Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Clever0 #3307 üzenetére

    Üdv!

    Összefoglalóban pont egy másik USB 3.0 + eSATA RaidSonic házról van némi infó, de azt már úgy néz ki nem forgalmazza a gyártó. Az IB-351StU3S-B nem ismert itt a topikban, legalábbis nem számolt még be róla senki.

    "USB3-as házak esetleg olyan fájlrendszert használnak, ami másik házba - számítógépbe dugva nem látható."

    Nem is az, hogy extra fájlrendszert használnának, hanem egyszerűen vannak olyan házak, amik a máshol (pl. gépben) inicializált és formázott merevlemezt nem midig ismerik fel és igaz lehet ez fordítva is. Aszem a Fantec rack esetében is volt vmi ilyesmi, de ott egy firmware frissítés javított ezen a problémán. Illetve ezért is szokták javasolni, hogy ha fix külső használatra lesz a HDD, akkor azt először mindig a külső házban kell inicializálni és formázni, hogy utólag ne legyen probléma.

    "néhány képen mini USB csati látható, olyan nem kellene."

    Biztos, hogy nem Mini-B, határozottan látszik, hogy Type-B.

    "az 5 perc utáni lekapcsolásról. Azt nem a merevlemeznél lehet állítani? Ház függő a dolog?"

    Ezt a külső ház vezérlője, illetve a rajta lévő firmware szabályozza elsődlegesen. Állítani 55AA PID azonosítós ASMedia chipes házaknál lehet, illetve JMicron esetében is van rá lehetőség, de utóbbiba nem mélyedtünk bele. Ha azt akarod, hogy ne álljon le, akkor akár HDS-ben is tudod tiltani: [link], [link]. Sőt, még ezt sem kell feltétlen beállítani hozzá, mert nálam, ha fut a HDS, alapból nem engedi vmi miatt egyik házamat se alvóba... :DDD

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák