- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
sakal83
addikt
válasz
Domináns Hím #26089 üzenetére
Mi koze van a lapostetonek a kereslethez?
A laposteto egyedül a helyi epitesi szabalyoktol fugg. Igye te sem gondolod komolyan, hogy mondjuk Pilisvörösvár helyett valaki kistarcsara koltozik mert ott van laposteto
-
Mercutio_
félisten
válasz
Domináns Hím #26003 üzenetére
Nem nem én vagyok aki játssza az értetlent
Játszod az objektívitás grállovagját, miközben az előző nickeden (is?) egyértelműen elfogult és egyoldalú kinyilatkoztatás jellegű kommenteket tolsz.
Érveket, tényeket ritkán és szelektíven, csúsztatva hozol, hitelességed vélt alapjának gondolod üzleti sikereidet, ami általános kérdésekben irreleváns.Értsd attól, hogy én adott (szűk)területen kompetens vagyok még nem leszek szakértő más témákban.
Nem 2/3-oztam, a 2/3 tényszerű következményeire utaltam.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Domináns Hím #25995 üzenetére
Nincs mire rámutatni
nyilván egy priuszos más megítélés alá esik mint akinek még nincs bűnlajstroma
-
válasz
Domináns Hím #25993 üzenetére
Szerintem a politikát próbáljuk meg offolni, és te se pörgesd tovább. Az ingatlanhoz jutás piszok nehéz, ez globális jelenség. Próbáljunk meg itt segíteni a kollégának jó tanáccsal, ennél többet nem tehetünk.
-
sakal83
addikt
válasz
Domináns Hím #25963 üzenetére
De miert tartod jobbnak? Mire alapozod, hogy most kell venni ennyiert ennyi hitelre ilyen ingatlant?
-
favagoJoska
aktív tag
válasz
Domináns Hím #25963 üzenetére
Te és Árpi001 nek is. Sehol nem írtam, hogy tiltsanak ki. De te egy másik nickkel már mászkáltál a fórumon és trollkodtál. Most lehet hogy nem tudom pontosan mi történt, hogy kitiltottak vagy csak topikról tiltottak le (vagy csak önmagad égetése volt már túl ciki) és így kerülted ezt meg hogy új nicket regeltél. Valóban ez a része a kommentemnek nem volt pontos. A lényeg hogy másik nickel toltad ugyanígy a hülyeséget. Én meg csak arra vagyok kiváncsi hogy akkor mi az amit lehet a fórumon, de ezek szerint lehet tolni az IQ és anyagi helyzetes elméleteket is ha odaírjuk a kommentbe hogy ingatlan, és ugyanígy lehet simán politikai kirohanásokat is tolni ha odaírjuk hogy benézték valakik az ingatlanpiacot.
-
sakal83
addikt
válasz
Domináns Hím #25954 üzenetére
Mondd mar meg kerlek hogy mire alapozod az alltimehigh arszinten es a kvazi ezen az arszinten alttimehigh kamaton egy alttimehigh felujitasi koltseggel biro kornyezetben ingatlant vasarolni?
3 jelentős tényező hatranyos most számára . Es ez egyuttesen jelen van a dontesnel. Szerezzen ingatlanpozit de legalabb egy legyen pozitiv. Vagy ujszeru vagy olcsobb vagy alacsony kamat. Siman ki lehet varni most 6-8 honapot hogy csokkenjenek kicsit az arak esetleg essen a kamat. Kinalat van es arcsokkenes is kezd lenni.
18000en vagyok OTPben. Fene jo biznisz volt...
-
Segal
veterán
válasz
Domináns Hím #25860 üzenetére
Te vagy a tokeletes pelda hogy ez netto faszsag, mert ha valoban igaz amit.magadrol allitasz akkor te anyagilag sikeres vagy, ergo az IQ-d is magasabb.
Ilyen nevvalasztassal viszont valamelyik a ketto kozul kamu... -
updog
őstag
válasz
Lesz ON is, de valahol ez is idevág: én lassan másfél éve próbálom a saját vállalkozásomat felépíteni. Mindegy hogy mi, szögegyszerű tevékenység, csinálja más is, de igény az alapvetően van rá. Az ország "celeb" marketing szakértőinek (sokszor fizetős) személyes vagy fb csoportjaiban jártam már. Bizonygatják mindig hogy itthon is lehet sikeresen válllalkozni, látod itt van példának 1-2.000 ember (elég nagy átfedésben ezekben a csoportokban BTW).
A "bizonyos megfejtés" ott lesz, hogy a teljesen legálisan/szabályosan kifejezést azt valahogy kifelejtik a képletből. Egy kis ÁSZF átkopizva a konkurenciától, egy adatkezelési dokumentáció átemelve szóról szóra egy hasonló tevékenységű cégtől, 1-1 tevékenység végezttség/bejelentés/engedélyköteles, hát akkor legyen a legközelebb eső szabadon felvehető m.n.s.-hez tartozó dolog a számlán... és ezek amiket én kishal egy azonnali beszélgetésből is megtudok, tehát biztos hogy van ott még a háttérben jó pár ilyen.
Igen, jól csinálják a saját dolgukat, igen, jól csinálják a marketinget, igen, értenek az emberek nyelvén (hadd ne mondjam úgy hogy "protekció", mert én már azon filózok hogy szociálisan alkalmatlan introvertáltként, nemhogy kapcsolatrendszerem nincs, de nyilván ez is egy skill amivel rendelkezni kéne egy vállalkozónak, szóval lehet hagyom az egészet...)
Na akkor ON, voltam a lakás kiállításon hétvégén (bakker milyen kicsi volt az egész
), nagy lelkesedéssel dobálóztak a tisztelt újépítésű lakásokat forgalmazó tanácsadók a 150-200M körüli összegekkel, majd amikor csak piackutatás jelleggel megkérdeztem őket az én szolgáltatásomra vonatkozólag (mint mondtam alapvető dolog), már sírtak is hogy igen-igen, ők értik, meg szerintük jó, de drága (itt most ha nagyon elszállunk akkor 1-2-vel kezdődő hatszámjegyű összegről beszélünk). Hiába, sikeres (főleg ingatlanban érdekelt) vállalkozónak minden fillér számít
-
favagoJoska
aktív tag
válasz
Nem hiszem hogy találsz olyan komolyan vehető kutatást ami azt mutatja ki hogy ha anyagilag sikeres vagy akkor nagyobb az IQ-d. Maximum amit találhattál komolyan vehető kutatást ott addig jutottak, hogy a magasabb IQ-val nagyobb az esélye hogy anyagilag jobb helyzetbe kerülj, de ott sem közvetlen a kapcsolat, hanem közvetett, pl magasabb IQ -> magasabb iskolazottság -> magasabb jövedelem. De az iskolázottsági szint pl sokkal több dologtól is függ mint az IQ, pl családi anyagi helyzete, környezet, oktatás helyzete egy országban stb. És ez csak egy kis részlet. Szóval összetettebb ez sokkal mint amennyire neked sikerült felfogni.
A lényeg hogy odafelé létezhet valamiféle kapcsolat, de az is összetettebb, visszafelé viszont nincs ilyen kapcsolat. Nem lehet a premisszákat és a konklúziókat tetszőlegesen felcserélni.
sakal83: +1 -
sakal83
addikt
válasz
Ok. Akkor akik jonnek kiberelni a 400+os ingatlant amg mercivel kivarva szetszolizva, vagy szetpumpalt szajjal gucci melegitoben, illetve a szabolcsi csalad aki 2 eves szerzodest kap a brigadjaval epitoipari melora ok valojaban magasan kvalifikalt atomtudosok
Ebbe az IQ kontra gazdag vitaban nem szallnek be, mert nalam sokkal okosabbak akik ezt hivatásszerűen uzik mar 1000x mimutattak hogy nem igaz hogy minel okosabb vagy annal gazdagabb.
Az uzletileg sikeres mantrat meg kerlek abszolut ne hozd fel nekem mert evekig foglalkoztam a vegyunk fel soksokhitelteseusforrast majd megszunik a ceg orszagban ezen csucskepessegu versenyzőkkel.
Van persze olyan kor akit mondasz, de vszinű nem talalkoztal a masik, jelentos réteggel.
Erdemes ranezned a felszamolasok/kenyszertorlesek számára. Kulon erdekes hogy most hogy megszunt az EUs es ingyenpenz manna, a sok uzletileg sikeres cegek felszamolasanak szama 4xdott... Evekig a cegek jelentos resze nem teljesen uzleti alalon mukodott, hanem az allamilag es EUs pénzekből elt szo szerint. A sok felkegyelmunek a palyazatirok 10-20%ert irogattak a tularazott palyazatokat es vettek a gepeket eszközöket zsakszamra es kozben csorgott ide oda a méz.
Gyorsan nezz ra mondjuk a epitoipari gepek ertekesitesi szamaira, hogy nincs ingyenlove.
Az IQ asztalos mar 3.5mert csinalt az OFT miatt egy 3 eve 1mos konyhat... Felment a fa ara 2.5mot mi?
De tenyleg nem akarok elterni a topik targyatol. IQnemegyelősokpénz.
"összejöttek nekik bizonyos megfejtések ami másoknak nem." = hogy adjuk el stromannak a cégünket mikor mar kioffolt
-
Csabroncka
addikt
válasz
Az a sok hülye tanár
-
sakal83
addikt
válasz
Domináns Hím #25856 üzenetére
Elmehetunk elmeleti sikba, de a mostani alberleti es ingatlanarakat nem magas iqval es alkalmazottkent lehet kifizetni 0rol indulva. Magam tapasztalom a z altalam most kiadott ingatlanon. 2019ben normal hetkoznapi arcok jottek (it, penzugy stb). Most meg kinai ukran egyeb vállalkozó stb. Pedig csak piacira emeltem az arat. Halkan jegyzem meg 2,5x-re.
Akinek halandokent most merul fel igenye normalisabb es nagyobb ingatlanra, azt sajnálom nagyon.
Nekem is jobb lennne egyet berelnem frekventaltabb helyen egy ideig, voltam par helyen, de nagyon szűk es nagyon draga a kinalat. Beszeltem berbeaadoval, akihez hiaba jelentkeznek sokan, de nem merte kiadni, mert az a tapasztalata mint az enyém a torzskozonsegrol.
-
concret_hp
addikt
válasz
Domináns Hím #25842 üzenetére
igen ez true, viszont ha b@sznak elintézni mindent + hülyeségekre költik a ház pénzét akkor azon is pörgök...
most pl. kiküldték a közgyűléshez a jelenléti ívet, amin a tulajdoni hányadok összege kb. 4%-al több, mint amiről a földhivatal tud, meg a tavalyi jegyzőkönyvben van
és arra, hogy nem stimmel, megírják, hogy márpedig az ő nyilvántartásuk ezt mutatja
és igen, nyilván az lenne a legjobb, hogy utalom a lóvét, ha sírásom van elintéződik, kész vagyunk, viszlát
-
axioma
Topikgazda
válasz
Domináns Hím #25783 üzenetére
Fizetokepes kereslet [ki ad 50m2-ert 300e+-t?] szamit, nem az igeny.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Domináns Hím #25774 üzenetére
Esetleg tedd mellé az ingatlanállomány hány %-a a belvárosi újépítésű ingatlan, vagy azt, hogy az ingatlanvásárlók hány %-a akar ÉS tud olyat venni...
"vannak olyan területek"
mintha az ingatlanpiac marginális szelete lenne amiről beszélnek ezt úgy adod elő
szerk.: type-o
-
j0k3r!
őstag
válasz
"2022 harmadik negyedévében 21 százalékkal emelkedtek az ingatlanárak Magyarországon."
Ez egy könnyen félreérthető megfogalmazás így -
Csabroncka
addikt
válasz
messze a végtelenbe
-
axioma
Topikgazda
válasz
Korrigalnalak: aki befektetes cellal keres ingatlant, es egyetlen szempont az hogy jovedelmezo legyen, az figyelmen kivul hagyhatja az ingatlan erteket (erteknovekedeset), valamint egyeb, allando lakhatasi szempontokat. Aki 1 db lakhatasi celu ingatlant cserelget tovabb, az velhetoen rengeteg vetelytarssal talalkozik abban, hogy mi a "jo" vetel, de te nem, hiszen a tieid lakni veszett dragak, laikusnak felujitani veszett dragak, igy csak a magadfajta befektetokkel kell versenyezned.
Mas kerdes, hogy rairhatsz akarmilyen cedulat most az ingatlanjaidra, ha megszunik a lakoingatlan minosites mellett rovidtavu kiadas jogi lehetosege, egyszerre szunik meg mint jovedelemforras es mivel nincs alternativ hasznalatra igeny, az erteke is. De ez a vallalkozasi kockazat (itthon siman). -
Csabroncka
addikt
válasz
Domináns Hím #25771 üzenetére
Hogy ez mostanában hogy jön össze azért nagy kérdés. Inkább stagnálás és lecsorgás jellező most, mintsem emelkedés. Viszont végre van miből válogatni!
-
válasz
Domináns Hím #25771 üzenetére
Kiegészíteném azzal, hogy válasszuk el a lakhatási célú ingatlant a befektetésitől! Ha az otthonodat kell biztosítani, akkor teljesen máshogy alakul a matek, mintha ki akarsz ülni mondjuk pár évnyi veszteséget eszköztől függetlenül.
-
Nehaiu
csendes tag
válasz
Domináns Hím #25769 üzenetére
Tulajdonkeppen ezt csinaljuk most. Nagy osszegu, olcso hitel, mellette a megtakaritasunk befektetve (nem allampapirba, meg csak nem is forintban van, azt csak a pelda egyszerusege miatt irtam), nem is ez a resz a kerdes. Hanem a hazban parkolo sajat toke alternativakoltsege, aminek a toredekebol berelhetek.
Az erzelmi kotodes persze mas teszta, de esetemben ez nem all fenn. Ahogy a csaladi hazhoz ragaszkodas sem (sot).
-
Dorian
félisten
válasz
Domináns Hím #25722 üzenetére
Természetesen én is. De akikről írtam, ők szó szerint Bárhol tudnának házat venni. Számomra érdekes, de nem mindenkinek fontos, hogy hol lakik.
-
wowaccount
csendes tag
válasz
Domináns Hím #25716 üzenetére
Ebbol ne nyissunk vitat mindenkinek mas a preferenciaja (en pl. a penthouset valasztanam, 20nm erkely eleg). Ami viszont adott, az az infrastruktura, ovi helyek stb, abban az agglo hatrebb van. Vagy pl. ha elfogy a vezetekes viz nyaron, esetleg undorito sarga szinnel folyik a csapbol. Igen, ez nem minden agglo helyre ervenyes epp ezert nem is lehet egy kalap alatt kezelni az agglo vs bp temat.
-
axioma
Topikgazda
válasz
Aranyhegy amiota feluljaro van a vasut felett nem lampas atjaro, sokat javult [kocsival]. Busz nincs sok de akinek jo a vasut az ha nem is villamos, de hasznalhato surusegu kotottpalyas [Bekas hev csak az uzemorak szelein jobb]. Persze last mile eszkoz nem art...
Ellenben nagy teruleten a telkekre jelenleg nem mehet cs.haz [se?] -
válasz
Nekünk van amúgy hétvégi telkünk, szóval tudjuk élvezni a lakással járó kényelmet, és kimenni a zöldbe is. Illetve én igénylem a városi létet, de ez most így alakul.
Barátok kifejezetten nagyobb, modern lakást keresnek Pesten, de nem találnak megfizethetőt. A ház sem való mindenkinek.
-
válasz
Domináns Hím #25700 üzenetére
A 2.5% valóban kedvező
-
válasz
Domináns Hím #25668 üzenetére
Miért jó a végig fix kamat, ha az elkövetkező években kamatcsökkenést várnak mindenhol?
-
w.miki
veterán
válasz
Domináns Hím #25694 üzenetére
Azért az nagy előny, én sokszor a szöveget sem tudom értelmezni, amit ezekben a szerződésekben használnak, szóval azt se tudom, hol álljak neki a hitel ügyintézésnek.
Amúgy a Gránit bank szimpatikus, lehet felhívom a videóbankárt, ott mik a feltételek.
Ott is hasonló ajánlatok jönnek ki, mint a Bankmonitor oldalán. -
w.miki
veterán
válasz
Domináns Hím #25687 üzenetére
valahogy olyan érzésem van, hogy ti amúgyis pénzügyekkel foglalkoztok, és nemcsak laikusként nézelődtök, mint én.
-
w.miki
veterán
válasz
Melyik bank ez?
A bankmonitor oldala mennyire megbízható?
Nekem is dob "hasonló" ajánlatot, ezt mennyire lehet komolyan venni?
Ezek közül az ajánlatok közül melyiket választanátok? Mit érdemes figyelembe venni? -
válasz
Igen, az most 440-450k HUF lenne havonta...
-
válasz
Domináns Hím #25604 üzenetére
Budapesten 200k€-ért mára fasza, akár vadiúj lakást kapsz élhető méretben. Nyugaton ez esélytelen.
Amúgy Európa önmagában túlárazott, nyilván a népsűrűség miatt. -
axioma
Topikgazda
válasz
Domináns Hím #25572 üzenetére
Tervrajz lakas jelenlegi keszultsegre vonatkozo a'ra a letezo kertkapcsolatos kvazi-hazresz helyett? Nekem nagyon nem egy kategoria...
-
válasz
Domináns Hím #25527 üzenetére
Igen, erre utaltam a hsz elején. Olvastam anno, és ez alapján gyanakodva mentem ki nézni a telkeket. Segített a kommented, na!
Még annyi, hogy ezeken a régen mezőgazdasági, de mostanra felértékelődött területeken a tulajdonok fragmentáltsága a legfőbb gond. Elég egyetlen tulajdonos, aki azt mondja, hogy ő nem dobja be a telkét az útszélesítésre, és bukik a dolog. Elég egy olyan, aki azt mondja, hogy ő nem akar beszállni a csatornaépítésbe, és bukik a dolog. Sokuknál megvan a szennyvíztartály, nincs is igazán igényük közcsatornára. Ugye rengetegen vannak még olyanok, akik csak kertészkedni akarnak, és nem feltétlenül szeretnék, ha urbanizálódna a környezetük. Amit néztem telkeket, ott ez egyértelműen megfigyelhető volt.
-
válasz
Domináns Hím #25482 üzenetére
Oké, más generáció vagyunk. 50+-osan, ha a még meg sem született gyerekek már eltakarodtak itthonról, lehet, hogy én is Balit választanám. Vagy egy ma még nem felkapott szigetet, mert Bali addigra tele lesz.
-
válasz
Domináns Hím #25479 üzenetére
Siess, mert az Ausztrálok, de az egész világ is rárepültek már Balira.
Amúgy asszony is kérdezte már, hogy mi lenne, ha valami egzotikus szigetre költöznénk. A válaszom az volt, hogy halálra unnánk magunkat.
-
válasz
Domináns Hím #25479 üzenetére
Ha programozó vagy, befektető, bróker, esetleg cégvezető online videókapcsolattal, akkor valóban jó lehet!
-
válasz
Domináns Hím #25446 üzenetére
Ami most célpont, az kertvárosias, körben végig nagyon menő, új, lapostetős házakkal. 15% a beépíthetőség, szóval nem annyira zsúfolt. A városmagtól messze van, de legalább összközműves.
-
válasz
Domináns Hím #25444 üzenetére
Kizárólag Budaörs. Ha nem jön össze, akkor várunk, és gyűjtünk még pénzt. Páty és társai esélytelenek.
-
hellomi
tag
válasz
Domináns Hím #25433 üzenetére
Nekem se fordulna meg a fejembe, hogy odakoltozzek, de a kerdesre, miszerint lehet-e fiatalnak sajat ingatlant vasarolni, orokseg vagy hatalmas fizetes nelkul, a valasz igen, nem kell falura se koltoznie, megyeszekhely belvarosaban is talalni keves penzert ingatlant.
Ha meg ez nem tetszik valakinek, termeszetesen elhet elete vegeig is berelt lakasban, csak ha egy adott ponton akarmilyen okbol(baleset, egeszsegugyi problemak) x ideig nem fog tudni dolgozni es fizetni a lakbert, eleg kellemetlen lesz az utcara koltozni, ahelyett, hogy reg sajat lakasban lakna.
Nem Bekescsabat nepszerusitem, semmi kozom nincs hozza, csak probalom korbejarni azt a kerdest, hogy milyen lehetosege van ma a fiataloknak ingatlanhoz jutni. Lehetoseg van most is.
-
válasz
Domináns Hím #25440 üzenetére
Itt teljesen nyilvánvaló, hogy nincs valódi értékesítési szándék. Valaki árul egy örökséget, vagy egy régi nagyon olcsó vételt, és nincs szüksége a pénzre. Amikor évekig (szinte évtizedekig) nincs vevőd valamire, akkor ott árazási problémák vannak.
Azért nem eszik olyan forrón a kását. Budaörsön van lakóövezeti telek is 50 alatt, Pátyon 100-ért vadiúj házat árulnak. Szemmel láthatóan egy rakás telek évek óta be van ragadva, pont a hirdetési ID-kból látszik ez. És akkor még nem volt recesszió, hanem vastagon konjunktúra.
-
válasz
Domináns Hím #25433 üzenetére
Ezt a telket lassan 10 év alatt nem sikerült eladni. Jelentős keresletnövekedés még évekig nem várható a kamatpolitika miatt. És emlékszem én még arra, hogy ismerősök pár éve a Széchenyi hegyen panorámás sorházat nem tudtak eladni 100 milláért.
-
Stanlee
őstag
válasz
Domináns Hím #25407 üzenetére
Van 1-2 erdekes hozzaszolas, ahogy irtam is.
-
válasz
Domináns Hím #25356 üzenetére
Én biztosan nem beszéltem ingyenlakásról, No-ban sincs így pl.
Autó sem alapfektétel az életvitelhez, durva lenne ha minden vállalkozó vonalas lenne. -
KMT
addikt
válasz
Domináns Hím #25316 üzenetére
Ha meg beépült, akkor mégsem annyira hatékony. Máshol is emelkedett, de az itthoni kiugrást a többi országhoz képest mi más okozná, mint a támogatások?
[link] -
Csabroncka
addikt
válasz
Domináns Hím #25316 üzenetére
Fontos, hogy mindekiben tudatosodjon, az áremelkedés valódi oka az olcsó hitel !volt! Ennek most vége a mostani árszinteken. Az ingatlanpiac ciklikus, kár azt gondolni, hogy most is örökkévalóságig tartó pályán folyamatosan szárnyalunk.
tukiwik, időzíteni és készülni kell tudatosan ezekre a dolgokra. Vagyis megfelelőidőben hitelképesnek és/vagy tőkével kell rendelkezni és záros idő alatt dönteni (régen is így volt). Kevés fizu esetén törekedni kell az önképzésre, váltásra. Aki nem tud legalább évi 1millió forintot félre tenni, az felejtse el a saját lakást (ez van, ez nem fog megváltozni)A jelenlegi helyzet valóságát a tegnapi szitum igazolja: irányár -30%-os alkuval adtam ajánlatot egy nyaralóra, úgy hogy még a konkrét ajánlat előtt (kérdezés nélkül) az eladó ledobott róla 20%-ot előttem mikor megnéztem az ingatlant. Azt a választ kaptam, hogy időt kérnek és átgondolják. Vagyis beigazolódott nekem, hogy simán a tagadás fázisa van (még), és rohadtul nem tolonganak a vevők. Továbbra is tartom, hogy a nyár (alakulása) vízválasztó lesz az árazások tekintetében.
-
tukiwik
csendes tag
válasz
Domináns Hím #25303 üzenetére
Ezt kifejtenéd?
Ha CSOK-ra gondolsz az nem játszik.
Párom van, 1 gyerekünk is van és nem tervezünk többet.
CSOK-nál lakás vásárláshoz min. 2 gyerkőc kell tudtommal. -
válasz
Domináns Hím #25281 üzenetére
Szerintem ez helyén is van.
Amit most találtunk, az egy jó környék. Az előnyei: 15% a beépíthetőség, tehát nem lesz túlépítve, zöldövezet, összközműves, panorámás, és a környezetében már több magas minőségű önálló családi ház épült. A hátránya, hogy némi forgalmi zaj beszűrődik az autópályáról, de vállalható, illetve a beépíthetőség miatt csak 70 nm alapterületig mehetünk el (ebben a garázs, tároló nincs benne). 2 szinten egy jó 120-130 nm hasznos alapterület nekünk bőven elég, elvből sem szeretnénk feleslegesen nagyot. Ennél jobbat egészen biztosan nem tudunk most venni.
Abban maradtunk asszonnyal, hogy megpróbáljuk ezt most behúzni, 2 éven belül építeni rá egy jó házat. Ha nem tetszik, akkor eladjuk, és veszünk valamit beljebb.
-
válasz
Domináns Hím #25274 üzenetére
A bűnügyi eljárások nyomozati anyagának ismertetése is teljesen offtopic itt.
A médiumok színvonaltalan ócsárolása ugyanígy.
De akkor miért nem ezt írod, ahelyett, hogy...
... magyargyűlölő nyomingerek... pöcegödör alja...Legalább annyi eszed lenne, hogy nem pörgeted tovább a Domináns Hím szerepét, hanem elnézést kérnél, és befognád a lepénylesődet?
-
válasz
Domináns Hím #25274 üzenetére
Persze, nem panasz akart lenni. Érthető ez az árazás, ha belegondolok, hogy a lakások/lepukkant házak is mennyiért mennek jó lokációban.
A Balatontól én is hidegrázást kapok. -
válasz
Domináns Hím #25269 üzenetére
Egy konkrét bűnügyi eljárás nyomozati anyagának részletezése mióta propaganda?
-
válasz
Domináns Hím #25269 üzenetére
Nagykokó, Budakeszi megtelt, és szerintem túl vannak értékelve. Infrájuk nagyon rossz. Solymár abszolút nem scope, lokációban is kiesik nekünk, ár/értékben sem ideális.
Remetekertváros jó lenne, de oda is 100-as inkább a beugró.
Nem akarunk ennyit telekre költeni, perpill nem is tudnánk (tavaly vettem 70-ért lakást). Budaörsön próbálok 40-45-re lesírni egy olyan telket, amiben lehet perspektíva. -
válasz
Domináns Hím #25259 üzenetére
A rádióműsor melyik részéből szűrted ezt le?
Melyik médiumot tekintsük akkor mértékadó origónak?
-
válasz
NER-es moslékpropagandát nem kéne itt nyomatni!
Amúgy a II/XII-t teljesen elengedtük, valszeg egy kompromisszumos megoldás lesz Budaörsön, vagy a XXII-ben.
-
RexpecT
addikt
válasz
Szerencsére akik szétlopják az országot azok igazi hazafiak.
-
válasz
Domináns Hím #25210 üzenetére
Persze, ha jól érzed magad Budapesten, még másik városba sem szeretnél költözni, nemhogy idegen országba.
Nem vagyunk egyformák, és ez így van jól.
De azért Nottingham nem egy szint Salgótarjánnal.
Persze én a központ peremén lakom, nem valami gáz részen. Az tényleg Salgótarján, de gáz környéket bármelyik angol városban lehet találni. -
hellomi
tag
válasz
Domináns Hím #25205 üzenetére
Ha maga London belvarosa nem is olcso, de London peremen a lakasok ara vetekedik Budapesttel. Londonon kivul pedig, mint pl ahogy a kollega is mutatott jopar peldat Nottinghambol, siman egy-egy nagyobb BP-i lakas arakkal lehet talalkozni.
Azert 180k GBP az 80M HUF, ami pesten nem kiugroan ritka, pl az utolso lakas amit mutatott, 80m2, ami 1M HUF negyzetmeterre vetitve akarhogy is nezem, ami siman BP-i osszeg.
Ja es ott a minimalber nettoban kb 700k, de az atlagfizetes boven 1M HUF folott van(Londonrol nem beszelek, egy normalis allassal, siman valaki 1.5M HUF korul hazavisz), abbol pedig kicsit egyszerubbnek tunik nekem egy 80M-s lakas megvasarlasa.Been there, done that...
Engem a csalad, baratok, meg egy once upon a lifetime lehetoseg hozott haza Londonbol. -
válasz
Valóban, a Forint szerte a világon rosszul szerepel...
-
Nehaiu
csendes tag
válasz
Hogy mi?
Ezt nem en allitom, hanem sok szaz vagy ezer input atlaga. Szovegertelmezesi problemaidon nem tudok segiteni sajnos.
-
válasz
Domináns Hím #25184 üzenetére
Budapest valóban nem drága, csak a Forint gyenge, és a mi
pofánk nagypénztárcánk vékony. -
A Zéé
addikt
válasz
Domináns Hím #25184 üzenetére
nettó 6-700k közt van a tiszta építési költség. Pontosabbat nem mondanék, nehogy később baj legyen belőle. (azért könnyen visszakövethető lennék, ha valaki ismeri a környéket)
Ez egy zöldmezős, nem városias részen levő beruházás, Zala megyében. Ami nincs benne, az a telek ár, a közműfejlesztési hozzájárulások, és maga a közművesítés költségei, valamint az építésvezetés és a hozzá kapcsolódó költségek.
Annyit kell még tudni róla, hogy azért nem a legegyszerűbb az épületszerkezet sem, és maguk a beépített anyagok sem mindenhol a legolcsóbb kategóriásak. Nagyságrendileg 10%-nyi költséget lehetne spórolni rajta, a műszaki tartalom egyszerűsítésével, de nem ez a cél.#25185 axioma
pedig terveztetni most kellene, ha van mit. Hallottam olyant nemrég, hogy már egy garázs tervnek is örülne a tervező, mert akkor legalább lenne valami... -
Drizzt
nagyúr
válasz
Domináns Hím #25179 üzenetére
Nyócker nem lényeges, akinek van minimális helyismerete Budapest kapcsán, annak nem kell szerintem a Bródy vs. Népszínház különbséget ecsetelni. A rövidtávos részt viszont köszönöm, kimaradt nekem és számít nyilvánvalóan sokat. Ugyanakkor hosszú távú bérbeadásra is igen kelendő a Bródy, de nyilván a max. hozam kisebb ilyen esetben. A lift sem ideális, de második emeleten még nem jelentős értékcsökkentő tényező. Harmadik, vagy negyedik emeletre biztos nem költöznék lift nélküli lakásba, de ez csak azért van, mert közeleg a negyven.
-
Dorian
félisten
válasz
Domináns Hím #25116 üzenetére
Építész vagyok + magas és mélyépítési műszaki ellenőr, fmv. 10 év kivitelezési, 10 év beruházói gyakorlattal, természetesen kapcsolatokkal.
De a hátam közepére se kívántam, h építkezzek, úgy vagyok vele, mint az egyszeri nőgyógyász a pnával.. -
Segal
veterán
válasz
Domináns Hím #25116 üzenetére
Én csak kisebb hibákba futottam bele teljes lakásfelújításnál, pl hogy nem vettem kádlábat, az ablakcsere után derült ki hogy az erkélynél való belső helyreállítást nem tartalmazza az ár, 1-2 apróság ami a bontás előtt még nem látszott stb. Tehát az 100% hogy lesz rejtett költség, amivel nem kalkulál az ember, a lényeg hogy ne legyen kicentizve a költségvetés, meg ne kapkodjon az ember. Pedig én az utóbbi csoportba tartozok akinek az egyik fő eseménye volt ez és nem abba aki hobbiból évente több projektet levezényel
A lényeg szerintem a tervezés számolás, számolás újra biztos ami biztos alapon és utána a költekezéscsak a mai rohanó világunkban mindenki mindent azonnal és persze minél olcsóbban szeretne és így lehet orbitális hibákat elkövetni.
-
válasz
Domináns Hím #25088 üzenetére
Hja, tudom, nincsenek illúzióim. Jó telket láttam amúgy 80-ért a hűvösvölgyi villamoshoz közel, az lehet, hogy belefér majd.
-
Stanlee
őstag
válasz
Domináns Hím #25025 üzenetére
A Baranyi felek viszont koltoznenek a csaladi hazas reszbe, mert ott nincs keveredes. Itt is ugyanez megy. Mi csaladi hazas reszen lakunk, nincsenek afrikaiak, arabok, bevandorlok, lecsuszott retegek. Evekig en voltam az egyetlen kulfoldi a kornyeken. Mi meg tudjuk magunknak engedni, masok nem.
-
j0k3r!
őstag
válasz
Domináns Hím #25001 üzenetére
Abból indultam ki, hogy voltál már tiltva. Annyira nem fantáziálás ez.
-
Stanlee
őstag
válasz
Domináns Hím #24986 üzenetére
"Ezt kéne a baloldali vezetésű fővárosi kerületekben is csinálni: 7 piaci árat fizető család mellé 3 rászoruló cigánycsaládot költöztetni, így legalább mindenki megtapasztalhatná a hőn vágyott nyugati modell előnyeit."
Oldaltol fuggetlenul a nyugat-nemetek ezt azert talaltak ki anno, hogy keveredjenek a kulonbozo retegek, es ne alakuljanak ki gettok, putrik a nagyvarosokban. Ezert is van az, hogy a tobbseg meg mindig csaladi hazat akar, mert oda a tarsadalom szegenyebb resze nem tud bekoltozni, mert nem engedheti meg maganak.
-
j0k3r!
őstag
válasz
Domináns Hím #24990 üzenetére
A múltkori végleges tiltás után csak visszamászol a küszöb alatt
-
attiati
veterán
válasz
Domináns Hím #24990 üzenetére
abszolút sikerült
-
Drizzt
nagyúr
válasz
"Budapest régiós összehasonlításban erősen alulértékelt, ez éppen elég ok az árak további emelkedésére."
Nem, ez nem elég ok. Nyilván van külföldi befektetői jelenlét is. Viszont ha globálisan csökkennek az ingatlanárak, miért éppen Budapestet választanák vásárlási céllal tömegesen? Valamint a belső fizetőképesség sokkal fontosabb a helyi ingatlanpiac egésze szempontjából. Hirtelen annyit találtam, hogy 2022Q2-ben 6.1% volt a külföldi vásárlók aránya. Ha ez meg is nő, nem ez lesz a fő ármeghatározó tényező. Még egy ennek ellentmondó adat, az OC saját eladásaiból, ami jóval frissebb. -
attiati
veterán
válasz
ez a nick egy IT fórumra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest