- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
PPeter
addikt
Boci telefonon elmondta, hogy a géppel korábban olyan gondok voltak, hogy a merevlemez műveletek 100%-os CPU-terhelést okoztak, ezért azt tanácsoltam neki, hogy mozgassa meg, tegye ki-be a vinyót, hátha csak kontaktos és emiatt vette le az adatátviteli módot a rendszer UDMA-ról PIO-ra. A dolog bevált, megy a gép, köszi a többi ötletet.
-
ursaminor
csendes tag
válasz
kamikaze boci #4 üzenetére
Csak azért kérdeztem a tipusát, hogy melyik disk managert
ajánljam. Ilyen gondok a partíció váltogatásánál is elő szoktak
fordulni Fat32-NTFS vagy fordítva. Ilyenkor érdemesebb dm-mel
formatálni mert az teljesen rendbeteszi a BPB-ét és az MBR-t.
A winyó tipusát különben még a bios is kiírja. De látom nem írtál
többet, úgyhogy minden OKÉ.
Üdv! -
Shadows
senior tag
nekem volt egyszer kétszer hogy egy zsír új konfigot összeraktam és az istennek sem akart felmenni a win volt olyan hogy 2%-ig jutott el aa másolás és utánna fagyás 3 óra küzdés után kiderült hogy a winyó a hunyó beraktam a szervízgépbe ránézek írok rá azt visszaolvasom. beraktam az újba és voala ment is a setup mint a kisangyal
lehet winyóhiba de ha eddig jó volt akkor most is jó csak valami galiba van master bootot törölted?? másik gépbe akár asztaliba akár notiba próbiztad?? -
neduddki
nagyúr
válasz
kamikaze boci #1 üzenetére
HI!
Elinditasz egy knoppix-ot eloveszed a smartmontool /ha jol el emlekeimben/ joszagot razavararsz egy komplett teszettt es az szip so kmindnet fog Neked hazudni abbol lehe mazsolazgatni utanna
udv
neduddki -
kamikaze boci
őstag
Köszi, sajna a telepítés is megszakadt vagy háromszor, még nem tudtam SMART monitort felrakni, nincs XP a gépen (még formázás előtt meg kellett volna néznem, de ki a fene gondolta volna).
Közben haladtam azért előre, kiszedtem és visszaraktam a vinyót, így mintha jobb lenne, lehet, hogy érintkezés hiba (thx. PPéter) Most a telepítés felénél járok, írok, ha jutottam valamire.
ursaminor: nem tudom, fóliás, de ha fontos lehet (típus hiba stb), akkor megnézem, -
ursaminor
csendes tag
válasz
Üdv!
Milyen tipusú a winyó? -
liksoft
nagyúr
válasz
Simán lehet winyó hiba. Meg kéne nézni a SMART mit ír ki rá. Ha sokszor kell ráismételnie egy szektorra mert bizonytalanul olvassa, iszonyatosan megnőhet az ideje. Volt olyan 60GB-os laptop winyó, melyet adatmentésnél 1 hét alatt tudtam lemásolni. Mechanikai hiba miatt felületsérült is volt, meg deformálódott a fejszerelvénye. Egy tízezrelékes hibával lejött, de napi 18 órában futott. Nem hagyható magára egy ilyen eszköz, nekem meg aludnom is kellett. Vagyis iszonyúan sok ismétlés miatt simán lehet. Ez még nem jelenti azt, hogy nem tud mindent elolvasni, de ilyen winyó üzemszerűen már nem használható. Ilyen előfordulhat akár úgy is, ha leálláskor nem ment ki parkoló villára a fej, és letapadt. Legközelebb elindult ugyan, de a tapadás miatt deformálódott a fej rögzítése. Vagy a főmotor kezd nehezen dolgozni (csapágyhibás - folyadékosnál is létezik ilyen hiba), és nem tudja tartani a fordulatot. Szintén sokat ismétel.
-
kamikaze boci
őstag
Első sorban saját tapasztalatokat várok (laptoposok, szervízesek), köszi
Egy Amilo laptop formázásával küzdök, két partíció, az egyiket formázom NTFS-re, WXP telepítő CD-vel. Két órája fut a formázás, 28 %-nál járok. Időnként beáll, mint a gerely (2%-nál azt hittem, hogy vége, csak a jólneveltségem miatt adtam neki még egy kis időt, szerencsére). A kérdés:
-utalhat ez a lemez hibájára, vagy normális jelenség?
Azért gyanús, mert korábban se volt minden rendben a géppel, de azt hittem, a sok futó spy/vírus miatt lassú.
Köszi a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Háztartási gépek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- HP ProoBook 745 G7 laptop /Ryzen 3 4300U/4GB DDR4/256GB NVMe (Erősen "B" kategóriás esztétikailag)
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Samsung Galaxy A8 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest