire azt tudnád mondani hogy na, ez most begyógyult. Rengetegszer fogod azt hinni hogy úristen itt valami baj van stb, de ahogy telnek a napok hetek hónapok, úgy lesz egyre jobb. Nekem egy -6 felettit csináltak meg 120%-ra, úgy hogy volt .7 is meg volt .9 is. Pedig nekem volt olyan hogy, nyáron mikor a műkőny belemosta az izzadságot a szemembe, na azt nem kívánom senkinek
-
Alg
veterán
1 hét eltelt
Elfogyott egy Tobradex a hatodik napon, meg lassan egy Hyabak is.
Fájdalom nincs (a Tobradex kb. tegnaptól elkezdte minimálisan csípni a szemem sarkát).
A bevérzéseknél (bal: a szivárványhártya külső peremén és onnan kifelé, jobb: felső szemhéj alatt félkörívesen) van néha pici nyomó érzés, de egyre csökken.
Látás napról napra javul, bár hullámzó, most pl. a bal tök homályos ( alig tudom elolvasni a monitort vele, tegnap este ok volt), a jobb éles. Van egy kis kettőslátásom is. Bevérzések lassan halványulnak.
Holnap kontroll., ha mindkettő 100% körül lenne annak már örülnék - nem vagyok része a "másnap már megszámoltam légy lábán a szőröket" marketingcsoportnak úgy tűnik. De legalább fájdalom nincs. -
Alg
veterán
Sziasztok, kis beszámoló első kontroll után, bocsi ha hosszú lesz:
Klinika: Sasszem Bécsi út
Eljárás: Femto Smart
Magamról: 35 éves, kb. 13 éve szemüveges, alacsony dioptria: -1.75, pici cilinderrel (0.5, az utolsó szemüvegen még nem volt rajta, most derült ki alkalmasságin), sokat sportolok és vagyok szabadban, nagyon zavart a szemüveg, lencsét nem bírom.Tegnap volt műtét, 11-re mentem, 13:30-kor jöttem ki a műtőből. Pici kellemetlenség volt, fájdalom nem (azóta sem). A legzavaróbb a védőlebeny felhajtása volt, kicsit babrált vele a doktornő mert nagyon vékony (egyéni adottság). Emiatt írtak másik műkönnyet (Vizol) meg regeneráló gélt (Corneregel)+kaptam védő kontaktlencsét.
Kérdezték hogy jutok haza, van-e kjsérő, mondom nincs, fél óra villamos. Na az ki van zárva úgy nem engednek el, mert majd fáj meg szúr meg könnyezik a szemem meg alig látok. Ez utóbbiból semmi nem volt, végül egy órát ültem még ott (első Tobradexig) utána taxit hívtam.
Itthon pihi csukott szemmel 2 óra, utána az ajánlás szerint lehet tévézni, olvasni, stb. Ez azért nem annyira egyszerű, mert olyan volt mint a pupillatágító után - távolra már kezdtem élesen látni, de közelre fókusz nem ment, meg a fényudvar miatt a telefon/monitor sem nagyon kellemes. Estére ez már javult azért. Elmentem megvenn a szemcseppeket meg a gélt - aki ezt a Vizol kiszerelést kitalálta az sem használt soha szemcseppet, olyan pumpás fejű mint az orrspray, lehetetlen vele célozni (vagy csak én vagyok béna).Ma reggel 1 napos kontroll, réslámpa+érzéstelenítő csepp után lencse levétel. Jobb szem hibátlanul gyógyul, bal szemen "lebenyszélnél kis hámegyenetlenség". Tábla olvasás (háttérvilágítás + frissen levett lencse miatt még problémás, szellemképesen láttam): bal 70% jobb 50%, nagyon remélem hogy ez még sokat javul, Érzésre azért már látok majdnem úgy mint előtte szemüvegben (bal 95% jobb 75% volt az alkalmasságin szemüveggel). Kértem a Vizol helyett másik ajánlást mert azt képtelen vagyok használni, szóval csere Hyabak-ra.
Ajándék napszemcsit hirtelen el is felejtettem (van saját), majd a kövi kontrollon nézek egyet.
Közeli fókusz még mindig fárasztó, de már érezhetően javul.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA SilverStone 700W
- Samsung Galaxy Z Flip 3 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest