- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrCsiT
addikt
válasz
Vision #33725 üzenetére
Az a gond, hogy a biztosító a legtöbb tapasztalat szerint tróger: gépjárműnél ha törik az autód, feldughatod az eurotax árat, abból nem lesz másik olyan állapotú autód ugyebár. (Szerintük, ha rádől egy fa utcán parkolásnál, majd még pereskedjek valakivel, hogy ott tartsak anyagilag, ahol voltam, hát köszi.)
Hallottam olyat is (közeli helyről) hogy a lakásbiztosítás nem fizette a leégett klíma beltérivel összekötött klíma kültérit, merthogy az nem volt a lakásban. Itt ugyan lehet mutogatni akármilyen általános vagy különleges feltételre, a kiváló biztosítón kívül élő ember nem gondolja úgy, hogy egy klíma termék bel- és kültérije értelmezhető önállóan. Újabb remek példa a csótány, harácsoló magatartásra.
Nem volna gondom a biztosítókkal, csak az, hogy egészen addig, amíg a konkrét kár elő nem állt, valójában fogalmad se lesz, hogy majd fizetnek-e, és ha igen, mennyit?
Vegyük azt a példát,hogy van egy 2 éve 70M értékű házad valahol. Arra képtelenek, hogy beárazzák, így törvényszerű , hogy vagy alul- vagy túl lesz biztosítva. Te biztosan ismered a vonatkozó apró betű "93. oldal C bekezdés 5-ös pontját"(légből kapott, konkrét ilyen nincs, arra mutat rá ez, higy teljesen átláthatatlan feltételrendszereket kreálnak, és nem azért nem látom át, mert ne menne az értő olvasás) ami szabályozza, miért kap majd a biztosított a szerződött összeghez képest -20M-t ha leégne a háza, de az ügyfélnek ezt ugyan el nem mondják.
A "kedvencem", hogy ha 60M-ra kötök biztosítást de majd 5 év múlva kiderülne, hogy 100M-t ér az ingatlan (infla, stb. miatt) és akkor égne le, akkor mivel alulbiztosítottam, még a 60M-t se fizeti ki sosem a biztosító, olyan forgatókönyv nem létezik.
Na erre mondom űgyfélként, hogy hová is menjenek.. -
válasz
Vision #33725 üzenetére
Nem bemondásra kell, hogy fizessen egy szóval sem mondtam, csak kérlek ne gondolkodjatok ennyire sarkítva, ez csak egy példa volt, de akkor felteszem úgy, hogy mi van ha szomszéd kissrác behozza a rollerjét és mikor a fiaddal játszik, hogy töltsetek már kicsit rajt mert le van merülve és az gyullad ki és még papírja sincs róla a CE miatt, ha már az életszerűségről beszéltünk nem tudom ilyenkor mi az eljárás de szinte bármi megtörténhet amit nem tudsz bizonyítani a biztosító felé.
No offense, én életbiztosítónál dolgozom, de mi is elkérjük a halotti anyakakönyvit, mielőtt kifizetnénk egy halálkárt.
Ez pedig közhely, teljesen felesleges volt leírnod.De részemről lezárva
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen házat vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ingatlanos topic!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Reklámblokkolók topikja
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Hibás! Dísznek, Porfogónak, tesztkártyának vagy böngészni! Asus Rog Strix RX 470 4GB Videokártya.
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest