Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Az Intelt is utolérte az USA új exportkorlátozása
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED monitor topic
- Letarolná a kínai AI igényeket a Huawei CloudMatrix 384
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
-
PROHARDVER!
Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
Clever0 #4309 üzenetére
Ennél a típusnál nálam is növekedett pár érték, de attól még 100/100-as és nincsen vele gond. Viszont esetedben a fejparkolás elég intenzív lehet, ha már a névleges gyári limitet is túllépte. Egyébként az említett beállítási lehetőséget a programban a Lemez
—►
Fejlett energiagazdálkodás menüpontnál találod. De az automatikus alkalmazást csak a regisztrált verzióban lehet beállítani. -
King Unique
titán
válasz
Clever0 #4305 üzenetére
Ott említve volt ez a leírás, illetve az eredeti oldalon van többféle letölthető állomány. A legfrissebb (v5.3) ISO-t szintén ki lehet írni pl. egy optikai lemezre. Aztán utána a gépet az elkészített boot médiáról kell indítani, majd a programban átállítani az értéket. Viszont, ha belevágsz, akkor előtte nem árt rendesen utánanézni a használatának! Illetve annak, hogy használható-e egyáltalán ehhez a Seagate / Samsung merevlemezhez. Egyébként a wdidle3 is DOS-os.
A másik opció, hogy egyéb programokkal pl. az APM-et állítod át. Ez a fejparkolást elvileg szintén kb. kikapcsolja. Igaz, ez nem firmware szinten nyúl bele és csak azon gép & OS alatt érvényes, ahol be lett állítva. Valamint csak akkor, ha fut a program, amiben ezt beállították.
-
Osynho
addikt
-
tomy86
addikt
válasz
Clever0 #4109 üzenetére
Ha előbb olvasok erről a problémáról, akkor biztos hogy én sem a Sharkoon racket vettem volna. Azon is gondolkoztam, hogy az 1-2 terrás hdd-khez fogom használni, amiken zenéket tárolok és MBR partíció van rajtuk, így azokat nem kell újraformázni.
"Ha ez több év múlva történik, akkor nehéz lesz ugyanolyan külső házat szerezni"
Isten őrizz, hogy még egyszer ilyen racket vegyekA minőségét nézve még a márkát is elkerülöm. 9-10 ezres árkategóriában jobbat várna az ember.
-
tomy86
addikt
válasz
Clever0 #4079 üzenetére
Valószínűleg ez a helyzet. Sajnos a rack vásárlás előtt ennek nem néztem utána. Láttam hogy ez a Sharkoon ajánlott cucc és a specifikációi is megfeleltek, úgyhogy megvettem. Eszembe sem jutott, hogy ilyen gond lehet, főleg, hogy a Chieftec racknek nem okoz gondot. Legfeljebb a nagyobb hdd-ket majd abban használom (bár nem tudom, hogy mi a maximális hdd méret, amit az kezel). Az úgyis minőségibb cucc és könnyebben szerelhető.
-
-
King Unique
titán
válasz
Clever0 #3710 üzenetére
A fentebb említett oldalon pont van róla egy teszt [link]. SSD-vel vsz menne ez feljebb is, bár annál a sebességet maga a chip határozza meg, hogy éppen SATA2 / SATA3 alapú-e. Az adatlapja szerint JM352 + JM5398s chip van benne, de JMicron oldalán nem találni róluk infót [link].
(#3713) VVoid: akkor ez a része is ok.
-
VVoid
aktív tag
válasz
Clever0 #3712 üzenetére
Felismeri, jól kezeli. Én GPT, NTFS-re formázott lemezekkel használom. PC-ben formáztam, azután kerültek át a rack-be. Single és RAID módban is így csináltam. Ha Single módban használod, átrakhatod kedved szerint PC-be és vissza a rackbe. Ha RAID1 módban használod, és átrakod PC-be, minden további nélkül használhatod. Ez hasznos akkor, ha megdöglik a rack, de a lemez jó, minden bűvészkedés nélkül hozzáférsz az adatokhoz. Persze RAID1 módban, ha már kivetted, használtad, írtál rá és viszatennéd, nem lesz konzisztens a másik lemez tartalmával. Ilyenkor passzolom, mit csinál, nem próbáltam ki, de adattal teli lemezekkel nem is akarom
.
-
VVoid
aktív tag
válasz
Clever0 #3710 üzenetére
Nagy file-ok másolásánál nagyjából hozza a vinyó saját sebességét (én WD Red-ekkel használom). Kisebb file-ok másolásánál picit lassabb, mint a belső vinyó, de ez az USB3 sajátossága a SATA3-hoz képest.
Talán van ATTO sebességteszt screenshotom, majd otthon megnézem, de nem biztos. Egyik első dolgom az volt, hogy leteszteltem, és megnyugodtam, hogy rackben is majdnem hozza azt a sebességet, mint belső vinyóként. -
Valkűr
addikt
válasz
Clever0 #3447 üzenetére
Volt hasonló házam pár éve, nagyon egyszerű vacak elektronika van benne, az is tönkre ment hamar és még a HDD meghajtót is hazavágta. Épp ezért soha többet ilyen ház, láttam ezt én is, de pont ezért tettem le róla. Ez a kép árulkodik, nálam ez nem technika.
És amit irnak róla:
Sajnos feltételezéseim be is igazolódtak az eszköz 33–35 MB/s tempóra képes, tehát meg sem közelíti az USB 2.0 névleges 480 Mbit adatátviteli sebességet nálam mindösszesen 280Mbit körül muzsikált, ami igencsak harmatos. Kíváncsiságból megmértem a fogyasztását. Amikor a Winchester nem dolgozott 8,5–8,9 W mértem, amikor pedig intenzíven melóztattam 9,6-9,7 W (kis fájlok másolásánál csak 9,1-9,2 W). Hááát, mit mondjak, ez borzalom! Nem elég, hogy lassú, még zabálja is az áramot
-
King Unique
titán
válasz
Clever0 #3400 üzenetére
OK, értem, így már világosabb.
Alvó módot az ASMedia vezérlőseknél lehet átállítani, másik firmware-t rárakni, amelyikben tiltva van. Persze csak akkor, ha PID: 55AA azonosítójú a rack.
Prolific vezérlőnél ilyenről egyelőre nem tudok, de lehet tiltani a leállí0ástt HDS-ben is [link]. Sőt, nekem be sem kell állítani, mert ha fut a program, akkor valamiért egyik rack sem megy alvóba.Ahogy hallottam másoknál sem.
-
King Unique
titán
válasz
Clever0 #3398 üzenetére
"Az oldalsó csavaros dobozok nagy részében lötyög, meghúzás után feszül a vinyó."
Ennél alul lehet rögzíteni és nincsenek ilyen problémák, ahogy eddig olvastam."A rack-kek egymásra tehetők, a gumiláb bele illik a felső csavarok mélyedésébe"
Ezt az egymásra tehetők dolog nem teljesen világos elsőre?Köszönjük az információkat
-
-
King Unique
titán
válasz
Clever0 #3378 üzenetére
Érdekes jelenség...
USB 3.0-án próbáld meg oda-vissza, illetve a külső házban lévő HDD-t gépbe berakni, ott másolni rá, ott nézni a HDS-t. Az még hagyján, hogy a HDS fura dolgokat ír ki, mert szokott másnál is... Ha komoly hiba van, akkor az attribútumnál sárga felkiáltójelnek kéne lennie és a kondíciónak is esnie kéne.
Ugyanakkor, ha drasztikusan visszaesik az adatátviteli sebesség, annak oka van, főleg ha kizárólag csak eSATA-nál jelentkezik(?)
Ha a HDD-k biztosan nem szektorhibások és a kábel is ok, akkor meg lehetne nézni OS oldalról is. Pl. egy live Linux alól megpróbálva a másolást. Illetve az nem derült ki, hogy milyen OS alatt használod jelenleg? BIOS-ban AHCI van e beállítva, illetve a chipset driver megfelelő-e? Lehet utóbbinak sem ártana egy frissítés. -
batagy
őstag
válasz
Clever0 #3380 üzenetére
Csak úgy lehetsz biztos benne, hogy átmásolta-e hibamentesen, hogy MD5 checksumot nézel az eredetin és a másolaton. RapidCRC Unicode programot ajánlom. Sok idő, mindkét oldalon lefuttatni!
Ha mindig azonos helyen lassult be, lehet hogy a forrásvinyón valóban van azon a részen valami gebasz. Ha gépben belül natívban olvasol róla, akkor is belassul ugyanott? Mivel az adatforgalom LED is világít, valszeg csekkolja az OS.
-
batagy
őstag
válasz
Clever0 #3378 üzenetére
Énszerintem az adatkapcsolati, kábelezési hibákat jó lenne kizárni. A hibaüzenetek mondjuk nem erre utalnak, mert csatlakozási hiba esetén inkább a CRC error növekedne, de sose lehet tudni.
Az eSATA csatlakozás nagyon érzékeny! Főleg a kábelezésre. Nem nagyon hosszú? Megfelelően árnyékolt a kábel? A gép felőli oldalon belül egy sima SATA-eSATA kivezetés adja az eSATA-t, vagy integrált eSATA port? Mert ha sima kivezetés, az is növeli a csatlakozás megbízhatatlanságát. USB3-ról USB3-ra lehet hogy stabilabb lenne.
Az USB3-at pedig a Wifi/bluetooth zavarhatja, szóval a másolás idejére kapcsold le. Vagy legalábbis az USB3 kábel közvetlen közelében ne legyen Wifi antenna.
-
Clever0
senior tag
válasz
Clever0 #3377 üzenetére
Másoltam újra mindent ugyanúgy. A másolás felénél leesett a sebesség, most nem írt ki semmit, de a HDS-ben megmaradt a
Meghibásodás várható - Attribútum: 198 Off-Line Uncorrectable Sector Count, Javíthatatlan szektorok száma. Lemezfelület vagy fejek hibájára utalhat.
Azonnali merevlemez csere szükséges.
Nincs szükség beavatkozásra.
Minden 100%
A S.M.A.R.T. fülön az Off-Line Uncorrectable Sector Count mellett a számok 255, 0, 253, Kudarc de mégis zöld pipa van az elején. -
King Unique
titán
válasz
Clever0 #3373 üzenetére
Akkor teljesült a vágyad.
VID-PID azonosító alapján ASMedia semmiképpen nem lehet, a korábbi infók és a google alapján, Prolific vezérlő van a tiedben is.
Azért ez a lekapcsol Windows induláskor dolgot nem nevezném akkora hátránynak, mert gondolom mire betölt a rendszer, addigra újra felpörgeti és felcsatolja. Legalábbis nálam így szoktak működni a külső házak. -
King Unique
titán
válasz
Clever0 #3360 üzenetére
OK.
De én csak megemlítettem, hogy van ilyen is, azt egy szóval nem mondtam, hogy ezzel biztosan működni fog a GPT-s felismerés dolog. Illetve ki tudja újabban, milyen vezérlővel dobálják ezt is? Lehet már nem is Prolific, hanem ASMedia, netán JMicron...
Majd kiderül, kíváncsi vagyok. -
King Unique
titán
válasz
Clever0 #3358 üzenetére
Vedd, hátha...de ennyi erővel akkor már mehetett volna az IB 351StU3S-B, mert a sima IB-351STU3-B sem nagyon olcsóbb.
Kíváncsi leszek erre a GPT-s dologra, majd várjuk a fejleményeket. Esetleg majd a házzal kapcsolatban is megoszthatsz pár infót.
-
King Unique
titán
válasz
Clever0 #3349 üzenetére
Nem tudok a Win7 dologra mit mondani, ez eddig senkinél nem okozott gondot. De az egyedi hardveres környezet, driverek okozhatnak meglepetéseket.
GPT szintén rejtély, de még a computerbase firmware-ben is van egy pdf, amiben pont a diskpart törlést mutaják be, hogy szükség esetén alkalmazandó. Én, mivel főleg laptopokat használok, így gépbe nem nagyon szoktam ki-be pakolgatni a HDD-ket, de amit egyik külső házban partícionáltam, azt kezelte a másik is gond nélkül. Illetve itteni topikokban, adatmentő szakik is többször mondták már, hogy az USB-SATA átalakítás tartogathat meglepetéseket és nyilván nem olyan stabil minden téren, mint a közvetlen SATA kapcsolat. Ezért szokták ők is az adott külső házban való inicializálást és partícionálást javasolni, hogy biztosan ne legyen probléma.A duál interfészes RaidSonic rack kapcsán, a Profilic vezérlő korábbi infó, hogy mostanság is azzal szerelik, vagy már mást pakolnak bele, az megint kérdéses. Ugyanis sok gyártó szereti variálni és, amit fél éve X chippel vettél, abban újabban lehet akár Y chip is.
A SATA II támogatás konkrétan magára a vezérlőre vonatkozik, hogy az USB 3.0 - SATA 3 Gps. Vagyis egy SSD-t nem fogsz tudni kihajtani vele, de természetesen ettől függetlenül belerakható SATA III HDD/ SSD, kezelni fogja. De összefoglalóban ez is le van írva. -
King Unique
titán
válasz
Clever0 #3347 üzenetére
Ha rá van csatlakoztatva az eszköz és ASMedia vezérlős, akkor mutatnia kell az MP Toolnak az alsó sorban, Win7-nél is. Ha nálam az MP Tool csak XP alatt látja, akkor ott vmi nem stimmel.
Az mondhatni "normális", ha OS boot előtte rádugva, közben leállítja, majd újra felpörgeti. Én nem szoktam így használni egyik külső vinyómat se, de amikor kipróbáltam többel is, akkor mindegyiknél ez volt.
Látszik, hogy viszonylag új rajta a firmware is, így valóban nem feltétlen érdemes birizgálni. Lehet ez a GPT felismerés probléma, vmi ASMedia bug, vagy fene tudja? Fantec esetében a frissítés után, oda-vissza, a külső házban és gépben inicializált+formázott merevlemezek is egyaránt láthatóak voltak? Device info ablakában volt vmi extra beállítás?
Továbbá, mivel a rack alapjáraton vsz jól működik, ha a HDD abban lenne újrainicializálva, vsz az se okozna gondot, így azt sem lehet mondani, hogy hibás lenne. Meg lehet próbálni visszavinni, de egy másik ASMedia vezérlős háznál sem garantált, hogy ez a része működne. De JMicron, vagy más vezérlősnél se.
Ha vki annyira sűrűn be-ki akarja pakolgatni a HDD-ket, akkor talán célszerűbb dokkolót venni, de hogy ez a része azoknál hogyan működik, melyik vezérlőséknél tuti ok, azt nem tudom... -
King Unique
titán
válasz
Clever0 #3342 üzenetére
Annyit azért hozzá kell fűzni, hogy nem a gyártó által kiadott firmware-rel történő frissítés, hivatalosan garanciavesztést okozhat!! Az más dolog, hogy ezt a gyakorlatban kb. egyik bolt sem nézi, nem tartja nyilván...max a gyártó (Shakoon), ha közvetlenül kéne visszaküldened.
Mint említettem többször, a frissítés átírja a gyártó és a termékazonosítót. Célszerű előtte eszközkezelőben és a tálcás leválasztásnál megnézni a pontos azonosítókat. Majd frissítés után, még1x lefuttatva, előtte átírni benne az eredeti értékekre. És akkor még kevésbé fog feltűnni."De az ini-kben is olyan dolgok vannak, amit a programban is tudok állítani"
MP Tool 2.02-ben nem tudsz semmit állítani a More Configban és a beállításokat alapból maga a firmware bin fájl és az ini konfigfájl határozza meg.
-
King Unique
titán
válasz
Clever0 #3342 üzenetére
Normál esetben fel kell ébrednie hiba nélkül alvó módból, ha újra használatba veszed. Nekem ezzel még soha nem volt gondom. Igaz, többektől volt már erre panasz, főleg ASM1153E vezérlőknél. Energiatakarékossági okokból, hogy ne menjen felelegesen a merevlemez, ha nem használod...ez az oka. Bár, van akik szerint a sok leállítgatás-felpörgetés sem jó hosszabb távon és a folyamatos járatás jobb ilyen téren.
A két bin, két külön firmware, két külön alvó mód beállítással + a plugable esetében nincs is a v.03 kívül más konfigfájl. Vsz azért van kettő, hogy jobban megkülönböztethető legyen és mki a neki megfelelőt tudja felrakni.
A computerbase tartalmaz még pluszba egyéb konfigfájlokat is, de a 2.02 MP Tool csak a v.03-at és v0.4-et engedi kiválasztani frissítéskor.Windowst hiába babrálod, az energiatakarékossági beállításai inkább a saját, helyi lemezeinél működnek. Külső házaknál elsődlegesen az USB vezérlő és rajta lévő firmware határozza ezt meg.
Ha nálad ASM1153E chip van és azt akarod, hogy ne legyen alvó mód, akkor mind2 oldal esetében a 8280-as végződésű firmware-rel csináld a frissítést! -
King Unique
titán
válasz
Clever0 #3339 üzenetére
Nem, az alvó mód, az az üresjárati kikapcsolásra vonatkozik, ami általában 10 percre van állítva. Tehát ez nem fog működni. Az, hogy leválasztás után leállítja-e, azt ezen 2 oldal firmware-ek esetén nem próbáltam, mert én mindig az alvó módosat használom. Gép kikapcsolás után, meg azért ki kell kapcsolnia a HDD-t.
Dehogynem írják: [link]. Illetve eszközkezelőben is látszik az UASP, valamint a sima BOT üzemmód is.
-
King Unique
titán
válasz
Clever0 #3337 üzenetére
MP Tool esetében a konfigurációs fájl menthető le (INI), az eredeti firmware nem.
A Fantec oldalán lévő firmware vsz ASM1153E chiphez van és hivatalosan a Swift Case-ben is ezen vezérlő található. A computebase és plugable se hivatalos firmware és jó több házhoz is, így talán feltolható rá a Fantec féle. De garancia nincs rá, hogy utána jó is lesz, így csak saját felelősségre próbálgasd!A Swift Case UASP-s, így az USB firmware célszerű hozzá letölteni, ha ezen oldalon találhatókkal akarod firissíteni.
• Aktuelle Firmware für ASM 1153/1153E ASMedia.1153/1153E Support 8TB+ HDD + UASP
Összefoglalóban is le van írva mi a különbség a kettő között, illetve ezen táblázat is tartalmazza.
Pontos okát nem tudom, de van külön Noname/ CnMemory/ Fantec/ Intenso, mert ezek a firmware-ek vsz ezen gyártók külső házaiból lettek "átemelve", használhatók más házakhoz is és külön-külön is feltüntették.
Ha valakinek Fantec háza van, akkor adja magát a Fantec féle, más márkájú esetén, meg a "noname device" célszerűbb, függetlenül attól, hogy lényegében uaz mindkettő. -
King Unique
titán
válasz
Clever0 #3335 üzenetére
Lemezkezelőben sem látszik rendesen a partíció, fájlkezelőben sem lehet megnyitni?
Lehet, hogy GPT esetében a máshol inicializált és partícionált meghajtót, nem igazán kezelik jól egyes házak. Nem hinném, hogy az IB-351StU3S-B erre önmagában megoldást jelentene, hacsak nincs biztos infó arról, hogy annál felismeri ez esetben is?1. Ha 55AA a PID azonosító, akkor fel lehet rá tenni újabb firmware-t, az összefoglalóban említett 2 helyről. Maga a frissítés menete is le van írva.
2. Ha más nem megy és nincs a HDD-n fontos adat, akkor a Swift Case-be téve törölni kell a HDD-t parancssorból diskpart clean módszerrel, majd lemezkezelőben újrainicializálás és partícionálás.
-
King Unique
titán
válasz
Clever0 #3315 üzenetére
Érdekes ez a "felismerés" probléma, de ez úgyis vétel után derül ki. Mert nyilván nem mki pakolássza külső házból ki-be a merevlemezt xy körülmények között, így erről a topikban, az egyes házak kapcsán sem lehet pontosan nyilatkozni. Egy olyan ház, amin lehet firmware frissíteni és ezáltal esetleg orvosolni az imént említett problémákat, mindenképpen előnyös lehet.
Tulaj rosszul állapította meg, mert nem magát a chipet nézte, hanem csak a PCB-n a feliratot. ASM1153E van benne, de ha ASM1053 lenne, az sem volna hátrány. Ezen két újabb vezérlő már támogat több dolgot is, amit a 1051-es sorozat nem feltétlenül.
USB Safely Remove programot én is használom, de azért csak úgy leválasztani-újracsatlakoztatni nem szokott egy külső házat sem. Ha nálam alvóba megy a rack, akkor úgy is marad, míg fel nem ébresztem. Ha nálad le-fel dobálta, akkor ott más probléma volt, vagy esetleg a program egy régebbi verziójában volt vmi bug.
-
King Unique
titán
válasz
Clever0 #3313 üzenetére
"IB-351StU3S-B Előny: két csati -> biztos, hogy kompatibilis lemezformátum"
Nem értem ezt a lemezformátum kifejezést és azt honnan veszed, hogy ezen háznál oda-vissza, minden esetben ok?
Azért nem hinném, hogy a Swift Case-ben különösebben melegedne a HDD, de max megkérdezed tőle. -
King Unique
titán
válasz
Clever0 #3309 üzenetére
Érdekes ez a csatlakozó dolog, de azon se lennék meglepődve, ha felcserélték volna a képet, a sima USB 2.0 DB-AluSky U2e házzal... láttam már ilyet több gyártónál is, hogy német/ EU-s/ amcsi oldalán voltak eltérő infók és képek egy adott termékről. Ráadásul a 3,5" házak többsége Type-B, pár gyártónál van Micro-B aljzat, de 3.0 Mini-B típusút, én eddig csak 2,5" házakon láttam.
Nem tudom milyen chip van az általad említett RaidSonic házban. Ez netes tesztekből, gyártói oldalról deríthető ki, vagy max akkor, ha megveszed. Illetve a gyártók állandóan variálják, lehet fél éve A chip volt benne, most megvéve meg B chip lesz.
Összefoglalóban nem teljesen jó link, mert az korábban a másik termékre mutatott, csak a gyártó azt kivette a listából. IB-351StU3S-B nem hiszem, hogy mostanság ASM1051 lenne, inkább ASM1053/ 1153, vagy más. A régi 1051-es chipek max olyan olyan téren butábbak, hogy közvetlen SATA3-at és UASP módot kevésbé támogatták."fájlrendszere vajon szabványos?"
Nem tudom milyen fájlrendszerre gondolsz, az max a merevlemeznek van? Szabványosnak, szabványos mindegyik ház és jó esetben áttehető másik rack-be, akár a gépbe is belőle a merevlemez. De vannak olyan esetek, mint említettem, amikor a külső rack/ gép, valamiért nem ismeri fel, inicializálatlannak / formázatlannak / RAW-nak látja a máshol partícionált merevlemezt. De ez lehet csak vmi firmware bug, amit pl. a Fantec házaknál is javítottak.
Hivatalos firmware-t a gyártó oldaláról lehet letölteni, de ha ott nincs, nem adtak ki hozzá, akkor az összefoglalóban is említett helyekről. Ha valóban elolvastad, akkor láttad ezt a két linket is: computerbase, plugable.Ezek hivatalosan nem xy márkájú házhoz valók, de gyakorlatilag teljesen jók szinte mindegyikhez, én is frissítettem már ezekkel gond nélkül. Ha 55AA a PID, akkor simán felrakhatók.
-
-
Clever0
senior tag
válasz
Clever0 #3309 üzenetére
Most látom, hogy már FANTEC DB AluSky U3E-t sem árul senki. Létezik más gyártónak USB3 & eSata háza, vagy marad a Raidsonic?
(Egyébként van két Delock USB3-as házam, de már másodszor romlik el valamelyik. Most épp az egyik vinyót nem hajlandó felpörgetni, de egy másikkal jó.) -
King Unique
titán
válasz
Clever0 #3307 üzenetére
Üdv!
Összefoglalóban pont egy másik USB 3.0 + eSATA RaidSonic házról van némi infó, de azt már úgy néz ki nem forgalmazza a gyártó. Az IB-351StU3S-B nem ismert itt a topikban, legalábbis nem számolt még be róla senki.
"USB3-as házak esetleg olyan fájlrendszert használnak, ami másik házba - számítógépbe dugva nem látható."
Nem is az, hogy extra fájlrendszert használnának, hanem egyszerűen vannak olyan házak, amik a máshol (pl. gépben) inicializált és formázott merevlemezt nem midig ismerik fel és igaz lehet ez fordítva is. Aszem a Fantec rack esetében is volt vmi ilyesmi, de ott egy firmware frissítés javított ezen a problémán. Illetve ezért is szokták javasolni, hogy ha fix külső használatra lesz a HDD, akkor azt először mindig a külső házban kell inicializálni és formázni, hogy utólag ne legyen probléma.
"néhány képen mini USB csati látható, olyan nem kellene."
Biztos, hogy nem Mini-B, határozottan látszik, hogy Type-B.
"az 5 perc utáni lekapcsolásról. Azt nem a merevlemeznél lehet állítani? Ház függő a dolog?"
Ezt a külső ház vezérlője, illetve a rajta lévő firmware szabályozza elsődlegesen. Állítani 55AA PID azonosítós ASMedia chipes házaknál lehet, illetve JMicron esetében is van rá lehetőség, de utóbbiba nem mélyedtünk bele. Ha azt akarod, hogy ne álljon le, akkor akár HDS-ben is tudod tiltani: [link], [link]. Sőt, még ezt sem kell feltétlen beállítani hozzá, mert nálam, ha fut a HDS, alapból nem engedi vmi miatt egyik házamat se alvóba...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD22PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- Hibátlan - SEAGATE 2TB ST2000DM008 3.5" 7200rpm 256MB SATA merevlemez
- WD Black SN850X 2TB - garancia 2028-ig
- 2TB Samsung M3 Portable külső merevlemez HDD 100/99
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ARCTIC Liquid Freezer II 420 vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest